Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=29288 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 13:48 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Avatar (2009)Objavio: luka0037
Tema: Avatar (2009)
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2009 u 04:22
Režija James Cameron
Uloge Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi Godina 2009
Zemlja porekla SAD
Priča započinje na Zemlji.
Glavni lik Jake Sully (Sam Worthington), vojnik koji još nije pronašao razlog za što bi se borio, regrutiran je za odlazak na planet Pandora u vrijeme kada je svijet na rubu propasti (gotovo ne postoji niti jedan biljni ili životinjski oblik života, a financijski kolaps je zahvatio sve segmente). Treba zauzeti mjesto svojeg brata koji je poginuo u pokušaju komunikacije s Na'vi vrstom (visoka, mršava i plava bića s dredloksima) koja obitava na planetu Pandora. No, postoje problemi; prvi je to što je Jake invalid (ostao je bez noge tijekom ture kao marinac), a drugi je taj što Na'viji baš i nisu veliki ljubitelji ljudske rase.
No, vlasnici kompanije koja je unajmila Jakea, a prije i njegovog brata, dosjetili su se kako će uspješno (i donekle bezopasno) vaditi rudu Unobtanium na planeti Pandora. Genetički su pomiješali DNK ljudske rase i Na'vija u stvorenju (tijelu) nazvanom Avatar. Jedino ga Jake može kontrolirati (telepatski) jer njegov DNK odgovara onom njegova brata koji je sudjelovao u stvaranju Avatara. Put na Pandoru započinje, a Jakeu to znači prije svega samo jedno: ponovno može hodati!
Priča odluta nekoliko godina u budućnost kada Jake dolazi na Pandoru gdje otkriva beskrajnu ljepotu kakvu je nekad i Zemlja posjedovala; šume i prekrasne boje i oblici, flora i fauna izvanrednih razmjera i veličine, a planine se lagano vide iznad visokog drveća. Jake pak, započinje s poslom radi kojeg je i došao; iskapanje rude Unobtanium, ali susreće jednu od nepogodnosti planete, zvijer ViperWolf. No, prije sukoba iznenadna strijelica probada zvijer koju je ispalila ženska članica vrste Na'vi (Zoe Saldana) s kojom, kasnije, Jake upoznaje stvarnost i ljepote Pandore.
Na'viji žive u savršenom skladu s opasnostima Pandore, a s novim prijateljstvom Jake spoznaje da je pronašao razlog za koji bi se borio. Njegova ljubav prema Pandori raste i zahvaljujući DNK koji se nalazi u Avataru. No, kada dođe do borbe između ljudske rase i Na'vija, Jake shvaća kako ne može vječno ostati unutar Avatara...
-------------
Odgovori: Objavio: outside
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2009 u 10:55
jedva čekam pogledati ovaj film..
Objavio: jakaka
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2009 u 11:38
outside piše:
jedva čekam pogledati ovaj film..
Ja isto
-------------
Objavio: darije
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2009 u 11:49
U poslednje vreme za koji god film da sam rekao "jedva čekam" ispalo je da je krš krševa. Iskreno, jedva NE čekam da pogledam ovaj.
-------------
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2009 u 12:43
Pratim...
-------------
Objavio: luka0037
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 19:15
jel neko gledao ?
par ljudi mi je reklo da je odusevljeno i da se vraca da ga odgleda u 3d varijanti a neki cak i u 6 d
ja gu ga odgledati u toku nedelje pa cu preneti utiske , naravno jednu od ovih D varijanti zavisi od kesa
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 19:19
Posle svih komentara koje sam čuo, i ocene na IMDB - JEDVA ČEKAM ! ! !
-------------
Objavio: Sentinel
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 19:32
keep your panties on nancy... zasad me nije oborio s nogu... cak stovise, gluma je za qrac, vidit cemo sta ce dalje bit
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 19:37
ma niko mi nije spominjao glumu ali svi su odusevljeni kao to sve sa svim tim efektima izgleda tako da bih to yoleo da vidim
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 20:03
Ako je sve u efektima, neću ni da gledam. Ali "masterpiece" su prejake reči od strane kritike. Videćemo, uostalom.
-------------
Objavio: let4mi
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2009 u 23:02
ja gledao u 3d juce... u tuckwoodu (za dz) inache bih u koloseju jer kazu da je bolje. Svima bih preporucio da odgledaju ovaj film u 3d varijanti ako mogu, jer je stvarno drugaciji osecaj, imate osecaj dubine filma, a neke scene su stvarno odlichne i osecate se kao da se sve desava na 2-3 metra od vas. Film sam po sebi nije nasto narocito, prica nije extra originalna ni neocekivana (recimo nesto kao svemirski Pocahontas u buducnosti) http://en.wikipedia.org/wiki/Pocahontas - , cak mi izgleda da je prvih sat vremena u filmu samo razmetanje specijalnim efektima i pokazivanje sta se sve moze danas sa 3d animacijom ako imate dovoljno love za to. Drugi deo filma je dosta bolji, i tu prica dobija na znacaju i konacno pocinje glavni deo. Sto se tiche glume, sta reci kad su glavni "glumci" animirani 3d likovi, ali su odlichni. Ovako nesto sigurno jos niste videli! Likovi su uradjeni extra, oko 80% filma je samo 3d i neverovatan je! zaista sam odusevljen kako je sve ispalo i kako dobro svi ti 3d likovi mogu da "odglume" ! moja preporuka. i da, ne gledajte ove ts i slichno ako mozete, strpite se bar do nekog r5, jer ovaj fil zasluzuje da se pogleda onako kako je i napravljen da se vidi, jer je vecina filma kao sto rekoh 3d i totalno se gubi atmosfera i svi neverovatni detalji koje nudi ako ga gledate na nekom krs snimku. videcete kad pogledate film da vase sale na racun 3d i efekata nisu na mestu jer kad ga pogledate bice vam jasno zasto. i sam se bavim 3d modelovanjem i afx-om, i zaista nisam nesto ocekivao kad sam isao da gledam film, ali sam iz bioskopa izasao odusevljen, ne filmom u kao prici, glumi isl, vec upravo tim 3d-om koji j-be kevu...
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 00:22
bas tako... preveo sam taman prvih 50min i nista posebno... cak stovise sigourney je razocaranje, sterilna sva, ko da preko qrca glumi... vidit cemo sutra kako ce sve zavrsit pa konacni dojam stavim tu
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 03:45
Taman pogledao u kinu. Efekti super, a film je u biti doslovna kopija Princeze Mononoke. Ista antiratna poruka koja osuđuje eksplatatorsko (američko) društvo, ali za puno više para. Puuuno previše... Mada, i ne toliko implicitne poruke koje se protežu kroz film bi mogle u dobroj mjeri pozitivno utjecati na prosječnog (indoktriniranog) Američkog konzumenta...
Objavio: Mixal
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 13:30
Ma da, i ja sam ga pogledao u kinu, jer ipak je to Cameron čiji se filmovi čekaju godinama... Ništa posebno - barem što se priče i ono malo glume tiče, viđeno već sto puta. Efekti su wow (iako sam ja gledao u 2-D, mogu onda zamisliti kako je u 3-D), ali ako je to dovoljno da da dobije super kritike, onda stvarno žalosno...
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2009 u 16:54
oke, malo sam prenaglio =) znate onaj djecacki adrenalin kad ste gledali brucea leea =) e pa nesto slicno je i ovdje, dobar je film =) titlovi sutra, sad idem kuci, avionne ceka pozz
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 22:23
I evo prevoda: http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx-subtitles/download/avatar/91608.aspx - http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx-subtitles/download/avatar/91608.aspx
-------------
Objavio: chlink
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2009 u 22:26
hvala Sentinel
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2009 u 00:46
np daj samo napisite jel sve ok.
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2009 u 01:07
Punih 48 sati nakon gledanja ''Avatara'', prvo sam sa M. imao naknadan, uzbudljiv razgovor o filmu, o njegovoj filozofiji, a odmah potom još duži i sa Mi. Prvi komentari, izrečeni odmah po izlasku iz sale ne da nisu bili promenjeni, već je utisak bio i svežiji i jači. J. takođe nije zaboravila koliko je bila impresionirana (filmom koji traje 162'. Kada imate 10 godina to je duže od večnosti), pa je po n-ti put pitala kada ćemo ponovo u bioskop da pogledamo i 3D verziju. Jedino sa Lj. i nakon 2 dana nije moglo da se priča o filmu. Hipnoza je i dalje bila aktivna.
D, moj urednik u Mondu, sigurno će biti zadovoljan ovakvim konsenzusom kod zaključivanja ocena na kraju polugođa, verovatno će i na naslovnu stranu da nas okači. Svi anketirani su bez razmišljanja udelili sve moguće zvezdice. I distributer će pevati od sreće. Uostalom, univerzalni hvalospevi stižu sa svih kontinenata, što bismo se mi razlikovali. Ujedinjene su i blagajne i profesionalni kritičari - ''Avatar'' je remek-delo, kažu.
Brojna ekipa, dakle, na licu mesta, u jednom gradskom multipleksu. Niko od nas nema problema sa Kameronom, komercijalnim Holivudom, naučnom-fantastikom, pop-corn filmovima uopšte. Štaviše, stižemo ranije i natrpavamo u sebe veštačku hranu, kupujemo hladna i slatka plastična pića. Nismo ni svesni da za koji sekund počinje najantikorporativniji film današnjice. Ultimativni new-age manifest. Da sam znao da će to baš tako izgledati, možda bih sa manje entuzijazma ušao u salu. Da nije bilo toga, možda bih i razočaran napustio projekciju. Čudno je sve to.
''South Park'' je već odreagovao i film nazvao ''Ples sa štrumfovima''. I zaista, Na'vi ljudi su plavi džinovi sa spljoštenim nosevima koji govore neki jezik koji najviše nalikuje na neko indijansko narečje. No, krenimo od početka.
Džejk Sali je marinac paraplegičar koji u poslednjem trenutku umesto svog brata blizanca upada u tim naučnika koji ima za zadatak da napravi bića identična onim koja žive na udaljenoj planeti Pandora koja, opet, u sebi krije neverovatno vrednu i Zemljanima dragocenu rudu pod (genijalnim) imenom ''unobtainium'' (nenabavljivijum?). Ideja je da se ratoborni plavi divovi nekako naviknu na došljake i da im mirno prepuste svoju zemlju. Neće moći, baš kao ni kod pravih Indijanaca što nije moglo, mislio sam se ja. Džejk u početku igra na dva koloseka, i sa naučnicima, ali i sa svojim marincima i Avatar program sprovodi na idealan način. Dobro mu ide i sa Na'vi narodom, pa njegov genetski projektovani hibrid ljudskog i domorodačkog DNK biva prihvaćen i u čudesnim džunglama Pandore. On, naime, leži u zatvorenom sarkofagu u svemirskom brodu i svojim Na'vijem upravlja baš odatle. U svom novom telu, Džejk ponovo može da hoda i trči, ali i dalje ostaje vojnik sve dok ne upozna Nejtiri, poglavičinu kćer. Tada sve počinje da se menja i uskoro Džejk dobija skoro punopravno mesto u plemenu. Očekivano, ubrzo dolazi do konflikta. Vojni deo ekspedicije više ne želi da čeka i svom silom kreće ka dragocenoj rudi. Epska bitka će odlučiti o sudbini kako naših junaka, tako i čitave Pandore.
Teško da sam mogao, bez obzira na opšte poznate činjenice o 12-godišnjem Kameronovom odsustvu iz bioskopa i podjednako dugoj pripremi za ''Avatar'', pa čak i bez obzira na njegovu filmografiju, da očekujem ovako magičan film. Nisam mnogo puta osetio ono što kritičari često umeju da napišu – ''ovaj film vas ostavlja bez daha'' - ali ovog vikenda svakako jesam.
Nikada u svojoj istoriji Holivud nije stvorio ovako čudesan svet u koji bezrezervno verujete. ''Avatar'' se čas gleda kao da je najspektakularniji BBC-jev dokumentarac o nekoj egzotičnoj divljini ili o nekom davno izgubljenom vremenu, čas kao najfantastičnija avantura, ili čak i kao najlepša ljubavna priča, iako u njoj nema ljudi. Fascinantan koncept, zar ne? Efekti? Stručnjaci ponovo pominju ovakve i onakve tehnologije i inovacije, no štagod da je Kameron smućkao, nema dileme da je ovo novi standard u Holivudu. Ali kada je to Džejms Kameron pravio tehno trilere koji su samo i isključivo tehnički napredni i fascinantni? Zar je iko zaboravio ono Ed Harisovo oživljavanje Meri Elizabet Mastrantonio u ''Ambisu''? Pa onda i ono njegovo: ''I love you, wife''?
Ali, da skratim. Idite u bioskope i to one sa najvećim platnima i fensi ozvučenjima. Ovo je film za takav odlazak. Ovo je film zbog kojeg bi trebalo kupiti blu rej i LED ekran. Ovo je, bez dileme, film veka. Međaš, rekao bih. Orijentir za ubuduće će biti – pre i posle ''Avatara''.
Na kraju, svako je imao svoj ugao. Mi. je jednog trenutka čak pomenuo i ''Prohujalo s vihorom''. M. sigurno nikada u životu nije izgovorila toliko divnih stvari o jednom naučno-fantastičnom spektaklu. Lj. nikada nije bila toliko opčinjena nekim filmom, rekao bih. J. mi nikada nije prišla već na pola filma da me pita koju ću ocenu dati ''Avataru''. Poluzabrinuto.
''Avatar'' nije savršen film. Ja sam, eto, morao da kažem kako je ipak mogao da bude malo kraći (da me je neko pitao šta bih ja to izbacio u montaži, naravno da ne bih umeo da odgovorim) i kako su (trt!) metafore možda previše eksplicitne i očigledne, Mi. je imao stidljivu primedbu na new age momenat i pesmu sa (beskrajne) odjavne špice. M. je, logično, bila razočarana muzikom. Lj. i J. su...ma ništa.
Ah da, Mi. je rekao još jednu stvar: ''Toliko puta sam do sada razne filmove proglašavao remek-delom, da mi to sada u slučaju ''Avatara'' zvuči jeftino.''
I dobro, to valjda dovoljno govori. Okej, sačekaćemo desetak ili više godina da vidimo kako će ''Avatar'' ostariti, ali što se tiče J. i Lj, one su, siguran sam, odgledale svog Robokapa, svog Matriksa, možda i svog Konana i to na svojoj planeti pod imenom Pandora. Blago njima.
J, M, Mi i Lj: ***** Ja: *****
Miško Bilbija
-------------
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 22:30
"AVATAR" BI MOGAO DO DEVET NOMINACIJA ZA OSKARA
Od kako je u junu Akademija filmskih nauka i umetnosti odlučila da u kategoriji najboljeg filma bude 10 nominovanih, Oskar čeka svog novog "Mračnog viteza" - komercijalno uspešan film sa dobrom prođom kod kritike. Doduše, "Mračni vitez" nije dobio nominaciju za najbolji film.
Ove godine od filmova koji imaju potencijal na obe strane - i kod publike i kod kritike su Diznijev animirani "Do neba" (3. mesto po zaradi), "Zvezdane staze XI" (6. mesto), ali njima se daju male šanse da bi mogli da izbore mesto među dest nominovanih za najbolji film. I, mada su mnogi ukazivali da bi na toj listi zarada+kritika prvog kandidata trebalo tražiti tek na 22. mestu gde je Kventina Tarantino sa "Prokletnicima", pojavio se Džejms Kameronov "Avatar".
Kada je reč o kritici ona je, brojčano izražena, više nego pozitivna - 83/100 na Metacritic veb-sajtu, a na RottenTomatoes.com-u je 83%. Interesantno je da je čak i kritičar Los Anđeles Tajmsa Kenet Tjuran, jedan od onih koji je 1997. godine "torpedovao" Kameronovog "Titanika", dao čak 94% "Avataru" i odao priznanje reditelju da je "restaurirao osećanje čuda". S komercijalne strane "Avatar" je na debiju zaradio 77 miliona dolara, a tu treba pomenuti da je publika bila zainteresovanija da ga odgleda u 3D (čak 72% zarade), što je ipak ograničen broj sala, stoga treba očekivati da se neće "izduvati" za nedelju dve, već će duže vreme privlačiti publiku.
Holivudski insajderi već "aplaudiraju" ovom filmu, a niko drugi do Stiven Spilberg je nazvao "Avatarom" najzadivljujućim SF filmovm od "Zvezdanih ratova". Međutim, nije sve tu vezano za tehniku. Tematski je film "pogodio nerv" članova Akademije. Reč je, naime, o najliberalnijem staromodnom holivudskom ostvarenju poslednjih godina.
Stoga, kako će "Avatar" proći 2. februara kada budu poznate nominacije? Za sada izgleda da bi mogao računati na devet nominacija - film, reditelj, vizuelni efekti, montaža, scenografija, zvuk, montaža zvuka, muzika i pesma. Za razliku od "Titanika" koji je doneo glumačke nominacije Kejt Vinslet i Gloriji Stjuart, "Avatar" tu može samo da se nada velikodušnoću glumaca koji bi mogli da u sporednoj kategoriji daju šansu Sigurni Viver. Zoe Saldana, princeza-ratnica, je bila daleko bolja kao Uhura u "Zvezdanim stazama XI".
Stoga, teško je očekivati da "Avatar" ponovi uspeh "Titanika" i dobije 14 nominacija. Međutim, ukoliko se dokopa nominacije za najbolji film, i to će biti veliki uspeh pošto Akademija nije poznata po tome da SF i fentezi filmove stavlja u tu kategoriju. Od "Zvezdanih ratova" 1977. godine tu počast su imali samo "E.T." (1982) i tri "Gospodara prstenova". Primera radi "Park iz doba jure" (1993) je bio nešto novo, ali se morao zadovoljiti samo nominacijama za vizuelne efekte i zvuk (sve tri je i dobio).
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: nikzilic
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2009 u 20:08
Upravo ga odgledala u 3D, pa dobar je ali više sam očekivala od ovog filma.
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2009 u 20:35
"AVATAR" SA SINDROMOM "TITANIKA"
Džejms Kameronov "Avatar" je uspeo da i drugu
nedelju za redom bude najgledaniji u severnoameričkim bioskopima, bez
obzira što je na sam dan Božića imao manju zaradu od novog "Šerloka
Holmsa". Međutim, sa ukupno 75 miliona dolara zarađenih tokom tri dana,
SF spektakl pokazuje sindrom "Titanika" - koji je pre 12 godina
nedeljama čuvao prvo mesto liste. Naime, koliko je veliko interesovanje
za Kameronov film pokazuje činjenica da je druge nedelje prikazivanja
zaradio samo 3% manje nego na svom debiju! Blokbasteri, obično, tokom
druge nedelje zabeleže pad u gledanosti od 30-50 odsto.
Time
se potvrđuje želja mnogih da film vide u 3D, a pošto u Americi takvih
dvorana ima tek nešto preko hiljadu, moguće je da će upravo to
omogućiti "Avataru" da se u samom vrhu zadrži duže nego što se
inicijalno mislilo. To, kao i činjenica da su mnogi oduševljeni viđenim
u filmu, te žele da to iskustvo ponove. "Avatar" je za deset dana, u
SAD i Kanadi, zaradio 212,3 miliona dolara.
Drugoplasirani
"Šerlok Holms" je debitovao sa 65,4 miliona dolara, iako je na sam dan
Božića imao najbolji rezultat svih vremena - 24,8 miliona. Treći je još
jedan novitet "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" sa 50,2 miliona
dolara (ukupno 77,1 milion pošto je debitovao prošle srede). Diznijev
animirani "Princeza i žaba" je sada sedmi sa 8,6 miliona dolara, dok je
deseti "Mlad mesec" sa 3 miliona.
Ukupna
zarada za božićni vikend je iznosila 275 miliona dolara, što je novi
rekord za američku kinematografiju. Prethodni najbolji vikend po zaradi
je bio sredinom jula 2008. godine, sa 260,3 miliona dolara, kada je
glavni hit bio "Mračni vitez", uz mjuzikl "Mamma Mia!" i superherojsku
komedi-dramu "Henkok".
Kameron opet prvi u svetu
Kao i u Sevenoj Americi, Džejms Kameronov "Avatar"
je drugu nedelju za redom najgledaniji film u svetu. Distributer Foks
saopštava da je ovaj film prvi u svim zemljama u kojima je počeo da se
prikazuje - sem u Indiji gde je iza jednog lokalnog ostvarenja.
Proteklog vikenda "Avatar" je zaradio 145 miliona dolara iz 108
zemalja, a ukupno u celom svetu za prvih deset dana prikazivanja,
računajući i Severnu Ameriku, inkasirao je 617,3 miliona. Procene su da
će ovaj film uspeti da pređe milijardu dolara iz celog sveta. "Avatar"
se od 2. januara prikazuje u Kini, dok u Italiji startuje 15. januara.
Gaj
Ričijev "Šerlok Holms" je debitovao u 17 zemalja, gde je zaradio 26
miliona dolara, dok je bolji rezultat, od 35,5 miliona, imao "Alvin and
the Chipmunks: The Squeakquel". Film je počeo da se prikazuje u 42
zemlje, a osvojio je drugo mesto u 20 njih.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 20:55
Sentinel, zakon si.......
hvala
Objavio: Titivillus
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 20:29
Sad mi još samo preostaje da vidim te efekte.
Objavio: svetlanalane
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 18:48
Film nisam imala zelju da gledam jer ne gotivim mnogo SF (izuzev Inner Space), ali ipak
odgledala sinoc zbog mogucnosti gledanja u 3D, na oooogromnom platnu iz PRVOG reda velike sale bioskopa u Tampereu (Finska). Ponekad su mi listovi i ono semenje bili tako blizu da sam imala zelju da ih dotaknem (da me nije bilo sramota da pruzam ruke ko neki debil )
Kao sto su mnogi komentarisali, ni prica, ni gluma nista narocito, nista novo ni revolucionarno. Sta vise, vrlo obicno, sasvim prosecno, ljudsko borba za prevlast, zavist... 3D efekti fenomenalni, ali po meni, film mora da ima mnogo vise od toga, pre svega originalnu i dobru pricu. Jedina pozitivna poruka je ovde neobicna povezanost sa biljnim i zivotinjskim svetom.
Titivillus svaka cast!!
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 19:06
Meni obrnuto svetlanalane, priča mi dobra, nekeko fali u ovo loše vrijeme, ali 3D efekti me razočarali ne posve, ali.... podosta
Za razliku od crtiča koje sam gledala sa Megicom, nije isto, puno su mi bolji crtići A pogledale smo sve crtiće u 3D verziji koji su se prikazivali u Cinestar-u, a ovo je prvi film u 3D koji sam gledala. Mislim nije sasvim razočarenje, ali nije mio to to nekako. I dalje bi ga probala gledati u 2D verziji
Objavio: oblak24
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:26
film je predivan, par puta mi je došlo da se rasplačem. uglavnom, radnja cijelog filma me užasno podsjeća na priču o indijancima, tj. njihovu tragediju od kada su došli 'bijelci' i sve ih uništili. ne znam zašto sam to tako povezala jer vidim da ljudi uglavnom nigdje to tako ne interpretiraju, osim što kažu da film sliči na priču o pocahontas. nisam nikada čitala tu priču pa ne znam... možda da mi netko to malo rasvijetli
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 02:06
Tja... blabla truć o ovom filmu na svim forumima, a on drma blagajne, a boga mi i ocene publike. Nekome je film vrhunski. nekome nije. Ono što me najviše oduševilo je da mu klinci (od 10 do 18 godina) koje ja poznajem lupaju kečinu na IMDB, i pljuju kao sranje od filma, što znači da ih efekti nisu povukli da daju bolje ocene. A on Top 250: #32 na listi i to sa sledećom statistikom:
124,553 IMDb users have given a weighted average vote of 8.7 / 10
Dakle, glasali zreli ljudi - neamerikanci. Ako se vama ne sviđa - vaša stvar. Film nimalo nije infantilan, a imam utisak da ga većina nije ni gledala. Boli me dupe za Pokahontas. Ko što reče Darije za jedan drugi film "ako ga gledate otvorenog srca (ili širih vidika, ne sećam se ), biće dobar".
-------------
Objavio: outside
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 12:06
na nekim stranicama sam pročitao da će se danas pojaviti r5-dvdr5 filma Avatar,ili 14.1 ....naravno ovo nisu 100% informacije..ali ako je istina to je onda super,samo me zanima jel se isplati gledati u r5 kvaliteti,ili treba barem čekati dvd rip,odnosno hd...pozdrav
Objavio: wolverine
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 13:35
ja nisam izdrzao pa sam josh za Novu god odgledao TS verziju koja je bila prilichno pristojna shto se mene tiche, mada nemam obichaj da skrnavim film loshim kvalitetom slike
sada chekam samo neki HD, da odgledam tu raskosh boja k'o chovek
------------- rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 16:15
odgledao sam i ja filmic u 3d varijanti tj docekao novu godinu uz filmic i evo nekih utisaka
prica vec ispricana i vidjenja ,osvajanje i explatacija blal bla bla
e sad efekti kad se pojave su odlicni par puta je cura pored mene skakala izbegavajuci konzervu i jos neke gluposti koje se iznenada pojavljivale,i pruzala rucice da povata neke gluposti koje su se pojavljivale po sali
ostalo nista bitno cak sta vise mislim da bi se raskos boja i efekti bolje doziveli u 2d varijanti
istii problem mi je bio i sa ledenim dobom kad sam ga gledao ,par efekta i to je to ostalo nista bombasticno sto se 3 d dozivljaja tice, pa ja sad vas pitam jeli to normalno?
efekti, boje , ceo izgled tog izmisljenog sveta vredi pogledati i opustitii mozak nista vise, e da tu je i atmosfera punog bioskopa koji tri sata cutke gleda film
-------------
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 21:36
luka0037 piše:
e da tu je i atmosfera punog bioskopa koji tri sata cutke gleda film
To da doživim, pa mogu i da umrem.
-------------
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 21:46
Meni su pričali matori o toj tišini u bioskopu... Mislim da je to urbana legenda.
-------------
Objavio: svetlanalane
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 23:03
E jeste. Ja se toga secam, tisine u sali.
A mnogo je smesno kad skines naocare i pogledas po sali a svi ukoceni, ozbiljni. Meni je ovo bilo prvo iskustvo u 3D i mogu vam reci da mi se dopao pocetak (reklame za crtane filmove u 3D) kad smo testirali naocare. Pretpostavljam da su crtani i animirani filmovi bolji u 3D. Posto sam veliki perfekcionista (citaj picajzla) smetalo mi je sto su pozadine veoma cesto potpuno mutne a likovi preseceni (kao kad na ravnu plocu postavis deo reljefa).
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2010 u 00:00
u uscu je ozvucenje super tako da svo ono suskanje i ostalo ne primetis ali i pored toga oko mene niko nije progovarao ocekujuci spektakl
iskreno od efekata me najvise odusevila 3d reklama grand kafe sa ogromnim zrnima koja su se rasula po sali , ostalo je zbog bogatstva boja kojima film obiluje bolje gledati u 2d verziji
-------------
Objavio: bojanadj
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:13
Odgledah i ja Avatar...konačno
Elem, doživljaj gledati film pored dragog i Jece je fenomenalan Moraćemo to da ponovimo što pre
Film kao film je ok. Uopšte nisam očekivala woow priču jer ste nas već upoznali da je Pokohontas u pitanju. Meni to nije problem, jer ja volim Pokohontas, a uz to ima lepu i poučnu priču Na pojedinim delovima je prosto "bolelo" koliko je preslikano, no, kažem meni je to bilo zabavno, nije mi smetalo Kao neko ko nikada pre nije bio na 3d projekciji, malo sam razočarana. Ja sam stvarno mislila da je ceo film u 3d varijanti, a ne samo par/nekoliko/par desetina scena (nisam baš upratila koliko tačno). To me malo razočaralo, pa smo iz zezanja svako malo skidali cvike pa ih stavljali. Takođe, nije me bolela glava, što ne znači da nije tačno da od 3d projekcija boli glava, već je moguće da nema šta šta da me boli Dakle, ako zanemarimo da su Jeca i dragi (luka) stalno dobacivali , da 3d film nije ono što sam ja mislila i da nije bilo seksa u 3d(čemu smo se dragi i ja najviše nadali) film je skroz dobar. Ono što su i drugi rekli, vizuelno je baš lepo...prelepe boje, prelepe ideje za pejzaž, zaista lepo za gledanje. Da bi nešto bilo masterpice, po meni, trebalo bi da ima originalnu priču, da bude vizuelno fenomenalan, da ostavlja duuubok trag posle gledanja. Avatar meni to nije., Avatar je super, laganica, zabavan film za odgledati (ako je moguće u odličnom društvu). Zabava, ništa više od toga. Ko tako pristupi svideće mu se sigurno, jer zaista u njemu ima mnogo toga da se svidi(naravno ima i nebuloza, ali, bože moj, sve je to film i služi za zabavu širokih masa )
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:52
Ukratko, film je prilicno dobar. Ok, prica je vec poznata, i nakon gledanja nisam bio nesto mnogo odusevljen, ali svakako da ima puno pozitivnih stvari i skroz je ok, i naravno film koji treba odgledati i preporucujem to svima. I da, jos jedan film koji prikazuje koliko su ljudi uzasna stvorenja I postaju sve gori. Uopste se ne pitam da li bi se nesto slicno desilo i u stvarnosti, i kakvi bi postupci bili u slucaju pronalaska slicne planete. Inace, izgled Pandore, tamosnje biljke i stvorenja - predivno. Sve u svemu, od mene 8/10
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 20:56
Alexander Supertramp piše:
Uopste se ne pitam da li bi se nesto slicno desilo i u stvarnosti, i kakvi bi postupci bili u slucaju pronalaska slicne planete.
Pa, ne moraš da se pitaš imali smo to kroz celu našu istoriju, pogotovo u vreme otkrivanja novih prostora /kontinenata
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 21:54
bojanadj piše:
Pa, ne moraš da se pitaš imali smo to kroz celu našu istoriju, pogotovo u vreme otkrivanja novih prostora /kontinenata
Da, pa i kazem da se ne pitam Destroy, destroy, destroy.. Ali nova planeta, nova rasa je ipak malo drugacije u odnosu na istoriju i novo, 'bolje' vrijeme. Sto ne znaci da bi postupci bili drugaciji
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 22:46
Alexander Supertramp piše:
Da, pa i kazem da se ne pitam Destroy, destroy, destroy.. Ali nova planeta, nova rasa je ipak malo drugacije u odnosu na istoriju i novo, 'bolje' vrijeme. Sto ne znaci da bi postupci bili drugaciji
Mislim da se pogresno ne pitas Pogresan ti je deo "Destroy, destroy, destroy...", ja mislim da je to "Grab, grab, grab... i onda vanzemaljci mogu biti rasa koja nalikuje i na... "alias" zeceve ili medvedi. Postupak je isti.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:08
"Istorija-budućnost" nema tu razlike. Film Avatar je baš lepo to pokazao. Pokohontas je stvarna ličnost po čijem životu su posle pisane priče, snimani (crtani i igrani) filmovi. U njima su kroz ljubavnu priču pokušavali da prenesu ono šta se dešavalo prilikom kolonizacije Američkog kontinenta. Zašto su evropljani išli tamo- tražili su zlato. Možda je Kamerun baš NAMERNO za svoju priču uzeo priču o Pokohontas. Stanite na momenat i razmislite o tome. U poslednje vreme stalno se snimaju i dokumentarci i filmovi o tome kako mi ljudi uništavamo planetu Zemlju i kako ćemo uništiti sve svoje rezerve, svoje postojanje na planeti, a najverovatnije i samu planetu. Možda je Kamerun baš zato priču o nama, o tome kakvi smo i šta radimo kada nam nešto treba, ponavljam fenomenalnu priču o Pokohontas, preneo u novu "dimenziju". Mi smo moderni...mi volimo da budemo zapanjeni, volimo tehniku, gledamo u svemir svakodnevno. Uništavamo sve oko sebe, a mislimo da smo nedodirljivi. Volimo priče o putovanjima u svemir, u budućnost...pa, možda nam je hteo (kroz prelepe boje, slike, pejzaže) i naizgled SF priču prikazati da ma šta mi uradili, dokle god mi stigli nećemo raditi ništa drugo nego baš ono što radimo već hiljadama godina od kako smo na ovoj planeti.
Spojler: Setite se kada kreću na Ejvu i kada im Sigurni govori da je to drvo osnova te planete i SVEGA što živi na toj planeti. Da li je neko sluša? Da li je bilo ko zastao da razmisli o tome da li je to dobro ili ne, da li će to povući uništavanje i te planete (kao što je uništena Zemlja)? Ne? Zašto? Zato što njima nešto treba što se tu nalazi!!!! Zato što su oni napumpane glave koje misle da znaju više i bolje od svih! Zato što kompaniji to treba a njima će to doneti novac. Nije bitno što će se uništiti nešto taaako lepo, prelepo, što će biti uništen život jedne civilizacije....ne, bitno je samo da im je to na putu i to treba biti uništeno! Tačka! Kraj! Kao što našem društvu treba nafta i niko ne razmišlja o tome da izvlačenje nafte iz zemlje povlači remećenje njenog sastava što utiče i na njeno kretanje i na njen položaj i na njen sastav....To nije bitno, bitno je da Kompaniji treba nafta....Ne primećujete sličnost?!
Objavio: let4mi
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:46
ma mnogo analogije moze da se napravi, kao i puno slicnosti... maje, inke - zlato, irak, avganistan... - nafta, evropa, balkan - voda... takodje - ta mreza moze da bude i globalno umrezavanje - internet - nesto posle interneta?... ma zabavan je film, i uvek mogu dobre asocijacije da se izvuku iz svakog filma, ali cisto sumnjam da je cameron imao na umu nesto sem - blockbuster, coool fx i money... neki drugi filmovi su tu za analogiju sa politikom, ekologijom, itd...
Objavio: spooking93
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2010 u 23:50
Ma Cameron je megaloman, boli ga ona stvar za ekologiju. Jednostavno je htio skinut Titanica s box office trona.
------------- All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 00:18
Ljudi bre, filmaska produkcija je biznis pre svega, povremeno se pojavi neka umetnicka producentska dusa koja zeli da iz svoje hobi udeologije ubaci u filmu umetnost; osecaje; momenat koji dodirne svakodnevnost.
Nemam bioskop u blizini gde mogu u ful efekt pogledati film, ali vec razmisljam da pogledam u low verziju samo da bi prosledio pricu i usao u komentar. Kameron je dobar, ali filmski marketing je jos bolji od njega (i od sve rezisere i producente), distibucija trazi uslove = Kameron im posluzi na posluzavniku.
Ako Sin Sity ocenujem za pravi film, zasto citam komentare koji povezuju film, samo sf film, uporedjen sa realnosti koja bi se mozda desila nakon 17 000 000 000 godina?
3D tehika je nova i skupa za dosadasnji razvoj, svi u filmskom biznisu ce pomoci da se dosadasnja cena plati i finansira natamosni njeni razvoj, to ukljucuje i marketing, i losa kritika je dobra kritika.
Pogledajte sta je bilo sa... “X-Men Origins: Wolverine” Workprint kopija izasla pre film????????????????????? 100% znam da se to ne moze desiti ni slucajno. Strategija je njima donelo 100% tenziju bas prenego izadje u bioskopu, i BUM, BUM BUM BUM jed od najprofitnih filmova a sranje u boju, vuk koji iz dobre duse spasava... Koliko je takvih kucica i terminatora proslo, o ooooo, a ovaj mlati pare.
Ako produzim, dobicu poruku za ogranicenje broj sadrzanih slova u jednu poruku.
Podrzite 3D tehniku, jos je u razvoju a ima sanse da postane pravi dozivljaj.
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Objavio: icemaher
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:05
Koji je najbolji do sada rip, ono dobra slika/zvuk? Treba da skinem film, nije za mene, moj brat hoce da gleda.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2010 u 13:09
neka R9 verzija
Nisam ni znao da ima do broja 9
Avatar.2009.DVDrip.XVID.R9.AC3.UNDEAD (screener) nije Rip
- Armin van Buuren
Objavio: SuperSerb
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2010 u 15:15
Ja sam sinoć odgledao Avatar, nije mi jasno zašto ljudi toliko ljudi pljuju po njemu.
Jasno je da se od takvog filma ne očekuje neka vrhunska priča, već efekti, koji su fenomenalni.
Meni se film baš svideo. Moja ocena:
8/10
Objavio: NikolaJe
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2017 u 00:47
Lična ocena 10+ Prelep film. Definitivno vredi gledati ga iznova i iznova. Čekamo Avatar 2.
Objavio: ivan1962
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2017 u 19:52
Prvi put gledao za Novogodišnju noć 2009/10, kad se pojavila cam.rip kopija. Odgledao u jednom dahu, napravio pauzu pola sata (jbt. Nova godina), a onda još jednom. Od onda ga mogu gledati barem tri puta godišnje.
Objavio: Mizi
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 01:39
Valjda ovde neće biti napada, biću blag, ali za svaki slučaj da se spremim, ako krenu određeni fanovi da brane ovo remek delo. Samo imajte na umu da ne mogu da zaspim ako me ne napadnete, to mi je fetiš koji mi pomaže da brže zaspim, tako da udrite, samo nemojte u glavu, jer nosim ćoroskope.
Aha, vizuelni efekti, dakle sjajni, fino upakovano, nisam gledao 3D, ima lepih pejzaža, ma divota, bonbona. Aha, glumci i gluma, to ne mogu da kritikujem jer su pod maskama glumili i uz pomoć tehnologije, tako da ništa. Aha, priča, otimanje, branjenje, zapomaganje, plemena ugnjetavana, mi smo jaki, mi smo snažni, ali oni su snalažljiviji, rat zbog sirovina, a zbog opstanka, pa to smo odveć gledali tako često, i u realnosti i u izmišljenim pričama koje se ekranizuju u vidu filmova, serija,... Aha, neka priznanja, neke nagrade, silne pare i novci, slava, fenomeni, nešto što ljudsko oko videlo nije, ogromna popularnost, video igra još pritom, ko nije čuo ili gledao Avatar kao da nije živ. Eto, čekao sam skoro deset godina da uzbuđenje i euforija splasnu, pa da ga pogledam kao da ništa nikada nisam čitao ni slušao o njemu. I tako, život ide dalje, život brzo prolazi, ako su to samo bile laži, lažimo se bar još malo.
Objavio: kjovo
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 08:20
Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila.
A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
Objavio: Mizi
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 11:57
kjovo piše:
Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila.
A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
Živeli i sve najbolje! Obećao sam da neću da vređam, mene mogu, istrpeću. Pa malo nagazim kad vidim da se većina slaže, da se suportuju, kao da sam član udruženja istomišljenika, malko mi to smeta, želim različitosti, i humora kroz ironiju, sarkazam, cinizam, ne znam više vrsta. Biće sve dobro, što bi rekao Arnold u Terminatoru.