Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)

Ainda Estou Aqui

Ainda Estou Aqui (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Još sam tu

Godina:

2024

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

137 min

Režija:

Walter Salles

Scenarij:

Marcelo Rubens Paiva
, Heitor Lorega
, Heitor Lorega
, Murilo Hauser

Glavne uloge:

Fernanda Montenegro
  >  Eunice Paiva
Selton Mello
  >  Rubens Paiva
Fernanda Torres
  >  Eunice Paiva
Luiza Kosovski
  >  Eliana
Maria Manoella
  >  Veroca
Marjorie Estiano
  >  Eliana
Cora Mora
  >  Babiu
Guilherme Silveira
  >  Marcelo
Humberto Carrão
  >  Felix
Charles Fricks
  >  Fernando Gasparian
Olívia Torres
  >  Babiu
Maeve Jinkings
  >  Dalva Gasparian
Antonio Saboia
  >  Marcelo
Gabriela Carneiro da Cunha
  >  Nalu
Valentina Herszage
  >  Veroca
Luana Nastas
  >  Helena Gasparian
Pri Helena
  >  Maria José
Bárbara Luz
  >  Nalu

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
papy View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2025 u 17:39
Počeću sa rečenicom koja je, pored tregera i cvikera, svojevremeno proslavila onog klinca: "Did I do that?". Nije mi bila potrebna rasprava o politici već samo razjašnjeje rečenice koja mi je zazvonila u glavi. Na kraju sa to i dobio, istina implicite, i to je OK. Bitno mi je bilo ne zbog toga što se sa tim stavom duboko ne slažem i mislim da tom delu rečenice nije tu bilo mesto već da bih stekao potpuniji utisak o autoru recenzije pa samim tim i o recenziji. Jer bitno je ko i zašto nešto piše. Autoru bih samo poželeo više hrabrosti i da ubuduće jasno i nedvosmisleno iznosi svoj stav ako smatra da to treba biti deo onoga što piše bez obzira šta ko mislio o tome. Ja sam za apsolutnu slobodu mišljenja i govora čak i kad se sa tim mišljenjem ne slažem. Nadam se da smo ovim stavili tačku na ovaj "sporedni rukavac" glavnog toka priče o ovom filmu koji nemam nameru gledati jer mi sve to liči na holivudsko posipanje pepelom, kao kad snime film o dobrim starosedeocima koje su istrebili zli doseljenici samo sa 100-200 godina zakašnjenja. Kao da će to nešto promeniti. Meni je to ljigavo.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2025 u 15:16
Suštinski nije moja tema, verujem da je ok film doduše, možda nekada, život je tek preda mnom, ima dana.
Na vrh
nesko77 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj nesko77 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2025 u 16:41
beogradski, oladi malo. Ne misle svi kao ti. Politikom se bavi na FB i sličnim društvenim sajtovima. Ovde nas pusti da se zabavljamo filmskom umetnošću.
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2025 u 18:46
Beogradski,.... Dobro ti kažu u komentaru ispod, politika ne ide na ove stranice , ne ispiraj mozak neistomišljenicima svojom glupošću. Imaš svoju porodicu pa sa njima diskutuj o čemu god hoćeš a ovdje jedino o ponuđenoj temi.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2025 u 19:52
Naj bitnije : dobar film, los fil, Svidja ti se nesvidja ti se, kraj price, koga bre zabole ona stvar za politiku i necija shvatanja i ko koju stranu drzi, ovde se drzi strana kinematografijama sveta, filmovi, serije itd itd pa kome se sta svidja, svaki drugaciji komentar bi trebao biti obrisan jer je ovo sajt za zabavu, druzenje i uzivanciju u umetnosti koja se zove film i sve sto ide drugo uz to, tako da politika no no.....
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 09:28
Shadow07. @ ...koga bre zabole ona stvar za politiku i necija shvatanja i ko koju stranu drzi, ovde se drzi strana kinematografijama sveta... U principu se slažem, ali... Ko je prvi počeo? Šta u recenziji jednog filma traži potpuno neprimeren politički komentar pa još na dnevno-političke događaje? Ako ne želiš svađu nemoj je započinjati.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 09:53
Papy, moj komentar uopšte nije politički, još manje neprimeren, već izgleda da si ti ostrašćen, pa to tako shvataš. Pročitaj ponovo...
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 17:21
Izvini IgaBiva, ali ta rečenica iz tvoje recenzije je itekako politička, a poređenje trenutne situacije u Srbiji sa vojnom diktaturom u Brazilu je veoma neprimereno. I ne, nisam ostrašćen samo me to poređenje iznerviralo, pogotovo tvoje odbijanje da razjasniš tu rečenicu što sam shvatio kao svojevrstan kukavičluk. No, to u krajnjoj liniji i nije bitno jer je Shadow07 u pravu - dnevnoj politici nije mesto na ovom portalu. Kršenje tog principa me najviše iznerviralo. Da sam tako nešto video u bilo kojim dnevnim novinama, samo bih se nasmejao. I da ponovim, vreme je da se ova polemika zaključi. Nema potrebe da se ubeđujemo i nabeđujemo.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 19:14
Dobro Papy, pošto očigledno nisi shvatio poentu - da ti razjasnim, stavljajući tačku na ovu diskusiju. Nijednom mišlju nisam poredio trenutnu situaciju u Srbiji s vojnom diktaturom u Brazilu 1970-tih. Ako još jednom pročitaš inkriminisanu rečenicu valjda ćeš shvatiti da je ona napisana tako da objašnjava da dati film može biti posebno interesantan i gledaocima s ovih prostora i zbog trenutne situacije u kojoj nam se društvo (region) nalazi, misleći pre svega na opasnosti koja autoritarno uredjenje društva može imati po gradjanske slobode, te kao takvo predstavlja dragoceno angažovano kinematografsko delo za razvoj slobodne misle, uostalom kao brojne filmovi koje smo svi voleli, a snimljeni su na slične teme. Zašto si se ti našao pogodjen baš ovom rečenicom, neću razmatrati. A, ako ćemo i potpono iskreno - politika je u svim sferama života, te ne vidim razlog ni zašto bi se gnušali njenog pominjanja i u vezi filmske industrije, čak i na ovom forumu, naravno sve dok ne zlazi iz okvira civilizovane rasprave.
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 19:36
Jel bio onda zvučni top ili ne😉
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 20:21
Originalno postovano od strane alterego alterego piše:

Jel bio onda zvučni top ili ne😉

Utvrdiće nadležni ćaci....LOL

Kad smo kod filma, nikako da ga odgledam, možda sutra, pošto su najavili da će padati kiša cijeli dan.
Ili ću možda spavati, ovisi od toga kojim će intenzitetom kišica kapati.

Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2025 u 22:25
Zašto, o zašto si morao da odgovaraš? I zašto ja ne mogu da prećutim? Evo, prećutaću. Samo ću reći da bar ovom "regionu" koji je kroz celi prošli vek upamtio razne vidove "autoritarnog uredjenja društva" (carsko, kraljevsko, komunističko i čak 5-6 ratova, genocid i rubno holokaust) nije potrebno posebno upozorenje na "opasnosti koja autoritarno uredjenje društva može imati po gradjanske slobode". Dobat deo nas još pamti ono komunističko i bar jedan rat. Ali, neka ti bude. Dobro, dobro, evo ćutim., pogotovo na ovu temu.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2025 u 19:25
Ovaj film bi se Džokiju svideo, jer je po istinitom događaju.
Mene je smorio.
Cry

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2025 u 21:27
Po stoti put: ne gledam biografije (osim ako, ali nećemo o tome).
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2025 u 21:46
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Po stoti put: ne gledam biografije (osim ako, ali nećemo o tome).

Nisi prepoznao tipičan Micijev sarkazam. Cool
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2025 u 23:01
Odličan film, zaslužen Oscar 8/10
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2025 u 22:19
Izvanredan biopik. A Fernanda Torres jednostavno briljantna.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,209 sekundi.