Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Spam, spam i samo spam
Opis foruma: Treba li dodatno objašnjavati što vas ovdje čeka?
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=26667 Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 01:06 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: SFRJObjavio: PsOaligator
Tema: SFRJ
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2009 u 23:11
Otvaram ovu temu da se na jednom mjestu prikaze kako je lijepo bilo u ovoj drzavi, iz nikakvog politickog razloga, tako da bih volio da postate isto, ljepote, muzika, filmovi, sport, itd...
Evo za pocetak...
I nadaleko cuveni i najskuplji na crnom trzistu nekad;
-------------
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Odgovori: Objavio: cudak_31177
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 00:51
Dobra tema, svaka čast. Ja sam žešći nostalgičar, jer ne mogu da zaboravim tu lepotu nikako
-------------
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:23
+1
Bila jednom jedna zemlja...
-------------
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:34
Jao, koncert za mir!!! Milan je umro na dan kad sam slavio 17 rođendan. Tad sam poslednji put video ovaj snimak i to na nekom lošem VHS-u... gde ga iskopa majstore?
-------------
Objavio: PsOaligator
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:39
"Sta drugo reci bez ludnica..."
-------------
Objavio: asvalttina
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:41
N.B.G. piše:
...koja se raspala kad sam ja imala 3.godine Ali kad velite da je tak lijepo bilo, drago mi je da sam ipak malo zivjela u njoj
-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:44
Brate skoro najgledaniji video i sa skoro najvise komentara [39 strana comment-a] na YouTube,
ali sta ces ima i onih mentola da ih ne nazivam nekim imenima sada
koji koriste ovu pesmu i EKV za nesto drugo sto se meni licno ne dopada
ima i normalnih, ali necu nista da pisem tamo da se spustam na taj nivo.. uostalom pogledaj sam..
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:47
asvalttina piše:
N.B.G. piše:
...koja se raspala kad sam ja imala 3.godine Ali kad velite da je tak lijepo bilo, drago mi je da sam ipak malo zivjela u njoj
Eeee a ja bio Titov pionir i mahao mu Ali neverovatno lepo vreme.. sada stvarno najozbiljnije.
-------------
Objavio: Buki
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:49
PsOaligator piše:
"Sta drugo reci bez ludnica..."
Ovo je legendarna snimka, nevjerojatno, predobro
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 01:51
N.B.G. piše:
Brate skoro najgledaniji video i sa skoro najvise komentara [39 strana comment-a] na YouTube, ali sta ces ima i onih mentola da ih ne nazivam nekim imenima sada koji koriste ovu pesmu i EKV za nesto drugo sto se meni licno ne dopada ima i normalnih, ali necu nista da pisem tamo da se spustam na taj nivo.. uostalom pogledaj sam..
A ovi komentari su presmijesni stvarno...ljudi pogledajte dokumentarac "Kao da je bilo nekad" ako vec nijeste...
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 02:13
N.B.G. piše:
Eeee a ja bio Titov pionir i mahao mu Ali neverovatno lepo vreme.. sada stvarno najozbiljnije.
I ja sam ozbiljna posebice jer po novim istrazivanja znanstvenici tvrde da su prve 3 godine zivota najvaznije,da je tad najbitnije biti u dobrom okruzenju koje potice zdrav intelektualni, emocionalni, tjelesni razvoj.
-------------
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 02:15
Što reče Buki u jednom privatnom razgovoru "ja komentare na youtube ne čitam da se ne nerviram". Tako da ne želim ni da pogledam šta "pamet i razum" ove zemlje ima novo da izjavi. Umesto toga
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 02:23
A gde ti brate ovo iskopa "Branko Kockica" Legenda,
bio sam u jednoj emisiji, jaoooooo!!!
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 02:23
Aaaaaaaa, brate odusevio sam se kad sam vidio Strumfove, bio sam skroz zaboravio na taj crtani, i Branko Kockica neprevazidjen, imam na VHS-u sve emisije....
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 03:29
Aaaaaaaa ovo mi je omiljeni domaći film!
A sad, ubistvo za sve nostalgičare:
I na kraju pesmica uz koju sam se u vrtiću zaljubio u jednu Jelenu (dok je pevala)
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 03:37
evo malo JugoTONA
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 03:50
@cudak_31177 Sta si sve iskopao brate, ne mogu da vjerujem da si svega ovoga sjetio, aj dobro nekako ove emisije i ovo, ali Drugar Bili, ne mogu da vjerujem...
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 04:09
joj cudak de jos ja ovo nist nikad vidla pa mi turbo zanimljivo vidjet kak je to bilo prije.
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 04:23
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 05:05
joooooj kak sam se raznjezila, s negdje u zemlji snova si me vratio u djetinjstvo jer sam to gledala i tocno sam osjetila ono uzbudjenje koje sam osjecala ko mala kad bi gledala crtic.jeben filing. hvala!!!! skoro sam sigurna da to imam doma na kazeti snimljeno,a moja stara cuva sve moje stvarcice iz tog doba i bas cu pogledat te crtice sad kad budem isla doma. bananamena i laku noc djeco se ne sjecam, a he-man i ti likovi mi djeluju poznato ali nisu me oprale nikakve emocije pa nisam sigurna jesam li gledala.
eeee evo nasla sam si jos crtica koje sam davno gledala-eustahije brzic, rakuni, cudesna suma. Zaaakon!
-------------
Objavio: Shadoe
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 05:59
ja se sjecam kada je objavljena smrt, i stara počela da place
i sve ošlo u p.m.
Objavio: chlink
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 09:04
Objavio: bihorackabir
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 09:53
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 10:10
biho brate gde si ovo nasao . Daj malo polako sa ovu temu, ja sam mlad malo sam fatio pa opet mi dolaze neke fleseve a ne znam kako je vama starije , zamislite neki cika sa 50 i nesto godina da ovo vidi dobio bi cvek srcani udar, odgovaracete za ubistvo ej da znate Salim se tema je perfektna ali emocije su problem
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 10:17
Objavio: bihorackabir
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 10:19
Clink, sta cu brate, najezio sam se kad sam video temu, malo sam se podsetio pionirskih dana.Evo nesto sto ce te oduseviti. Male Koreanke pevaju na srpski drugu TITU.
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 10:23
ma znam ovo gledao sam nemogu da vjerujem. Znas li da na kineski tito znaci čelik
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 10:34
stari grafit tu kod nas
"Dok je bilo Tita bilo je i šita", što će reći bilo je SVEGA :(
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 15:22
Da se i zadnja generacija pionira javi u temu
Lijepo vrijeme, zemlja kulture i umjetnosti, barem smo bili netko i nesto na karti svijeta... Posto mi je dide bio prvoborac (i heroj) dozivio je i to da ga drug glavom i bradom posjeti par puta u obiteljskoj kuci...
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 15:47
SR Crna Gora
SR Bosna i Hercegovina
SR Hrvatska
SR Makedonija
SR Slovenija
SR Srbija
i konacno SFR Jugoslavija
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 16:23
-------------
Objavio: Buki
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 16:26
Reklama je odlična, nevjerojatno
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 16:33
"Ako idem pod auto, da idem, dozvoli, pod nasu Zastavu."
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 16:55
-------------
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2009 u 17:09
I cuveni sletovi...Dan Mladosti 1979 god.
-------------
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2009 u 00:34
Top Lista Nadrealista
-------------
Objavio: maibae
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2009 u 23:42
ovo je iz licne kolekcije:
Tito iz muzeja 25.maj:
SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2009 u 05:21
Prije neki dan sam slucajno naisao na ovaj film, pa ko zeli neka ga odgleda na yt, dobar je...
http://www.youtube.com/watch?v=-J25ahfyvGM -
-------------
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2009 u 09:49
-------------
Objavio: nosundayfear
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2009 u 16:27
Jedno od najlepših sećanja na staru Jugu mi je zajednički letnji TV noćni program. 2-3 nedelje TV Sarajevo, pa onda TV Zagreb, Beograd, Novi Sad... Koliko je samo legendarnih serija tu počelo sa prikazivanjem kod nas. Alo alo, Mućke, Alf...zatim odličan izbor mini serija, filmića
------------- Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
Objavio: GuRuGeoRge
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 19:29
Od moje bake rođeni brat se borio u partizanima od samog početka do samog kraja 2. Sv. Rata, umro je čika Đura (tako sam ga zvao) prošle godine 16.marta, inače punim imenom i prezimenom Tatić Đorđe, po njemu sam i dobio ime...Bio sam Titov pionir,rođen sam 18.06.1974. i imao sam lepo i bezbrižno detinjstvo koje se jednostavno srušilo kao kula od karata 1991. godine, kada su ultranacionalisti sa svih strana bivše Jugoslavije (pogotovo ovi iz Srbije, BiH i Hrvatske) uništili tadašnjim, a bogami i budućim generacijama srednjoškolaca, nadu u bolji život i bolje sutra..O nama vrlo poznatim političarima i ostalim velikim partiotama tj. ''paravojnim herojima'' i njhovim pristalicama i ostalima, neću da trošim reči niti da im prišivam 'epitete,' jer ako krenem u svom gnevu i gnušanju, jadu i besu zbog onog što su nam napravili, trebao bih biti banovan zauvek sa ovo foruma,a to nikako ne bih voleo...
Daklem evo nečega i od mene:
Bebi Dol - Mustafa iz 1981. godine
http://www.youtube.com/watch?v=5meBLh3xBHs -
Denis Denis - Voli me još ovu noć (naježim se kada slušam ovo):
------------- "All that is necessary for evil to succeed is for good men to do nothing." - Edmund Burke, British Statesman and Philosopher
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 19:53
GuRuGeoRge brate, mnogi od nas iz tih generacija i dalje piju lekove za smirenje zbog stvari koje smo doživljavali tada, ali jedna stvar me izuzetno raduje, a to je što smo u ovom ili onom obliku na neki način ponovo zajedno, i što su je*eni (takozvani) političari uspeli da nas razdvoje delimično. Jedan od najsrećnijih dana u mom životu je bio kad sam upoznao Almu, Iru i Bukija (mislim na Book-E-ja ), i sledeće godine ću ponovo ići tamo jer se osećam kao da sam kod komšije na kafi, toliko normalno... a ultranacionalisti sa svih strana... mogu da... znaš već šta (jes' da sam moderator, al' ni ja nisam imun na ban )
-------------
Objavio: icemaher
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 20:38
cudak_31177 piše:
GuRuGeoRge brate, mnogi od nas iz tih generacija i dalje piju lekove za smirenje zbog stvari koje smo doživljavali tada, ali jedna stvar me izuzetno raduje, a to je što smo u ovom ili onom obliku na neki način ponovo zajedno, i što su je*eni (takozvani) političari uspeli da nas razdvoje delimično. Jedan od najsrećnijih dana u mom životu je bio kad sam upoznao Almu, Iru i Bukija (mislim na Book-E-ja ), i sledeće godine ću ponovo ići tamo jer se osećam kao da sam kod komšije na kafi, toliko normalno... a ultranacionalisti sa svih strana... mogu da... znaš već šta (jes' da sam moderator, al' ni ja nisam imun na ban )
Tako je brate, ovde nam politika ne moze NISTA, jedino darije Ovde smo svi isti
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: iromafia111
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 20:41
Čudnovati, iduće godine moramo to malo bolje organizirati.
-------------
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 20:42
icemaher piše:
Tako je brate, ovde nam politika ne moze NISTA, jedino darije Ovde smo svi isti
darije-bič bozji
-------------
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 20:47
-------------
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 21:06
-------------
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 21:18
Ovo je ekipa bez ikakvih predrasuda ili bilo cega, ljudi koji se normalno druze, i svi na jednom mjestu to ce me mene da drzi na ovom forumu vjecno...pozivjeli mi ljudi svi...
-------------
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2009 u 21:28
@ Icemaher: Svi smo isti, samo je Darije malo istiji od drugih
@ Iromafia: Veruj mi da je ove godine bilo povuci-potegni da li uopšte mogu da dođem, a za sledeću se već sad pripremam finansijski.
@ PsOaligator: Živeo...
-------------
Objavio: Movie Master
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 05:08
Deco draga,da vam čika od preko pet banki kaže par rečenica na ovu temu.
Jbg,ne znam odakle da počnem da ne bih loše završio.Živeo sam tada lepo,ne finansijski, daleko od toga, slobodno...onako u duši.Kad se imalo para mogao sam bilo gde, Šentvid pri Novoj Gorici, Zagreb, Maribor,Šentilj, Gevgelia, Titov Veles, Gostivar, Skopje,Budva, Herceg Novi, Dubrovnik, Sarajevo, Banja Luka.Kad se nije imalo para, a to je bilo češće, skupimo malo kinte za piće i šverc vozom na dan do Beograda, da se ogrebem malo para od rodbine pa natrag za Niš.Onako dugokosog niko me nije maltretirao niti dokumente tražio.Jedine brige su nam bile škola i devojke, kojima tada nije bilo važno koliko para imaš, već kakav si kao čovek.
Kad je Tito umro bio sam u BGD-u u vojsci,slika naroda i vojske kako trči, ko kući, ko u kasarnu, zauvek mi je ostala u sećanju.To su bili poslednji trenuci našeg zajedništva.Od tada je počelo rasparčavanje naše lepe zemlje na feude.Ljudi koji su 35 godina čekali svoj trenutak i rovali u pozadini, dočekali su svoje vreme te 1980. godine.Mnogo toga znam i neću da vam solim pamet.Sve što nam se desilo, pripremano je od pre 1945. na ovamo.Jedino je Titova popularnost u svetu kočila realizaciju pripremanog.Sveopštem haosu su samo doprineli novokomponovani ultranacionalisti, mada najviše kao topovsko meso, naivčine, mislili su napljačkaće se i sve će biti OK.Nestaju jedan po jedan,dok oni koji su sve organizovali i pripremali i dalje žive kao gospoda (osim prirodno preminulih).
Voleo sam svoje drugove, makedonce, hrvate, slovence, kao i svoje devojke koje sam upoznavao što na moru, što dok sam skitao po Jugi.Voleo sam i svoj život tada, nisam znao ono što sada znam, a nisu ni moji vršnjaci.Da smo to tada znali možda do ovoga ne bi ni došlo.Možda bismo sprečili matore avetinje zadojene mržnjom i plaćene od švaba da za njih urade ono što švabe u dva svetska rata nisu mogli silom, da pokore i porobe naše slobodne slovenske duše.Zna se šta rat daje pokorenom - bedu, ekonomsku i duševnu.A građanski je još gori.U njemu smo svi gubitnici.Dobio je samo onaj ko je sve finasirao i organizovao.Sada mogu sa nama šta im se prohte.Je*** ponos kad su ti deca gladna.Za par evrića se svašta radi.Živimo kao stoka od danas do sutra i čekamo kad će je**** Jevropa da nam dozvoli da trošimo svoje jadne pare putujući po njoj.
Eto zašto nam je u Jugi bilo bolje.Imali smo, ne bogatstvo u parama već svoj ponos, radost života, pogled u budućnost, neizvesnu ali bez strepnji.To više nemamo, ni mi, ni naša deca, ni deca naše dece.Ko zna šta su nam još pripremili i da li je sve gotovo.Hoćemo li doživeti još neku katastrofu umesto oporavka.
Zato sam srećan što se vi družite i poštujete.Niste vi nizašta krivi i treba tako.Svi smo mi braća zavađena od dušmanina, da se mrzimo i glođemo međusobno, da bi on mogao da nam komanduje.Kupuju nas za evriće kao stoku na pijaci.U inat novom svetskom poretku, družite se i poštujte.Pa zna se za šta smo najsposobniji, za inat!
-------------
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 07:10
MM svaka cast na postu. bas je emotivan, ja se raspekmezila, a ne pamtim kad sam zadnji put plakala.
-------------
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 07:17
Istina. Lepo je kad ima neko da sroči za tebe ono što bi sam voleo da kažeš. MM, imaš od mene gajbu piva kad se vidimo
-------------
Objavio: bojanadj
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:26
Meni ste se jutros poigrali sa ravnotežom...i emocijama... Rasturili su me klipovi Nedeljnog zabavnika i Branka Kockice.... A pesme sa početka teme sam redovno pevala sa horom...naravo u pionirkoj odeći plava suknjica bela košulja, crvena marama i kapica sa petokrakom na glavi http://www.thescubasite.com/Scuba-Diving-Forum/">
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:31
bojanadj piše:
Meni ste se jutros poigrali sa ravnotežom...i emocijama... Rasturili su me klipovi Nedeljnog zabavnika i Branka Kockice.... A pesme sa početka teme sam redovno pevala sa horom...naravo u pionirkoj odeći plava suknjica bela košulja, crvena marama i kapica sa petokrakom na glavi http://www.thescubasite.com/Scuba-Diving-Forum/">
ja sam jako mlada i ja to nisam prozivjela a mene peru osjecaji, ne mogu ni zamisliti kako je vama. prvi put u zivotu sam to gledala kad su cudo i ekipa to postavili i totalno sam se odusevila.
-------------
Objavio: RitchieOne
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:32
bojanadj piše:
@ritchie i ja sam se šokirala videvši SFRJ temu ...čudak sa njegovim klipovima me rasturio...malo je falilo da mi natera suze na oči
Razumem te potpuno...kod mene je nesto drugacije, uvek sam napucan emocijama ali nema tuge, nesto sete naravno, ali mi je zapravo prelepo kada razmisljam o Jugi, prva ljubav mi je bila Slovenka, imam prijatelja koje volim u svim okolnim (sada) drzavama, imam previse lepih uspomena da bi me sva tama sadasnjosti (ili dela proslosti) ubila, sa time u sebi, niko i nista mi ne moze pomutiti rasplozenje ili um. Meni je, kazem, prelepo kada mislim o zemlji u kojoj sam rodjen, u kojoj sam odrastao i koju sam voleo, (neka sam je i izgubio, stvar je bliska prvoj ljubavi, verovatno i jaca, neka je (ako mora) i prolazna ali nosimo je u sebi do samoga kraja, ne?) tada sam bio cak i veci sanjar nego sada, i taj deo mene nikome necu dati (mada, mogu da ga podelim sa nekim ). So, nemam razloga za suze, imam samo osmeh na licu, onaj detinji, razdragani, sanjarski, sa verom u proslost koju priznajem i sa lepim secanjima kroz koja prolazim u sadasnjosti i naravno, verom u bolje i jos srecnije sutra.
------------- Bice svega, samo nece biti nas.
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:37
Dušmani i primitivci nas zavadili i uništili na makro razini. Al' zato smo mi ovdje stvorili Jugu u malom
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:40
@ Riči, nisam ni ja mislila na suze tuge... već baš kao što kažeš sećanjena nešto lepo i drago....kao kad se sećaš drugara iz detinjstva ili lepih momenata prve ljubavi...mogli bi ih zvati suze nostalgije . No, ne brini, nisam zaplakala (nema smisla na poslu plakati ) jer sam ja baš teška na suzama... I (mada mislim da bi ovo trebalo da stoji na onoj a ne ovoj temi) isto kao i ti 90-te sam izbrisala iz sebe...postoje periodi od pre i period posle njih
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:52
bubba ho-tep piše:
Dušmani i primitivci nas zavadili i uništili na makro razini. Al' zato smo mi ovdje stvorili Jugu u malom
Mater svima koji pokušaju da je rasture
-------------
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:53
Nismo podložni vanjskim podražajima tako da im neće uspjet...
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2009 u 09:59
asvalttina piše:
ja sam jako mlada i ja to nisam prozivjela a mene peru osjecaji, ne mogu ni zamisliti kako je vama. prvi put u zivotu sam to gledala kad su cudo i ekipa to postavili i totalno sam se odusevila.
Ne znam kako je drugima. Ni ja nisam bila "velika" kad je sva ta lepota prestala (imala sam 13 god), ali sam bila dovoljno velika da doživim da osetim onu slobodu, mir, ljubav o kojoj je MM pisao. A imala sam i sreću da sam rođena i odrasla u Bosni,u najlepšem gradu Sarajevu, koja je po meni bila nekako oličenje bratstva i jedinstva (sfrj u malom). Tako da sam od rođenja i u najbitnijim godinama osetila lepotu bratstva i jedinstva...i verovatno ću do smrti smatrati da je ta ideologija življenja bila najbolja u istoriji razvoja ljudskih civilizacija
I ne mogu da verujem da ste zaboravili da stavite špice dnevnika(ako se dobro sećam svaka republika je imala "svoj sat" na slobodno-izabranoj pozadini a onda kreću svima zajedno ove tačkice i zemaljska kugla)
Datum objave: 24.Svibanj/May.2010 u 00:48
Čisto da oživim ovu temu i podsetim vas na to kako veliki ljudi "šetaju" ovim forumom.
Movie Master piše:
Deco draga,da vam čika od preko pet banki kaže par rečenica na ovu temu.
Jbg,ne znam odakle da počnem da ne bih loše završio.Živeo sam tada lepo,ne finansijski, daleko od toga, slobodno...onako u duši.Kad se imalo para mogao sam bilo gde, Šentvid pri Novoj Gorici, Zagreb, Maribor,Šentilj, Gevgelia, Titov Veles, Gostivar, Skopje,Budva, Herceg Novi, Dubrovnik, Sarajevo, Banja Luka.Kad se nije imalo para, a to je bilo češće, skupimo malo kinte za piće i šverc vozom na dan do Beograda, da se ogrebem malo para od rodbine pa natrag za Niš.Onako dugokosog niko me nije maltretirao niti dokumente tražio.Jedine brige su nam bile škola i devojke, kojima tada nije bilo važno koliko para imaš, već kakav si kao čovek.
Kad je Tito umro bio sam u BGD-u u vojsci,slika naroda i vojske kako trči, ko kući, ko u kasarnu, zauvek mi je ostala u sećanju.To su bili poslednji trenuci našeg zajedništva.Od tada je počelo rasparčavanje naše lepe zemlje na feude.Ljudi koji su 35 godina čekali svoj trenutak i rovali u pozadini, dočekali su svoje vreme te 1980. godine.Mnogo toga znam i neću da vam solim pamet.Sve što nam se desilo, pripremano je od pre 1945. na ovamo.Jedino je Titova popularnost u svetu kočila realizaciju pripremanog.Sveopštem haosu su samo doprineli novokomponovani ultranacionalisti, mada najviše kao topovsko meso, naivčine, mislili su napljačkaće se i sve će biti OK.Nestaju jedan po jedan,dok oni koji su sve organizovali i pripremali i dalje žive kao gospoda (osim prirodno preminulih).
Voleo sam svoje drugove, makedonce, hrvate, slovence, kao i svoje devojke koje sam upoznavao što na moru, što dok sam skitao po Jugi.Voleo sam i svoj život tada, nisam znao ono što sada znam, a nisu ni moji vršnjaci.Da smo to tada znali možda do ovoga ne bi ni došlo.Možda bismo sprečili matore avetinje zadojene mržnjom i plaćene od švaba da za njih urade ono što švabe u dva svetska rata nisu mogli silom, da pokore i porobe naše slobodne slovenske duše.Zna se šta rat daje pokorenom - bedu, ekonomsku i duševnu.A građanski je još gori.U njemu smo svi gubitnici.Dobio je samo onaj ko je sve finasirao i organizovao.Sada mogu sa nama šta im se prohte.Je*** ponos kad su ti deca gladna.Za par evrića se svašta radi.Živimo kao stoka od danas do sutra i čekamo kad će je**** Jevropa da nam dozvoli da trošimo svoje jadne pare putujući po njoj.
Eto zašto nam je u Jugi bilo bolje.Imali smo, ne bogatstvo u parama već svoj ponos, radost života, pogled u budućnost, neizvesnu ali bez strepnji.To više nemamo, ni mi, ni naša deca, ni deca naše dece.Ko zna šta su nam još pripremili i da li je sve gotovo.Hoćemo li doživeti još neku katastrofu umesto oporavka.
Zato sam srećan što se vi družite i poštujete.Niste vi nizašta krivi i treba tako.Svi smo mi braća zavađena od dušmanina, da se mrzimo i glođemo međusobno, da bi on mogao da nam komanduje.Kupuju nas za evriće kao stoku na pijaci.U inat novom svetskom poretku, družite se i poštujte.Pa zna se za šta smo najsposobniji, za inat!
-------------
Objavio: jecaDJ
Datum objave: 24.Svibanj/May.2010 u 01:01
cudak_31177 piše:
I na kraju pesmica uz koju sam se u vrtiću zaljubio u jednu Jelenu (dok je pevala)
Pa dusho vidis da si oduvek mastao da se zaljubis u Jelenu...hihihi priznaj da sam ti oduvek znacila mnooooogooooo i da je to ime za tebe svetinja kikikikiki
------------- ♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
Datum objave: 24.Svibanj/May.2010 u 01:14
Pazi sad, pesmica se uklapa u temu, a i odgovoriće na ova tvoja pitanja
-------------
Objavio: jecaDJ
Datum objave: 24.Svibanj/May.2010 u 01:33
heheh dusha moja,voli me cak i u ovoj temi o SFRJ,ali jedna ispravkica texta (nikada se nismo sreli)heheh dusho moja ,april u Beogradu,hehehe,cvetale su lale...Hoshi,ti i ja kod Mikana i ni tada mi nisi otpevao na uvce legendarnu pesmu CCC
------------- ♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
Objavio: Guests
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2010 u 10:15
u potpisu: patološki realanJUGONOSTALGIČAR
Objavio: puppet_master
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2017 u 02:07
Gotovo sedam godina nema javljanja u temi?
Vrlo retko se rastužim, najčešće imam osmeh kada mislim o Jugi. Čak sam sebe mahom i ne smatram jugonostalgičarem, zašto bih bio? Naime, rođen sam '75, po meni ja samo Jugosloven i mogu biti, em sam glup ja za ove nove podele, em sam rođen tu gde jesam, tada kada jesam, i tako mu je to (što kaže Kurt Vonegutt). Drugo, čak i bitnije, sve je to moja raja, već pisah negde...moj prvi poljubac je bio sa jednom milom Tajdom, iz Maribora, u Medulinu, na lepom plavom Jadranu, kraj koga sam proveo najlepše godine detinjstva. Prvo ljubavno pismo (well, razglednica, no dobro sad) koje sam dobio, bilo je na slovenačkom. Moja druga velika simpatija, bila je sa otoka. Potom, kada nisam tamanio filmove, imao sam prilično nemirno detinjstvo/ranu mladost, i leđa su mi uvek najbolje čuvali Albanci i Romi, sa njima bih u svaki plamen, jer znam da sam siguran.
Moj najbolji prijatelj tokom nekoliko decenija je Goranac, kada god sam bio u njegovoj kući, njegova majka nije govorila srpski, ona je meni pričala na makedonskom, ja njoj na srpskom, i sve smo se uvek razumeli. Šta tek reći o Bosni? Prema meni najbolja raja u Jugi. Uvek sam pričao da su mi svi ljudi ionako isti, da se jednog dana mogu oženiti i Kineskinjom, dokle god zna bosansku kuhinju (blesavim se, ja volim da kuvam, i mogu kuvati sa svim milicama, no nije mi prijatno kada se iko mota oko moje kuhinje tu volim da sam sam ili rekoh, zajednički). Od skoro, od mojih tridesetih, skoro svi moji prijatelji su Crnogorci. A o mojim ljubavima tek da ne počinjem.
Dolazim do poente zašto nisam jugonostalgičar...well, svi navedeni ljudi nisu tokom mog života tek bili uz mene, oni su deo mene, ja sam deo njih, bez njih, nema mene, nema mojih sećanja, nema mojih emocija, moje prošlosti, svega onoga što me čini onim što jesam. Oni su Juga, ja sam Juga, nema tu ikakvog razloga za tugu, uvek se nasmejem kada ih se svih setim, ili kada i dan danas visim kojekuda sa njima.
Objavio: sinna
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2017 u 10:37
Od ovih nekoliko postova koje sam pročitao znam vrlo dobro i osjećaje i razmišljanja i sjećanja,jer i ja napunih 50-ku i živjah u tim vremenima.Mlađi naraštaji koji nisu baš okusili Titovu Jugoslaviju na to vrijeme po našim pričama gledaju kao na mitove i legende,jer ne mogu oni zamisliti takvo skromno vrijeme s toliko sriće i ljubavi i entuzijazma.Mi smo bili inovatori i futuristi aoni su danas samo plagijatori (naravno čast izuzecima),Mi smo stvarali i radili sami alate i igračke,a danas daj pare di mi je lova itd.Nama su sjećanja živa kao da su se jučer dogodila,današnja sjećanja novih klinaca su blijeda i nevažna.Ja se sjećam prve svoje kupljene igračke a oni danas ni zadnje.Ispralo je našu dragu djecu konzumersko društvo i razni šareni proizvodi upakirani u bezočne laži.Žao mi je moje djece jer postaju već sada dio zbroja a ne individulci.Što je najgore više se i ne viđam sa starom ekipom jer sva poduzeća i firme su strane ili privatnog vlasništva,moja ekipa se utopila u rijeci i moru obaveza i raznih kalkulacija.Ne fali meni SFRJ meni fali ono malo letargije i opuštanja na kraju dana ili tjedna.Eto kompenziram to s filmovima i serijama i naravno mojom muzikom jer to mi je samo i ostalo od opuštanja.Djeca velika žena uvijek u nekim svojim idejama kako preživjeti mjesec (ne mislim financijski) da ne poludi od obaveza a sljedeći opet ponovno.Zato održavajmo ovaj sajt kao naš mali otok sreće i zadovoljstva. ŽIVIO TDC !!!