Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Adjustment Bureau (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Adjustment Bureau (2011)

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Nemogući susret

Godina:

2011

Žanr:

kriminalistički, misterij, ljubavni, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

George Nolfi

Scenarij:

Philip K. Dick
, George Nolfi

Glavne uloge:

Matt Damon
  >  David Norris
Michael Bloomberg
  >  Mayor Michael R. Bloomberg (as Mayor Michael R. Bloomberg)
Michael Kelly
  >  Charlie Traynor
Chuck Scarborough
  >  Chuck Scarborough
Jon Stewart
  >  Jon Stewart
Lauren Hodges
  >  Robyn, Campaign Aide
Natalie Carter
  >  Suburban Neighbor
Anthony Mackie
  >  Harry Mitchell
Emily Blunt
  >  Elise Sellas
Florence Kastriner
  >  Suburban Mom
Darrell Lenormand
  >  Upstate Farmer (as Darrell James LeNormand)
Gregory Lay
  >  Albert, Campaign Aide
Lisa Thoreson
  >  Suburban Mom
RJ Konner
  >  Political Consultant
Kar Fearon
  >  Political Consultant
Susan D. Michaels
  >  Reporter
Phyllis MacBryde
  >  Suburban Neighbor
Gregory P. Hitchen
  >  U.S. Coast Guard Officer (as Capt. Gregory P. Hitchen)

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2011 u 11:51
...errrr... Dik je nefilmičan pisac, u smislu da neki elementi koji su poželjni u filmu (zaplet, klasičan junak, klimaktično finale) ne postoje u njegovim romanima ili su zanemareni. Zato je neophodna intervencija filmadžija da bi se gledaoci lakše identifikovali sa likovima i pratili priču.
Blade Runner, kao najpoznatiji film po Dikovom delu, je značajno izmenjen i to u najpozitivnijem smislu, pročišćen je od religioznih detalja (mercerizam), a sa druge strane su motivi obrađeni u priči o kreacizmu.
Ubik, npr. nikada nije ekranizovan.

Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2011 u 12:08
Originalno postovano od strane nitkov nitkov piše:

Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

U posljednje vrijeme rijetko koji film da pogledam u komadu (zaspim LOL), ali sam ovaj odgledao od početka do kraja skoro ne trepnuvši.

Da, i meni ponekad bude teško pogledat film, pogotovo ak je akcija u pitanju. Confused

Gledao sam Crimes and Misdemeanors Woodya Allena u sjedećem položaju bez problema, al onda sam se ispružio - viđe nevolje... Dead S druge strane, zaspao sam u sjedećem položaju pred bejbidol iz Sucker Puncha. Embarrassed

Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

P.S.

Šefe, kažu da su najbolje i najvjernije adaptacije Dickovih djela Blade Runner i Replicant. U svakom slučaju, Minority Report i ovaj spadaju u tu grupu kvalitetnijih adaptacija.

Ja bih rekao da je Minority Report sranje jer je Tom Cruise u njemu, a glavni lik u priči je tip pred mirovinom koji puši lulu. LOL Al dobro, ajde, nije ni izdaleka loš kao NEXT. Zapravo je jako dobar i teško bi bilo očekivati toliku vjernost Dickovoj ideji.

Osim A Scanner Darkly i Blade Runnera, prilično su mi dobri bili Impostor i Screamers. Priče genijalne, naravno. Zapravo, nisam siguran jesam li pročitao Uljeza do kraja jer sam morao vratiti knjigu, al sam pročitao We Can Remember It For You Wholesale i nadam se da će novi Total Recall biti vjerniji Dickovoj priči od onog starog koji u većem dijelu nema veze s pričom iako je film fenomenalan.

Slažem se u potpunosti s kolegom - zapravo, ni jedna adaptacija Dicka nije bila loša. Svi filmovi su bili u rasponu od vrlo dobrih do kultnih i remek djela. Jedan od onih koji nisu spomenuti je od Johna Wooa Paycheck. A već dugo očekujem kad će se pojaviti jedan manji, nezavisni film Radio Free Albemuth.
Što se "Adjustment Bureau" tiče, film je vrlo dobar s kvalitetno odabranim glumcima. Malo sam bio skeptičan prema Damonu, ali opet me demantirao (kao kod Bourneove trilogije). Neke sitnice nedostaju da bi film bio u klasi najboljih, ali možda je potrebno pogledati ga još koji put.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
aleksandar-sasa-rajk View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-sasa-rajk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2017 u 20:11
Odlican film treba ga pogledati
Na vrh
superfreakdonky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj superfreakdonky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2017 u 12:12
izvanredan film, sudbina, nasa slobodna volja, sta preovladjuje, uglavnom se prepustamo, mali broj ljudi ima liderske osobine, vecina se prepusta PLANU VRHOVNIKA-PREDSEDAVAJUCEG
Na vrh
ivan-macanga View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ivan-macanga Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 18:17
opet mi je bio dobar, znao sam
Na vrh
Rakan View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rakan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2018 u 02:12
Zanimljiv film. I pored nekih nedostataka u priči ne bi se imalo šta posebno menjati.
Dovoljno je reći da je predložak za ovaj film napisao jedan od bardova SF-a. Filip K. Dik.

Čudna kombinacija, koja po meni nema međusobnu hemiju, ali zadatak su uradili dobro. Met Dejmon (ne volim da ga gledam puno, antipatičan mi je-ne znam zašto) i Emili Blant (jedna od omiljenih-ni za nju ne znam zašto).

Mladi političar u usponu, sasvim slučajno saznaje da se ništa na svetu ne dešava slučajno i da našim sudbinama upravljaju tehničari koji bi odgovarali nekoj varijanti anđela, koji sprovode zamisli svog pretpostavljenog, koji bi trablo da bude neka SF Zona Sumraka verzija Boga.

Za ozbiljan SF sasvim dovoljno da film bude bezveza, ali nije. Dotiče se nekih filozofsko-religioznih motiva, koji u filmu kao razbibrizi mogu da piju vodu, ali u ozbiljnom razmišljanju nikako.

Ocena 7 od 10.
Cela priča je mogla da bude savršena kao neka epizoda Zone Sumraka, ali i kao igrani film ima svoje dobre momente.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.