Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Fabelmans (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Fabelmans (2022)

The Fabelmans

The Fabelmans (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Fabelmanovi

Godina:

2022

Žanr:

drama

Trajanje:

151 min

Režija:

Steven Spielberg

Scenarij:

Steven Spielberg
, Tony Kushner

Glavne uloge:

Robin Bartlett
  >  Tina Schildkraut
Judd Hirsch
  >  Uncle Boris
Jeannie Berlin
  >  Haddash Fabelman
Art Bonilla
  >  Taxi driver
Paul Dano
  >  Burt Fabelman
Seth Rogen
  >  Bennie Loewy
Michelle Williams
  >  Mitzi Fabelman
Keeley Karsten
  >  Natalie Fabelman
Sam Rechner
  >  Logan Hall
Birdie Borria
  >  Younger Reggie
Alina Brace
  >  Younger Natalie Fabelman
Sophia Kopera
  >  Lisa Fabelman
Mateo Zoryan
  >  Younger Sammy Fabelman
Oakes Fegley
  >  Chad Thomas
Gabriel LaBelle
  >  Sammy Fabelman
Chloe East
  >  Monica Sherwood
Julia Butters
  >  Reggie Fabelman
Chandler Lovelle
  >  Renee

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2022 u 12:25
Citao sam samo jednu do pola, a onda procitao strip, bas mi se svideo,  i to je to. Eto i Inkal su pripremili za adaptaciju, a pre toga ce biti mislim Anansijevi momci. Ma moze, samo da se lepo prati delo ili u dovoljnoj meri, tako je i Expanse dobar, takodje licno misljenje, mada dosta se diskutovalo o istoj, kao sto vazi u tvom i mom slucaju i za His Dark Materials, kad se ne filozofira puno od stane produkcije, i to fino ispadne.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2022 u 14:04
Odličan, intiman film jednog od reditelja koji je napravio neke od najboljih filmova svih vremena. Za one koji uspeju da u njemu uživaju do kraja, a nisu upoznati do tančina s filmskom terminologijom, bonus tekst koji bi mogli da pročitaju - https://taketones.com/blog/rule-of-thirds-in-filmmaking.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2022 u 14:34
Meni je zapravo najlepši deo filma bio kada mlađani Spielberg upoznaje John Forda, ispod čije kao grube spoljašnosti je David Lynch ništa manje LOL
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 13:55
Stvarno odličan film o odrastanju i glavno o odrastanju sa ljubavlju prema filmu. Svidio mi se duh filma, režija i montaža odlični, također i scenarij a posebno zadnji kadar je simpatičan. Puno simpatičnih scena, a posebno mi je najdraža ona zadnja, vrhunski način za završiti film; kad legendarni redatelj utjelovi legendarnog redatelja, a režira legendarni redatelj. Jedna jednostavna na prvu gledano životna priča napravljena da bude zanimljivija i uzbudljivija više nego ogroman postotak današnjih akcijskih i triler filmova. Meštar Spielberg.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 10:35
Lep, simpatičan film, ali ništa više od toga. Nekako mlak i patetičan, ne izaziva emociju. Žestok autobiografski je napravio Almodovar Dolor y gloria , a ovo je samo solidno.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 10:53
Istina, mada kakvu bi žestinu iko pa očekivao od Spielberga, pogotovo tek u biografskom filmu, nije on iz te filmske priče, nikada ni bio.  Meni je bio ok, mada sam neki dan pre nego li sam overio The Fabelmans gledao manji, lepi film o zaljubljenosti u Film, 5-25-77 koji je, igrom slučaja (pre će biti namere) bio ljubavno pismo i samom Spielbergu, pa mi je to malo omelo doživljaj The Fabelmansa, trebalo je da odložim ovaj film, napravim dužu vremensku razliku između njih, mada, koga to briga, zaboravite da sam išta pisao. LOL
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:07
Čiča Stiven za života snimijo film o syebi!
To rade samo egotisti i licimuri!
Što nije krepao, pa ondak da neko drugi snimi film o njemu, npr. Skorseze ili Kusturica? Ovako mi je u rangu sa Acom Lukasom, jer i on ima u planu da dok je živ snimi film o sebi.
Jevtina patetika, jak lobi i milijarde na računu, propaganda i otimanje para stoki!
Stivene, u ćelu me coki!

Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:20
Mizi. Da ti kažem nešto najljubaznije na svetu.

Jedi bre govna.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:44
Manje pit'!

Iako, mislim da će ti Mizi ovako odgovoriti jer je jedino tako pravo i pošteno:

deki
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:03
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Mizi. Da ti kažem nešto najljubaznije na svetu.

Jedi bre govna.

Ovaj neukusni član je ostrašćen!
Voli gerijatriju i zamišlja da je Indijanac Džons, i voli da trlja lampe kada prizivlje duhovi i džidžubidže!

Da, Aca Lukas = Džorž Lukas = čiča Stiven, sve egotisti i ljudi koji vole samo sebe, svog jedinog sebe.
Fanovi Fabelamnsa ujedinite se!

Ažurirao Mizi - 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:15
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:13
Zaboravio si dodati iza điđimiđa:
pop
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:18
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Zaboravio si dodati iza điđimiđa:

pop

Zaboravijo sam, ali sam ispravijou.
Inače, nisam ja kriv što Stiven snima film o sebi za života.
Da je umreo, ne bi se bunijo, ovako ću mu prebacim uvijek.
Na vrh
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2023 u 15:53
Najbolji momenti su kada Uncle Boris govori o umetnosti sa Sammy Fabelmanom (Taj insert možete videti sa naškim prevodom na mom YouTube kanalu)
Uncle Boris: "Ja,kao i ti smo narkomani,a umetnost je naša droga.Porodicu volimo, ali umetnost obožavamo.Umetnost će ti dati krune na nebu i lovorike na zemlji, ali će ti istrgnuti srce i ostaviti te usamljenog.Bićeš sramota za svoje najmilije. Prognanik u pustinji. Ciganin. Umetnost nije igra! Umetnost je opasna kao lavlja usta. Odgrišće ti glavu.Porodica i umetnost - to ne ide: Pocepaće te na pola."

Uncle Boris talks about art with Sammy Fabelman, from Steven Spielberg movie "The Fabelmans"
https://www.youtube.com/watch?v=l259MH0RyuY

I naravno, kraj filma kada John Ford (Glumi ga David Lynch) kaže: 
"Kada je horizont na dnu, zanimljivo je. Kada je horizont na vrhu, zanimljivo je. Kada je horizont u sredini, dosadno je kao sranje. Sada, srećno ti bilo. I odyebi iz moje kancelarije!"

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2024 u 11:08
Prekinuo sam. Mislim da je ovaj film precenjen a vala malo i reziser ( Spielberg ). Nakon sto sam prekinuo ovaj film koji inace nisam ni gledao, pustio sam i odgledao This Boy's Life koji je i te kako dobar
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2024 u 19:48
BTW, Paul Dano je izuzetno odvratan
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2026 u 17:59
Upak ci dati jos jednu sansu ali ovo je druga sansa, treca se ne daje )
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2026 u 18:13
Dobro je da sam dao drugu sansu ovom filmu. A Paul Dano i Michelle Williams su dobro odradili svoje role
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.