Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dali se može i kako, izvaditi titlove iz filma ili serije?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dali se može i kako, izvaditi titlove iz filma ili serije?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
zele View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dali se može i kako, izvaditi titlove iz filma ili serije?
    Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 14:51
Molim vas pomoć a budući sam slab sa pretragom foruma, dali postoji mogućnost i kako, izvaditi titl koji je na ćirilici? Konkretno se radi o novoj seriji Južni Vetar, na granici. Naime, ja znam ćirilicu ali za pročitati moram zaustavljat film itd. Ja bi izvadio titlove i preveo ih na latinicu jer ih nema za skinuti.
Hvala unaprijed.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 17:30
izvaditi iz koga čega?
- DVD-a
- mkv-a
- avija
- internet streaminga
- kantice
- torbice :) 

Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 19:40
Originalno postovano od strane drdamjan drdamjan piše:

izvaditi iz koga čega?
- DVD-a
- mkv-a
- avija
- internet streaminga
- kantice

Iz video formata MKV a može i MP4. 
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 20:10
Originalno postovano od strane zele zele piše:

izvaditi iz koga čega?
- DVD-a
- mkv-a
- avija
- internet streaminga
- kantice

Iz video formata MKV a može i MP4. 
lako izvadiš mkvcleaverom, skineš mkvtools, 2 klika i evo titla,
radi za mp4 i mkv,
zatim pretvoriš u latinicu, nastavak sljedeće nedjelje u isto vrijeme... :) 

Ažurirao drdamjan - 26.Veljaca/Feb.2023 u 20:15
Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 20:29
Hvala ti, ako imam problem javim se.
Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 21:13
Skinuo sam MKVCleaver, instalirao ali nema titla. Evo ti pogledaj sliku:

https://i.postimg.cc/Z5qhj2sJ/2023-02-26-21-04-28.jpg

Instalirao sam i mkvtoolnix-64-bit-73.0.0-setup, isto ne vidim titl, vidi sliku:

https://i.postimg.cc/t4MWg1sW/2023-02-26-21-23-29.jpg

Ažurirao zele - 26.Veljaca/Feb.2023 u 21:27
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 22:03

nemam ni jedan video sa titlom u sebi, trenutno...
probaj i sa mkvtoolnix-gui
dobiješ u paketu, on je u program files...

mkv=kontajnerski fajl koji ima avi, 
može bit i stari codec onaj VM1,
može biti i ružna slika u mkv...
nekoliko audia
nekoliko titlova
titlovi mogu biti srt, sub koje iščupaš 1 klikom ili 
oni sa slikama koji idu OCR metodom, malo teže, 
nekakvi ssa ili tako nekako fajl, 
poznaš ga kad ga skineš da nije 100 kB nego podosta megabajta.

mp4= 1 video
više audio...

avi=1 vid
samo do 0,1, ili 2 audio, ako  sam zapamtio dobro, bez titlova

ako ti toolnix ne pokaže kvačicu, onda titla/titlova i nema u tom mkvu. 
ako vidiš u plejeru, a nema title u toolnixu, onda je hardcoded, 
ucrtan u sličice filma, možeš ga vaditi jedino prepisivanjem ili bolje OCR metodom, 
subripom ili nekim

Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 22:54
Drdamjan kaže:
ako ti toolnix ne pokaže kvačicu, onda titla/titlova i nema u tom mkvu. 
ako vidiš u plejeru, a nema title u toolnixu, onda je hardcoded, 
ucrtan u sličice filma, možeš ga vaditi jedino prepisivanjem ili bolje OCR metodom, 
subripom ili nekim

Žele kaže:
Sigurno se radi o tome o čemu govoriš. Sigurno je to mukotrpan posao ali bi ga ipak probao, naravno ako mi pokažeš kako i s čime. Ja sam bolesnik za titlove. Imam preko 5000 filmova i oko 2000 serija, sve titlovano sa ispravljenim gramatikama, podešeni u milimetar i sve što je naglašeno to je u bojama a sve što je ukoso, to je podebljano i u drugim bojama. 
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2023 u 23:52
koristim, tj.više slabo koristim subrip 1.17, ima i novijih verzija, 
instaliraj, mali programčić, 
otvoriš VOB/ifo-avi-mkv-mp4 i kreneš, 
mapu znakova/slova/charactermap gradi novu, svoju, za početak, 
za svako će te slovo tražiti, tj. foto slova će tražiti da kucneš slovo na tastaturi, 
30 slova, veliki i malih i brojke i kurzive, kliat ćeš 150 puta za prvi film...
možeš me na skype 095 8748290 
od 09-14 i 18-02... pa ti mogu diktirati...
jednostavna stvar, prvi put je teško...

može se i u SE, ali odlažem ga učiti već puno godina, veliki program, 
nije mi preša

Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2023 u 01:15
Samo ga prevučeš u Subtile Edit i spasiš kao srt (obrati pažnju na encoding u gornjem desnom uglu - treba biti 1251 za ćirilicu, "meščini")... Naravno, ako nije hardcoded titl.
Ako je u kontejneru mkv filea, SE će ga bez problema otvoriti.

P.S. Ovo usput tražim neki titl na stranici, pa ugledah... Inače nisam tu (a pogotovo ne za one što mole porukama da nešto prevedem - niti odgovaram na takve poruke).
A za raju veliki pozdrav! Pišemo se nekom prilikom.

P.S.S. Damjane, ne moraš ga učiti (mada nije kompliciran), samo iskoristiš da spasiš titl, a onda nastaviš sa SW ili čime god želiš.
Na vrh
glome View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj glome Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2023 u 23:37
žele ako si uspio prevesti ttlove na latinicu, molim te pošalji, ili miobjasni koja ti je metoda uspijela, ja pak ne razumijem čirilicu ništa i onda onaj dio sa rusima ništa ni en kužim
Na vrh
Mejep View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mejep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 01:42

nije mi preša

Имам мп4 фајл са прилјепљеним преводом и не могу да нађем опцију за издвајање. Нисам сигуран да је то уопште могуће са тим програмом. Друга су прича ДВД и Блуреј фајлови.

Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 07:45
drdamjan i baho 

Mislim da u filmu nema klasičnih titlova i zato ih ništa ne prepoznaje. Probat ću otkinuti komad filma gdje ima tekst na ćirilicu pa da probate vi pogledati.

Evo klip od oko 8 MB:

Ažurirao zele - 28.Veljaca/Feb.2023 u 11:04
Na vrh
zele View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zele Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 11:00
Originalno postovano od strane glome glome piše:

žele ako si uspio prevesti ttlove na latinicu, molim te pošalji, ili miobjasni koja ti je metoda uspijela, ja pak ne razumijem čirilicu ništa i onda onaj dio sa rusima ništa ni en kužim
Nisam još  niša uspio ali ako uspijem naravno da ću prevesti i poslat svima koga bude zanimalo.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 11:31
Piše ti RTS1. NIje stream za strance niti dvd/br bez ikakvih titlova = unutra je hardsub.
Na vrh
shomi22 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj shomi22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 12:04
Zaboravi. Od toga nema ništa. Šta god da probaš neće biti kako treba, posebno vremena. 
To je mukotrpan posao, da ti se više isplati da prekucaš titlove i ona ušniraš vremena za svaki ponaosob, što je takođe ogroman posao.
To nisu VobSub titlovi koji se izvuku iz recimo DVD-a pa onda imaš bitmap-u koju OCR metodom pretvoriš u tekst. Dakle, za sad ne postoji metoda, kojom bi se to najbezbolnije uradilo.
Na vrh
MetalikeOperiteKose View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MetalikeOperiteKose Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 12:26
Originalno postovano od strane Mejep Mejep piše:

nije mi preša

Имам мп4 фајл са прилјепљеним преводом и не могу да нађем опцију за издвајање. Нисам сигуран да је то уопште могуће са тим програмом. Друга су прича ДВД и Блуреј фајлови.

Moguce je, ali samo ako je soft code titl. Samo ucitas video fajl u SE i on ti automatski izlista prevod, nikakve opcije ne moras da trazis ili klikces. 
Na vrh
Mejep View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mejep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 15:40
У питању су хард субови, тако да не може.

Ažurirao Mejep - 28.Veljaca/Feb.2023 u 18:12
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2023 u 18:59
Originalno postovano od strane Mejep Mejep piše:

У питању су хард субови, тако да не може.
nikad ne reci nikad...
probat ću, noćas
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,184 sekundi.