Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Convert RMVB to AVI

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Virtual Dub: sve na jednom mestu
Opis foruma: Mnoštvo opcija ovog sjajnog programa zahtjeva i detaljna pojašnjenja.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=19016
Datum ispisa: 19.Srpanj/Jul.2026 u 17:20
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Convert RMVB to AVI
Objavio: joya
Tema: Convert RMVB to AVI
Datum objave: 16.Svibanj/May.2008 u 22:02
Neka neko fino objasni kako ovo odraditi najlakse!
Pa cemo napraviti nekad i fin slikovit tutorijal!
Eto toliko pa unaprijed hvala svima!

-------------
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!

Odgovori:
Objavio: conja
Datum objave: 29.Svibanj/May.2008 u 00:04
'Total Video Converter' konvertuje bez problema

-------------
http://www.najforum.forumotion.com -

Objavio: Movie Master
Datum objave: 21.Lipanj/Jun.2008 u 20:28
Ako zelis stvarno kvalitetnu konverziju mozes koristiti dva programa:VirtualDubMod za otvaranje rmvb [u dnu open polja imas opcije] i pravljenje avs fajla [dobijas ga samim otvaranjem rmvb] koji zatim otvaras u VirtualDub i s njim radis sta ti je volja.

Objavio: Wolfram
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2008 u 21:57
Da li convertx to dvd cini isto? I, koji je bolji program?

Objavio: icemaher
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2008 u 22:24
convertxtodvd konvertira Rmvb u DVD Video i to odlicno.. nije convertx za Rmvb to avi

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:43
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Ako zelis stvarno kvalitetnu konverziju mozes koristiti dva programa:VirtualDubMod za otvaranje rmvb [u dnu open polja imas opcije] i pravljenje avs fajla [dobijas ga samim otvaranjem rmvb] koji zatim otvaras u VirtualDub i s njim radis sta ti je volja.

Mozes li malo detaljnije pojasniti. Ja u Virtual Dub Mod uopste ne mogu da ucitam RMVB format. I na sta mislis kad ovo govoris (u dnu open polja imas opcije). Eto pa ako nije problem napravi te dvije opcije na PRINTSCREEN pa uploaduj. Unaprijed hvala.

-------------

Objavio: icemaher
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2008 u 00:47
bolje ti je druze taj RMVB fajl da konvertiras u DVD Video uz Convertxtodvd, i rezes u neru kao DVD Video i svaki player ce citati taj disk, nego da konvertiras u avi... moje misljenje...

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2008 u 01:01
VSO Divx TO DVD koristim vec odavno i CONVERT X to DVD. Stvarno extra programi. Ali me interesuje kako da ovo konvertujem imam razlog zbog kojeg mi treba. A jedina mana ova dva VSO programa je to sto prevod nikako ne mozes pomjeriti dole recimo ako je film omjera 16:9 znaci suzena slika a ne fullscreen da izlazi na onom mracnom dijelu nego uvijek mora biti u okviru slike. Valjda razumijes sta govorim. I koji program ima tu opciju da ga postavi van slike to jest na onaj dole tamni prostor. Mada sam malo otisao u offtopic ali nije nista opasno.

-------------

Objavio: Movie Master
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2008 u 02:07
Krajnje je jednostavno ako PROCITAS sta je bilo napisano u mom odgovoru na tvoj problem.

Za otvaranje rmvb koristis VirtualDubMod u kome kad otvaras video fajl u samom dnu otvorenog prozora "open video file" imas opciju "use AviSynth template".Prvo namestis da otvori "All tipes(**)" a zatim pored use AviSynth template kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu] a zatim kliknes Open.Tako dobijas AVS script fajl i mozes da zatvoris VDubMod jer sa njim ne mozes da podesavas sve sto je potrebno.E,sada dolazi na red VirtualDub u kome otvaras TAJ "AVS script" fajl,naravno podrazumeva se da je u istom folderu sa originalnim rmvb fajlom.Tada sav srecan primetis da je VirtualDub otvorio tvoj rmvb film.Sta ces dalje s njim zavisi od tvoje sposobnosti i iskustva u podesavanju kodeka za video i audio deo filma.U osnovi, treba da koristis Xvid 1.1.2 i noviji koji ima podesavanje za podrsku kucnim video plejerima [home video,MTK Pal....] u kome imas kalkulator za potreban bitrejt prema duzini filma,vrsti i bitrejtu tona koji si namestio [AC3,mp3 etc...] i zeljenoj velicini zavrsnog AVI fajla,kao i broj prolaza kod obrade.Sve sto ti je potrebno imas u K-lite codec pack 1.38 [zato sto je provereno dobar]Osim novijeg Xvid-a.Ako pak nemas AviSynth programcic ima ga [besplatan je] na Doom9 ili na DivX Digest ,ma ima ga gde hoces kao i VDubova svih vrsta.

Ako budem jos detaljniji zaboravicemo kako ono bese pitanje koje si postavio na pocetku.

A sad odgovor na drugo pitanje:Ako ti ne smeta sto je titl zalepljen na sliku u DVD-u,koristi "VinAVI Video Converter 8.0" i "VobSub 2.23" a podesavanje za titl se radi u VobSub dok ide probna konverzija.Ako ti smeta lepljen titl onda uradi DVD bez titla i menija sa "VSO" pa ga onda uvuci u "TMPGEnc DVD Author 3" u kome ces da napravis meni i ubacis titl za koji imas podesavanja i mozes da ga namestis da prvi red bude u slici a drugi ispod slike.

I hvala ti za one titlove za filmove Dzekija Cena.

Pozdrav.

Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2008 u 02:18
Napokon sam uspio ali problem je samo bio u ovom AviSynth-u on me zezao odnosno nisam ga imao a nisam obratio paznju na tu recenicu gdje ga spominjes. A to oko encodiranja mislim da radim sasvim zadovoljavajuce.

I hvala na objasnjenju.

-------------

Objavio: ciira
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 20:38
ja glasam za  'Total Video Converter',brzi i bolji.

Objavio: ddavid14
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:03
Sve ljepo objašnjeno,ali mi nešto drugo nejde u glavu!!Ja kad idem u taj"AviSynth template"i kako je "Movie Master"napisao-("kliknes jezicak da pokaze opcije i u padajucem meniju imas dve opcije za rmvb 23.976fps i 29.976fps i oznacis jednu[najcesce ovu prvu]),evo ja gledam i imam samo ove opcije-AVISource,Default(AVISource),DirectShowSource,MPEG2Source(mpeg2dec.dll);MPEGSource(Nic)!!Ne vidim nigdje opcije za taj RMVB file!??Možda je problem u "VirtualDubMod-u",moja verzija je "VDM 1.5.10.1"!??Confused

Datum objave: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:08
Nije, odaberes Direct Show i to je to!
Ali onda pokrenes kroz virtual dub u folderu u kojem ti se nalazi pocetni
file bice i malo drugaciji sa natpisom direct show... i ucitas ka i eto ti tvog
filma i poslije radi sta god zelis s njim.
Encodiras ga xvid-om u avi na 700 mb i to je to!

-------------

Objavio: ddavid14
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:18
Ok Hvala još jedanput!Znaći taj Direct Show je to,ok malo me to zbunilo!Pozz!!

Datum objave: 18.Rujan/Sep.2008 u 14:22
Pozz i tebi i nedaj se da te nesto zbuni!!!

-------------

Objavio: vladimil15
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2009 u 11:37
E ovako treba la bi mi mala pomoc.Skinuo sam film sa Interneta u 4 linka po arhivama.I otvorim prvu i povezem fajlove i dobio sam rmwb format.Dalje....   preko convertxttodvd sam ga prebacio u dvd i dobio dve datoteke audio i video.U videu je bio film iz dva dela pa sam ga preko Total Comander_a prebacio u jedan i dobio film u out formatu.Iz naziva sam obrisao out i dobio u VOB formatu.I na kraju preko convertvobtoavi programa prebacio ga u avi format.Sve dobro radi i slika i ton samo sto je mnogo uzak na ekranu i kad stavim 4:3 i 16:9 i original male su razlike.Da li to moze nekako da se podesi

-------------
VLADAN

Objavio: vladimil15
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2009 u 20:37
Resio sam problem i mislim da je NEXT VIDEO CONVERTER najbolje resenje

-------------
VLADAN

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk