| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Premijera nove triler-serije sa Elisabeth Moss (29.04.2022.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | ||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 08:48 |
|
Verujem, nemoj, samo ću ukratko dodati jeste kao i sam papir, povez, meko i tvrdo koričenje, a ako je vez onda je najbolje, da ne odem u raygradnju celuloze, lignina, i VOC sto koriste, pa boja, miris, hrapavost, priprema kao što si naveo, Kontrast je u skorije vreme što se tiče štamparskih i pravopisnih grešaka bio na prvom mestu kod nas, pa nije samo što se odlepe nego počnu da se raspadaju pa moram da nosim kod knjigovesca da popravlja npr. desilo mi se npr. sa Sabatom `O Junacima i Grobovima`, pre su bili i odlični predgovori, redaktura je bila bolja i jezičaka i stručna, pa zatim cena koja nije uvek prilagođena, itd. I još neke stvari, a priča se odnosi na kućne biblioteke, ili kolekciju, ali da ne davim. Ažurirao AlexDeLarge - 30.Travanj/Apr.2022 u 08:58 |
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1529 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 09:55 |
|
|
Samo jedno pitanje da se nadovezem ,jel ova serija trilewr ili ima elemente fantastike,posto triler serije uglavnom izbegavam .Preko glave su mi i uglavnom vrte manje vise iste teme.Nisam cuo za ovo delo pa da ne preturam po netu bolje misljenje iz prve ruke
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 11:26 |
|
|
Ima,ne znam da li je to SPOILER, npr. putovanje kroz vreme u romanu, tj. da li ce odmah prikazati kuću i navedeno, u prvoj epizodi, ili ce ostaviti prikriveno.
Ažurirao AlexDeLarge - 30.Travanj/Apr.2022 u 11:36 |
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 12:18 |
|
|
Ok gledace se,putovanje kroz vreme ,moja omiljena tema
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 13:12 |
|
|
Posto voliš verovatno si veliki broj gledao, u mom okruženju nisu gledali npr. od filmova vezano za vreme i paradokse, i još po nešto, onako grubo rečeno evo ova prva tri koja sam se setio, sećam se i da sam im preporučivao posle prve sezone i nemački Dark (2017) Тама i nisu svi gledali, a onda naknadno videh da je na forumu dosta njih gledalo preko broja skinutih prevoda, i da je zaživela,
a ja sam išao redom , kako su izlazili(e) i koliko sam bio obavešten. Sećam se i jedne o putovanju koja je otkazana a čini mi se da je imala potencijala Journeyman (2007). Sad čekam na Maanaadu mada reći će Joxer načekaćeš se gledaj do tad seriju Reset. A možda izaberem moralni kinematografski mazohizam, i usled post hoc ergo propter hoc i književnog pošto sam ponovo pročitao od Cucui-a na maternjem `Devojka koja je skakala kroy vreme`, pogledam igrani ili animu. Time Lapse (2014) - IMDbCoherence (2013) - IMDbZanimljivi su.Ažurirao AlexDeLarge - 30.Travanj/Apr.2022 u 19:58 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 14:32 |
|
|
Timecrimes je time loop. Kao i Maanaadu. Time Lapse i Coherence nisu time loop i njih treba odvojiti. Postoji publika koja voli time loop, ali mrzi time travel, postoji i obrnuto. Popis
svih time loop filmova iz svjetske kinematografije nitko nije napravio
potpun, na žalost mene je nedostatak vremena spriječilo da se s tim
pozabavim. Popis na wikiju je nepotpun i osimj što nedostaju
naslovi na njemu, dodani su tamo (barem bili prije nekoliko godina,
možda je neko u međuvremenu ažurirao) filmovi koji uopće nisu time loop. Većina time loop filmova koji vrijede gledanja je prevedena. Ne i svi što je šteta. Neki od bezvrijednih time loop filmova su također prevedeni, žali bože vremena, ali bolje da ima nego da nema. Reset je time loop serija. Da imam vremena sam bih ju preveo jer je neočekivano dobra, pravi bombon. Osim
nje, koliko znam jedina druga serija koja je time loop je Russian Doll,
nisam gledao i ne znam kakva je, ali znam da jest prevedena. |
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 15:25 |
|
Ma uleteh slučajno sa Timecrimes, hteo sam film, ali se setih da je mini-serija pa ubacih njega, a sta fali staviti i jedan time loop. Mogao sam da stavim i npr. Ha-roo (2017)koji mi je fantastičan. Jeste Vikipedija ubacila na listu time loop filmova koji nisu, pa prvi na listi kao adaptacija knjige The Girl Who Leapt Through Time ne bi trebao da se svrsta u time loop, ima te elemente ali nije baš ono pravi. Tu je prostorno-vremensko putovanje tj. Kazuko dobija moć i malo po malo s namerom se vraća se na vreme i mesto gde je dobila moć i da vidi u laboratoriji od koga itd. a pre datog imaju još dve adaptacije koje su urađene 10 godina ranije. Mada počeli su da odstupaju i da malo po malo dodaju neke nove elemente.Meni se Russian Doll serija svidela, ima fazon da u reset-u nešto/neko, stvari/likovi nestaju. Pre deset dana je emitovana druga sezona. Day Break (2006) je time loop serija npr. Ažurirao AlexDeLarge - 30.Travanj/Apr.2022 u 20:05 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 15:47 |
|
|
Ma dobro nju sam zaboravio, a ima ih još samo treba potražiti -
međutim to nek napravi netko kome su serije prioritet ili na forumima za
serije. Ovdje, iako postoje titlovi za razne
serije, meni se o serijama zbilja ne da pisati niti namjeravam.
Jednostavno ovdje ne želim komentirati serije, jednako kao što ne želim
komentirati filmove na forumima sajtova koji su više usmjereni ka
serijama. Ako nekad neku i komentiram, to je više izuzetak nego pravilo, može se i meni omaknuti. ![]() Nije zlonamjerno. Ovdje sam uletio u temu strogo zato što mi se trailer maksimalno svidio. To što je trailer za seriju, a ne film, nema veze, trailer je posebna priča.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77246 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2022 u 18:54 |
|
Lagano samo, ima dana, čeka se taj tvoj Time loop movie madness strpljivo, kad bude - biće.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Svibanj/May.2022 u 02:10 |
|
|
Da zanimljivo bi bilo, ajde da kažem kao Puppet ludilo
toga zbilja nema, nije obimno, jeste kontradiktno što sam rekao, ima ih dosta u smislu specifična tematika koja ne otvara mnogo prostora ali ima relativno veliki broj naslova, tema je bar meni interesantna i volim je, ali treba imati dobar uvid i memoriju. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77246 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Svibanj/May.2022 u 09:32 |
|
|
Imao sam mnogo bolji naslov za Joxovu studiju ali sam ga naveo u ko zna kojoj vesti/članku, što sada naravno ne mogu iskopati.
|
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Svibanj/May.2022 u 12:25 |
|
|
Neka volim ja i time loop koliko i time travel serije ,takodje multiverzum volim isto.Joxeru sam bas zahvalan za Reset perfektna serija ,progutao je. Evo ja da preporucim iz tog nekog slicnog zanra ova nova francuska serija je dobra Parallels 2022,onda The OA! ludilo od serije,i sad nesto sto nema veze ni sa cim ali niko mislim da nije dao komentar ali stvarno odlicna serija Happy! sa vrhunskom glumom Chistopher Meloni.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Svibanj/May.2022 u 15:07 |
|
OA! seriju sam hteo da gledam ali su mi rekli da je konfuzna i da ima rupa u prvoj sezoni i da je preskocim, sad vidim i ovde par slicnih komentara, onda sam video da ima drugu sezonu i nakon toga je otkazana tj. zavrsena. Meni je samo bitan odgovor na pitanje da li zaokruzena kao celina,i da su dati koliko-toliko bitniji odgovori o cemu se zbiva u sustini. Koliko me je nekoliko godina ranije npr. iznervirao prekid serije Alcatraz, koliko god se nekome svidjala ili ne. A Happy! je bese na osnovu istoimene grapjic novel-e Grant Morisson-a i Robertsona, nju sam procitao, bas je kratka. Nisam gledao seriju. Ažurirao AlexDeLarge - 02.Svibanj/May.2022 u 15:18 |
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Svibanj/May.2022 u 15:52 |
|
|
Happy! gledaj obavezno a OA je meni super sad ti vidi .
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Svibanj/May.2022 u 16:45 |
|
Ok, hvala, pogledacu, uporedo pocetke pa cu odluciti, mada za Happy! znam sta se desava i o cemu se radi.
|
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 07:50 |
|
|
Time crimes sam gledao ,sad kad sam video na spanskom naziv setio se. Dobar je film blesav,sacu ova dva da pogledam
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 09:13 |
|
|
Pa ima ih puno, ono sta mi je prvo palo na pamet, kazem ko ce pogoditi ko je sta gledao, npr. sad mi je prvo pao na pamet vec pomenuti
Ha-roo (2017)pa The Caller (2011) ili npr Kol (2020) ko sta vise voli, ja vise volim spanski mozda jer sam ga prvog gledao, kao i Ci sha xiao shuo jia (2021) za koje mislim da su trebali da imaju vise prostora i da negativne kritike nisu na mestu, Sigeuneol (2016) (TV Series) si sigurno gledao, to sam trazio prevod za prijatelje jer nece svi da gledaju korejske na engleskom, a pritom serija od 16 epizoda a jos znas i duzinu trajanja.
Ažurirao AlexDeLarge - 03.Svibanj/May.2022 u 09:19 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 10:40 |
|
Timeloop filmova? Nema puno. 50tak sveukupno u dosad u sveukupnoj filmskoj povijesti (ne ubrajam rimejke). |
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 10:49 |
|
Kao i onomad, izvuces iz konteksta, specificna je tema, nema preterano prostora da se manevrise, a opet ih ima dovoljan broj, uz odredjen broj serija, kao i epizoda iz serija sto sam naveo 5-6 u nekoj temi a svidele su mi se, a opet ih pamtim, u tom smislu kazem da ih ima puno. A opet mi ne smeta da gledam, pak volim da gledam sve koje izadju.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |