| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Akmareul boattda aka I Saw the Devil (2010) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2012 u 01:23 |
|
Prvo da se požalim malo, pa da hvalim
![]() Radnja filma nije neka, očekivala sam nešto u fazonu Oldboya, ali dalekooooooo je od toga... Ima dosta propusta, većinu je naveo Kampfar, koji su me iritirali tokom filma... Ali, Min-sik Choi ne da glumi, nego može sve da ih pojede za doručak jednim pogledom Zaista svaka čast! Još jedna pozitivna stvar u filmu su epic brutalne scene, zaista su specifične i mislim da će mi ostati u glavi bar neko vreme... Vizuelno film bez mane... Kažem, jedino radnjom nisam zadovoljna, pošto volim misterije, preokrete itd. Ove filmove u kojima je glavna tema osveta ne gotivim nešto posebno, iz Vengeance trilogije mi se sviđa samo Oldboy, ostala dva ne (mada Lady Vengeance može da prođe kao gledljiv, ovaj drugi mi se ič ne sviđa)... Od mene neka prolazna ocena 6, zbog upečatljivih scena i majstora Čoija Ali preporuka svima koji vole krvave osvetničke filmove ![]() |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2012 u 10:00 |
|
Koje epic brutalne scene?
I Saw The Devil je prilično stidljiv u prikazivanju nasilja, naročito kad se uzme u obzir ko su sve bili uzori Kim Ji-woonu. |
|
|
Come on, you apes. You want to live forever?
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Svibanj/May.2018 u 17:14 |
|
Veoma dobar film, preporuka i ocena 7/10
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2021 u 13:23 |
|
Da li je neko izbrojao koliko je glavni negativac dobio udaraca u glavu razno-raznim metalnim predmetima. Da sam bio na njegovom mestu, mislim da bih imao problema sa hodom i govorom. Ovome ništa, zapravo kao da je posle svakog "baraža" koji popije, sve jači. ![]() Iako sam ljubitelj korejske kinematografije, imam problem sa scenarijima za njihove najizvikanije filmove (Oldboy, The Chaser, I saw the Devil, Mother...). Nekako su mi neuverljivi i sa dosta preterivanja a i scene ponekad deluju nabacano jedna za drugom, bez nekog reda, prilično haotično. Naravno umetnički elementi filma kao i vrhunska režija, često pokriju te nedostatke tako da finalni proizvod ipak bude daleko iznad proseka. Prošlo je neko vreme otkako sam gledao pomenute filmove, neki detalji se i zaborave u međuvremenu. Možda bi mi ponovno gledanje istih promenilo percepciju.
Ažurirao bgvracar - 16.Veljaca/Feb.2021 u 11:42 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2021 u 14:48 |
|
Ama naslov je filma I Saw the Devil. I vidjet ćete samog vraga u filmu. Da budem iskren, vidjet ćete više nego jednoga. Ako neko od ovoga filma očekuje nešto drugo, ja ne znam šta bi to drugo bilo. Kakav Oldboy, ovo s Oldboyom apsolutno nikakve veze nema osim što je tema osveta. Pa korejci ne kloniraju sami sebe, nije to holivud gdje se mrtvi konj premlaćuje do besvijesti. The Chaser ima potpuno drugačiji stil od navedena dva, u pitanju je krimić. Mother je de facto drama tako da ni on nema šta tražiti na popisu osvetničkih trilera. Ti si njih meni se čini zaboravio. Ja se još jako dobro sjećam ključnih trenutaka iz oba dva koji su mi bili ludilo dobri, toliko dobri da nema kome ih nisam preporučio. Istina je da razvikuše od strane kritike nisu toliko dobre kako se sugerira. Na primjer Wailing jest dobar film, ali po kritici je ispalo da je nenadmašno remekdjelo. A nije. Drugi primjer je Burning, nepodnošljivo smeće i ja pojma nemam čime je to kritika bila oduševljena. Kao da kritika namjerno gura u prvi plan korejske mediokritete ne bi li ljudi zanemarili i zaobišli one naslove koji zbilja valjaju te pomoslili da Južna Koreja snima ista bezlična sranja ko holivud pa da se tamo nema šta tražiti. Već sam prije pisao, ma koliko neki mrzili Netflix ili druge stream platforme, zahvaljujući tim servisima publika se malo pomalo uspijeva othrvati holivudskom zagrljaju i vidjeti brdo bombona i ne samo korejskih, umjesto da troši vrijeme i pare na same budalaštine. I Saw the Devil je mastwočuša. Čak i onima kojima će se smučiti. Holivudske bebe se već jednom moraju odbiti od sise/bočice i odrasti.
Ažurirao JoxerTM - 15.Veljaca/Feb.2021 u 15:28 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2021 u 15:39 |
|
Nije mi bila namera da tematski svrstam pomenute filmove u istu ravan, jer to nije ni moguće. Apostrofirao sam da imam problem sa uverljivošću scenarija istih. "Istina je da razvikuše od strane kritike nisu toliko dobre kako se sugerira. Na primjer Wailing jest dobar film, ali po kritici je ispalo da je nenadmašno remekdjelo. A nije". Na ovo sam mislio, s tim što ja tvoj stav mogu da primenim na sva 4 pomenuta filma. Oldboy - eklatantan primer onog što sam govorio o neuverljivosti scenarija (hladna osveta koja se servira posle više od decenije, planirani i implementirani incest wtf, prebijanje čitave vojske ljudi u uskom hodniku ala Džeki i Brus pa na kub... A neko sam ko je u stanju svariti svakave nelogične gluposti što se kinematografije tiče. The Chaser - prevelika minutaža filma je upropastila isti. Dakle, cela priča se mogla sažeti, umesto toga radnja negde u drugom delu filma počinje da se vuče, ponavlja, razvodnjava... I saw The Devil - kreće fenomenalno, a onda se smenjuju ubrzane sekvence gde ga on tu nešto napada, mlati k'o vola u kupusu, ovaj ustaje kao Feniks, i tako iznova, i iznova. Film mi nekako ima previše ravnu liniju sve do završnog vrhunca. Mother - previše umetničkih ukrasa je ugušilo radnju filma. Ono što si rekao za Wailing, to ja mislim za ovaj film. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2021 u 17:55 |
|
E tu ne dijelimo mišljenje. ![]() I to je je super, bilo bi dosadno da nam se sve jednako sviđa - na priimjer mlaćenje nekoga "ko vola u kupusu"(TM)kardiovaskularni terorist , ako je napravljeno kako treba i s razlogom, film meni ima dodatni plus. Ono što nije super je kad te ljudi gledaju s nevjericom jer si pogledao nekakav tamo nikad čuli I Saw the Devil, a odbijaš gledati, ček da vidim koji novi triler wannabe je holivud izbacio... Evo ga Silk Road. Život je kratak i ne da mi ga se potrošit (samo) na mediokritete koji mi uopće nisu zabavni.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2022 u 09:57 |
|
Film koji nisam hteo da gledam, ali na kraju odgledah. I zazalih. Vidim da ima puno komentara o filmu pa rekoh da pogledam , i vidim da ima puno nagovestaja sve kad se skupi, tako da su i moji u tom stilu. Sociopte, sadiste, ubice , ok ima ih razlicitih tipova ima i gorih realnih likova, a i filmova koji su bolje obradili istragu, potragu, i krvnu osvetu, i mnogo bolje zavrseni. Osveta agenta NIS-a, policija sumnja na cetvoro ljudi a nigde je nema. Superherojska izdrzljivost ubice koji usput malo maltretira ljude, pa se malo seksualno izivljava , pa ubije jos po nekog neduznog, pa onako krvav prodje pored vojske, pa tako opusteno sav izlomljen, vozi sa slomljenom rukom a drugom pije ili obrnuto ista prica, guta lekove, smislja plan, hoda sa rasecenom tetivom, ma... Kraj je postavljen onako jer ne znam kako bi drugacije zavrsili. I sta je agent NIS-a na kraju postigao, nista osim sto je napravio jos vece stradanje. To se tako ne radi. Sve mi je to u najmanju ruku dosta neozbiljno.
Ažurirao AlexDeLarge - 26.Sijecanj/Jan.2022 u 10:21 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2022 u 10:45 |
|
A ta prica za krvnu osvetu je toliko stara, i dan danas dominantna malo juznije ovde kod nas na Balkanu, da ima nebrojano prica, i zna se kakav je ishod, sta koga ocekuje nakon toga, nema tu mnogo filozofije, dobro ovo je fikcija ali lose realizovana bar po mom misljenju
|
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2022 u 00:51 |
|
Fenomenalan triler.
9/10, definitivno jako težak film za gledanje. I pored toga što je malo više predvidljiv, uspeo je da iznenadi na kraju. Definitivno je kraj veoma gorak. Što se tiče tabanja u filmu, mislim da je to tipično za ovakve korejske osvetničke filmove
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2022 u 01:01 |
|
Njega sam (odavno) zaboravio, znam da mi se dopao doduše, ali veze više nemam sa detaljima .
Ono što mi je zanimljivije je to da sam gledao verziju koja je tada bila na dva cd-a, i da sam, magarac kakav jesam, iz nekog razloga prvo pustio cd2...i ladno ga odgledao do kraja, ne primetivši da tu nešto i nije kako bi trebalo da je no onda sam svejedno odgledao i cd1 i ipak mi se dopao film ![]() |
|
![]() |
|
vasobeci
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 17.Sijecanj/Jan.2020 Lokacija: Kraljevo Status: Offline Points: 14 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2023 u 20:43 |
|
teška debilana od filma.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2023 u 22:25 |
|
Prije će biti - od akiomskog tvita koji je sa hejtbuka zalutao na forum.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |