Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Uskoro The Man Who Fell to Earth serija  (23.02.2022.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Uskoro The Man Who Fell to Earth serija (23.02.2022.)
    Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 08:14
Ne znam cemu ovo vise,sto ne snimaju nesto sto nihe snimljeno do sada, npr.Hiperion od Dan Simonsa,Kapiju Pola, pa i nastavak Enderove igre Govornik za mrtve i ostalo, ne oni prave rimejk rimejka rimejka....
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 09:27
Doći će sve to na red nekada, verujem, zapravo je moguće pre da će dragulji epske fantastike početi da se ekranizuju, ako traže novi "Game of Thrones" uspeh/popularnost, kako to obično biva. No, verujem da će i sci-fi doći na red. Samo da dočekam to, godine lete, đavo ih odneo. LOL 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:18
Da originalna adaptacija je iz 1978, drugi iz 1987 https://www.imdb.com/title/tt0093486/?ref_=nv_sr_srsg_5 , hajde citao sam knjigu i gledao film iz 1978 ( on je imao malo uticaja na ...) i to mi je dovoljno.

Ima puno dobrih SF izdanja, ali izgleda da sad idu na siguricu, mislim da je Villeneuve trebao odmah da ide sa Rendezvous with Rama mada zna se sto je isao sa Dune.

Evo sad ide od Gibson-a  iz Jackpot trilogije  The Peripheral i najavljen je iz Blue Ant trilogije  Pattern Recognition, iako sam ocekivao Neuromancer-a.

Isto od Liju Cisina i igrani i animirani The Three-Body Problem, itd.

Materijala bar iz SF i EF ima puno.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:24
Rama nisam siguran da je filmična, nije me obradovala ni najmanje ta vest, ponajmanje što se toga hvata Villeneuve koji je, po meni, pre za sve drugo nabrojano LOL Nadam se ionako da će odustati i pružiti nam sebi, svom izrazu bliži film, vizuelno bogat i provokativniji. Naravno, podjednako se nadam da će se Rame dohvatiti neko drugi...dok ovaj završi sa Dinom, predomisliće se, možda. Nada umire poslednja LOL

Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:38
Slozio bih se sa tim da Rama nije bas za film. Eto ne znam niko nikada nije pomenuo da se nastavi Enderova igra a licno mi se svideo film kako je snimljen. Gibson je dobar za film ali nikad nisam zavoleo taj pravac SFa tj. Cyberpunk tako da me to ne zanima. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:49
Isto ovde (nisam fan cyberpunka), ima ih dobrih doduše ali nije to moj broj. Još ako je tema opasnost tehnologije...stavovi su mi prosto drugačiji. Ne mislim da je simbioza čoveka i mašine put u "pakao", još manje to da je kakav A.I. opasnost po čovečanstvo a ne mislim vala ni da živimo u simulaciji. Ima ozbiljnih ljudi koji se bave tim problemom iz, da kažemo, ozbiljnog i ugla, no ja ne kupujem ni jednu od njihovih hipoteza. Sav taj "doom and gloom"... LOLkao da nemamo milion problema sa našom sakatom prirodom, čemu u svemu videti nakaznost, izmaštati je svukuda, dovoljno je ogledalo. No opet, sve te teme, neka i meni daleke, onda kada su upravo to, ogledalo, priča o zapravo nama samima, u šta god ih tobože umotali, mogu piti vodu. Govore ipak o našim strahovima, nesigurnostima, našim motivima a ne motivu nečega tuđinskog, mašina i čuda.   Gubim nit, izgoreće mi sos koji podgrevam LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:51
Malo sam nepoverljiv prema novijim adaptacijama SF i EF, cast izuzecima, po pitanju adaptacije i scenarija, dosta menjaju i toliko izoblice da to nije to, u redu dramatizacija ali ponekad kljucne stvari menjaju , pored toga sto nekad pocnu ok, a onda zabrljaju. Ne razumem to filozofiranje kao slobodnije vidjenje, a tad sam govorio da Villeneuve treba da zavrsi Dune do kraja, a da je bolje da neko preuzme Clarke-a.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:57
Istina i to, glede nepoverenja tj. Standardna boljka ionako, sve ono što smo čitali smo svakako izmaštali zajedno sa autorom, stvorili našu sliku, uklopili deo nas, našeg uma u priču u koju smo, opet, zajedno sa autorom, ušli.  Adaptacija, ekranizacija, je ipak nečiji tuđi um, na nama je da ih doživimo, osetimo, no sa daleko manjim udelom naše mašte, uma.  Svakako više volim originalni scenario koji nije rađen po knjizi, ma koliko voleo gomilu knjiga i njihove svetove. Razumem, doduše, i ljude koji jedva čekaju da vide ekranizacije. Sve je to oki. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 10:57
Npr. meni se svidja cyberpunk, tu smo polako na pragu ali jos dovoljno daleko, ali da imamo sve vise problema sa tehnologijom i prirodom to da.

Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:07
A to se slazem i ja sam skroz nepoverljiv i razocaran ekranizacijama romana. Tamna kula,Zaduzbina i da i ova nova Dina mi se uopste ne svidja ,nema mi tu atmosferu ,ko da gledam Marvelov film. A da moze da se snimi lepo moze ,eto npr. Pulmanova trilogija Njegova mracna tkanja je po meni ok.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:09
Ma da originalni scenario je pun pogodak, iako naravno vise citam knjige, film/seriju , seriju samo po koju epizodu , volim da pogledam cisto onako vizuelno da vidim kako su uradili likove i svet, naravno da to  ni malo ne utice na utisak i moj licni dozivljaj likova/sveta/radnje.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:10
Pullmana nisam čitao, mislio sam da je bliži ako ne naravno dečijoj literaturi a ono kakvoj "young adult" itsl varijanti. Ako je krvav, mračan i udara u stomak, budem probao LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:13
His dark materials sam citao, i odgledao prve dve epizode, da prati knjigu, mislim da je do prvih sto strana prve knjige prva epizoda serije, ako ne gresim.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:19
Ako nastavimo, diraće nas opet za piše LOL

Šalim se, ovo je samo glupavi članak tj vest, nije kakva tema od značaja za čovečanstvo, valjda se sme o knjigama makar ovde LOL  Hajde, nije glupav članak, šta mu fali, tako mi tek bi lakše napisati. Valja javiti šta nas čeka od serija, filmova. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:19
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ako je krvav, mračan i udara u stomak, budem probao LOL

Skrenuh sa teme samo na kratko jesi li gledao filmove od Nakagawe  skoro gledah Jigoku https://www.imdb.com/title/tt0154683/?ref_=fn_al_tt_1

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:21
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ako nastavimo, diraće nas opet za piše LOL

Hahahah, odgovor je: "Jesu li uhvatili cika Crnog ..." . Pa dobro napisali smo sta mislimo o predstojecoj seriji.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 11:27
Gledao sam odavno nešto tih klasika, mislim da jesam makar. Ne sećam se, zbilja. Obično je bilo nešto oko duhova, proganjanja, neverstva, nisu moj broj bili, mada, kažem, suviše je to meni daleko u prošlosti, živeo pet života potom, ne sećam se prošle godine. LOL Baciću pogled opet (ili po prvi put) jednom. Thumbs Up
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:02
To si u pravu za Pulmana ,nije on dovoljno mracan a tek nije krvav tako da zaobidji. Gledah juce prvu epizodu ove neke nove serije From i mogu reci mracna i krvava po malo ali dobra 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:19
From me je već kod druge epke izgubio, oterao, nije moj broj. Rekoh u "dnevniku gledanja serija". 
Meh, samo zvocam, hajde, obožavam Rotfussa npr, ako nekim slučajem nisi, probaj "Ime vetra", meni najdraža od epske fantastike. Bio mi je dobar i npr početak Sandersonove Arhive olujne svetlosti, tj "Put Kraljeva"...posle me je i on izgubio, vražija superheroika...razumem da je deo pisaca odrastao na tome, stripovima sa superherojima, no kada čoveku daruješ kakve "božanske" moći, te počne da leti, oživljava, lema koga stigne, meni to bude suviše neozbiljno da bi me zadržalo u priči. Volim i Aberkrombija, konkretno "Prvi zakon" serijal, čitah još ponešto, mada su mi ti romani "Oštrica", "Vešala", "Poslednji argument kraljeva" bili najbliži. Moram i sve ostalo da pokupujem, kukala mi majka. 

Ladno nisam čitao Džordana, čekam da nabavim makar recimo prvih pet iz "Točak vremena" serijala, pa da izvršim desant na te knjige LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:40
Znao sam da je Amberkrombi najpriblizniji mozda, inkvizitor Glokta kako se vuce kroz one hodnike i stepenice:), Red Country najbolji nastavak, mozda je Witcher slican po atmosferi koju trazis , Rotfus, treba uskoro da izadje zavrestak trilogije a Gemmel vrhunski sto se tice junacke fantastike, Carobna Knjiga izbacuje sad serijal Rigante, Sanderson ( Mistborn ceo serijal kao i nedovrseni pomenuti) i Erikson su mi najbolji, Bret i Rajan nisu losi, Lorens prva dela, Rat crvene kraljice dosadan, Dzordan je dobar ali ima delova koji se gutaju ali i delova koji se jedva citaju , Jim Butcher je dobar, Edings mi se mnogo svidja ( Belgarijada) bas onako mastovito i dobar humor za to vreme, ima ih jos...

Ažurirao AlexDeLarge - 23.Veljaca/Feb.2022 u 12:47
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.