| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
SFRJ |
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Korisnik | |
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 00:48 |
|
Čisto da oživim ovu temu i podsetim vas na to kako veliki ljudi "šetaju" ovim forumom.
|
|
|
|
|
![]() |
|
jecaDJ
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Dj Sexyglasić Pridružen: 29.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 11583 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:01 |
Pa dusho vidis da si oduvek mastao da se zaljubis u Jelenu...hihihi priznaj da sam ti oduvek znacila mnooooogooooo
|
|
|
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:14 |
|
Pazi sad, pesmica se uklapa u temu, a i odgovoriće na ova tvoja pitanja
|
|
|
|
|
![]() |
|
jecaDJ
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Dj Sexyglasić Pridružen: 29.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 11583 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2010 u 01:33 |
|
heheh dusha moja,voli me cak i u ovoj temi o SFRJ,ali jedna ispravkica texta (nikada se nismo sreli)heheh dusho moja ,april u Beogradu,hehehe,cvetale su lale...Hoshi,ti i ja kod Mikana i ni tada mi nisi otpevao na uvce legendarnu pesmu CCC
|
|
|
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
|
|
![]() |
|
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 10:15 |
|
u potpisu: patološki realan JUGONOSTALGIČAR Ažurirao svajcarac78 - 18.Rujan/Sep.2010 u 10:20 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2017 u 02:07 |
|
Gotovo sedam godina nema javljanja u temi?
![]() Vrlo retko se rastužim, najčešće imam osmeh kada mislim o Jugi. Čak sam sebe mahom i ne smatram jugonostalgičarem, zašto bih bio? Naime, rođen sam '75, po meni ja samo Jugosloven i mogu biti, em sam glup ja za ove nove podele, em sam rođen tu gde jesam, tada kada jesam, i tako mu je to (što kaže Kurt Vonegutt). Drugo, čak i bitnije, sve je to moja raja, već pisah negde...moj prvi poljubac je bio sa jednom milom Tajdom, iz Maribora, u Medulinu, na lepom plavom Jadranu, kraj koga sam proveo najlepše godine detinjstva. Prvo ljubavno pismo (well, razglednica, no dobro sad) koje sam dobio, bilo je na slovenačkom. Moja druga velika simpatija, bila je sa otoka. Potom, kada nisam tamanio filmove, imao sam prilično nemirno detinjstvo/ranu mladost, i leđa su mi uvek najbolje čuvali Albanci i Romi, sa njima bih u svaki plamen, jer znam da sam siguran. Moj najbolji prijatelj tokom nekoliko decenija je Goranac, kada god sam bio u njegovoj kući, njegova majka nije govorila srpski, ona je meni pričala na makedonskom, ja njoj na srpskom, i sve smo se uvek razumeli. Šta tek reći o Bosni? Prema meni najbolja raja u Jugi. Uvek sam pričao da su mi svi ljudi ionako isti, da se jednog dana mogu oženiti i Kineskinjom, dokle god zna bosansku kuhinju (blesavim se, ja volim da kuvam, i mogu kuvati sa svim milicama, no nije mi prijatno kada se iko mota oko moje kuhinje tu volim da sam sam ili rekoh, zajednički). Od skoro, od mojih tridesetih, skoro svi moji prijatelji su Crnogorci. A o mojim ljubavima tek da ne počinjem.Dolazim do poente zašto nisam jugonostalgičar...well, svi navedeni ljudi nisu tokom mog života tek bili uz mene, oni su deo mene, ja sam deo njih, bez njih, nema mene, nema mojih sećanja, nema mojih emocija, moje prošlosti, svega onoga što me čini onim što jesam. Oni su Juga, ja sam Juga, nema tu ikakvog razloga za tugu, uvek se nasmejem kada ih se svih setim, ili kada i dan danas visim kojekuda sa njima. ![]() |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2017 u 10:37 |
|
Od ovih nekoliko postova koje sam pročitao znam vrlo dobro i osjećaje i razmišljanja i sjećanja,jer i ja napunih 50-ku i živjah u tim vremenima.Mlađi naraštaji koji nisu baš okusili Titovu Jugoslaviju na to vrijeme po našim pričama gledaju kao na mitove i legende,jer ne mogu oni zamisliti takvo skromno vrijeme s toliko sriće i ljubavi i entuzijazma.Mi smo bili inovatori i futuristi aoni su danas samo plagijatori (naravno čast izuzecima),Mi smo stvarali i radili sami alate i igračke,a danas daj pare di mi je lova itd.Nama su sjećanja živa kao da su se jučer dogodila,današnja sjećanja novih klinaca su blijeda i nevažna.Ja se sjećam prve svoje kupljene igračke a oni danas ni zadnje.Ispralo je našu dragu djecu konzumersko društvo i razni šareni proizvodi upakirani u bezočne laži.Žao mi je moje djece jer postaju već sada dio zbroja a ne individulci.Što je najgore više se i ne viđam sa starom ekipom jer sva poduzeća i firme su strane ili privatnog vlasništva,moja ekipa se utopila u rijeci i moru obaveza i raznih kalkulacija.Ne fali meni SFRJ meni fali ono malo letargije i opuštanja na kraju dana ili tjedna.Eto kompenziram to s filmovima i serijama i naravno mojom muzikom jer to mi je samo i ostalo od opuštanja.Djeca velika žena uvijek u nekim svojim idejama kako preživjeti mjesec (ne mislim financijski) da ne poludi od obaveza a sljedeći opet ponovno.Zato održavajmo ovaj sajt kao naš mali otok sreće i zadovoljstva. ŽIVIO TDC !!!
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |