Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > Virtual Dub: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Convert RMVB to AVI
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Convert RMVB to AVI

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
joya View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Convert RMVB to AVI
    Objavljeno: 16.Svibanj/May.2008 u 22:02
Neka neko fino objasni kako ovo odraditi najlakse!
Pa cemo napraviti nekad i fin slikovit tutorijal!
Eto toliko pa unaprijed hvala svima!

Ažurirao joya - 18.Rujan/Sep.2008 u 14:23
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2008 u 00:04
'Total Video Converter' konvertuje bez problema
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2008 u 20:28
Ako zelis stvarno kvalitetnu konverziju mozes koristiti dva programa:VirtualDubMod za otvaranje rmvb [u dnu open polja imas opcije] i pravljenje avs fajla [dobijas ga samim otvaranjem rmvb] koji zatim otvaras u VirtualDub i s njim radis sta ti je volja.

Ažurirao Movie Master - 21.Lipanj/Jun.2008 u 20:29
Na vrh
Wolfram View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wolfram Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2008 u 21:57
Da li convertx to dvd cini isto? I, koji je bolji program?
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2008 u 22:24
convertxtodvd konvertira Rmvb u DVD Video i to odlicno.. nije convertx za Rmvb to avi
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:43
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Ako zelis stvarno kvalitetnu konverziju mozes koristiti dva programa:VirtualDubMod za otvaranje rmvb [u dnu open polja imas opcije] i pravljenje avs fajla [dobijas ga samim otvaranjem rmvb] koji zatim otvaras u VirtualDub i s njim radis sta ti je volja.

Mozes li malo detaljnije pojasniti. Ja u Virtual Dub Mod uopste ne mogu da ucitam RMVB format. I na sta mislis kad ovo govoris (u dnu open polja imas opcije). Eto pa ako nije problem napravi te dvije opcije na PRINTSCREEN pa uploaduj. Unaprijed hvala.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:47
bolje ti je druze taj RMVB fajl da konvertiras u DVD Video uz Convertxtodvd, i rezes u neru kao DVD Video i svaki player ce citati taj disk, nego da konvertiras u avi... moje misljenje...
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2008 u 01:01
VSO Divx TO DVD koristim vec odavno i CONVERT X to DVD. Stvarno extra programi. Ali me interesuje kako da ovo konvertujem imam razlog zbog kojeg mi treba. A jedina mana ova dva VSO programa je to sto prevod nikako ne mozes pomjeriti dole recimo ako je film omjera 16:9 znaci suzena slika a ne fullscreen da izlazi na onom mracnom dijelu nego uvijek mora biti u okviru slike. Valjda razumijes sta govorim. I koji program ima tu opciju da ga postavi van slike to jest na onaj dole tamni prostor. Mada sam malo otisao u offtopic ali nije nista opasno.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2008 u 02:07
Krajnje je jednostavno ako PROCITAS sta je bilo napisano u mom odgovoru na tvoj problem.

Za otvaranje rmvb koristis VirtualDubMod u kome kad otvaras video fajl u samom dnu otvorenog prozora "open video file" imas opciju "use AviSynth template".Prvo namestis da otvori "All tipes(**)" a zatim pored use AviSynth template kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu] a zatim kliknes Open.Tako dobijas AVS script fajl i mozes da zatvoris VDubMod jer sa njim ne mozes da podesavas sve sto je potrebno.E,sada dolazi na red VirtualDub u kome otvaras TAJ "AVS script" fajl,naravno podrazumeva se da je u istom folderu sa originalnim rmvb fajlom.Tada sav srecan primetis da je VirtualDub otvorio tvoj rmvb film.Sta ces dalje s njim zavisi od tvoje sposobnosti i iskustva u podesavanju kodeka za video i audio deo filma.U osnovi, treba da koristis Xvid 1.1.2 i noviji koji ima podesavanje za podrsku kucnim video plejerima [home video,MTK Pal....] u kome imas kalkulator za potreban bitrejt prema duzini filma,vrsti i bitrejtu tona koji si namestio [AC3,mp3 etc...] i zeljenoj velicini zavrsnog AVI fajla,kao i broj prolaza kod obrade.Sve sto ti je potrebno imas u K-lite codec pack 1.38 [zato sto je provereno dobar]Osim novijeg Xvid-a.Ako pak nemas AviSynth programcic ima ga [besplatan je] na Doom9 ili na DivX Digest ,ma ima ga gde hoces kao i VDubova svih vrsta.

Ako budem jos detaljniji zaboravicemo kako ono bese pitanje koje si postavio na pocetku.

A sad odgovor na drugo pitanje:Ako ti ne smeta sto je titl zalepljen na sliku u DVD-u,koristi "VinAVI Video Converter 8.0" i "VobSub 2.23" a podesavanje za titl se radi u VobSub dok ide probna konverzija.Ako ti smeta lepljen titl onda uradi DVD bez titla i menija sa "VSO" pa ga onda uvuci u "TMPGEnc DVD Author 3" u kome ces da napravis meni i ubacis titl za koji imas podesavanja i mozes da ga namestis da prvi red bude u slici a drugi ispod slike.

I hvala ti za one titlove za filmove Dzekija Cena.

Pozdrav.

Ažurirao Movie Master - 16.Srpanj/Jul.2008 u 02:15
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2008 u 02:18
Napokon sam uspio ali problem je samo bio u ovom AviSynth-u on me zezao odnosno nisam ga imao a nisam obratio paznju na tu recenicu gdje ga spominjes. A to oko encodiranja mislim da radim sasvim zadovoljavajuce.

I hvala na objasnjenju.
Na vrh
ciira View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ciira Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 20:38
ja glasam za  'Total Video Converter',brzi i bolji.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:03
Sve ljepo objašnjeno,ali mi nešto drugo nejde u glavu!!Ja kad idem u taj"AviSynth template"i kako je "Movie Master"napisao-("kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu]),evo ja gledam i imam samo ove opcije-AVISource,Default(AVISource),DirectShowSource,MPEG2Source(mpeg2dec.dll);MPEGSource(Nic)!!Ne vidim nigdje opcije za taj RMVB file!??Možda je problem u "VirtualDubMod-u",moja verzija je "VDM 1.5.10.1"!??Confused
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:08
Nije, odaberes Direct Show i to je to!
Ali onda pokrenes kroz virtual dub u folderu u kojem ti se nalazi pocetni
file bice i malo drugaciji sa natpisom direct show... i ucitas ka i eto ti tvog
filma i poslije radi sta god zelis s njim.
Encodiras ga xvid-om u avi na 700 mb i to je to!
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:18
Ok Hvala još jedanput!Znaći taj Direct Show je to,ok malo me to zbunilo!Pozz!!
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:22
Pozz i tebi i nedaj se da te nesto zbuni!!!
Na vrh
vladimil15 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladimil15 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2009 u 11:37
E ovako treba la bi mi mala pomoc.Skinuo sam film sa Interneta u 4 linka po arhivama.I otvorim prvu i povezem fajlove i dobio sam rmwb format.Dalje....   preko convertxttodvd sam ga prebacio u dvd i dobio dve datoteke audio i video.U videu je bio film iz dva dela pa sam ga preko Total Comander_a prebacio u jedan i dobio film u out formatu.Iz naziva sam obrisao out i dobio u VOB formatu.I na kraju preko convertvobtoavi programa prebacio ga u avi format.Sve dobro radi i slika i ton samo sto je mnogo uzak na ekranu i kad stavim 4:3 i 16:9 i original male su razlike.Da li to moze nekako da se podesi
VLADAN
Na vrh
vladimil15 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladimil15 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2009 u 20:37
Resio sam problem i mislim da je NEXT VIDEO CONVERTER najbolje resenje
VLADAN
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.