| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Korisnik | |
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:08 |
|
"Istorija-budućnost" nema tu razlike. Film Avatar je baš lepo to pokazao.
Pokohontas je stvarna ličnost po čijem životu su posle pisane priče, snimani (crtani i igrani) filmovi. U njima su kroz ljubavnu priču pokušavali da prenesu ono šta se dešavalo prilikom kolonizacije Američkog kontinenta. Zašto su evropljani išli tamo- tražili su zlato. Možda je Kamerun baš NAMERNO za svoju priču uzeo priču o Pokohontas. Stanite na momenat i razmislite o tome. U poslednje vreme stalno se snimaju i dokumentarci i filmovi o tome kako mi ljudi uništavamo planetu Zemlju i kako ćemo uništiti sve svoje rezerve, svoje postojanje na planeti, a najverovatnije i samu planetu. Možda je Kamerun baš zato priču o nama, o tome kakvi smo i šta radimo kada nam nešto treba, ponavljam fenomenalnu priču o Pokohontas, preneo u novu "dimenziju". Mi smo moderni...mi volimo da budemo zapanjeni, volimo tehniku, gledamo u svemir svakodnevno. Uništavamo sve oko sebe, a mislimo da smo nedodirljivi. Volimo priče o putovanjima u svemir, u budućnost...pa, možda nam je hteo (kroz prelepe boje, slike, pejzaže) i naizgled SF priču prikazati da ma šta mi uradili, dokle god mi stigli nećemo raditi ništa drugo nego baš ono što radimo već hiljadama godina od kako smo na ovoj planeti. Spojler: Setite se kada kreću na Ejvu i kada im Sigurni govori da je to drvo osnova te planete i SVEGA što živi na toj planeti. Da li je neko sluša? Da li je bilo ko zastao da razmisli o tome da li je to dobro ili ne, da li će to povući uništavanje i te planete (kao što je uništena Zemlja)? Ne? Zašto? Zato što njima nešto treba što se tu nalazi!!!! Zato što su oni napumpane glave koje misle da znaju više i bolje od svih! Zato što kompaniji to treba a njima će to doneti novac. Nije bitno što će se uništiti nešto taaako lepo, prelepo, što će biti uništen život jedne civilizacije....ne, bitno je samo da im je to na putu i to treba biti uništeno! Tačka! Kraj! Kao što našem društvu treba nafta i niko ne razmišlja o tome da izvlačenje nafte iz zemlje povlači remećenje njenog sastava što utiče i na njeno kretanje i na njen položaj i na njen sastav....To nije bitno, bitno je da Kompaniji treba nafta....Ne primećujete sličnost?! |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
let4mi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Rujan/Sep.2004 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:46 |
|
ma mnogo analogije moze da se napravi, kao i puno slicnosti... maje, inke - zlato, irak, avganistan... - nafta, evropa, balkan - voda... takodje - ta mreza moze da bude i globalno umrezavanje - internet - nesto posle interneta?...
ma zabavan je film, i uvek mogu dobre asocijacije da se izvuku iz svakog filma, ali cisto sumnjam da je cameron imao na umu nesto sem - blockbuster, coool fx i money... neki drugi filmovi su tu za analogiju sa politikom, ekologijom, itd... |
|
![]() |
|
spooking93
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 29.Rujan/Sep.2005 Lokacija: Bahamas Status: Offline Points: 1027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:50 |
|
Ma Cameron je megaloman, boli ga ona stvar za ekologiju. Jednostavno je htio skinut Titanica s box office trona.
|
|
|
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 00:18 |
|
Ljudi bre, filmaska produkcija je biznis pre svega, povremeno se pojavi neka umetnicka producentska dusa koja zeli da iz svoje hobi udeologije ubaci u filmu umetnost; osecaje; momenat koji dodirne svakodnevnost.
Nemam bioskop u blizini gde mogu u ful efekt pogledati film, ali vec razmisljam da pogledam u low verziju samo da bi prosledio pricu i usao u komentar. Kameron je dobar, ali filmski marketing je jos bolji od njega (i od sve rezisere i producente), distibucija trazi uslove = Kameron im posluzi na posluzavniku. Ako Sin Sity ocenujem za pravi film, zasto citam komentare koji povezuju film, samo sf film, uporedjen sa realnosti koja bi se mozda desila nakon 17 000 000 000 godina? 3D tehika je nova i skupa za dosadasnji razvoj, svi u filmskom biznisu ce pomoci da se dosadasnja cena plati i finansira natamosni njeni razvoj, to ukljucuje i marketing, i losa kritika je dobra kritika. Pogledajte sta je bilo sa... “X-Men Origins: Wolverine” Workprint kopija izasla pre film????????????????????? 100% znam da se to ne moze desiti ni slucajno. Strategija je njima donelo 100% tenziju bas prenego izadje u bioskopu, i BUM, BUM BUM BUM jed od najprofitnih filmova a sranje u boju, vuk koji iz dobre duse spasava... Koliko je takvih kucica i terminatora proslo, o ooooo, a ovaj mlati pare. Ako produzim, dobicu poruku za ogranicenje broj sadrzanih slova u jednu poruku. Podrzite 3D tehniku, jos je u razvoju a ima sanse da postane pravi dozivljaj. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:05 |
|
Koji je najbolji do sada rip, ono dobra slika/zvuk? Treba da skinem film, nije za mene, moj brat hoce da gleda
.
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:09 |
|
neka R9 verzija
![]() Nisam ni znao da ima do broja 9 Avatar.2009.DVDrip.XVID.R9.AC3.UNDEAD (screener) nije Rip Ažurirao AcaN - 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:10 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
SuperSerb
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 921 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2010 u 15:15 |
|
Ja sam sinoć odgledao Avatar, nije mi jasno zašto ljudi toliko ljudi pljuju po njemu.
Jasno je da se od takvog filma ne očekuje neka vrhunska priča, već efekti, koji su fenomenalni. Meni se film baš svideo. Moja ocena: 8/10
|
|
![]() |
|
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2017 u 00:47 |
|
Lična ocena 10+ Prelep film. Definitivno vredi gledati ga iznova i iznova. Čekamo Avatar 2.
|
|
![]() |
|
ivan1962
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2017 u 19:52 |
|
Prvi put gledao za Novogodišnju noć 2009/10, kad se pojavila cam.rip kopija. Odgledao u jednom dahu, napravio pauzu pola sata (jbt. Nova godina), a onda još jednom. Od onda ga mogu gledati barem tri puta godišnje.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 01:39 |
|
Valjda ovde neće biti napada, biću blag, ali za svaki slučaj da se spremim, ako krenu određeni fanovi da brane ovo remek delo.
Samo imajte na umu da ne mogu da zaspim ako me ne napadnete, to mi je fetiš koji mi pomaže da brže zaspim, tako da udrite, samo nemojte u glavu, jer nosim ćoroskope. Aha, vizuelni efekti, dakle sjajni, fino upakovano, nisam gledao 3D, ima lepih pejzaža, ma divota, bonbona. Aha, glumci i gluma, to ne mogu da kritikujem jer su pod maskama glumili i uz pomoć tehnologije, tako da ništa. Aha, priča, otimanje, branjenje, zapomaganje, plemena ugnjetavana, mi smo jaki, mi smo snažni, ali oni su snalažljiviji, rat zbog sirovina, a zbog opstanka, pa to smo odveć gledali tako često, i u realnosti i u izmišljenim pričama koje se ekranizuju u vidu filmova, serija,... Aha, neka priznanja, neke nagrade, silne pare i novci, slava, fenomeni, nešto što ljudsko oko videlo nije, ogromna popularnost, video igra još pritom, ko nije čuo ili gledao Avatar kao da nije živ. Eto, čekao sam skoro deset godina da uzbuđenje i euforija splasnu, pa da ga pogledam kao da ništa nikada nisam čitao ni slušao o njemu. I tako, život ide dalje, život brzo prolazi, ako su to samo bile laži, lažimo se bar još malo.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 08:20 |
|
Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila.
A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 11:57 |
Živeli i sve najbolje! Obećao sam da neću da vređam, mene mogu, istrpeću. Pa malo nagazim kad vidim da se većina slaže, da se suportuju, kao da sam član udruženja istomišljenika, malko mi to smeta, želim različitosti, i humora kroz ironiju, sarkazam, cinizam, ne znam više vrsta. Biće sve dobro, što bi rekao Arnold u Terminatoru.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |