Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100446
Datum ispisa: 26.Srpanj/Jul.2026 u 20:21 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.)
Objavio: kjovo
Tema: Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.)
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 08:14
|
Ne znam cemu ovo vise,sto ne snimaju nesto sto nihe snimljeno do sada, npr.Hiperion od Dan Simonsa,Kapiju Pola, pa i nastavak Enderove igre Govornik za mrtve i ostalo, ne oni prave rimejk rimejka rimejka....
|
Odgovori:
Objavio: puppet_master
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 09:27
Doći će sve to na red nekada, verujem, zapravo je moguće pre da će dragulji epske fantastike početi da se ekranizuju, ako traže novi "Game of Thrones" uspeh/popularnost, kako to obično biva. No, verujem da će i sci-fi doći na red. Samo da dočekam to, godine lete, đavo ih odneo.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:18
|
Da originalna adaptacija je iz 1978, drugi iz 1987 https://www.imdb.com/title/tt0093486/?ref_=nv_sr_srsg_5%20" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0093486/?ref_=nv_sr_srsg_5 , hajde citao sam knjigu i gledao film iz 1978 ( on je imao malo uticaja na ...) i to mi je dovoljno.
Ima puno dobrih SF izdanja, ali izgleda da sad idu na siguricu, mislim da je Villeneuve trebao odmah da ide sa Rendezvous with Rama mada zna se sto je isao sa Dune.
Evo sad ide od Gibson-a iz Jackpot trilogije The Peripheral i najavljen je iz Blue Ant trilogije Pattern Recognition, iako sam ocekivao Neuromancer-a.
Isto od Liju Cisina i igrani i animirani The Three-Body Problem, itd.
Materijala bar iz SF i EF ima puno.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:24
Rama nisam siguran da je filmična, nije me obradovala ni najmanje ta vest, ponajmanje što se toga hvata Villeneuve koji je, po meni, pre za sve drugo nabrojano Nadam se ionako da će odustati i pružiti nam sebi, svom izrazu bliži film, vizuelno bogat i provokativniji. Naravno, podjednako se nadam da će se Rame dohvatiti neko drugi...dok ovaj završi sa Dinom, predomisliće se, možda. Nada umire poslednja 
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:38
|
Slozio bih se sa tim da Rama nije bas za film. Eto ne znam niko nikada nije pomenuo da se nastavi Enderova igra a licno mi se svideo film kako je snimljen. Gibson je dobar za film ali nikad nisam zavoleo taj pravac SFa tj. Cyberpunk tako da me to ne zanima.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:49
Isto ovde (nisam fan cyberpunka), ima ih dobrih doduše ali nije to moj broj. Još ako je tema opasnost tehnologije...stavovi su mi prosto drugačiji. Ne mislim da je simbioza čoveka i mašine put u "pakao", još manje to da je kakav A.I. opasnost po čovečanstvo a ne mislim vala ni da živimo u simulaciji. Ima ozbiljnih ljudi koji se bave tim problemom iz, da kažemo, ozbiljnog i ugla, no ja ne kupujem ni jednu od njihovih hipoteza. Sav taj "doom and gloom"... kao da nemamo milion problema sa našom sakatom prirodom, čemu u svemu videti nakaznost, izmaštati je svukuda, dovoljno je ogledalo. No opet, sve te teme, neka i meni daleke, onda kada su upravo to, ogledalo, priča o zapravo nama samima, u šta god ih tobože umotali, mogu piti vodu. Govore ipak o našim strahovima, nesigurnostima, našim motivima a ne motivu nečega tuđinskog, mašina i čuda. Gubim nit, izgoreće mi sos koji podgrevam
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:51
Malo sam nepoverljiv prema novijim adaptacijama SF i EF, cast izuzecima, po pitanju adaptacije i scenarija, dosta menjaju i toliko izoblice da to nije to, u redu dramatizacija ali ponekad kljucne stvari menjaju , pored toga sto nekad pocnu ok, a onda zabrljaju. Ne razumem to filozofiranje kao slobodnije vidjenje, a tad sam govorio da Villeneuve treba da zavrsi Dune do kraja, a da je bolje da neko preuzme Clarke-a.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:57
|
Istina i to, glede nepoverenja tj. Standardna boljka ionako, sve ono što smo čitali smo svakako izmaštali zajedno sa autorom, stvorili našu sliku, uklopili deo nas, našeg uma u priču u koju smo, opet, zajedno sa autorom, ušli. Adaptacija, ekranizacija, je ipak nečiji tuđi um, na nama je da ih doživimo, osetimo, no sa daleko manjim udelom naše mašte, uma. Svakako više volim originalni scenario koji nije rađen po knjizi, ma koliko voleo gomilu knjiga i njihove svetove. Razumem, doduše, i ljude koji jedva čekaju da vide ekranizacije. Sve je to oki.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:57
Npr. meni se svidja cyberpunk, tu smo polako na pragu ali jos dovoljno daleko, ali da imamo sve vise problema sa tehnologijom i prirodom to da. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwissfjtxpX2AhWLi_0HHf51ACMQFnoECBgQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.cyberpunk.net%2F&usg=AOvVaw3rYNtNOmtmW5Zaf4qmh5Vm" rel="nofollow - -
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:07
|
A to se slazem i ja sam skroz nepoverljiv i razocaran ekranizacijama romana. Tamna kula,Zaduzbina i da i ova nova Dina mi se uopste ne svidja ,nema mi tu atmosferu ,ko da gledam Marvelov film. A da moze da se snimi lepo moze ,eto npr. Pulmanova trilogija Njegova mracna tkanja je po meni ok.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:09
Ma da originalni scenario je pun pogodak, iako naravno vise citam knjige, film/seriju , seriju samo po koju epizodu , volim da pogledam cisto onako vizuelno da vidim kako su uradili likove i svet, naravno da to ni malo ne utice na utisak i moj licni dozivljaj likova/sveta/radnje.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:10
Pullmana nisam čitao, mislio sam da je bliži ako ne naravno dečijoj literaturi a ono kakvoj "young adult" itsl varijanti. Ako je krvav, mračan i udara u stomak, budem probao
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:13
His dark materials sam citao, i odgledao prve dve epizode, da prati knjigu, mislim da je do prvih sto strana prve knjige prva epizoda serije, ako ne gresim.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:19
Ako nastavimo, diraće nas opet za piše 
Šalim se, ovo je samo glupavi članak tj vest, nije kakva tema od značaja za čovečanstvo, valjda se sme o knjigama makar ovde  Hajde, nije glupav članak, šta mu fali, tako mi tek bi lakše napisati. Valja javiti šta nas čeka od serija, filmova.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:19
puppet_master piše:
Ako je krvav, mračan i udara u stomak, budem probao  | Skrenuh sa teme samo na kratko jesi li gledao filmove od Nakagawe skoro gledah Jigoku https://www.imdb.com/title/tt0154683/?ref_=fn_al_tt_1" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0154683/?ref_=fn_al_tt_1
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:21
puppet_master piše:
Ako nastavimo, diraće nas opet za piše 
|
Hahahah, odgovor je: "Jesu li uhvatili cika Crnog ..." . Pa dobro napisali smo sta mislimo o predstojecoj seriji.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:27
Gledao sam odavno nešto tih klasika, mislim da jesam makar. Ne sećam se, zbilja. Obično je bilo nešto oko duhova, proganjanja, neverstva, nisu moj broj bili, mada, kažem, suviše je to meni daleko u prošlosti, živeo pet života potom, ne sećam se prošle godine. Baciću pogled opet (ili po prvi put) jednom.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:02
|
To si u pravu za Pulmana ,nije on dovoljno mracan a tek nije krvav tako da zaobidji. Gledah juce prvu epizodu ove neke nove serije From i mogu reci mracna i krvava po malo ali dobra
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:19
|
From me je već kod druge epke izgubio, oterao, nije moj broj. Rekoh u "dnevniku gledanja serija". Meh, samo zvocam, hajde, obožavam Rotfussa npr, ako nekim slučajem nisi, probaj "Ime vetra", meni najdraža od epske fantastike. Bio mi je dobar i npr početak Sandersonove Arhive olujne svetlosti, tj "Put Kraljeva"...posle me je i on izgubio, vražija superheroika...razumem da je deo pisaca odrastao na tome, stripovima sa superherojima, no kada čoveku daruješ kakve "božanske" moći, te počne da leti, oživljava, lema koga stigne, meni to bude suviše neozbiljno da bi me zadržalo u priči. Volim i Aberkrombija, konkretno "Prvi zakon" serijal, čitah još ponešto, mada su mi ti romani "Oštrica", "Vešala", "Poslednji argument kraljeva" bili najbliži. Moram i sve ostalo da pokupujem, kukala mi majka.
Ladno nisam čitao Džordana, čekam da nabavim makar recimo prvih pet iz "Točak vremena" serijala, pa da izvršim desant na te knjige 
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:40
Znao sam da je Amberkrombi najpriblizniji mozda, inkvizitor Glokta kako se vuce kroz one hodnike i stepenice:), Red Country najbolji nastavak, mozda je Witcher slican po atmosferi koju trazis , Rotfus, treba uskoro da izadje zavrestak trilogije a Gemmel vrhunski sto se tice junacke fantastike, Carobna Knjiga izbacuje sad serijal Rigante, Sanderson ( Mistborn ceo serijal kao i nedovrseni pomenuti) i Erikson su mi najbolji, Bret i Rajan nisu losi, Lorens prva dela, Rat crvene kraljice dosadan, Dzordan je dobar ali ima delova koji se gutaju ali i delova koji se jedva citaju , Jim Butcher je dobar, Edings mi se mnogo svidja ( Belgarijada) bas onako mastovito i dobar humor za to vreme, ima ih jos...
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:54
Mada tu su i mange, ima stvarno odlicnih po tom pitanju, za svaciji ukus, sad Stalker izbacuje Nikad covek serijal od Ita mada kriza je sa papirom, Ostrica besmrtika sto je ekranizovao Miike , Ghoust in the shell ima preveden, FMA, Demon slayer je poceo Darkwood da prevodi i mnogo drugih. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiK8pD35JX2AhVB8LsIHTBKBgoQFnoECAkQAQ&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FFullmetal_Alchemist&usg=AOvVaw3svt8_8OOL0sMB5OE-mUN2" rel="nofollow - -
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:03
|
Aj da se umesam vidim da niko ne pominje a Rat zlozemlja i Stiven Donaldson mislim da i to zasluzuje paznju.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:12
Dobar. Ne pomenjem koješta da ne bih nabacivao gomilu naslova, to ne volim da radim ni sa filmovima, gubi se fokus, sa 10 naslova ne mogu skrenuti ičiju pažnju na jedan Ponegde mi je nick bio Covenant, kao drugarski mig Tomasu Neverniku iz Donaldsonovog serijala.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 15:27
|
Tu si u pravu,ali meni je posle Hobita,Gospodara i Ursule le Guin i njenog serijala The books of earth sea ovo bio dodir sa da kazem modernijim pogledom na fantasy ali stvarno dosta vise necu vise da sirim pricu.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:25
Samo ti piši, dobri kjovo, blesavim se to oko diranja za pišu neŠće ti iko išta.Meni se zna zamerati što akam teme (jok administracija, već oni kojima bodem oči), ti si čist kao suza, zapravo moraš što pre postati ekstremista (extreme user klasa...mi smo nažalost još uvek u klasnom sistemu  ), da bi video još poneki podforum. Tamo imamo temu o knjigama....u kojoj jasno niko išta ne piše još od doba Turaka. No šta je to u kosmičkom smislu, tren. 
Gledaću, koliko je to u mojoj nemoći, da ubrzam taj proces, da te primimo u ekstremiste što pre. Ekstremizam i renesansa. 
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:32
Tu kod Tolkina fali jos i Silmarilion i Deca Hurinova, sad su izbacili o Berenu i Lutijeni, i pad Gondolina, A Donaldsonu je omiljen bio Rodzer Zelezni i Hronike Ambera, a uticali su Kondrad i Fokner na pisanje, kao sto je Gejmenu Precet pomogao da prebrodi oko pisanja, za mnoge je Lafkraft, Vels itd.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 16:38
Pa dobro vecina stvari je ekranizovana pa smo pored pisca i dela mogli da stavimo i link ka filmovima, serijama ili da napisemo u zagradi o kojima se radi.
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2022 u 17:15
|
Istina, mada ja ne znam gde ću pre, radim po tri stvari istovremeno a i lenj sam za linkove sačuvajbože. Opuštenije mi je da se samo spontano nadovezujem. O knjigama ja tek, nisam baš o ekranizacijama.
|
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2022 u 09:21
|
Evo tek sad se nadovezujem na jucerasnju temu, tu do 16h mogu da pisem takav mi posao pa imam vremena. Popdne sam kuci ne drzim iz principa kuci komp pa zato i ne pisem nista kasnije. Hvala Puppet na preporuci, sto se tice knjiga mana mi je sto ne mogu nikako da se vezem na novija dela i pisce i dan danas pronadjem nesto starije sto nisam procitao pa pre to procitam nego nesto nbovije. Evo od tebe i od Alexa videx preporuku za Liu Cixina Besede o zemljinoj proslosti,pa skido tu knjigu u epub formatu pa to mozda procitam.E da hvala Alex podseti me na Zelaznyja moram i to ponovo da uzmem da procitam.
|
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2022 u 10:55
|
Nema na cemu, eto tek malo da prodjemo i kroz dela. Malo je nezahvalno preporuciti ipak su ukusi razliciti. Npr. od Daniel Abrahama i Ty Franck Lewiathan wakes (Expanse) nekom kad sam preporucio bio mu je dosadan a meni dobar, odgledao sam mislim samo prvu sezonu cini mi se da su tu prozete radnje prve dve knjige iz serijala. Dok je meni npr. Altered Carbon razvucen pogledao samo prve dve epizode serije, posle se malo Morgan popravio, meni licno . Ted Chiang mi je zanimljiv sa pricama, nesto kao npr. Gogolj i Edgar Alan Po sa njihovim.
|
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2022 u 10:58
Besede o Zemljinoj prošlosti tada tek navedoh da su mi u planu, nisam ih još čitao, želim baš da dođem do knjige (makar prve), doduše zbilja verujem da je opak serijal.
|
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2022 u 11:23
|
Eto Expanse svi hvale ,ja sam odgledao za sada 3 sezone i nikako da se nateram dalje,nije lose cak stavise dobra je serija ali ne moze da me navuce da moram da gledam,svaki dan kazem sacu da se vratim i uvek mi nesto drugo interesantnije. Dok mi recimo legla serija koju su svi ispljuvali Another Life ,e sad tu je mozda i do glavne glumice Katee Sackhoff( Battlestar Galactica meni licno najbolja i neprevazidjena SF serija)ali bas mi legla u cugu sam odgledao obe sezone.
|
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2022 u 11:33
Ne hvale svi , meni nije legao Expanse ikako, tri puta pokušavao i ne vredi, probao i prvu knjigu, ne vredi. U četvrtom pokušaju odgledah prvu sezonu i odustah, ne dopire do mene, ima interesantnih ideja, volim Thomas Jane-a, no, eto, ne vredi. Nije smak sveta, svakom svoje.
|
|