Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Spam, spam i samo spam
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - SFRJ
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

SFRJ

Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
Korisnik
Poruka
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 00:48

Čisto da oživim ovu temu i podsetim vas na to kako veliki ljudi "šetaju" ovim forumom. Clap

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Deco draga,da vam čika od preko pet banki kaže par rečenica na ovu temu.

Jbg,ne znam odakle da počnem da ne bih loše završio.Živeo sam tada lepo,ne finansijski, daleko od toga, slobodno...onako u duši.Kad se imalo para mogao sam bilo gde, Šentvid pri Novoj Gorici, Zagreb, Maribor,Šentilj, Gevgelia, Titov Veles, Gostivar, Skopje,Budva, Herceg Novi, Dubrovnik, Sarajevo, Banja Luka.Kad se nije imalo para, a to je bilo češće, skupimo malo kinte za piće i šverc vozom na dan do Beograda, da se ogrebem malo para od rodbine pa natrag za Niš.Onako dugokosog niko me nije maltretirao niti dokumente tražio.Jedine brige su nam bile škola i devojke, kojima tada nije bilo važno koliko para imaš, već kakav si kao čovek.
   Kad je Tito umro bio sam u BGD-u u vojsci,slika naroda i vojske kako trči, ko kući, ko u kasarnu, zauvek mi je ostala u sećanju.To su bili poslednji trenuci našeg zajedništva.Od tada je počelo rasparčavanje naše lepe zemlje na feude.Ljudi koji su 35 godina čekali svoj trenutak i rovali u pozadini, dočekali su svoje vreme te 1980. godine.Mnogo toga znam i neću da vam solim pamet.Sve što nam se desilo, pripremano je od pre 1945. na ovamo.Jedino je Titova popularnost u svetu kočila realizaciju pripremanog.Sveopštem haosu su samo doprineli novokomponovani ultranacionalisti, mada najviše kao topovsko meso, naivčine, mislili su napljačkaće se i sve će biti OK.Nestaju jedan po jedan,dok oni koji su sve organizovali i pripremali i dalje žive kao gospoda (osim prirodno preminulih).
    Voleo sam svoje drugove, makedonce, hrvate, slovence, kao i svoje devojke koje sam upoznavao što na moru, što dok sam skitao po Jugi.Voleo sam i svoj život tada, nisam znao ono što sada znam, a nisu ni moji vršnjaci.Da smo to tada znali možda do ovoga ne bi ni došlo.Možda bismo sprečili matore avetinje zadojene mržnjom i plaćene od švaba da za njih urade ono što švabe u dva svetska rata nisu mogli silom, da pokore i porobe naše slobodne slovenske duše.Zna se šta rat daje pokorenom - bedu, ekonomsku i duševnu.A građanski je još gori.U njemu smo svi gubitnici.Dobio je samo onaj ko je sve finasirao i organizovao.Sada mogu sa nama šta im se prohte.Je*** ponos kad su ti deca gladna.Za par evrića se svašta radi.Živimo kao stoka od danas do sutra i čekamo kad će je**** Jevropa da nam dozvoli da trošimo svoje jadne pare putujući po njoj.
     Eto zašto nam je u Jugi bilo bolje.Imali smo, ne bogatstvo u parama već svoj ponos, radost života, pogled u budućnost, neizvesnu ali bez strepnji.To više nemamo, ni mi, ni naša deca, ni deca naše dece.Ko zna šta su nam još pripremili i da li je sve gotovo.Hoćemo li doživeti još neku katastrofu umesto oporavka.
     Zato sam srećan što se vi družite i poštujete.Niste vi nizašta krivi i treba tako.Svi smo mi braća zavađena od dušmanina, da se mrzimo i glođemo međusobno, da bi on mogao da nam komanduje.Kupuju nas za evriće kao stoku na pijaci.U inat novom svetskom poretku, družite se i poštujte.Pa zna se za šta smo najsposobniji, za inat!drugariClap
Na vrh
jecaDJ View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Dj Sexyglasić

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jecaDJ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:01
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

I na kraju pesmica uz koju sam se u vrtiću zaljubio u jednu Jelenu (dok je pevala) Embarrassed

Pa dusho vidis da si oduvek mastao da se zaljubis u Jelenu...hihihi priznaj da sam ti oduvek znacila mnooooogooooo Tongue i da je to ime za tebe  svetinja kikikikiki
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:14

Pazi sad, pesmica se uklapa u temu, a i odgovoriće na ova tvoja pitanja LOL

Heart

Na vrh
jecaDJ View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Dj Sexyglasić

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jecaDJ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:33
heheh dusha moja,voli me cak i u ovoj temi o SFRJ,ali jedna ispravkica texta (nikada se nismo sreli)heheh dusho moja ,april u Beogradu,hehehe,cvetale su lale...Hoshi,ti i ja kod Mikana i ni tada mi nisi otpevao na uvce legendarnu pesmu CCC
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 10:15

u potpisu: patološki realan JUGONOSTALGIČAR

Ažurirao svajcarac78 - 18.Rujan/Sep.2010 u 10:20
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2017 u 02:07
Gotovo sedam godina nema javljanja u temi? Ouch

Vrlo retko se rastužim, najčešće imam osmeh kada mislim o Jugi. Čak sam sebe mahom i ne smatram jugonostalgičarem, zašto bih bio? Naime, rođen sam '75, po meni ja samo Jugosloven i mogu biti, em sam glup ja za ove nove podele, em sam rođen tu gde jesam, tada kada jesam, i tako mu je to (što kaže Kurt Vonegutt). Drugo, čak i bitnije, sve je to moja raja, već pisah negde...moj prvi poljubac je bio sa jednom milom Tajdom, iz Maribora, u Medulinu, na lepom plavom Jadranu, kraj koga sam proveo najlepše godine detinjstva. Prvo ljubavno pismo (well, razglednica, no dobro sad) koje sam dobio, bilo je na slovenačkom. Moja druga velika simpatija, bila je sa otoka. Potom, kada nisam tamanio filmove, imao sam prilično nemirno detinjstvo/ranu mladost, i leđa su mi uvek najbolje čuvali Albanci i Romi, sa njima bih u svaki plamen, jer znam da sam siguran.

Moj najbolji prijatelj tokom nekoliko decenija je Goranac, kada god sam bio u njegovoj kući, njegova majka nije govorila srpski, ona je meni pričala na makedonskom, ja njoj na srpskom, i sve smo se uvek razumeli. Šta tek reći o Bosni? Prema meni najbolja raja u Jugi.  Uvek sam pričao da su mi svi ljudi ionako isti, da se jednog dana mogu oženiti i Kineskinjom, dokle god zna bosansku kuhinju LOL (blesavim se, ja volim da kuvam, i mogu kuvati sa svim milicama, no nije mi prijatno kada se iko mota oko moje kuhinje LOL tu volim da sam sam ili rekoh, zajednički). Od skoro, od mojih tridesetih, skoro svi moji prijatelji su Crnogorci. A o mojim ljubavima tek da ne počinjem.

Dolazim do poente zašto nisam jugonostalgičar...well, svi navedeni ljudi nisu tokom mog života tek bili uz mene, oni su deo mene, ja sam deo njih, bez njih, nema mene, nema mojih sećanja, nema mojih emocija, moje prošlosti, svega onoga što me čini onim što jesam. Oni su Juga, ja sam Juga, nema tu ikakvog razloga za tugu, uvek se nasmejem kada ih se svih setim, ili kada i dan danas visim kojekuda sa njima. Wink

Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2017 u 10:37
Od ovih nekoliko postova koje sam pročitao znam vrlo dobro i osjećaje i razmišljanja i sjećanja,jer i ja napunih 50-ku i živjah u tim vremenima.Mlađi naraštaji koji nisu baš okusili Titovu Jugoslaviju na to vrijeme po našim pričama gledaju kao na mitove i legende,jer ne mogu oni zamisliti takvo skromno vrijeme s toliko sriće i ljubavi i entuzijazma.Mi smo bili inovatori i futuristi aoni su danas samo plagijatori (naravno čast izuzecima),Mi smo stvarali i radili sami alate i igračke,a danas daj pare di mi je lova itd.Nama su sjećanja živa kao da su se jučer dogodila,današnja sjećanja novih klinaca su blijeda i nevažna.Ja se sjećam prve svoje kupljene igračke a oni danas ni zadnje.Ispralo je našu dragu djecu konzumersko društvo i razni šareni proizvodi upakirani u bezočne laži.Žao mi je moje djece jer postaju već sada dio zbroja a ne individulci.Što je najgore više se i ne viđam sa starom ekipom jer sva poduzeća i firme su strane ili privatnog vlasništva,moja ekipa se utopila u rijeci i moru obaveza i raznih kalkulacija.Ne fali meni SFRJ meni fali ono malo letargije i opuštanja na kraju dana ili tjedna.Eto kompenziram to s filmovima i serijama i naravno mojom muzikom jer to mi je samo i ostalo od opuštanja.Djeca velika žena uvijek u nekim svojim idejama kako preživjeti mjesec (ne mislim financijski) da ne poludi od obaveza a sljedeći opet ponovno.Zato održavajmo ovaj sajt kao naš mali otok sreće i zadovoljstva. ŽIVIO TDC !!!
Everything is a joke !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,176 sekundi.