| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:54 |
|
Mada tu su i mange, ima stvarno odlicnih po tom pitanju, za svaciji ukus, sad Stalker izbacuje Nikad covek serijal od Ita mada kriza je sa papirom, Ostrica besmrtika sto je ekranizovao Miike , Ghoust in the shell ima preveden, FMA, Demon slayer je poceo Darkwood da prevodi i mnogo drugih.
Ažurirao AlexDeLarge - 23.Veljaca/Feb.2022 u 13:12 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1529 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:03 |
|
Aj da se umesam vidim da niko ne pominje a Rat zlozemlja i Stiven Donaldson mislim da i to zasluzuje paznju.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77247 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:12 |
|
Dobar. Ne pomenjem koješta da ne bih nabacivao gomilu naslova, to ne volim da radim ni sa filmovima, gubi se fokus, sa 10 naslova ne mogu skrenuti ičiju pažnju na jedan
Ponegde mi je nick bio Covenant, kao drugarski mig Tomasu Neverniku iz Donaldsonovog serijala.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:27 |
|
Tu si u pravu,ali meni je posle Hobita,Gospodara i Ursule le Guin i njenog serijala The books of earth sea ovo bio dodir sa da kazem modernijim pogledom na fantasy ali stvarno dosta vise necu vise da sirim pricu.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77247 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:25 |
|
Samo ti piši, dobri kjovo, blesavim se to oko diranja za pišu
neŠće ti iko išta.Meni se zna zamerati što akam teme (jok administracija, već oni kojima bodem oči), ti si čist kao suza, zapravo moraš što pre postati ekstremista (extreme user klasa...mi smo nažalost još uvek u klasnom sistemu ), da bi video još poneki podforum. Tamo imamo temu o knjigama....u kojoj jasno niko išta ne piše još od doba Turaka. No šta je to u kosmičkom smislu, tren. ![]() Gledaću, koliko je to u mojoj nemoći, da ubrzam taj proces, da te primimo u ekstremiste što pre. Ekstremizam i renesansa.
![]() Ažurirao puppet_master - 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:35 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:32 |
|
Tu kod Tolkina fali jos i Silmarilion i Deca Hurinova, sad su izbacili o Berenu i Lutijeni, i pad Gondolina, A Donaldsonu je omiljen bio Rodzer Zelezni i Hronike Ambera, a uticali su Kondrad i Fokner na pisanje, kao sto je Gejmenu Precet pomogao da prebrodi oko pisanja, za mnoge je Lafkraft, Vels itd.
Ažurirao AlexDeLarge - 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:37 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:38 |
|
Pa dobro vecina stvari je ekranizovana pa smo pored pisca i dela mogli da stavimo i link ka filmovima, serijama ili da napisemo u zagradi o kojima se radi.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 17:15 |
|
Istina, mada ja ne znam gde ću pre, radim po tri stvari istovremeno a i lenj sam za linkove sačuvajbože. Opuštenije mi je da se samo spontano nadovezujem. O knjigama ja tek, nisam baš o ekranizacijama.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 09:21 |
|
Evo tek sad se nadovezujem na jucerasnju temu, tu do 16h mogu da pisem takav mi posao pa imam vremena. Popdne sam kuci ne drzim iz principa kuci komp pa zato i ne pisem nista kasnije. Hvala Puppet na preporuci, sto se tice knjiga mana mi je sto ne mogu nikako da se vezem na novija dela i pisce i dan danas pronadjem nesto starije sto nisam procitao pa pre to procitam nego nesto nbovije. Evo od tebe i od Alexa videx preporuku za Liu Cixina Besede o zemljinoj proslosti,pa skido tu knjigu u epub formatu pa to mozda procitam.E da hvala Alex podseti me na Zelaznyja moram i to ponovo da uzmem da procitam.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 10:55 |
|
Nema na cemu, eto tek malo da prodjemo i kroz dela. Malo je nezahvalno preporuciti ipak su ukusi razliciti. Npr. od Daniel Abrahama i Ty Franck Lewiathan wakes (Expanse) nekom kad sam preporucio bio mu je dosadan a meni dobar, odgledao sam mislim samo prvu sezonu cini mi se da su tu prozete radnje prve dve knjige iz serijala. Dok je meni npr. Altered Carbon razvucen pogledao samo prve dve epizode serije, posle se malo Morgan popravio, meni licno . Ted Chiang mi je zanimljiv sa pricama, nesto kao npr. Gogolj i Edgar Alan Po sa njihovim.
Ažurirao AlexDeLarge - 24.Veljaca/Feb.2022 u 11:13 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 10:58 |
|
Besede o Zemljinoj prošlosti tada tek navedoh da su mi u planu, nisam ih još čitao, želim baš da dođem do knjige (makar prve), doduše zbilja verujem da je opak serijal.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 11:23 |
|
Eto Expanse svi hvale ,ja sam odgledao za sada 3 sezone i nikako da se nateram dalje,nije lose cak stavise dobra je serija ali ne moze da me navuce da moram da gledam,svaki dan kazem sacu da se vratim i uvek mi nesto drugo interesantnije. Dok mi recimo legla serija koju su svi ispljuvali Another Life ,e sad tu je mozda i do glavne glumice Katee Sackhoff( Battlestar Galactica meni licno najbolja i neprevazidjena SF serija)ali bas mi legla u cugu sam odgledao obe sezone.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2022 u 11:33 |
|
Ne hvale svi
, meni nije legao Expanse ikako, tri puta pokušavao i ne vredi, probao i prvu knjigu, ne vredi. U četvrtom pokušaju odgledah prvu sezonu i odustah, ne dopire do mene, ima interesantnih ideja, volim Thomas Jane-a, no, eto, ne vredi. Nije smak sveta, svakom svoje.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |