Predlozi za novi hardware.
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=14656
Datum ispisa: 21.Srpanj/Jul.2026 u 04:12 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Predlozi za novi hardware.
Objavio: pejafor3
Tema: Predlozi za novi hardware.
Datum objave: 14.Kolovoz/Aug.2007 u 01:03
Posle 115 godina odlucio sam se za kupovinu
novog kompa.
Cifra koju cu odvojiti je oko 600-6xx euro kremova.
(monitor mi ne treba)
Sta mi predlazete da uzmem.
Najvca mi je frka oko hard diskova, posto i uzimam novi kompjuter zbog HD-a. (problemi sa klikom)
Koje kuciste ? Cooler Master ili Chieftec...
|
Odgovori:
Objavio: Guests
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 01:46
|
kako je svijet mali-igrom slučaja kompjuteri su mi mala slabost a moje pitanje je za čega trebaš odnosno koja je namjena buduće PC kante?ako si to odredio onda je pola posla urađeno i druga stvar ako Ti se ne žuri sačekaj do pred Nove godine i ovo što danas košta 1000 eura kupuješ za 500-600 a razlike u performansama za nas kućne korisnike su mizerne ali u serverima i industrijskoj exploataciji velike...osobno imam pc kantu P-4 na 2,53ghz, 2gb memorije, napajanje 580 w,grafička ati radeon 9550 256 mb,posebno napajanje za petnaestak ventilatora za hlađenje,2 ide hd diska 80 i 150 gb i 2 sata hd diska po 250 gb-sve to je staro oko 3,5 godine i radi dnevno 24 sata 365 dana u godini i nema nikakvih problema-dvd rw i dvd rom kao i ostalu periferiju nisam ni spominjao-u biti kupi dbru ploču,dobar procesor dosta memorije dobro napajanje i obezbedi solidno hlađenje a o količini hd i vrsti odluči sam-pozdrav
|
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 11:17
Dobra ti je kanta, voleo bih da imam takvu kantu
Namena je iskljucivo rad isto kao i kod tebe 24h/365.
Bez igranja, hocu puno prostora na HD zbog skladistenja filmova....
Najveci problem je kao sto sam i napisao HD.
Treba mi 24/365 da radi.
Stari Maxtor od 80GB mi radi tako vec dve godine a dva druga maxtora od 120 GB su riknula u roku od godinu dana.
Sad to opet citam da se desava i WD diskovima (Klik).
|
Objavio: Guests
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2007 u 16:54
|
ponovo ja-sačekaj do nove godine-izlazi ddr-3 memorija,znači biće smjena ploča,memorije,grafičkih kartica i ostalog a onda nastupamo mi(i ja planiram menjati kantu) i kupujemo najjaču ddr-2 memoriju kojoj je već i sada pala cjena i još će,pojaviće se 16-jezgreni procesor i onda kupuješ barem intela core duo 2 x 3,o ghz 4mb cashe na 1330mhz ili još bolje(ovoga ja planiram)intel core quad q6600 4 x 2,4 ghz na 1066 mhz 8mb cashe,napajanje jače,dvd pržilice ništa preskupo,grafičku osrednju-čak ima i na pločama koje su već sasvim solidne,diskove sata barem 2 po 500 gb a za marku hd diskova-jbg ja imam sve maxtorove i super sam zadovoljan,a da je koji riknuo vjerovatno bih pljuvao po njima tako da to ti je kako naletiš,matičnu ploču ništa extremno samo da ima što veću propusnost,i da skratim-dobijaš kantu na kojoj istovremeno možeš pržiti dvd,ripati dvd na hard,slušati muziku,u pozadini gledati film,extractovati zipovani fil na hard,surfati internetom i negde gore u ćošku pretvarati dvd u divix-napominjem da brzina prženja dvd neće biti ništa veća nego do sada jedino što sa više jezgrenim procesorom možeš adekvatno količini memorije i jačini procesora više radnih aplikacija pokrenuti i sa komocijom pristupiti poslu a dogradnjom bolje grafičke kartice možeš dobiti i takozvanu dobru pilu za gaming-što mene ne zanima jer bi morao svako malo menjati grafičku,ploču i memoriju zbog nekih tamo performasi a u biti sami čar igre pada u drugi plan-predlog:ukucaj Ve-mil.hr ili HG spot.hr skini cjenik i sve množi sa 10(1 kuna Ti je 10 dinara) i ako iznosiš van Hrvatske onda minus 22% ili samo pogledaj ponude-svs su otprilike tu u istoj razini ili ti nivou par kuniće gore-dole.pozdrav
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2007 u 11:24
A sacekacu onda, jer sam i ja potajno razmisljao o Core quad. Mada mislim da ce to biti skupo i dalje.
A ako sad uzmem core duo a za 2 meseca ipak padnu cene quad.... ubio bi se.
Ma nista, sacekacu, moram samo vijati neki rezervni HD
Dobre su cene u HG i Ve-mil. I mogao bih da idem do Iloka pa da tri dana donosim skrivene delove. Tako se radi ovde. U Iloku vise musterija iz N. Sada nego iz....
Thaks na svim informacijama.
|
|