Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pressure (2026)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pressure (2026)

Pressure

Pressure (2026)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2026

Žanr:

drama, povijesni, triler

Trajanje:

100 min

Režija:

Anthony Maras

Scenarij:

David Haig
, Anthony Maras

Glavne uloge:

Brendan Fraser
  >  Dwight 'Ike' Eisenhower
Michael Benz
  >  Flight Officer Hamilton
Richard Clothier
  >  Flight Officer Murray
Kerry Condon
  >  Kay Summersby
Alexander Hanson
  >  General Omar Bradley
Crispin Letts
  >  Reverend Draper
Damian Lewis
  >  Bernard 'Monty' Montgomery
Chris Messina
  >  Irving Krick
Con O'Neill
  >  Air Marshal Leigh-Mallory
Robert Portal
  >  Admiral Bertram Ramsay
Andrew Scott
  >  James Stagg
Toby Williams
  >  Bryant
Joshua Hill
  >  Casey
Tamsin Topolski
  >  Liz Stagg
Harrison Osterfield
  >  Sergeant Mickey McKeogh
Pedro Leandro
  >  Private Fernando Ojeda
Sebastian Orozco
  >  Private Jose Carrero
Jojo Macari
  >  Andrew Carter

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2026 u 22:20
Psihološka ratna drama bzirana na istinitim događajima. Režija na suptilan način ekranizuje pripreme za najveću pomorsku invaziju u II Svetskom ratu, u istoriji poznatu kao ''Dan D''. Opsežne pripreme za takvu vojnu operaciju zahtevale su i povoljne vremenske uslove, jer su brojni životi bili u pitanju. Andrew Scott briljira u naslovnoj roli, kao tihi, sistematični meteorolog, a adekvatnu potporu imao je i u proslavljenom Brendanu Fraseru, koji je živopisno oslikao vrhovnog komandanta čitave operacie, generala Dwighta Eisenhowera. Pored odlične karakterizacije glavnih likova, pohvale zaslužuju i kamerman (scene na kraju solidno izgledaju), kostimograf i šminkeri. Obavezno filmsko štivo za sve ljubitelje ratnih (istinitih) priča, a ostaje da se strpimo i vidimo hoće li imati neku nominaciju za Oskara 2027.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2026 u 14:59
I ovaj sam add to my watchlist )
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2026 u 00:01
@IgaBiva, ova posljednja rečenica me je zaintrigirala. Da li bi mogao da mi pojasniš, šta tačno misliš pod tim da posljednja scena u "The bridge on the River Kwai" preokreće doživljaj. Nekako mi djeluje da ćemo se poklopiti po tome, ali sačekaću tvoj odgovor.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2026 u 00:15
Za one koji vole uvu tematiku, ratove itd sve to film nije los , ali za mene koji negledam ovakve projekte je ko jucerasnji dan, kisovito siv hahaha,,,,
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2026 u 11:24
Hej Totenhemu, ne bi baš detaljisao ovde "šta je pisac hteo da kaže", samo ponavljam ono što sam već napisao - mogao je ovo da bude odličan antiratni film, ali nije krenuo tim žanrovskim putem...
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2026 u 01:37
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Hej Totenhemu, ne bi baš detaljisao ovde "šta je pisac hteo da kaže", samo ponavljam ono što sam već napisao - mogao je ovo da bude odličan antiratni film, ali nije krenuo tim žanrovskim putem...

Zamislio si me rečenicom, pa sam malo preispitao svoja osjećanja ka filmu, ali definitivno mislimo na isto, jer zaista kraj filma preokreće sve. Ali ajde da ne spojlujem, možda bi neko odgledao, a taj film uvijek preporučujem.
Na vrh
jan-ceman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jan-ceman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2026 u 18:04
U pravu si sto se tice operacije tigar...i ja sam ocekivao da ce vise biti u filmu,cak sam i najvise i zbog toga odgledao film.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,439 sekundi.