Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koji HDD uzeti?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Koji HDD uzeti?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Koji HDD uzeti?
    Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2009 u 15:37

Sigurno uzimam WD i od 1TB

Prvo pitanje jel valja neki od ova dva?

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=336&language=en

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=559

E sad koliko vidim jedina razlika je u cache, koliko je to bitno jer onaj 32 MB je jeftiniji za 1600 sto mi poprilicno znaci :)

Ažurirao Vedder - 30.Srpanj/Jul.2009 u 15:38

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2009 u 05:11

Kako 32Mb jeftiniji? Valjda obrnuto,a?

Razlika u ceni je prilična ali i u brzini rada.Duplo veći bafer (cashe) je značajna stavka u brzini čitanja i pisanja HDD-a.E sad,sa finansijske strane je već druga priča.Ako ti brzina nije previše važna,ništa ne fali ni ovom slabijem.Ja imam dva WD Caviar od po 320Gb sa 16Mb cashe i prezadovoljan sam kako rade,ne greju se,ne čuju se...Valjda sam ti nešto pomogao,odlučićeš sama u svakom slučaju.

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2009 u 15:20

Jeftiniji, pa sam zato mislila da je taj od 16mb bolji posto se ne razumem Embarrassed

Citam sad utiske po netu, uglavnom hvala tu Green seriju, tako da najverovatnije uzimam taj od 32mb

I jos jedno pitanje posto vec ima 2 hdd, tj 5 particija. Jel mogu taj novi da podelim samo na 2 particije, ll cak da ne delim?. Jel pametno to?

Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2009 u 21:00

Nije neophodno da disk deliš na particije.

Nije loše prvi hard podeliti tako da jedan manji deo (npr 20-30GB) bude namenjen za sistemsku particiju. Sve ostale hardove ja bih ostavljao u komadu :)

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2009 u 21:03
Programe rade brze kad ucitavaju iz jednu particiju (disk) a upisavaju na drugu pariciju (disk).
A kad imas veci broj hdd-a ne moras deliti na particije

Ažurirao prijatel-MKD - 31.Srpanj/Jul.2009 u 21:12
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2009 u 21:08

Tačno kada su particije na dva posebna harda :)

Inače, po trenutnim cenama vredi razmotriti i modele od 1,5TB jer može za manje od 20€ razlike da se dobije celih 500GB što nije za bacanje.

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2009 u 02:11

Jedan mali savet,na brzaka.Zamislite HDD od 1000Gb (1Tb) sa oko 700 - 800 filmova i svi na jednoj particiji a onda se (daleko bilo) desi nešto sa HDD-om i sve to moraš da prebaciš na drugi HDD ili ne daj bože da čupaš (spašavaš) sa tog harda nekim programom.Taj proces bi trajao otprilike nedelju dana.Iz tog i takvih razloga se veliki HDD deli na particije.Lakše i brže se vadi materijal jer se kvar uglavnom dešava samo na jednoj od particija.Evo npr. ja sam 320 Gb podelio na tri particije.Na prvoj su samo filmovi bez titla,na drugoj serije bez titla i titlovi sa PO za njih  i na trećoj opet serije bez titlova.Otvaranje svake particije je munjevito,kao i pregled materijala dok bi da je sve zajedno - bila druga pesma.Slikovito,to je kao kad na ceo DVD disk narežete sličice,pa onda hoćete da ih pregledate ili prebacite na HDD.Ko je to probao zna o čemu govorim,podugačak proces.Zato preporučujem da se veliki HDD podeli najmanje na dve particije ako je samo backup disk bez operativnog sistema,a kao je tu i OS,najmanje na tri.Tako se troši u radu samo particija koju koristite a ne ceo disk.

Ažurirao Movie Master - 01.Kolovoz/Aug.2009 u 02:24
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2009 u 02:36
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Jedan mali savet,na brzaka.Zamislite HDD od 1000Gb (1Tb) sa oko 700 - 800 filmova i svi na jednoj particiji a onda se (daleko bilo) desi nešto sa HDD-om i sve to moraš da prebaciš na drugi HDD ili ne daj bože da čupaš (spašavaš) sa tog harda nekim programom.Taj proces bi trajao otprilike nedelju dana.Iz tog i takvih razloga se veliki HDD deli na particije.Lakše i brže se vadi materijal jer se kvar uglavnom dešava samo na jednoj od particija.Evo npr. ja sam 320 Gb podelio na tri particije.Na prvoj su samo filmovi bez titla,na drugoj serije bez titla i titlovi sa PO za njih  i na trećoj opet serije bez titlova.Otvaranje svake particije je munjevito,kao i pregled materijala dok bi da je sve zajedno - bila druga pesma.Slikovito,to je kao kad na ceo DVD disk narežete sličice,pa onda hoćete da ih pregledate ili prebacite na HDD.Ko je to probao zna o čemu govorim,podugačak proces.Zato preporučujem da se veliki HDD podeli najmanje na dve particije ako je samo backup disk bez operativnog sistema,a kao je tu i OS,najmanje na tri.Tako se troši u radu samo particija koju koristite a ne ceo disk.

110% podrzujem ovo.
Jedino je potrebna particija veca od 100gb kad se radi sa DV koje moze biti i iznad to, najcesce u praktiku je to oko 160-170 gb. Tako da na hdd-a od 1tb stavi najmanje 4 particije, za slucaj da se nesto neocekivano ne desi a to je ogromna kolicina podatke.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2009 u 20:43

Fala svima na odgovorima Smile

Originalno postovano od strane realpetko realpetko piše:

Tačno kada su particije na dva posebna harda :)

Inače, po trenutnim cenama vredi razmotriti i modele od 1,5TB jer može za manje od 20€ razlike da se dobije celih 500GB što nije za bacanje.

Necu jos uzimati, nemam dovoljno kesa pa cu posle videti kolika ce biti razlika u cenu, nadam se manja nego sad Big smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.