| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Convert RMVB to AVI |
Odgovori
|
| Korisnik | |
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Convert RMVB to AVIObjavljeno: 16.Svibanj/May.2008 u 22:02 |
|
Neka neko fino objasni kako ovo odraditi najlakse!
Pa cemo napraviti nekad i fin slikovit tutorijal! Eto toliko pa unaprijed hvala svima! Ažurirao joya - 18.Rujan/Sep.2008 u 14:23 |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
conja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Paracin Status: Offline Points: 132 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2008 u 00:04 |
|
'Total Video Converter' konvertuje bez problema
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2008 u 20:28 |
|
Ako zelis stvarno kvalitetnu konverziju mozes koristiti dva programa:VirtualDubMod za otvaranje rmvb [u dnu open polja imas opcije] i pravljenje avs fajla [dobijas ga samim otvaranjem rmvb] koji zatim otvaras u VirtualDub i s njim radis sta ti je volja.
Ažurirao Movie Master - 21.Lipanj/Jun.2008 u 20:29 |
|
![]() |
|
Wolfram
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2008 u 21:57 |
|
Da li convertx to dvd cini isto? I, koji je bolji program?
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2008 u 22:24 |
|
convertxtodvd konvertira Rmvb u DVD Video i to odlicno.. nije convertx za Rmvb to avi
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:43 |
Mozes li malo detaljnije pojasniti. Ja u Virtual Dub Mod uopste ne mogu da ucitam RMVB format. I na sta mislis kad ovo govoris (u dnu open polja imas opcije). Eto pa ako nije problem napravi te dvije opcije na PRINTSCREEN pa uploaduj. Unaprijed hvala. |
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:47 |
|
bolje ti je druze taj RMVB fajl da konvertiras u DVD Video uz Convertxtodvd, i rezes u neru kao DVD Video i svaki player ce citati taj disk, nego da konvertiras u avi... moje misljenje...
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 01:01 |
|
VSO Divx TO DVD koristim vec odavno i CONVERT X to DVD. Stvarno extra programi. Ali me interesuje kako da ovo konvertujem imam razlog zbog kojeg mi treba. A jedina mana ova dva VSO programa je to sto prevod nikako ne mozes pomjeriti dole recimo ako je film omjera 16:9 znaci suzena slika a ne fullscreen da izlazi na onom mracnom dijelu nego uvijek mora biti u okviru slike. Valjda razumijes sta govorim. I koji program ima tu opciju da ga postavi van slike to jest na onaj dole tamni prostor. Mada sam malo otisao u offtopic ali nije nista opasno.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2008 u 02:07 |
|
Krajnje je jednostavno ako PROCITAS sta je bilo napisano u mom odgovoru na tvoj problem.
Za otvaranje rmvb koristis VirtualDubMod u kome kad otvaras video fajl u samom dnu otvorenog prozora "open video file" imas opciju "use AviSynth template".Prvo namestis da otvori "All tipes(**)" a zatim pored use AviSynth template kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu] a zatim kliknes Open.Tako dobijas AVS script fajl i mozes da zatvoris VDubMod jer sa njim ne mozes da podesavas sve sto je potrebno.E,sada dolazi na red VirtualDub u kome otvaras TAJ "AVS script" fajl,naravno podrazumeva se da je u istom folderu sa originalnim rmvb fajlom.Tada sav srecan primetis da je VirtualDub otvorio tvoj rmvb film.Sta ces dalje s njim zavisi od tvoje sposobnosti i iskustva u podesavanju kodeka za video i audio deo filma.U osnovi, treba da koristis Xvid 1.1.2 i noviji koji ima podesavanje za podrsku kucnim video plejerima [home video,MTK Pal....] u kome imas kalkulator za potreban bitrejt prema duzini filma,vrsti i bitrejtu tona koji si namestio [AC3,mp3 etc...] i zeljenoj velicini zavrsnog AVI fajla,kao i broj prolaza kod obrade.Sve sto ti je potrebno imas u K-lite codec pack 1.38 [zato sto je provereno dobar]Osim novijeg Xvid-a.Ako pak nemas AviSynth programcic ima ga [besplatan je] na Doom9 ili na DivX Digest ,ma ima ga gde hoces kao i VDubova svih vrsta. Ako budem jos detaljniji zaboravicemo kako ono bese pitanje koje si postavio na pocetku. A sad odgovor na drugo pitanje:Ako ti ne smeta sto je titl zalepljen na sliku u DVD-u,koristi "VinAVI Video Converter 8.0" i "VobSub 2.23" a podesavanje za titl se radi u VobSub dok ide probna konverzija.Ako ti smeta lepljen titl onda uradi DVD bez titla i menija sa "VSO" pa ga onda uvuci u "TMPGEnc DVD Author 3" u kome ces da napravis meni i ubacis titl za koji imas podesavanja i mozes da ga namestis da prvi red bude u slici a drugi ispod slike. I hvala ti za one titlove za filmove Dzekija Cena. Pozdrav. Ažurirao Movie Master - 16.Srpanj/Jul.2008 u 02:15 |
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2008 u 02:18 |
|
Napokon sam uspio ali problem je samo bio u ovom AviSynth-u on me zezao odnosno nisam ga imao a nisam obratio paznju na tu recenicu gdje ga spominjes. A to oko encodiranja mislim da radim sasvim zadovoljavajuce.
I hvala na objasnjenju. |
|
|
|
|
![]() |
|
ciira
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 15.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Italy Status: Offline Points: 64 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 20:38 |
|
ja glasam za
'Total Video Converter',brzi i bolji.
|
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:03 |
|
Sve ljepo objašnjeno,ali mi nešto drugo nejde u glavu!!Ja kad idem u taj"AviSynth template"i kako je "Movie Master"napisao-("kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu]),evo ja gledam i imam samo ove opcije-AVISource,Default(AVISource),DirectShowSource,MPEG2Source(mpeg2dec.dll);MPEGSource(Nic)!!Ne vidim nigdje opcije za taj RMVB file!??Možda je problem u "VirtualDubMod-u",moja verzija je "VDM 1.5.10.1"!??
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:08 |
|
Nije, odaberes Direct Show i to je to!
Ali onda pokrenes kroz virtual dub u folderu u kojem ti se nalazi pocetni file bice i malo drugaciji sa natpisom direct show... i ucitas ka i eto ti tvog filma i poslije radi sta god zelis s njim. Encodiras ga xvid-om u avi na 700 mb i to je to! |
|
|
|
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:18 |
|
Ok Hvala još jedanput!Znaći taj Direct Show je to,ok malo me to zbunilo!Pozz!!
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:22 |
|
Pozz i tebi i nedaj se da te nesto zbuni!!!
|
|
|
|
|
![]() |
|
vladimil15
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2009 u 11:37 |
|
E ovako treba la bi mi mala pomoc.Skinuo sam film sa Interneta u 4 linka po arhivama.I otvorim prvu i povezem fajlove i dobio sam rmwb format.Dalje.... preko convertxttodvd sam ga prebacio u dvd i dobio dve datoteke audio i video.U videu je bio film iz dva dela pa sam ga preko Total Comander_a prebacio u jedan i dobio film u out formatu.Iz naziva sam obrisao out i dobio u VOB formatu.I na kraju preko convertvobtoavi programa prebacio ga u avi format.Sve dobro radi i slika i ton samo sto je mnogo uzak na ekranu i kad stavim 4:3 i 16:9 i original male su razlike.Da li to moze nekako da se podesi
|
|
|
VLADAN
|
|
![]() |
|
vladimil15
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2009 u 20:37 |
|
Resio sam problem i mislim da je NEXT VIDEO CONVERTER najbolje resenje
|
|
|
VLADAN
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |