Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Predlozi za novi hardware.
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Predlozi za novi hardware.

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
pejafor3 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Predlozi za novi hardware.
    Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2007 u 01:03
    Posle 115 godina odlucio sam se za kupovinu
novog kompa.

Cifra koju cu odvojiti je oko 600-6xx euro kremova.
(monitor mi ne treba)

Sta mi predlazete da uzmem.

Najvca mi je frka oko hard diskova, posto i uzimam novi kompjuter zbog HD-a. (problemi sa klikom)

Koje kuciste ? Cooler Master ili Chieftec...

Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 01:46
kako je svijet mali-igrom slučaja kompjuteri su mi mala slabost a moje pitanje je za čega trebaš odnosno koja je namjena buduće PC kante?ako si to odredio onda je pola posla urađeno i druga stvar ako Ti se ne žuri sačekaj do pred Nove godine i ovo što danas košta 1000 eura kupuješ za 500-600 a razlike u performansama za nas kućne korisnike su mizerne ali u serverima i industrijskoj exploataciji velike...osobno imam pc kantu P-4 na 2,53ghz, 2gb memorije, napajanje 580 w,grafička ati radeon 9550 256 mb,posebno napajanje za petnaestak ventilatora za hlađenje,2 ide hd diska 80 i 150 gb i 2 sata hd diska  po 250 gb-sve to je staro oko 3,5 godine i radi dnevno 24 sata 365 dana u godini i nema nikakvih problema-dvd rw i dvd rom kao i ostalu periferiju nisam ni spominjao-u biti kupi dbru ploču,dobar procesor dosta memorije dobro napajanje i obezbedi solidno hlađenje a o količini hd i vrsti odluči sam-pozdrav
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 11:17
Dobra ti je kanta, voleo bih da imam takvu kantu

Namena je iskljucivo rad isto kao i kod tebe 24h/365.
Bez igranja, hocu puno prostora na HD zbog skladistenja filmova....
Najveci problem je kao sto sam i napisao HD.
Treba mi 24/365 da radi.
Stari Maxtor od 80GB mi radi tako vec dve godine a dva druga maxtora od 120 GB su riknula u roku od godinu dana.
Sad to opet citam da se desava i WD diskovima (Klik).

Ažurirao pejafor3 - 15.Kolovoz/Aug.2007 u 11:19
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 16:54
ponovo ja-sačekaj do nove godine-izlazi ddr-3 memorija,znači biće smjena ploča,memorije,grafičkih kartica i ostalog a onda nastupamo mi(i ja planiram menjati kantu) i kupujemo najjaču ddr-2 memoriju kojoj je već i sada pala cjena i još će,pojaviće se 16-jezgreni procesor i onda kupuješ barem intela core duo 2 x 3,o ghz 4mb cashe na 1330mhz ili još bolje(ovoga ja planiram)intel core quad q6600 4 x 2,4 ghz na 1066 mhz 8mb cashe,napajanje jače,dvd pržilice ništa preskupo,grafičku osrednju-čak ima i na pločama koje su već sasvim solidne,diskove sata barem 2 po 500 gb a za marku hd diskova-jbg ja imam sve maxtorove i super sam zadovoljan,a da je koji riknuo vjerovatno bih pljuvao po njima tako da to ti je kako naletiš,matičnu ploču ništa extremno samo da ima što veću propusnost,i da skratim-dobijaš kantu na kojoj istovremeno možeš pržiti dvd,ripati dvd na hard,slušati muziku,u pozadini gledati film,extractovati zipovani fil na hard,surfati internetom i negde gore u ćošku pretvarati dvd u divix-napominjem da brzina prženja dvd neće biti ništa veća nego do sada jedino što sa više jezgrenim procesorom možeš adekvatno količini memorije i jačini procesora više radnih aplikacija pokrenuti i sa komocijom pristupiti poslu a dogradnjom bolje grafičke kartice možeš dobiti i takozvanu dobru pilu za gaming-što mene ne zanima jer bi morao svako malo menjati grafičku,ploču i memoriju zbog nekih tamo performasi a u biti sami čar igre pada u drugi plan-predlog:ukucaj Ve-mil.hr ili HG spot.hr skini cjenik i sve množi sa 10(1 kuna Ti je 10 dinara) i ako iznosiš van Hrvatske onda minus 22% ili samo pogledaj ponude-svs su otprilike tu u istoj razini ili ti nivou par kuniće gore-dole.pozdrav
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2007 u 11:24
A sacekacu onda, jer sam i ja potajno razmisljao o Core quad. Mada mislim da ce to biti skupo i dalje.
A ako sad uzmem core duo a za 2 meseca ipak padnu cene quad.... ubio bi se.

Ma nista, sacekacu, moram samo vijati neki rezervni HD

Dobre su cene u HG i Ve-mil. I mogao bih da idem do Iloka pa da tri dana donosim skrivene delove. Tako se radi ovde. U Iloku vise musterija iz N. Sada nego iz....

Thaks na svim informacijama.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.