Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Upute za izradu i sinkronizaciju prijevoda
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - UNICODE - ANSI : enkodiranje titlova
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

UNICODE - ANSI : enkodiranje titlova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
Korisnik
Poruka
bakasenovic View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bakasenovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2024 u 17:46
Lako je u windowsima, u Linuxu nije baš tako jednostavno. Hvala Vam.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2024 u 19:41
Originalno postovano od strane Benelux Benelux piše:

Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Notepad replace nota sa <i>, potom SE fix common errors da doda / u svaki drugi <i> automatski i doviđenja. ;)
Tek iza toga UTF->ANSI.

Treba mi da mogu da titl iz Unicode prebacim u ANSI, a da titl ne gubi ništa. Nijesam shvatio ovo što si napisao.
Bene-luče, ili kako već da se obratim? 
Jox je napisao da kad u engleskom titlu imaš lyrics, riječi pjesama, 
tamo bude notica i iza notice šta ja znam, 

♪ 

baby jump me on my hart...
i njegovim metodom bi dobio italic/zakošena slova za te retke. 
ANSI neće noticu, i to je to.
Ja stavljam asterix i dobijem npr.
* jer ja sam skitnica
* daljine me vuku...
Na vrh
Benelux View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Benelux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2024 u 22:58
Prije dva dana mi je reinstaliran Windows 10, ali sad mi kad skinem titlove s ovog sajta u Notepadu ne izbacuje naša slova č i ć. Kako to da regulišem da mi se oni automatski pojavljuju kao ranije?
Na vrh
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2024 u 23:18
Na vrh
Benelux View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Benelux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2024 u 19:51
Zašto mi titlove koje želim da objavim u Unicode prebacujete u ANSI? Želim da mi se titlovi učitavaju u originalu kako sam ih i ripovao prije nego sam ih ovdje krenuo postavljati.
Na vrh
Benelux View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Benelux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2024 u 16:47
Možete li dozvoliti da objavljujemo titlove u Unicode-u ili ako baš mora onda da možemo uz ANSI obvjaviti i Unicode. Nije mi jasno kako ste dozvolili ćirilicu, a Unicode nijeste.
Na vrh
Benelux View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Benelux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2024 u 00:23
Poslao sam prevod filma za https://titlovi.com/titlovi/at-middleton-390056/ u Unicode i ANSI enkodingu, a vi ste samo objavili onaj u ANSI i time mi pojeli koje slovo. Zašto nas zajebavate s ANSI enkodingom, objasnite.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2024 u 09:10
Ajmo malo smanjit doživljaj i optužbe. U ovom slučaju radi se vjerojatno o nekakvim postavkama stranice, a za to su "odgovorni" vlasnik stranice i programer. Vlasnik stranice nalazi se na nikola@titlovi.net, a programer je negdje u cloudu.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2025 u 09:24
pitao sam Chata, i tek sad ništa ne znam. 
Ja u Hrvatskoj trebam 1250, 
ne preporučuje mi 1251 jer... problemi...
preporučuje mi noviji SW XE da imam kvačice kad je UTF-8+latinica, 
uglavnom, živimo na različitim planetima Smile 
Zbog žalbi naših članova...

Evo pilažem filmić kako-lako 
s alatom koji imamo u kući, UTF->ANSI i obratno 
klikni

Na vrh
regme View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj regme Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 22:16
Meni nije jasno zašto ANSI? Svaki prijevod moram prebaciti u UTF-8 da mi normalno daje Č, Ć itd. Na početku je netkp napisao da se u UTF pojavljuju hijeroglifi, ali siuacija je upravo suprotna - ANSI ima hieroglife a UTF ims naša slova. Čovjek bi pomislio da bi netko tko radi prijevode to zna. Confused

Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 03:30
pročitaj postavke kodiranja na stranici jedan. 

UTF bi trebao bbiti zakon, ali, ima ali. 
UTF je odličan za eng title. Ostaju znakovi, ona notica za pjesme i sve. 
ANSI je dobar za latinicu srednja europa jer će se čćžšđ vidjeti i u 
          non-unicode programima, kao SW 2.51, 
          nekim plejerima software/hardware, svuda. 
          Sve to vuče korijene iz prošlosti. 
          Kula Babilonska, podjela Rimskog carstva... Smile 
Možda nemaš 1250? Možda si u nekoj zapadnoj državi, koristiš njihove postavke u Windowsu? 
Postoji način prebacivanja na taskbaru, jednim klikom. Nisam imao potrebu, pa ne znam detalje. 

Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 07:11
Sva sreća da ljudi ovdje postavljaju i skidaju titlove zadnjih 20-ak godina, a sad je otkriven ovaj "bug".
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 08:50
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Sva sreća da ljudi ovdje postavljaju i skidaju titlove zadnjih 20-ak godina, a sad je otkriven ovaj "bug".
pitanja se postavljaju radi odgovora. 
Rado bih da podijeliš svoje znanje. 
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 12:09
Postavke u Windowsu na Language of non-Unicode programs:

Control Panel > Clock and Region > Administrative > Language of non-Unicode programs > Change system locale... 
Tu stavite Croatian/Serbian i onda se svuda ANSI znakovi vide kako treba.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 13:00
dodao sam i ovo, kvačicu na beta, svojedobno sam to redovno dodavao, 
sad imam u sw 2,51 ansi kvačice i dalje, ali nestale u notepadu, 
ima u wordu i u SE, win11, 
odustajem, vraćam kako je bilo, 
ne prelazim na SW classic v6 koji je tobože unicode, 
idem rezat žile LOL 

Ažurirao drdamjan - 24.Studeni/Nov.2025 u 13:07
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2025 u 23:22
Originalno postovano od strane drdamjan drdamjan piše:

Rado bih da podijeliš svoje znanje.
Nema tu nekog posebnog "znanja" s moje strane. Kroz ovih 20-ak godina može se vidjeti da (barem) 95% ljudi nema problema s kvačicama. Da je obrnuto, odavno bismo već donijeli pravilo koje zahtjeva ovih 5% ljudi koji imaju problem. Moram li podsjećati da sam jedan od onih koji su sudjelovali u sređivanju baze titlova? Mogli smo tada uvesti to pravilo da je omjer bio 50-50, ali nije. 

P.S. Ova tema je otvorena 2010. godine i "dogurala" je do četvrte stranice. Ne bih dalje ulazio u detalje. postovanje
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.