Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Batman (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Batman (2022)

The Batman

The Batman (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Batman

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, znanstvena fantastika

Trajanje:

176 min

Režija:

Matt Reeves

Scenarij:

Ben Affleck
, Bob Kane
, Mark Bomback
, Peter Craig
, Bill Finger
, Matt Reeves

Glavne uloge:

Ben Affleck
  >  Batman
Ben Affleck
  >  Bruce Wayne
Jeremy Irons
  >  Alfred Pennyworth (rumored)
John Turturro
  >  Carmine Falcone
Todd Boyce
  >  Fire Marshall
Paul Dano
  >  Edward Nashton
Paul Dano
  >  The Riddler
Colin Farrell
  >  Oswald Cobblepot
Colin Farrell
  >  The Penguin
Alex Ferns
  >  Commissioner Pete Savage
Joe Manganiello
  >  Deathstroke
Joe Manganiello
  >  Slade Wilson
Peter McDonald
  >  Kenzie
Con O'Neill
  >  Chief Mackenzie Bock
Rupert Penry-Jones
  >  Mayor Don Mitchell Jr
Peter Sarsgaard
  >  District Attorney Gil Colson
Andy Serkis
  >  Alfred Pennyworth
J.K. Simmons
  >  Commissioner Gordon (rumored)
Jeffrey Wright
  >  Commissioner Gordon (rumored)
Kosha Engler
  >  Mrs. Mitchell
Archie Barnes
  >  Mitchell's Son
Jayme Lawson
  >  Bella Reál
Iana Saliuk
  >  Hospitality Girl
Robert Pattinson
  >  Batman
Robert Pattinson
  >  Bruce Wayne
Jonah Hill
  >  (rumored)
Zoë Kravitz
  >  Catwoman
Zoë Kravitz
  >  Selina Kyle
Elena Saurel
  >  Detective on phone
Jimmy Star
  >  Funeral Mourner
Barry Keoghan
  >  Officer Stanley Merkel
Gil Perez-Abraham
  >  Officer Martinez
Amy Clare Beales
  >  Special Agent 2
Janine Harouni
  >  Carla
Amber Sienna
  >  Iceberg Lounge Hostess

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 13:06
Meni je dobar ovaj Betmen. Sad ja nisam čitao stripve i nisam picajzla po tom pitanju, tako da ne znam kako na ovo gledaju fanovi stripa. Zadnji Betmen koji sam gledao prije ovog je bio onaj sa Aflekom Betmen protiv Supermena i smijali smo se koliko je bio loš.

Patison dobar kao Betmen, ne znam samo je li ovo prvi Betmen koji nije nabildan. Pol je odličan kao Ridler bio takođe.

Svidio mi se taj detektivski pristup i svidjelo mi se što su Betmena malo više prikazali kao čovjeka. Ono jest superinteligentan ali ne ide mu sve savršeno i ne djeluje svemoguće kao u ostalim filmovima. Ono kad leti wingsuit-om npr. sletanje mu nije bilo glatko LOL kako inače bude Betmenu ili nekoliko puta što je popio koji udarac ili metak. Svidio mi se taj touch, mala stvar ali dosta efektna i osvježavajuća.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 13:55
 Ja nisam zaljubljenik u DC, ali citam stripove, procitao sam ih dosta i redovno ih pratim ali neke pohvalim npr. animirane i kritikujem igrane. Da Batman v Superman: Dawn of Justice je i meni bio komican i izasao iz bioskopa, morao sam. Stripove na kojima se bazira film sam citao, pogledao dva animirana filma koji pokrivaju dati igrani, i sta mi vise treba, i smorio se u bioskopu jer sam isao da gledam zbog drugih, i jedva cekao da se zavrsi. I upravo zbog prethodno recenog ga nisam ni komentarisao, i eto yolix tebi se svideo, kao i mnogima, i to je super, zadovoljni su sto su ga gledali,
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 15:09
Koji animirani pokrivaju dati igrani da i njih pogledam?
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 15:41

Batman: Year One (2011) ima i po jedna epizoda iz animiranih serija

Batman: The Long Halloween, Part One (2021)

Batman: The Long Halloween, Part Two (2021)

Na tim stripovima je baziran, ali oni uvek dodaju po nesto i iz drugih narativnih lukova.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Svibanj/May.2022 u 15:51
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 16:30
Hvala.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2022 u 17:20
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Hvala.

Nema na čemu! Mada kažem ko god je pratio stripove više mu se sviđaju animirani, dok nego pak ne voli da ih gleda. Mada Riddler je npr. u crossover-u sličnog imena  Batman: Zero Year, ali on je mnogo kasnije izasao, isto pravio haos.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Svibanj/May.2022 u 17:25
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2022 u 08:12
Ova dva The Long Halloween ,ma meni su bolji od bilo kog igranog filma o Betmenu.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2022 u 19:04
Probao reda radi ali stvarno je sve ovo toliko daleko od svega što ja volim u filmovima, nisam mogao duže od pola sata filma izdržati, ne ide i tako mi je to. Zapravo nemam zamerki, ponajmanje konkretnih, prosto istraga u senkama grada, čitav mit koji je meni bio dalek i u detinjstvu, junak koji mi nije ikada bio ne znam kako sada drag, likovi do kojih mi dakle nije stalo, šta ću se zlopatiti na silu. dije
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2024 u 21:29
Gledao juče ponovo.
Koliko je to sve moglo biti bolje, kraće, konkretnije, da pršti od akcije i ludila.
Najbolja uloga je definitivno Ridler, zatim Kolin Pingvin i to je to.
Drugi deo mora biti mnogo bolji, brži, uzbudljiviji, ovaj puca od depresije, tame i drame.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2024 u 23:49
Depresija i tama su najveći kvalitet ovog filma, odnosno Gothama kakvog ga ja zamišljam na osnovu ideja pokrenutih iz stripova. Konačno jedan superherojski koji nije nafilovan infantilnim humorom, bezidejnom akcijom i manirom "lako ćemo", što se zapatilo bukvalno kod svih modernih interpretacija stripskih heroja. Čak su uspeli i omiljenog mi Spidermana da skroz upropaste.

Elem, poslednji Batman je toliko različit, težak, mračan i ozbiljan film, da je prosto neuporediv sa ostalima. Ne želim ga ovom prilikom porediti sa Nolanovom trilogijom. Obe varijante su odrađene na izvanredan način i obe rediteljske vizije su sjajne. Pitao sam se kako će Pattinson da iznese jednu takvu ulogu nakon što je objavljena vest, ali sam imao poverenja u izbor. Prirodni nedostatak fizikalija lako se nadomesti veštom rukom i kamerom, a Pattinson je odličan i svestran glumac, mnogo više nego što ga se uglavnom poistovećuje sa sagom u kojoj je postao poznat.

Film naravno nije savršen, uvek nešto može bolje, ali dobilo se daleko više od očekivanja, pa ne želim sitničariti. Kapiram da je za nekoga predug imajući u vidu tempo i mračne note, ali meni je bio potaman. Reprizno gledanje je samo potvrdilo inicijalni utisak. Hoću još!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,260 sekundi.