Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - USKLADJIVANJE TITLA I FILMA
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

USKLADJIVANJE TITLA I FILMA

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
mani_si View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mani_si Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2007 u 22:20
Ovo znam ali mozete li mi pomoci kako da spojim dva dela filma u jedan.
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2007 u 22:39
sa virtualdubom. otvori prvi fajl, odi na file->append avi segment, odaberi drugi fajl. pogledaj da ti pod audio i video bude chekiran direct stream copy. zatim odaberes save as avi (f7) i to je sva mudrost.
-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
Hurricane View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hurricane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2007 u 17:55
Zanima me kakav je postupak "ubacivanja" i uskladjivanja titla sa mpeg vrstom materijala(u pitanju je film snimljen preko SkyStar2 kartice)????
Ili se mora prvo mora vrsiti konvertovanje u "avi"???
Unapred Hvala???
Na vrh
NeX_vA View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NeX_vA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2007 u 14:15
Clap
Clap
Na vrh
howkee View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj howkee Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2007 u 18:04
Gdje mogu vidjet koji je FPS titla(ako je to uopce moguce) kako bi ga uskladio sa
FPS filma u subtitle workshopu.

Titlovi mi kasne sve vise sto se film blizi kraju
npr(otprilike)5min filma   10sek kasne 10min filma 15sek kasne itd...

Ili mozda postoje neki drugi(osim uskladit FPS titla i filma) nacin da taj problemcic rjesim.

THX in advance!!!!!
Na vrh
prko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 22:51
ja imam jedan problem za jednu seriju...ja samo napravim vrijeme na Set Delay i save,onda mi je na početku filma dobro a poslije opet nije,zna netko nešto o tome?
Šta gledaš?
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 23:57
howkee
prko

Imate gore na vrhu opciju Pretrazi.

Ukucajte u ppolje za pretragu Workshop
Dobicete gomilu rezultata sa ovog foruma gde vam je sve objasnjeno kako se namestaju titlovi uz pomoc programa Subtitle Workshop. Skuvate kaficu, zapalite cigaru i citajte. Posle je jako jednostavno raditi to sto vi hocete.
Na vrh
flaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj flaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2007 u 10:54
Ja za gledanje filmova koristim GOMPLAYER i mogu samo reći da je super jednostavno uskladit titl ,osim ako titl općenito nije ispravan.
Na vrh
Beli Mag View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Beli Mag Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2007 u 20:20

koristim TA vec duze vreme ali mi se pocunju desavati cudne stvari... kad radim sinhornizaciju titla, cim kliknem za markiranje pocetka titla na bilo kom vremenskom delu filma, brojac sekundi i frejmova mi se vrati na nulu (pocetak) i film pocne od pocetka. kao da se deis neki reset. neke filmove mogu da sinhronizujem a neke ne. nemam pojma u cemu je problem. probvao sam sa svim tipovima titla srt, sub, txt... svi se ponasaju isto. neki uspeju da prime vremenski marker za pocetka i kraj, a drugi ne. da li se nekome ovo desilo?

reisntalirao sam novu verziju TA kad je pocelo da se ovo desava i nista novo nisam dobio. problem je ostao.

help
Na vrh
deerhunter View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj deerhunter Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2007 u 11:10
Dobro objasnjeno ali mislim da postoji laksi nacin za to:

Postoji program koji se zove TIME ADJUSTER  uskladjuje titl sa filmom za 2 minuta a nema dosadnih podesavanja sa frejmovima i vremenom,jednostavno selektujes prvu recenicu u filmu i kliknes ok pa zatim selektujes poslednju recenicu u filmu i isto kliknes ok i titl je uskladjen , naravno ovo je ukratko objesnjeno jer nisam uspeo da ucitam sliku programa i da to objasnim po koracima ali probajte pa recite sta mislite o ovom programu.

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2007 u 17:46
Originalno postovano od strane Hurricane Hurricane piše:

Zanima me kakav je postupak "ubacivanja" i uskladjivanja titla sa mpeg vrstom materijala(u pitanju je film snimljen preko SkyStar2 kartice)????
Ili se mora prvo mora vrsiti konvertovanje u "avi"???
Unapred Hvala???
Upravo sam probao mpeg, takodje mozes sa subtitle workshop, ili Subsync (ja uvek ovaj koristim). Pozdrav
Na vrh
jape View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jape Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2008 u 14:20
Hvala za ovaj tutorial, pomogao mi je.

Darije :* :D
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2008 u 14:47
ooooooooo....Gde si legendo....Pa kako je?
Na vrh
rayker View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rayker Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2008 u 10:54
Kako da pomerim samo jedan deo titla za 3 minuta npr , film ima 3 sata a od 38. min zuri za 3 min jer ima jedan deo filma koji nije predvidjen u titlu jer je extended verzija...... hvala
RAYKER
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2008 u 23:24
U SW lepo označiš pomeranje samo označenog dela titla.
Označiš mišem prevod od 38 minuta pa do kraja, pa ideš Edit -> Timinigs -> Set Delay , označiš for selected subtitles i podesiš + 00:03:00,000...
Na vrh
Pexus22 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Pexus22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2009 u 18:21
Zashto neke titlove moj Skyvision IP-966 ne vidi?

Za film Zaitgeist, nashao sam ovde 10-ak titlova, i svi na kompjuteru funkcinoshu bez problema (i oni koji odgovaraju i oni cija verzija ne ide uz film) .
Problem je, shto se potrefilo da se titl ciji sadrzaj odgovara uz verziju filma koju imam, ne vidi na Skyvision plejeru. Vidi se u meniju fajlova na plejeru, ali nece da ga ucita uz film (podeshavao sam i da se fajl titla zove isto kao i .avi.... ne radiii) Titl gde fali veliki deo uvodnog texta, se ucita bez problema

Primetio sam takodje u notepad-u, da na tom titlu redovi nisu podeljeni u dva dela kod duzih linija pa to plejer verovatno treba sam da radi.
Primetio sam takodje i drugacije vrednosti fps (film je na 29.97fp)
Shta moze biti uzrok toga da plejer nece da ucita titl
http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx-subtitles/zeitgeist__final_edition/66238/comments/default.aspx

Ažurirao Pexus22 - 07.Ožujak/Mar.2009 u 18:23
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2009 u 18:40
otvori taj titl u SW i spremi ga u .srt formatu
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Pexus22 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Pexus22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2009 u 20:03
Ali on je vec u .srt formatu?
Uzgred kad u SW uradim save as, ponudi mi neke formate sa ikonicama gde mi nishta nije jasno?    

edit:
Evo, nije uspelo ni kada sam ga otvorio u SW i snimio u .srt formatu?     

Ažurirao Pexus22 - 07.Ožujak/Mar.2009 u 20:10
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.