The Fabelmans (2022)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=102406
Datum ispisa: 23.Lipanj/Jun.2026 u 21:51 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Fabelmans (2022)
Objavio: puppet_master
Tema: The Fabelmans (2022)
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2022 u 11:04
|
Ima ovde pristojne doze lepote, autobiografska porodična drama, protkana odrastanjem u Americi epohe koju volim, uz strast prema filmu mladog gospodina Hollywooda lično, Spielberga, tj ovde Sema, sa pa svojim razočarenjima, prvom ljubavlju, sve kako dolikuje ovakvom jednom filmu. Uz sve, stvarno su svi odlični ovde, Dano, Williamsova, Rogen, fenomenalna epizoda uvek draog Judd Hirscha...Najkraće, u svemu klasičan hollywoodski "lepi film".
Prijao mi je, no Spielberga kojeg ja volim odavno više nema, to je momak koji je uradio "Duel" i "Jaws", a ne onaj na kojem je potom bio teret večitog pravljenja blockbustera ili pa kakvog suludog dokazivanja da je on "ozbiljan autor". Kako bilo, drago mi je što sam gledao i dobrim delom uživao u eto jednom ličnijem njegovom filmu, mada ja sa ovim svetom u njemu nemam ama baš išta zajedničko, za mene ovo može biti i fantastika a ne ičija autobiografija, i zapravo sam već gledao nemalo ovakvih filmova, sa te strane mi i nije ostavio previše prostora za radost. Kako bilo, ne žalim ni za čime.
|
Odgovori:
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 02:31
|
Vazno da ima prevod za Gossip Girl i svako bozje horor djubre na svetu, jebes novi film Stivena Spilberga. Bravo majstori.
|
Objavio: Dartanjan
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 04:06
Stvarno smo stoka
Ruku na srce, i ja sam pomalo iznenađen što nema još uvek prevoda.
Ali ne sumnjam da će ga biti, samo je problem što je obiman. Oko 2.000 linija, tako nešto, koliko se sećam. Tako da, strpljenja samo.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 10:15
|
Kome toliko fali prevod ,nek nauci sam i prevede a ne da proziva ovde ljude koji rade volonterski da bi mi imali prevode. Svasta od ljudi
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 14:56
|
Da, ali mogu da se postave prioriteti. Gurnes u stranu bljakunde i prevedes pravi film pa se onda vratis ako bas moras, mada iskreno prevode se stvari koje to ne zasluzuju. Valjda je i prevodiocu stalo da izda prevod za dobar film pre nego za bljskdrmrdjfjr. Meni vise ne treba, odgledo sam sa engleskim titlom.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 15:03
kjovo piše:
Kome toliko fali prevod ,nek nauci sam i prevede a ne
da proziva ovde ljude koji rade volonterski da bi mi imali
prevode. | +1
ProtivuNeukusa piše:
Da, ali mogu da se postave prioriteti. Gurnes u stranu bljakunde i prevedes pravi film | A prioritet bi trebao biti tvoj i samo tvoj ukus, ničiji više? Dragi,
ako sam ja mogao zagrijati stolicu i prevesti nešto što smatram bitnim
da ima prijevod "kad već nitko neće", ne vidim razloga da ti ne učiniš
isto to.
Apropo Spilbergove razvikuše iz naslova - imat će od mene isti tretman kao Titanik. Nikad je neću pogledati.
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 16:05
Onaj prađed Spielberg još živ???!!!
Čiča još uvek snimlje i malo mu novca što je za života steko!???? E, prava je stoka!
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 21:45
|
Nisi ti kriv, ti si produkt umiruceg sveta. Nije cudo da se diskutuje da li je bolje crno ili braon govance na ekranu kad nista drugo i nema. Ako i naidje tvoj organizam odbije alergijom. A to "dragi"... svom ocu. Mada i to pripada pomenutom kontekstu.
A prioritet bi trebao biti tvoj i samo tvoj ukus, ničiji više? [/QUOTE piše:
|
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 21:55
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 22:11
Nemojte da ste zamerljivi, to nas samo ukusi zapodevaju!
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 22:32
Ja ne kapiram, bice prevoda, Dartanjan je u pravu ima 2154 linija, relativno je noviji film, ako neko zeli ima potraznja pa moze da postavi, gleda ko sta hoce , ne vidim potrebu za komentarisanjem ukusa, prevodi se punom parom, svaka cast prevodiocima, ne moze se svima ugoditi, razliciti ukusi i potrebe, samo treba biti strpljiv i nista vise. Moje neko misljenje.
|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 22:44
|
Prevod je uradio dejanstevic 👍
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 23:25
Eto kao sto rekoh, svaka cast ,hvala dejanstevic za prevod!!!
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 09:54
|
Hmm Amistad sta to bese ,cek ko rezirao to aaaa da Spilberg,zato ne pricaj svasta ako se neko pokvario i snima bas ono sto Holivud trazi je Spilberg ,i hvala Dejan Stevic za prevod.
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 09:58
|
Alex sad vidim da je Spilberg napravio Lock and key tv film jos 2011 ,jel vredi cemu ,ne bih seriju zapocinjao
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 10:21
Nisam gledao, mislim da nije film, koliko se secam mislim da je bila serija u pokusaju i da je to pilot, i da je Fox odustao od nje, a niko nije tada preuzeo. Nisam siguran, mislim da je tako bilo, ali nemoj da me drzis za rec.
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 10:25
I da je Spilberg tu bio jedan od producenata. Ako si u prilici procitaj strip.
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 10:41
|
Moguce sad vidim da je 48 min a i ne moze da se nadje . Sacu skinem strip das vidim o cemu je
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 11:08
|
Pa isto, nego je kao i u slucaju Sandman-a ( realno nije za poredjenje, ali hajde, nekome ni on nije `seo`) ili slicnih, naravno bolji strip, nego ja ipak dajem sansu serijama, eto imam taj nivo tolerancije, sve u zavisnosti koliko sam raspolozen i da bas ne odstupaju od price, radnje, likova. A misljenja sam da strip vredi.
Npr. Mike Flanagan je nedavno najavio da ce da snima seriju, da su otkupili prava, da su ... itd, samo je pitanje kada ce ( dobro sad je u postprodukciji mini-serija adaptacija price od Edgara Allan Poe-a , `The Fall of the House of Usher `to je mislim peta adaptacija, bili su oni prvi i stari nemi) The Dark Tower.
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 12:05
|
Sad sam video to je strip od sina Kinga ,Dzo Hila nisam bas neki njegov ljubitelj. Barem knjiga nista nisam mogao od njega da zavrsim a pocinjao par.A super za Dark tower ,valjda ce ozbiljno da ga urade. Evo His dark materials je dokaz da moze serija solidno da se uradi.Bar se meni svidja
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 12:25
Citao sam samo jednu do pola, a onda procitao strip, bas mi se svideo, i to je to. Eto i Inkal su pripremili za adaptaciju, a pre toga ce biti mislim Anansijevi momci. Ma moze, samo da se lepo prati delo ili u dovoljnoj meri, tako je i Expanse dobar, takodje licno misljenje, mada dosta se diskutovalo o istoj, kao sto vazi u tvom i mom slucaju i za His Dark Materials, kad se ne filozofira puno od stane produkcije, i to fino ispadne.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 14:04
|
Odličan, intiman film jednog od reditelja koji je napravio neke od najboljih filmova svih vremena. Za one koji uspeju da u njemu uživaju do kraja, a nisu upoznati do tančina s filmskom terminologijom, bonus tekst koji bi mogli da pročitaju - https://taketones.com/blog/rule-of-thirds-in-filmmaking.
|
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 14:34
Meni je zapravo najlepši deo filma bio kada mlađani Spielberg upoznaje John Forda, ispod čije kao grube spoljašnosti je David Lynch ništa manje
|
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 13:55
|
Stvarno odličan film o odrastanju i glavno o odrastanju sa ljubavlju prema filmu. Svidio mi se duh filma, režija i montaža odlični, također i scenarij a posebno zadnji kadar je simpatičan.
Puno simpatičnih scena, a posebno mi je najdraža ona zadnja, vrhunski način za završiti film; kad legendarni redatelj utjelovi legendarnog redatelja, a režira legendarni redatelj. Jedna jednostavna na prvu gledano životna priča napravljena da bude zanimljivija i uzbudljivija više nego ogroman postotak današnjih akcijskih i triler filmova. Meštar Spielberg.
|
Objavio: Vilin
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 10:35
|
Lep, simpatičan film, ali ništa više od toga. Nekako mlak i patetičan, ne izaziva emociju. Žestok autobiografski je napravio Almodovar https://www.imdb.com/title/tt8291806/?ref_=nm_flmg_t_3_wr" rel="nofollow - Dolor y gloria , a ovo je samo solidno.
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 10:53
Istina, mada kakvu bi žestinu iko pa očekivao od Spielberga, pogotovo tek u biografskom filmu, nije on iz te filmske priče, nikada ni bio. Meni je bio ok, mada sam neki dan pre nego li sam overio The Fabelmans gledao manji, lepi film o zaljubljenosti u Film, https://www.imdb.com/title/tt0326716/?ref_=nv_sr_srsg_0" rel="nofollow - 5-25-77 koji je, igrom slučaja (pre će biti namere) bio ljubavno pismo i samom Spielbergu, pa mi je to malo omelo doživljaj The Fabelmansa, trebalo je da odložim ovaj film, napravim dužu vremensku razliku između njih, mada, koga to briga, zaboravite da sam išta pisao.
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:07
Čiča Stiven za života snimijo film o syebi! To rade samo egotisti i licimuri! Što nije krepao, pa ondak da neko drugi snimi film o njemu, npr. Skorseze ili Kusturica? Ovako mi je u rangu sa Acom Lukasom, jer i on ima u planu da dok je živ snimi film o sebi. Jevtina patetika, jak lobi i milijarde na računu, propaganda i otimanje para stoki! Stivene, u ćelu me coki!
|
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:20
|
Mizi. Da ti kažem nešto najljubaznije na svetu.
Jedi bre govna.
|
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:44
|
Manje pit'!
Iako, mislim da će ti Mizi ovako odgovoriti jer je jedino tako pravo i pošteno:
|
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:03
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:13
|
Zaboravio si dodati iza điđimiđa:
|
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 01:18
Objavio: aleksandar-kojic
Datum objave: 01.Listopad/Oct.2023 u 15:53
|
Najbolji momenti su kada Uncle Boris govori o umetnosti sa Sammy Fabelmanom (Taj insert možete videti sa naškim prevodom na mom YouTube kanalu) Uncle Boris: "Ja,kao i ti smo narkomani,a umetnost je naša droga.Porodicu volimo, ali umetnost obožavamo.Umetnost će ti dati krune na nebu i lovorike na zemlji, ali će ti istrgnuti srce i ostaviti te usamljenog.Bićeš sramota za svoje najmilije. Prognanik u pustinji. Ciganin. Umetnost nije igra! Umetnost je opasna kao lavlja usta. Odgrišće ti glavu.Porodica i umetnost - to ne ide: Pocepaće te na pola."
Uncle Boris talks about art with Sammy Fabelman, from Steven Spielberg movie "The Fabelmans" https://www.youtube.com/watch?v=l259MH0RyuY
I naravno, kraj filma kada John Ford (Glumi ga David Lynch) kaže: "Kada je horizont na dnu, zanimljivo je. Kada je horizont na vrhu, zanimljivo je. Kada je horizont u sredini, dosadno je kao sranje. Sada, srećno ti bilo. I odyebi iz moje kancelarije!"
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2024 u 11:08
|
Prekinuo sam. Mislim da je ovaj film precenjen a vala malo i reziser ( Spielberg ). Nakon sto sam prekinuo ovaj film koji inace nisam ni gledao, pustio sam i odgledao This Boy's Life koji je i te kako dobar
|
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2024 u 19:48
|
BTW, Paul Dano je izuzetno odvratan
|
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2026 u 17:59
|
Upak ci dati jos jednu sansu ali ovo je druga sansa, treca se ne daje )
|
|