| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Srpski titlovi na ćirilici-Vaše mišljenje |
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Korisnik | ||
divxgenius
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 06.Rujan/Sep.2005 Lokacija: Antigua And Barbuda Status: Offline Points: 144 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2006 u 11:31 |
|
|
Dajte vi ljudi nove prevode, uopste nije problem ako su na cirilici, ja se dobrovoljno nudim da svima kojima treba konvertujem cirlicni u latinicni titl i uploadujem ga ovde. Samo da eliminisem ove bez prevoda koji mi cuce po diskovima...
|
||
|
Pozdrav,
__________________________ DivX Genius Genius Design Inc. Email: divxgenius@gmail.com |
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2006 u 11:37 |
|
|
Glas razuma....
![]() ![]() ![]()
|
||
|
||
![]() |
||
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2006 u 14:25 |
|
|
Od 14.08. stoji ova anketa. Slozili smo se vise-manje, daj sad Mirko kaci te obecane titlove!!
|
||
![]() |
||
Malinar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 19.Rujan/Sep.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 48 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2006 u 02:40 |
|
|
Nemam nista protiv cirilice, ali molim da mi se ne namece ista. Pisacu onako kako ja zelim. U 90% slucajeva je to latinica. A potpisujem se pisanom cirilicom. Dokazivanje srpstva pisanjem cirilice ne vodi nicemu. Odnosno vodi, ismejavanjem nas samih. Svakodnevno mozemo naici na greske koje su nastale jer vestacka inteligencije jos uvek nezna sta je to cirilica. Ili mi to mozda izmisljamo neke nove fontove, kao sto su "ëĽ", "íĽ"... Ovo su samo sitnice koje se mogu videti u moru gluposti insistiranjem na pisanju cirilice iako nije preko potrebna da bas na tom mestu bude napisana. Sto se tice titlova, sve jedno mi je kakav je. Bitno je da ga ima. Na srpskom dijalektu je bar lakse napisati imena ljudi. Mi pisemo onako kako cujemo. Dakle pisacemo "Dzon" umesto "John" kao sto pisu hrvati (odnosno ne prepravljaju imana). Dakle misljenja sam: neka pise ko kako hoce. Umem hvala bogu da citam oba pisma. Samo ne volim da mi se namece cirilica. Evo jednog interesantnog sajta. Nije lose da se pogleda. http://srpskalatinica.tripod.com/ http://srpskalatinica.tripod.com/abeceda.htm Ažurirao Malinar |
||
|
Nedajte ljudi da ovaj sajt padne u ruke neprijatelju.
|
||
![]() |
||
darije1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2006 u 12:45 |
|
|
Drugi glas razuma!
![]()
|
||
|
Za sad bez dobrog potpisa
|
||
![]() |
||
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2006 u 13:03 |
|
|
Nije ni trebala anketa, svaki titl je dobrodosao, svi jezici su ravnopravni. Samo kaci, a mi cemo prebacivat u latinicu. Ali nema ni mirka ni obecanih titlova |
||
![]() |
||
crnnica
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 25.Listopad/Oct.2006 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 185 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 01:01 |
|
|
Ljudi, mnogo buke ni oko cega.
Cirilicu privatno koristim 100%, a sto se tice toga na kom ce pismu biti titlovi, postoje jednostavni programi za konverziju i sa 3 klika resen ovaj problem. |
||
|
Možda spava sa očima izvan svakog zla,
Izvan stvari, iluzija, izvan života, I s njom spava, neviđena, njena lepota; Mozda živi i doći će posle ovog sna. Možda spava sa očima izvan svakog zla. |
||
![]() |
||
dejan-sl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
deky Pridružen: 18.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Slatina Status: Offline Points: 3821 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 01:05 |
|
|
ma samo kačite,nebitno koj je pismo,da se to srediti
|
||
|
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
|
||
![]() |
||
Johhny Q
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...) Pridružen: 30.Rujan/Sep.2006 Status: Offline Points: 1800 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 02:23 |
|
|
'ajde, i od mene dve-tri reci... Mislim, uhvatio sam se malopre u razmisljanju da se okrenem i napustim ovaj forum i da se nikada vise ne vratim, ali, previse volim film da bih se odlucio na taj korak. Dosta, bre, vise politike i ostalih s..nja. Ja sam cist Srbin, i po ocu i po majci, desetak generacija unazad, ali ne mislim da sam nesto bolji ili pametniji od ostalih samo zato sto znam da citam i pisem dva pisma. Ljudi to nece da uce, nece da citaju, i tacka. Dakle, ako ne mozes da ih pobedis - pridruzi im se... Mi smo postali toliko ksenofobicni i zadrti, da to vec prelazi granice dobrog ukusa. S jedne strane hocemo u EU, a sa druge, pisacemo tako da oni tmao ne mogu (ili nece) da nas razumeju... Pre neki dan vidim na TV neku emisiju u kojoj dva filologa razgovaraju na temu ZA i PROTIV ustavne odredbe da je cirilica i samo cirilica sluzbeno pismo, i jedan rece da cemo odsad preduzeca, i ostale pojmove koji u imenu sadrze reci stranog porekla pisati cirilicnom transkripcijom. Zamislite MAJKROSOFT cirilicom, ili KOREL DROU, ili SABTAJTL VRK[OP!!! Mislim, presrali smo... Uostalom, stavi, brate, i jedno i drugo, i kineski i arapski, i jidis, pa nek svet bira... Nije dosta sto nas PTT qrcuje pa mogu u Hrvatsku da posaljem samo 2 DVD-ja, i to sa slikama sa svadbe i svinjokolja (!), a i to mi se vrati (u ponedeljak idem u Bg da coveku posaljem pismo iz neke normalne poste), nego sad treba da se i oni preko (a do sad su svi bili maximalno korektni, bar prema meni) usqurce, pa da onda ostanemo da se razmenjujemo samo u okviru Beogradskog Pasaluka... Mozda sam bio malo opsirniji, i malo nadrndaniji nego sto lepo vaspitanje dozvoljava, ali stvarno je dosta. Ajde malo da pricamo o filmu. I da gledamo, ako treba i bez titla... |
||
![]() |
||
Minal
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
"izgubljen" Pridružen: 14.Rujan/Sep.2006 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 12:27 |
|
|
Ma evo čitam ovu besmislenu raspravu i mislim da niko od vas nije u pravu. Odmah na početku da razjasnim: ćirilica je pismo isto kao što je latinica, arapsko pismo, jevrejsko, grčki alfabet, kineski i japanski znakovi i ne smeta mi nijedno pismo na svijetu. Svaki narod ima pravo na svoje pismo i prema tome nema se tu šta raspravljati. A sada zašto mislim da niko nije u pravu. P.S. I umjesto ove besmislene priče pametnije bi nam svima bilo da prevedemo film DOA: Dead Or Alive u kojem ženske koje glume u filmu otkidaju, a vidim da se pojavio skoro pa odličan snimak slike. POZDRAV Ažurirao Minal |
||
![]() |
||
komunjara
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 14:49 |
|
|
hm...
|
||
![]() |
||
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 23:45 |
|
|
Sto ako neko ne voli cirilicu tj pise latinicom nije Srbin ili je manje Srbin od onoga sto pise cirilicom? Koliko ja znam latinica je ISTO zvanicno pismo, svako ima pravo da odluci koje pismo mu vise odgovara.
Ja ne volim narodnu i sprsku izvornu muziku jer ja mozda nisam Srpkinja? |
||
|
||
![]() |
||
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 00:28 |
|
Cini mi se da po novom Ustavu nije. Cirilica i srpski su zvanicni jezici a upotreba latinice i drugih jezika je regulisana dodatnim zakonima (koji tek treba da se usvoje) Inace, negde sam nasao titl za neki stariji film. U zipu sam nasao dva titla: cirilicni i latinicni. Mislim da znate koji sam upotrebio. Mada nemam nista protiv onog drugog. Meni su ruski sajtovi bas kul jer su 100 % ruski, dakle ruski jezik, rusko pismo, sve rusko. U fazonu, ko sisa ceo svet, mi smo rusi. Mozda lupam, ali kad vec mlatite o ovome a NE TREBA ajde da malo mlatim i ja. |
||
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
||
![]() |
||
InFerN0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 15.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 07:43 |
|
|
ako bi netko volio pogledat film na cirilici onda zasto nebi bio u mogucnosti da ga skine sa sajta i pogleda. ja skidam titlove samo na hrvatskom i engleskom ali neam nis protiv da bude i titlova na cirilici. na kraju krajeva svako ima svoje guste.pa nek i oni koji vole cirilicu uzivaju u filmu. eto da i ja izrazim svoje misljenje.
|
||
|
Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die Make me guess who's the one Behind the mask of Father and Son |
||
![]() |
||
Zlatkohead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 09:52 |
|
|
Ja ne znam čitat ćirilicu!
![]() - moj brat je bio zadnja generacija koja je kod nas u Slavoniji učila ćirilicu, on je '82. godište, pa računajte... btw. ima jedan moj frend, mlađi godinu od mene i svojevoljno je naučio ćirilicu... tako da nemam ništa protiv... p.s. ajd znam nešta pročitat, al jako malo p.s.2 mislim da još uvijek imam knjigu o ćirilici za osnovne škole, pa ću malo prožvakat sve to ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Mahatma Gadhni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 12.Lipanj/Jun.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 152 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 11:01 |
|
|
titlove na ćirilici nikada necu koristiti jer je presporo citam (a i poprilicno sam hrvat
). sto se uploada na cirilici tice, pa ako je toliko jednostavno prebaciti pismo u pismo onda stvarno nema veze jel cirilica ili latinica. 2 beli: nema nikakvog "novohrvatskog". to je samo hrvatski bez srpskih rijeci Ažurirao Mahatma Gadhni |
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 12:10 |
|
|
A ti Srbine, promeni tu Yugoslaviju u postavkama!!!!!
|
||
|
||
![]() |
||
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 13:54 |
|
A ti si stvarno pametan sto to radis, jednom ce ti naleti neko pa ce tebe malo vise iznabadati . Protivnik sam nasilja ali nekad je stvarno potrebno. Samo nastavi da to radis pokazujes da si pravi Srbin koji misli da sve moze resiti batinama
Mozemo mi pricati o ovome narednih 100 god i svako moze terati svoje misljenje do nedogleda. Ej ja da imam mogucnosti ja bi rado otisla na par godina negde dok se malo promene ljudi i zadrta shvatanja. Ja jesam Srpkinja a stvari koje najvise volim vezane za zemlju bas i nisu himna i vera. A postovati i voleti su dve skroz razlicite stvari Kad si vec toliki Srbin onda postuj prapovis, ne moze se pise odvojeno koliko ja znam Ažurirao Vedder |
||
|
||
![]() |
||
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 15:26 |
|
|
Ja vec davno rekoh da ne treba raspravljat. Evo pogledajte moj post, pa onda post koji se nalazi par postova nize u kome me proziva Gadhni da nema nikakvog novohrvatskog???????? A ja ni srpski ni hrvatski ni meni tako drag jezik - srpskohrvatski (njega sam ucio) nisam pomenuo?????????????? Mahatma, da ti nisi pomesao loncice? Da nisi overdozirao? |
||
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
||
![]() |
||
dejan-sl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
deky Pridružen: 18.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Slatina Status: Offline Points: 3821 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2006 u 15:47 |
|
|
ako imate ćirilicu stavite.....i daj manite se više takvih sranja i prepucavanja lock |
||
|
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |