Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Igrice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Age of Mythology
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Age of Mythology

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Age of Mythology
    Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:40
AGE OF MYTHOLOGY

PROIZVOĐAČ:
Ensemble Studios

DISTRIBUTER:
Microsoft Game Studios

ŽANR:
Strategija

Age of Mythology (hr. Doba mitologije) je strateška računalna igra u realnom
vremenu koja je prostorno, vremenski i tematski smještena u tri
velike svjetske mitologije: grčku, egipatsku i nordijsku.
Radnja je povezana životnom pričom atlantidskog junaka
i vojskovođe Arkantosa.

SCREENSHOTS:

Egipćani napadaju Grke koristeći
božansku moć "Meteorska kiša".

Borba Egipćana i Grka

Mehanika igre

Mehanika igre je višestruka. Osnovne komponente su:
odabir civilizacije i vrhovnog boga, gradnja naselja,
prikupljanje resursa, napredak kroz doba (odabir bogova),
mitska bića i heroji, te vojska i bitka.

Odabir civilizacije i vrhovnog Boga

Igrač može birati između tri civilizacije, a svaka od njih ima svoja tri najveća božanstva, koja sa sobom nose panteon od šest manjih božanstava (po dva za svako doba). Igrač mora civilizaciju provesti kroz sva četiri doba u toku jedne bitke, kako bi uspio. Doba su : arhajsko, klasično, herojsko i mitsko. Odabir vrhovnog božanstva je važan, jer ono donosi neophodne i korisne moći (grom, tornado, smrzavanje itd.), te mitska bića (minotaur, feniks, trol itd.) Igrač mora odabrati mudro, a važni su i manji bogovi. Tako postoji 9 vrhovnih bogova i čak 27 manjih bogova. Svaki manji bog daje neku božansku moć, tehnologiju, heroja, te jedno ili dva mitska bića.

Grci

Grci su nacija koja ima skuplje vojne trupe od ostalih, ali i jače. Oni također mogu imati i najviše heroja odjednom, i do 4 (ili 5 ako igrate s Posejdonom). Oni koriste seljane da se mole u hramovima kako bi dobijali blagoslov.

Egipćani

Egipćani su nacija koja ima beplatne gospodarstvene građevine i kuće. Ipak, često im je potrebno više zlata no drveta za gradnju, pa Egipćani troše mnogo više zlata u odnosu na druge nacije. Također, egipatski radnici prikupljaju resure sporije, ali faraon može blagosloviti građevine u koje se resursi prikupljaju i ubrzati prikupljanje i do 20% (kod Raa i svećenici mogu blagosloviti građevine). Egipatske voje trupe su jeftinije i njihova prava snaga je fidljiva tek u herojskom dobu. Svaka vrsta jedinica se samostalno razvija, pa ih je teško prilagoditi razvoju neprijateljeve vojske. Ipak, svećenici i faraoni mogu liječiti vojnike, a tornjevi se automatski nadograđuju u klasičnom dobu. Blagoslov dobijaju gradeći 5 različitih spomenika, svaki veći i ljepši od prethodnog.

Nordi

Nordi su superiorni po svojoj brzini. Građevine im gradi pješadija, a ne sakuplači, tako da je lakše podići bazu i započeti borbu. Resurse sakuplaju dvije rase - sakuplači (ljudi) i patuljci (brže kopaju zlato) i to u volovske zaprege, pokretna skladišta koja su vrlo praktična. Nordijske zgrade su jeftinije, ali i slabije. Blagoslov dobijaju u borbi s protivnicima ili divljim životinjama.

Gradnja naselja

U ovoj igri se posvećuje potpuno jednaka pažnja gradnji naselja i bitci. Naselje se u nijansama razlikuje među civilizacijama. Najvažnija građevina u naselju je središte naselja, čijim uništenjem i samo naselje propada. Središte naselja je građevina koja se mora izgraditi na mjestu starog naselja. Osim ovog pravila koje važi uopće, razlika među civilizacijama je očigledna u svakoj komponenti igre.

KRITIKE

Reception

Aggregate scores

Aggregator                   Score

GameRankings                  89%
Metacritic                    89%

Review scores

Publication                   Score

Game Informer            9.5 out of 10
Game Revolution                B+
GameSpot                 9.2 out of 10
IGN                      9.3 out of 10
PC Gamer US                   86%

Među top 10 mojih omiljenih igrica.
Kampanju koju sam prošao u igrici sam čak
pretvorio u priču. Zove se Pad Troroga i na
malo književnički način opisuje put glavnog
junaka Arkantosa kroz čitavu priču kampanje.
neshaVrucina

Vaša mišljenja?

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:46
Koliko se secam igrica na 2 cd,presao igricu (nisam koristio sifre)...onda deo gde moras da sacuvas sarkofag i valjda-kraj igre kada se pojavi veliki anubis.....davnoooo sam ovo igrao...mada trazio sam je po netu i nisam uspeo da je nadjem da skinem ;(
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:49
Da, to je ta... Isto sam prešao bez šifri. odlična kampanja. Nekako mi se baš svidjela ta povezanost kampanje i priča.

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
mariokux View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mariokux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2010 u 09:47
Super igrica u svoje vrijeme je bila, i lijepo je ponekad sada zaigrati neku staru dobru strategiju, ali mislim da je Age of Empires uradio svoje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.