Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Adjustment Bureau (2011)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=34155
Datum ispisa: 09.Lipanj/Jun.2026 u 11:00
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Adjustment Bureau (2011)
Objavio: nebojsa66
Tema: The Adjustment Bureau (2011)
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 23:29
THE ADJUSTMENT BUREAU
(NEMOGUĆI SUSRET)

Datum izlaska: 17. 9. 2010.

U kinima: 9. 3. 2011.

Žanr: Romance | Sci-Fi

Uloge: Matt Damon, Emily Blunt, John Slattery, Daniel Dae Kim

Redatelj: George Nolfi

Kontroliramo li vlastitu sudbinu ili nama manipuliraju nepoznate sile?

Matt Damon glumi čovjeka koji na trenutak vidi što mu je sudbina namijenila i shvaća da on želi
nešto sasvim drugo. Kako bi to i dobio, mora kroz ulice modernog New Yorka slijediti jedinu ženu
koju je ikad volio.

David Norris (Damon) je ambiciozni političar koji je na korak do dobivanja mjesta u Senatu SAD-a
kad upoznaje prekrasnu balerinu Elisu (Emily Blunt), ženu kakvu do tad nikad nije susreo.
U trenutku kad se u nju bespovratno zaljubljuje, misteriozni čovjek ih pokušava razdvojiti.
David shvaća da protiv sebe ima agenta Sudbine osobno – čovjeka Odjela za prilagodbu – koji će
učiniti sve kako bi spriječio Davida i Elisu da završe zajedno. Morat će prihvatiti zacrtanu mu stazu
i pustiti Elisu, ili protiv svih izgleda prkositi sudbini i riskirati sve kako bi bio sa ženom koju voli.

TRAILER

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Odgovori:
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 23:30
Po traileru se čini kao nešto novo i zanimljivo.

-------------

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 23:46
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Po traileru se čini kao nešto novo i zanimljivo.
ma veruj mi film je glupost LOL
p.s jel na ovom forumu mogu da promenim nick name???
necu da budem shander LOL

Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2010 u 23:49
LOLLOLLOL

Izgleda da imamo različite ukuse...

A ovo pošalji PM adminu nekome i bit će sređeno, ja mislim... LOL

-------------

Objavio: papiko
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2010 u 14:28
Ukusi su raliciti. I meni se cini ok videcemo :)

Objavio: Gajtana
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2010 u 14:57
Jap ... i mene je zaintrigiralo.
Ne znam zašto mi je prvo na pamet palo: Titanic na kopnu LOL

-------------
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!

Objavio: Salvador
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2010 u 15:04
Dobar trailer.Baš me je sad zaintrigirao film.

Objavio: AnGeL_17
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2011 u 07:31
Zanimljivo Wink

-------------
http://www.userbars.be" rel="nofollow - http://www.userbars.be" rel="nofollow -

Objavio: intoxic
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2011 u 21:51
Trenutno drugi na top US listi.

Objavio: darije
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2011 u 22:29
Vrlo osvežavajuće i originalno, bar koliko je meni poznato. Odlična režija, vrlo zadovoljavajuća gluma i zanimljiva priča, doduše jednostavna ali "jestiva" skroz.
U moru rimejkova, replika, pokušaja filmova... ovo je zaista nešto što mi je držalo pažnju sve vreme i jedino čega sam se plašio jeste -  kraj; da ne bude neki američki zajeb. Međutim, uz naizbežnu dozu patetike, film je lepo upakovan, oblikovan tako da sam skoro pa potpuno zadovoljan.
Na sve ovo dodajem da je bilo pravo uživanje gledati prelepu Emily Blunt.
Od mene sasvim solidna osmica.

Sad videh da je film snimljen prema kratkoj priči Philip K. Dick. Podsetiću vas na neke njegove ranije priče po kojima su snimljeni odlični filmovi: A Scanner Darkly, Blade Runner, Minority Report, Total Recall...

-------------

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2011 u 10:43
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Vrlo osvežavajuće i originalno, bar koliko je meni poznato. Odlična režija, vrlo zadovoljavajuća gluma i zanimljiva priča, doduše jednostavna ali "jestiva" skroz.
U moru rimejkova, replika, pokušaja filmova... ovo je zaista nešto što mi je držalo pažnju sve vreme i jedino čega sam se plašio jeste -  kraj; da ne bude neki američki zajeb. Međutim, uz naizbežnu dozu patetike, film je lepo upakovan, oblikovan tako da sam skoro pa potpuno zadovoljan.
Na sve ovo dodajem da je bilo pravo uživanje gledati prelepu Emily Blunt.
Od mene sasvim solidna osmica.

Sad videh da je film snimljen prema kratkoj priči Philip K. Dick. Podsetiću vas na neke njegove ranije priče po kojima su snimljeni odlični filmovi: A Scanner Darkly, Blade Runner, Minority Report, Total Recall...

potpuno isti utisak na mene ostavio filmThumbs Up

Objavio: Tattaglia
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2011 u 23:24
Svideo mi se
Dobra fora sa vratima i sesirima

Objavio: HeadBurn3r.
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2011 u 20:02
Solidan. Originalan, ali dosta toga ostalo mračno. 

8/10

Objavio: luka0037
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2011 u 22:47
Odlican filmic . Ko sto rece Darije posle gomile promasaja konacno neki filmic koji je drzao paznju 

-------------

Objavio: zvezdasica
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2011 u 01:11
Prelep. :)

I sve vreme sam razmishljala o jednoj stvari. Patetichno je. :D

Objavio: bojanadj
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2011 u 09:23
Gledala sam još posle šefove preporuke, ali ne upisah utiske.

Film je ok, gledljiv..nekako mi je u grupi - nedeljno popodne, brdo kokica i uz zagrljaj voljene osobe.

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: darije
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2011 u 09:49
Problem je što je Holivud toliko snizio naš kriterijum, da nam ovakvi filmovi dođu kao remek-delo. Zato ja gledam deset holivudskih, pa deset Filmova, čisto da dođem sebi, kao infuzija...

I da nema Emily Blunt dao bih mu bar 6.

-------------

Objavio: Mixal
Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2011 u 00:27
Meni je bio poprilično bezveze. Početak je intrigantan, ali poslije mi je postajao sve besmisleniji. Onih par dijaloga između Emily i Damona su mi bile skoro jedine svijetle točke filma. Lako probavljiv, još lakše zaboravljiv LOL

Podsjetio me na The Box, pretpostavljam zato što je u oba filma glavni negativac pomalo jezivi starac sa šeširom. Mislim da je ovo ukupno bolji film, ali sve u svemu The Box mi je bio puno zanimljivi, a to i jest najviše što možeš izvući od ovakvih filmova...

Objavio: Nameless One
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2011 u 23:01
U potpunosti se slažem sa Šefom, solidan filmić koji drži pažnju uz odličnu hemiju glavnih glumaca. Naravno, Terrence Stamp je taj koji krade svaku scenu u kojoj se pojavi. Tip je jednostavno nenadyebiv LOL U posljednje vrijeme rijetko koji film da pogledam u komadu (zaspim LOL), ali sam ovaj odgledao od početka do kraja skoro ne trepnuvši. Neobično tumačenje religijskih elemenata ako smijem primjetiti. Nešto kao u Knowing, gdje ti čovjek daje novi pogled na religiju i sve ono u što si dosada vjerovao. Šta ako...? Dijalozi između Damona i Bluntice su odlično napisani što je osvježenje kao što reče kolega Mixal. Što se tiče njegovog komentara za The Box, možda jeste zanimljiviji iako žanrovski totalno drugačiji, ali je debelo podbacio ako mene pitaš. Moglo je to puno bolje.

P.S.

Šefe, kažu da su najbolje i najvjernije adaptacije Dickovih djela Blade Runner i Replicant. U svakom slučaju, Minority Report i ovaj spadaju u tu grupu kvalitetnijih adaptacija.

-------------
What can change the nature of a man?

Objavio: nitkov
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2011 u 10:09

Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

U posljednje vrijeme rijetko koji film da pogledam u komadu (zaspim LOL), ali sam ovaj odgledao od početka do kraja skoro ne trepnuvši.

Da, i meni ponekad bude teško pogledat film, pogotovo ak je akcija u pitanju. Confused

Gledao sam Crimes and Misdemeanors Woodya Allena u sjedećem položaju bez problema, al onda sam se ispružio - viđe nevolje... Dead S druge strane, zaspao sam u sjedećem položaju pred bejbidol iz Sucker Puncha. Embarrassed

P.S.

Šefe, kažu da su najbolje i najvjernije adaptacije Dickovih djela Blade Runner i Replicant. U svakom slučaju, Minority Report i ovaj spadaju u tu grupu kvalitetnijih adaptacija.

Ja bih rekao da je Minority Report sranje jer je Tom Cruise u njemu, a glavni lik u priči je tip pred mirovinom koji puši lulu. LOL Al dobro, ajde, nije ni izdaleka loš kao NEXT. Zapravo je jako dobar i teško bi bilo očekivati toliku vjernost Dickovoj ideji.

Osim A Scanner Darkly i Blade Runnera, prilično su mi dobri bili http://www.imdb.com/title/tt0160399/ - Impostor i http://www.imdb.com/title/tt0114367/ - Screamers . Priče genijalne, naravno. Zapravo, nisam siguran jesam li pročitao Uljeza do kraja jer sam morao vratiti knjigu, al sam pročitao We Can Remember It For You Wholesale i nadam se da će novi http://www.imdb.com/title/tt1386703/ - Total Recall  biti vjerniji Dickovoj priči od onog starog koji u većem dijelu nema veze s pričom iako je film fenomenalan.

Objavio: ghostwheel
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2011 u 11:51
...errrr... Dik je nefilmičan pisac, u smislu da neki elementi koji su poželjni u filmu (zaplet, klasičan junak, klimaktično finale) ne postoje u njegovim romanima ili su zanemareni. Zato je neophodna intervencija filmadžija da bi se gledaoci lakše identifikovali sa likovima i pratili priču.
Blade Runner, kao najpoznatiji film po Dikovom delu, je značajno izmenjen i to u najpozitivnijem smislu, pročišćen je od religioznih detalja (mercerizam), a sa druge strane su motivi obrađeni u priči o kreacizmu.
Ubik, npr. nikada nije ekranizovan.

-------------
Come on, you apes. You want to live forever?

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2011 u 12:08
Originalno postovano od strane nitkov nitkov piše:

U posljednje vrijeme rijetko koji film da pogledam u komadu (zaspim LOL), ali sam ovaj odgledao od početka do kraja skoro ne trepnuvši.

Da, i meni ponekad bude teško pogledat film, pogotovo ak je akcija u pitanju. Confused

Gledao sam Crimes and Misdemeanors Woodya Allena u sjedećem položaju bez problema, al onda sam se ispružio - viđe nevolje... Dead S druge strane, zaspao sam u sjedećem položaju pred bejbidol iz Sucker Puncha. Embarrassed

P.S.

Ja bih rekao da je Minority Report sranje jer je Tom Cruise u njemu, a glavni lik u priči je tip pred mirovinom koji puši lulu. LOL Al dobro, ajde, nije ni izdaleka loš kao NEXT. Zapravo je jako dobar i teško bi bilo očekivati toliku vjernost Dickovoj ideji.

Osim A Scanner Darkly i Blade Runnera, prilično su mi dobri bili http://www.imdb.com/title/tt0160399/ - Impostor i http://www.imdb.com/title/tt0114367/ - Screamers . Priče genijalne, naravno. Zapravo, nisam siguran jesam li pročitao Uljeza do kraja jer sam morao vratiti knjigu, al sam pročitao We Can Remember It For You Wholesale i nadam se da će novi http://www.imdb.com/title/tt1386703/ - Total Recall  biti vjerniji Dickovoj priči od onog starog koji u većem dijelu nema veze s pričom iako je film fenomenalan.

Slažem se u potpunosti s kolegom - zapravo, ni jedna adaptacija Dicka nije bila loša. Svi filmovi su bili u rasponu od vrlo dobrih do kultnih i remek djela. Jedan od onih koji nisu spomenuti je od Johna Wooa http://www.imdb.com/title/tt0338337/ - Paycheck . A već dugo očekujem kad će se pojaviti jedan manji, nezavisni film http://www.imdb.com/title/tt1129396/ - Radio Free Albemuth .
Što se "Adjustment Bureau" tiče, film je vrlo dobar s kvalitetno odabranim glumcima. Malo sam bio skeptičan prema Damonu, ali opet me demantirao (kao kod Bourneove trilogije). Neke sitnice nedostaju da bi film bio u klasi najboljih, ali možda je potrebno pogledati ga još koji put.

-------------
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...

Objavio: aleksandar-sasa-rajk
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2017 u 20:11
Odlican film treba ga pogledati

Objavio: superfreakdonky
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2017 u 12:12
izvanredan film, sudbina, nasa slobodna volja, sta preovladjuje, uglavnom se prepustamo, mali broj ljudi ima liderske osobine, vecina se prepusta PLANU VRHOVNIKA-PREDSEDAVAJUCEG

Objavio: ivan-macanga
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 18:17
opet mi je bio dobar, znao sam

Objavio: Rakan
Datum objave: 07.Svibanj/May.2018 u 02:12
Zanimljiv film. I pored nekih nedostataka u priči ne bi se imalo šta posebno menjati.
Dovoljno je reći da je predložak za ovaj film napisao jedan od bardova SF-a. Filip K. Dik.

Čudna kombinacija, koja po meni nema međusobnu hemiju, ali zadatak su uradili dobro. Met Dejmon (ne volim da ga gledam puno, antipatičan mi je-ne znam zašto) i Emili Blant (jedna od omiljenih-ni za nju ne znam zašto).

Mladi političar u usponu, sasvim slučajno saznaje da se ništa na svetu ne dešava slučajno i da našim sudbinama upravljaju tehničari koji bi odgovarali nekoj varijanti anđela, koji sprovode zamisli svog pretpostavljenog, koji bi trablo da bude neka SF Zona Sumraka verzija Boga.

Za ozbiljan SF sasvim dovoljno da film bude bezveza, ali nije. Dotiče se nekih filozofsko-religioznih motiva, koji u filmu kao razbibrizi mogu da piju vodu, ali u ozbiljnom razmišljanju nikako.

Ocena 7 od 10.
Cela priča je mogla da bude savršena kao neka epizoda Zone Sumraka, ali i kao igrani film ima svoje dobre momente.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk