| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fringe (2008) |
Odgovori
|
Stranica <1 456 |
| Korisnik | ||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2013 u 13:22 |
|
|
@ Bojana
Pazi ovako. Kraj pete sezone je poništio samo petu sezonu. Dakle, sve što se desilo do kraja četvrte se desilo. Septembar i ostala jedanaestorica su bili poslati na Zemlju da nas proučavaju. Jedina stvar koja se izmenila Volterovim odlaskom u budćnost jeste ta da Posmatrači nisu odlučili da osvoje Zemlju, tj. da bude invazija, kao što je prikazana na kraju 4. sezone. Dakle, sad kad budeš ponovo gledala ispočetka možeš da staneš na kraj četvrte i zamisliš da peta ne postoji. Nadam se da ti je sad jasnije. ![]() |
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2013 u 14:55 |
|
|
Nije mi jasnije
2167. godine lik će otkriti kako da napravi Posmatrače, odnosno ljude koji koriste mozak u kompletu, ali su bez emocija. Volter mu odvodi dečaka da bi mu pokazao da emocije ne umanjuju inteligenciju, već je čak naprotiv inteligentniji od njih. Ok, to znači da će u nekom momentu postojati neki "Posmatrači", odnosno likovi poput dečaka, ali neće postojati prvobitna 12torica ni Septembar. Ako nikad nisu napravljeni ne možeš reći da se poništava samo invazija - poništava se i Septembar, a sa njim i sve ostalo što sam napisala |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2013 u 15:49 |
|
|
slažem se s Bojanom, to je i mene mučilo
Ažurirao bubba ho-tep - 26.Sijecanj/Jan.2013 u 15:49 |
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2013 u 22:55 |
|
|
Znaš kako sam ja to shvatila - Majkl je anomalija koja je napravljena nakon kreiranja prve verzije Posmarača i prve dvanaestorice. Oni su došli da nas posmatraju itd. Za to vreme nicale su nove verzije Posmatrača, raznim ekperimentima. Tom prilikom kreiran je i Majkl, koji je savršen primerak, ali je bio odbačen kao anomalija. Zato su nastavljeni eksperimenti i napravljena je verzija Posmatrača koji su totalno bezosećajni i koji su odlučili da napadnu Zemlju. Volterovim odlaskom u budućnost on im je ukazao da su pogrešili kad su Majkla ocenili kao anomaliju i samim tim njihovi dalji ekperimenti biće prekinuti u prošlosti onda kada kreiraju Majkla. Posle će svi Posmatrači da budu kao on, a ne bezosećajni.
Možda grešim, ali tako sam skonatala ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2013 u 23:59 |
|
|
Ne, ne, ne. Nisi pratila radnju fabule. Pogledaj u titlu od 10 epizode, od 136 linije
![]() Šta je on? Roðen je stotinama godina nakon ovog vremena. <i>Kao i cijela naša vrsta, stvoren je u laboratoriji,</i> <i>korištenjem genetskog materijala za to odreðenog donora.</i> <i>Taj proces je mnogo generacija ranije, otkriæem 20. februara, 2167, u Oslu,</i> zapoèeo nauènik koji je tražio naèine da poveæa ljudsku inteligenciju. Shvatio je da, uspije li izmijeniti dio ljudskog mozga koji izaziva ljubomoru, mogao bi poveæati kognitivne funkcije, žrtvujuæi emocije zarad inteligencije. To otkriæe je bilo katalizator za stvaranje biæa koje zovete "Posmatraèi". <i>Njegov rad je nastavljen, a emocije su smatrane preprekom višoj inteligenciji.</i> 193 00:22:10,585 --> 00:22:15,528 Hibrid? -Da. Onaj trenutak o kojem sam vam govorio, kada je nauènik odluèio žrtvovati ljudske emocije da poveæa inteligenciju, bio je prekretnica u ljudskoj evoluciji. -20. februar, 2167. Pošaljemo li djeèaka u taj trenutak u buduænosti, tim nauènicima æe moæi pokazati drugaèiju vrstu inteligencije, prosvijetljenje koje prevazilazi svijest i spoznaju, nešto veæe. A kada vide šta je on... Kada ga budu izuèavali, shvatit æe sve ono što on predstavlja... Živi dokaz da ne moraju žrtvovati emocije zarad inteligencije, i nikada neæe krenuti tim putem. I Posmatraèi nikad neæe postojati. Nikad neæe izvršiti invaziju. Tu ima i deo kada ona dvojica glavonje pričaju, pa kažu Želio bih obustavu protokola, da se vratim u trenutak kada ih mogu istriyebiti. -Ne. Nismo se spremni nositi sa novim podešavanjem vjerovatnosti. S razlogom smo odabrali ovo vrijeme unutar historije. Vjerovatnoæa da æemo uspjeti iznosi 99,9999%. Ali i dalje ne znamo u čemu to treba da uspeju. Ne mogu da se setim da li je Septembar nekad pričao da je planeta uništena u njihovo vreme, pa su možda došli da to preduprede ili šta već. |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2013 u 17:53 |
|
|
Sta to, vi trazite logiku u paradoksu?
Fringe je osmislio i stvorio isti lik koji je smislio i Lost, paradoks je sto taj lik i u opste postoji. Nema pocetka, nema kraja, nema logike, nema potrebe tupiti mozak doci do veze jer prica je cisto osmisljena bez veze. Bilo je zabavno gledati 5 god. a i dovoljno je bilo jer su se poceli gubiti sta da zaplecu vise od ovoga sto je bilo. PS: Bye bye Fringe, neces mi nedostajati! Ažurirao prijatel-MKD - 27.Sijecanj/Jan.2013 u 17:55 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2013 u 13:04 |
|
|
The X files... e tad nije bilo serija tipa Dark Angel, Heroes, Misfits..itd Tako da je serija orginal, ima "ono" nesto...jbg nema potrebe da dalje kucam. Fringe-Poceo da gledam, kopija the x files-a.....pizdim zbog toga ali i dalje gledam... (sinoc sam krenuo da gledam i overio sam prvih 10 epizoda) ..mada sam odgledao 2-3 ep. na tv-u.Radnju je lako provaliti...(sve na 1 kalup) samo ima par stvari koje ne kontam, pa......danas zavrsavam 1 sezonu....2gu bacamo na skidanje... Zaraza je ![]() |
||
|
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2013 u 15:58 |
|
Polako, tek si počeo. Posle ćeš žudeti za vremenom kad je bilo SAMO PAR stvari koje ne kontaš ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2013 u 22:53 |
|
Evo vcrs zavrsavam sa 3com sezonom...4ta je na hardu, a zadnju bacam na skidanje ![]() Za sada je sve ok...Mada imam 1 pitanje za vas.... il ja ne kontam ili je neka greska!? Primeri: Rejcel ima cerku Elu, u drugom/paralelnom ona je umrla na porodjaju. 3 sezona...Baba tuguje za svojim muzom (umro je) / u P.svetu, deda tuguje za svojom zenom (umrla je) Od plavusice (olivije) keva je umrla / u P. svetu keva je ziva.... Pa zasto je onda Peter bolestan u oba sveta? U "normalnom" je umro, u P.svetu on je isto bolestan? Volter iz normalnog sveta ide u Paralelni i daje mu lek i vodi ga u svoj!!! U jednom treba da umre u drugome treba da bude ziv!!!! Bem ga sad... |
||
|
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2013 u 23:06 |
|
|
Zato što je od nečega morala da krene cela priča
![]() Šalim se, fora kod paralelnih svetova što je u nekom momentu drugačije donešena odluka dovela do razdvajanja svetova. U smislu, onaj vrh koji je predviđen da bude stanica za cepeline - tamo je prihvaćena odluka ovde odbijena. E sad, zamisli tamo gde je prihvaćena ta odluka na koliko života, a sa njima i milion drugih stvari je to imalo uticaja. Kod paralelnih svetova jednostavno moraš biti "otvorenog uma" i neke stvari prihvatati tako kako su ti i servirane. Kod babe i dede - Kad je došlo do spajanja "tankih mesta" pogrešna osoba je bila na pogrešnom mestu - u jednom svetu baba a u drugom deda. |
||
|
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2013 u 08:13 |
|
|
Zavrsio sa serijom
![]() ![]() ![]() Serija je super, ima svoje trenutke kada smara... ali je dobra, moram da priznam ![]() 95% sam provalio, i lako je za provaliti... ali ipak ima par sitnica koje nisam mogao povezati i to me je teralo da gledam dalje... Sto se tice zadnje epizode, skenjao sam se kada sam video kravu u jantaru i kako su ubijali posmatrace...sto rece Volter, ispitivali su i trazili fringe dogadaje, a sad su ih pravili Poslednju epizodu cu danas jos jednom overiti, moram Jedina stvar koju nisam skontao je fazon oko crne lale(valjda je lala)...onaj papir sto je Peter dobio na kraju.... Kontam da je to neki "okidac" pa se Peter setio stvari iz proslosti... Ažurirao Dee_Monk - 08.Veljaca/Feb.2013 u 08:15 |
||
|
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2013 u 10:00 |
|
|
Koliko se ja sećam (a zaista mi je to vrlo bledo u sećanju, no počela sam sa dragim da gledam sve od početka, pa ću se javiti kad opet naiđem na pru ep u kojoj se ona javlja) lala je simbol nade. Mislim da je tako nešto.
|
||
|
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2013 u 16:40 |
|
|
Dee, pogledaj epizode 2x18 - White tulip i 3x15 - Subject 13
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <1 456 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |