Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106131
Datum ispisa: 20.Lipanj/Jun.2026 u 01:18
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)
Objavio: Vilin
Tema: Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2024 u 12:07
Ko voli filmove rađene prema istinitim događajima - odličan. Gledao sam dosta filmova o zločinima vojnih hunti u južnoameričkim državama, pa mi se nekako čini da se ovaj ne izdvaja ničim posebno od ostalih. Gluma je sjajna, priča potresna ...

Odgovori:
Objavio: Mizi
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2024 u 12:15
Ovo je ko stvoreno za Džokija!

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2024 u 13:06
Ovo je 21. stoljeće.
A ja nisam tek krenuo gledati filmove.
"Istinite priče" iz kultura u kojima je ubojstvo zakonski dopušteno bez ikakvih naknadnih sankcija, me ne zanimaju. To uključuje i vojne hunte.
Posebno me ne zanimaju neodlučne kulture sa nekakvim moratorijem na smrtnu kaznu. Neka se odluče više jesu li đubrad ili ne, pa godina je već 2024.

Uostalom, ako već rade nekakvu biografiju "za mase", onda bi tema trebao biti Cândido Rondon.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 10:27
Dobar je film. Još ide po festivalima, na našim prostorima od novembra.
Cândido Rondon , o njemu naravno treba da snime film.

Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2025 u 09:44

Dugo sam tražio ovaj film i on se, igrom slučaja, ili namere, pojavio dan nakon što je film osvojio Oskara za strani film, da se izrazim po starinski.

Odličan film, veoma gledljiv. Neke od gore navedenih zamerki stoje (da pomalo liči na slične južnoameričke političke trilere o južnoameričkim diktatirama, kojih je, bogu hvala, bilo koliko hoćeš).

Sećam se da sam relativno davno gledao jedan drugi brazilski režisera Cao Hamburgera - O Ano em que Meus Pais Saíram de Férias (2006) koji govori o pomenutoj brazilskoj diktaturi.

Ovo je uverljivo ostvarenje, sjajno režirano i perfektno kadrirano, scenografski izvrsno rekreirana epoha 70-ih.

Reč je o političkoj drami, ali istovremeno i o gotovo porodičnom filmu, sa sjajnim ulogama i pogotovo maestralnom glumom glavne junakinje Fernande Tores koja je na svojim plećima iznela film.
Sve vrvi od života, mladosti i radosti dok jedan nesrećan trenutak ne pomuti porodičnu radosti i ostavi je bez glave porodice. Tada supriga Eunice Paiva preuzima upravljanje porodicom i održava je na okupu istovremeno vodeći ljutu borbu sa brazilskiom vlastima da uopšte priznaju otmicu i kasniju smrt njenog muža Rubensa Paive, nekadašnjeg senatora. 

Puno bolji u prvoj polovini, delo unekoliko gubi na snazi tokom drugog dela, da bi u završnici opet ostavio snažan pečat.

Pogledajte, brazilci redovno prave dobre i životne filmove, odlično režirane i producirane. 

-------------
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/

Objavio: papy
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2025 u 16:55
Smem li da pitam šta znači rečenica "smatram da njegovo potenciranje u svetlu aktuelnih društveno-političkih dešavanja u zemlji Srbiji, dodatno dobija na težini postojanja" u recenziji ovog filma?

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2025 u 22:52
Pitaj slobodno, ali ja ti ne mogu odgovoriti jer nisam pisao nikakvu recenziju i ne pratim baš događanja.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 00:15
I ja sam za slobodu pitanja. 👍

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 09:37
Pitanje je upućeno autoru recenzije i bilo bi mi drago ako bi se udostojio da odgovori.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 11:12
E, Papy, pa ne mogu da ti objasnim. Cenim što si me pitao, ali mislim da je dovoljno jasno ko hoće da shvati. Na ovaj ili onaj način. Sportski pozdrav....

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 17:08
E pa ja sam shvatio kao da si poredio stanje anas u Srbiji sa vojnom diktaturom u Brazilu pre pedeset i kusur godina i pitao sam se da li iko normalan može da tvrdi tako nešto. To može tvrditi samo neko ko o diktaturi, pogotovo vojnoj, nema pojma. Ja imam, nažalost, i zato ovo pišem, bez ikakve namere da idealizujem vlast u Srbiji. Lepo bi bilo baviti se onim što je tema portala i onim što znamo. Man'te se politike.

Objavio: Oldeuboi
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 18:52
papy, dešava se to da se ovi protesti pretvaraju u to "ko će smešniji transparent da smisli", pa tako je i pisac želeo da da doprinos, ne trasparentom već analogijom. Ali to ne znači da je ovo zapažanje pogrešno, jer, zamisli situaciju da danas živimo bez interneta i društvenih mreža. Verujem da je autor ovog poređenja, pre svega, mislio na mehanizme koje jedna diktatura koristi da bi zastrašila(čitaj: eliminisala) neistomišljenike. Zato ovakvi primeri mogu da nam pomognu da prepoznamo obrasce. A to " mante se politike", znaš, politika je i asfaltiranje puta, i izgradnja vrtića, kanalizacija, čist wc u školi...

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 19:18
Originalno postovano od strane Oldeuboi Oldeuboi piše:

čist wc u školi...

To nije politika, to je bajka za malu djecu. LOL

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 20:22
Oldeuboi@ Mani se politike i mani se filozofiranja o diktaturi. Diktatura je ogoljena sila koja ni malo ne zarezuje filozofiju. I man'te me floskula o diktaturi u Srbiji. Harun el Pusah nije diktator, a IzNoGud nije revolucionar već bi samo da bude kalif umesto kalifa.

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 20:37
Niko i nije tvrdio da je u Srbiji diktatura, sam postavljaš tezu koju želiš da rušiš. Ti mu dođeš neki Dilat Larat.

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 21:50
Je li? A kako bi ti protumačio tu rečenicu od koje je sve počelo? Samo bez filozofiranja, molim.

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 22:59
Ljudi, nemojte to raditi da ne završi loše kad administracija vidi, tema je određeni film u naslovu.
Otvorite neku zasebnu temu u offtopic sekciji foruma, jel' može?

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2025 u 23:12
Htedoh nešto slično da napišem. Odjavljujem se iz rasprave, da nas ne bi ukorila uređivačka politika, u jbt opet politika😁. Pozdrav
P.s. čekaj tek kad Beogradski vidi raspravu

Objavio: beogradski
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2025 u 00:39
Oldeuboi ) Necu da se mesam u ikakve raspravke. Nego, prevd za ovaj film je izasao i naravno, stavio sam ga na spisak za gledanje. I nadam se da ce biti ok. Mislim da obecava. Mozda gresim, mozda ne. Videcemo ) I tek sad vidim ) Vi o politici ) Nemojte BAN da dobijete ili da vam ne izbrisu komentare. A ukoliko izbrisu komentare, toliko o demokratiji. I sto se tice politike,, i ja nesto da dodam ) Jesu krivi oni na vlasti, ali da li se ikad zapitate, pa ko ih je postavio na vlast ? Pa narod. Znaci, kriv je narod. Ne bih sad i ja da ulazim u sve to ali narodu kad nije valjao Tadic, nisu mu daslu drugu sansu. A Toma Nikolic je dobijao sanse i sanse jer opet se vracamo u vezi naroda. Postavili posle Vucica i eto koliko je on vec na vlasti. I da ga smene ovi studenti, u sta na zalost cisto sumnjam, ponovo ce doci neki drugi nakon Slobe Milosevica ovaj onaj pa Vucic pa ce neki ''Mr. X'' biti na vlasti narednih ko za koliko godina. I jos nesto, nisam anarhista, ustvari mozda i jesam, ali nisam ) Ali da se razumemo, NE POSTOJI MIRNA REVOLUCIJA. Nije da podrivam ali tu mora da pukne necija glava, da se potucemo ovo ono i nesto tipa Molotovljev koktel i tako se skidaju oni koji su na vlasti a ne nekakve setnje, da se pece prase na raznju i da dokoni ljudi iznose studentima nekakve gulase i sutlijase. Ajde da shvatim da su im sve to uz kafu iznosili nakon nekoliko dana ali napravise ''sjelo'' za manje od 24h. Koliko ovo vec traje a nista se ne desava. Ili neka ga skidaju ili neka prekidaju. Ostali ljudi, koju su takodje protiv ovog rezima ne mogu normalno da funkionisu. Na primer neko treba na posao neko kod doktora neko ovde neko onde....A mislio sam samo da dam kratak komentar o filmu da cu ga gledati a gde sam zavrsio )

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2025 u 10:04
Ma, nema to veze, pola administracije drvi o politici ali kroz šalu, igru,, bez vređanja neistomišljenika, upadljivo se glupirajući,, nikada svađalački. Ban bih voleo sebi doduše zbog pedesetih stvari, govorim grđe od neke tamo ionako prolazne i na ovom forumu pogotovo, nebitne politike.

Verujem u kvalitet ovog filma ali prosto nisam u stanju da se bavim tim temama trenutno. No,, život je preda mnom.

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2025 u 17:39
Počeću sa rečenicom koja je, pored tregera i cvikera, svojevremeno proslavila onog klinca: "Did I do that?". Nije mi bila potrebna rasprava o politici već samo razjašnjeje rečenice koja mi je zazvonila u glavi. Na kraju sa to i dobio, istina implicite, i to je OK. Bitno mi je bilo ne zbog toga što se sa tim stavom duboko ne slažem i mislim da tom delu rečenice nije tu bilo mesto već da bih stekao potpuniji utisak o autoru recenzije pa samim tim i o recenziji. Jer bitno je ko i zašto nešto piše. Autoru bih samo poželeo više hrabrosti i da ubuduće jasno i nedvosmisleno iznosi svoj stav ako smatra da to treba biti deo onoga što piše bez obzira šta ko mislio o tome. Ja sam za apsolutnu slobodu mišljenja i govora čak i kad se sa tim mišljenjem ne slažem. Nadam se da smo ovim stavili tačku na ovaj "sporedni rukavac" glavnog toka priče o ovom filmu koji nemam nameru gledati jer mi sve to liči na holivudsko posipanje pepelom, kao kad snime film o dobrim starosedeocima koje su istrebili zli doseljenici samo sa 100-200 godina zakašnjenja. Kao da će to nešto promeniti. Meni je to ljigavo.

Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2025 u 15:16
Suštinski nije moja tema, verujem da je ok film doduše, možda nekada, život je tek preda mnom, ima dana.

Objavio: nesko77
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2025 u 16:41
beogradski, oladi malo. Ne misle svi kao ti. Politikom se bavi na FB i sličnim društvenim sajtovima. Ovde nas pusti da se zabavljamo filmskom umetnošću.

Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2025 u 18:46
Beogradski,.... Dobro ti kažu u komentaru ispod, politika ne ide na ove stranice , ne ispiraj mozak neistomišljenicima svojom glupošću. Imaš svoju porodicu pa sa njima diskutuj o čemu god hoćeš a ovdje jedino o ponuđenoj temi.

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2025 u 19:52
Naj bitnije : dobar film, los fil, Svidja ti se nesvidja ti se, kraj price, koga bre zabole ona stvar za politiku i necija shvatanja i ko koju stranu drzi, ovde se drzi strana kinematografijama sveta, filmovi, serije itd itd pa kome se sta svidja, svaki drugaciji komentar bi trebao biti obrisan jer je ovo sajt za zabavu, druzenje i uzivanciju u umetnosti koja se zove film i sve sto ide drugo uz to, tako da politika no no.....

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 09:28
Shadow07. @ ...koga bre zabole ona stvar za politiku i necija shvatanja i ko koju stranu drzi, ovde se drzi strana kinematografijama sveta... U principu se slažem, ali... Ko je prvi počeo? Šta u recenziji jednog filma traži potpuno neprimeren politički komentar pa još na dnevno-političke događaje? Ako ne želiš svađu nemoj je započinjati.

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 09:53
Papy, moj komentar uopšte nije politički, još manje neprimeren, već izgleda da si ti ostrašćen, pa to tako shvataš. Pročitaj ponovo...

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 17:21
Izvini IgaBiva, ali ta rečenica iz tvoje recenzije je itekako politička, a poređenje trenutne situacije u Srbiji sa vojnom diktaturom u Brazilu je veoma neprimereno. I ne, nisam ostrašćen samo me to poređenje iznerviralo, pogotovo tvoje odbijanje da razjasniš tu rečenicu što sam shvatio kao svojevrstan kukavičluk. No, to u krajnjoj liniji i nije bitno jer je Shadow07 u pravu - dnevnoj politici nije mesto na ovom portalu. Kršenje tog principa me najviše iznerviralo. Da sam tako nešto video u bilo kojim dnevnim novinama, samo bih se nasmejao. I da ponovim, vreme je da se ova polemika zaključi. Nema potrebe da se ubeđujemo i nabeđujemo.

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 19:14
Dobro Papy, pošto očigledno nisi shvatio poentu - da ti razjasnim, stavljajući tačku na ovu diskusiju. Nijednom mišlju nisam poredio trenutnu situaciju u Srbiji s vojnom diktaturom u Brazilu 1970-tih. Ako još jednom pročitaš inkriminisanu rečenicu valjda ćeš shvatiti da je ona napisana tako da objašnjava da dati film može biti posebno interesantan i gledaocima s ovih prostora i zbog trenutne situacije u kojoj nam se društvo (region) nalazi, misleći pre svega na opasnosti koja autoritarno uredjenje društva može imati po gradjanske slobode, te kao takvo predstavlja dragoceno angažovano kinematografsko delo za razvoj slobodne misle, uostalom kao brojne filmovi koje smo svi voleli, a snimljeni su na slične teme. Zašto si se ti našao pogodjen baš ovom rečenicom, neću razmatrati. A, ako ćemo i potpono iskreno - politika je u svim sferama života, te ne vidim razlog ni zašto bi se gnušali njenog pominjanja i u vezi filmske industrije, čak i na ovom forumu, naravno sve dok ne zlazi iz okvira civilizovane rasprave.

Objavio: alterego
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 19:36
Jel bio onda zvučni top ili ne😉

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 20:21
Originalno postovano od strane alterego alterego piše:

Jel bio onda zvučni top ili ne😉

Utvrdiće nadležni ćaci....LOL

Kad smo kod filma, nikako da ga odgledam, možda sutra, pošto su najavili da će padati kiša cijeli dan.
Ili ću možda spavati, ovisi od toga kojim će intenzitetom kišica kapati.

Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2025 u 22:25
Zašto, o zašto si morao da odgovaraš? I zašto ja ne mogu da prećutim? Evo, prećutaću. Samo ću reći da bar ovom "regionu" koji je kroz celi prošli vek upamtio razne vidove "autoritarnog uredjenja društva" (carsko, kraljevsko, komunističko i čak 5-6 ratova, genocid i rubno holokaust) nije potrebno posebno upozorenje na "opasnosti koja autoritarno uredjenje društva može imati po gradjanske slobode". Dobat deo nas još pamti ono komunističko i bar jedan rat. Ali, neka ti bude. Dobro, dobro, evo ćutim., pogotovo na ovu temu.

Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2025 u 19:25
Ovaj film bi se Džokiju svideo, jer je po istinitom događaju.
Mene je smorio.
Cry

Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2025 u 21:27
Po stoti put: ne gledam biografije (osim ako, ali nećemo o tome).

Objavio: bgvracar
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2025 u 21:46
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Po stoti put: ne gledam biografije (osim ako, ali nećemo o tome).

Nisi prepoznao tipičan Micijev sarkazam. Cool

Objavio: alterego
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2025 u 23:01
Odličan film, zaslužen Oscar 8/10

Objavio: marcobobby
Datum objave: 14.Kolovoz/Aug.2025 u 22:19
Izvanredan biopik. A Fernanda Torres jednostavno briljantna.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk