| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Adjustment Bureau (2011) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |||
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2011 u 11:51 |
||
|
...errrr... Dik je nefilmičan pisac, u smislu da neki elementi koji su poželjni u filmu (zaplet, klasičan junak, klimaktično finale) ne postoje u njegovim romanima ili su zanemareni. Zato je neophodna intervencija filmadžija da bi se gledaoci lakše identifikovali sa likovima i pratili priču.
Blade Runner, kao najpoznatiji film po Dikovom delu, je značajno izmenjen i to u najpozitivnijem smislu, pročišćen je od religioznih detalja (mercerizam), a sa druge strane su motivi obrađeni u priči o kreacizmu. Ubik, npr. nikada nije ekranizovan. |
|||
|
Come on, you apes. You want to live forever?
|
|||
![]() |
|||
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2011 u 12:08 |
||
Slažem se u potpunosti s kolegom - zapravo, ni jedna adaptacija Dicka nije bila loša. Svi filmovi su bili u rasponu od vrlo dobrih do kultnih i remek djela. Jedan od onih koji nisu spomenuti je od Johna Wooa Paycheck. A već dugo očekujem kad će se pojaviti jedan manji, nezavisni film Radio Free Albemuth. Što se "Adjustment Bureau" tiče, film je vrlo dobar s kvalitetno odabranim glumcima. Malo sam bio skeptičan prema Damonu, ali opet me demantirao (kao kod Bourneove trilogije). Neke sitnice nedostaju da bi film bio u klasi najboljih, ali možda je potrebno pogledati ga još koji put. |
|||
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|||
![]() |
|||
aleksandar-sasa-rajk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 30.Lipanj/Jun.2015 Lokacija: Beograd/Srbija Status: Offline Points: -1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2017 u 20:11 |
||
|
Odlican film treba ga pogledati
|
|||
![]() |
|||
superfreakdonky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2016 Lokacija: beograd Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2017 u 12:12 |
||
|
izvanredan film, sudbina, nasa slobodna volja, sta preovladjuje, uglavnom se prepustamo, mali broj ljudi ima liderske osobine, vecina se prepusta PLANU VRHOVNIKA-PREDSEDAVAJUCEG
|
|||
![]() |
|||
ivan-macanga
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 18:17 |
||
|
opet mi je bio dobar, znao sam
|
|||
![]() |
|||
Rakan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 67 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Svibanj/May.2018 u 02:12 |
||
|
Zanimljiv film. I pored nekih nedostataka u priči ne bi se imalo šta posebno menjati.
Dovoljno je reći da je predložak za ovaj film napisao jedan od bardova SF-a. Filip K. Dik. Čudna kombinacija, koja po meni nema međusobnu hemiju, ali zadatak su uradili dobro. Met Dejmon (ne volim da ga gledam puno, antipatičan mi je-ne znam zašto) i Emili Blant (jedna od omiljenih-ni za nju ne znam zašto). Mladi političar u usponu, sasvim slučajno saznaje da se ništa na svetu ne dešava slučajno i da našim sudbinama upravljaju tehničari koji bi odgovarali nekoj varijanti anđela, koji sprovode zamisli svog pretpostavljenog, koji bi trablo da bude neka SF Zona Sumraka verzija Boga. Za ozbiljan SF sasvim dovoljno da film bude bezveza, ali nije. Dotiče se nekih filozofsko-religioznih motiva, koji u filmu kao razbibrizi mogu da piju vodu, ali u ozbiljnom razmišljanju nikako. Ocena 7 od 10. Cela priča je mogla da bude savršena kao neka epizoda Zone Sumraka, ali i kao igrani film ima svoje dobre momente. |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |