Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Game of Thrones (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Game of Thrones (2011)

Game of Thrones

Game of Thrones (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Igra prijestolja

Godina:

2011

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, avantura

Trajanje:

56 min

Autor:

David Benioff
, D.B. Weiss

Glavne uloge:

Lena Headey
  >  Cersei Lannister
Peter Dinklage
  >  Tyrion Lannister
Emilia Clarke
  >  Daenerys Targaryen
Kit Harington
  >  Jon Snow
Maisie Williams
  >  Arya Stark
Sophie Turner
  >  Sansa Stark
Nikolaj Coster-Waldau
  >  Jaime Lannister
Alfie Allen
  >  Theon Greyjoy
Aidan Gillen
  >  Petyr 'Littlefinger' Baelish
Iain Glen
  >  Jorah Mormont
John Bradley
  >  Samwell Tarly
Liam Cunningham
  >  Davos Seaworth
Isaac Hempstead Wright
  >  Bran Stark
Michelle Fairley
  >  Catelyn Stark
Natalie Dormer
  >  Margaery Tyrell

Odgovori Odgovori Stranica  123 86>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Game of Thrones (2011)
    Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:28

Žanr: Avantura, drama, fantazija
Uloge: Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, Lena Headey,
Emilia Clarke, Kit Harington, 
Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Aidan Gillen,
Conleth Hill, 
Charles Dance, Rory McCann, Gwendoline Christie, Michelle Fairley,
Jack Gleeson, 
Isaac Hempstead Wright...

Igra prestola (Game of Thrones) je američka srednjovekovna fantastična serija u produkciji HBO televizije, a temelji se na seriji knjiga "Pesma Leda i Vatre"
(A Song of Ice and Fire)  američkog autora Džordža Martina (George R.R. Martin). 
Reč je o projektu koji je David Benioff, jedan od tvoraca serije, u šali opisao rečima "ovo su Sopranovi u Međuzemlji". Naravno, svaki put kada se HBO upušta u novu seriju, "Sopranovi" su neizbežna, ali već i pomalo istrošena referenca. Ipak, uzmemo li u obzir činjenicu da je reč o izuzetno mračnom i eksplicitnom bestseleru (u svetu se prodao u nešto više od sedam miliona primeraka), koji se između ostalog bavi i temama kao što su seks, incest i silovanje, teško je poverovati da za ovu priču postoji bolji dom od Home Box Officea, koji se nebrojeno puta do sada dokazao beskompromisnim TV projektima koji su pomerali granice. U svakom slučaju, biće ovo poprilično originalan pristup žanru koji je do sada bio eksplicitan isključivo u količini nasilja, kojeg ni u ovom slučaju zasigurno neće nedostajati.

Režiserski posao će deliti iskusni tim televizijskih veterana, iza kojih stoji rad na hit serijama kao što su "True Blood", "Rim", "Pacifik", "Sopranovi", "Oz", "The Wire", "Deadwood", "Dexter", a i sam autor knjiga je uključen u rad, kako bi konačni proizvod bio što vernije prenesen. Naglasak će staviti prvenstveno na kompleksne likove, a ne specijalne efekte.

Koliko ozbiljno je HBO zagrizao u celi projekat, govori i podatak da su čak unajmili stručnjaka za stvaranje jezika kako bi razvili Dothraki language - “possessing its own unique sound, extensive vocabulary of more than 1,800 words and complex grammatical structure”  - da bude iskorišten u seriji.  Impresivno je i to što je samo pilot epizoda koštala oko 10 miliona dolara.

Glumačka ekipa je i više nego impresivna, Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, Lena Headey, Jason Momoa i jos puno mladih nadolazećih imena, koji imaju težak zadatak - zadovoljiti očekivanja  fanova i dočarati svet i karaktere koji je stvorio Martin.

Sinopsis: 
"U svetu gde nadolazeća zima može trajati decenijama, kraljevi i kraljice, vitezovi i odmetnici se bore nad kontrolu za prestolom zapadnog kontinenta Vesterosa. Neki se bore mačem i buzdovanom, neki magijom i otrovom, ali svi nesvesni opasnosti sa severa koja preti svom živom svetu. Na severu, van magičnog ledenog Zida na kojem Crno Bratstvo drži večnu stražu, se sprema na marš vojska mrtvih pod komandom mistične rase humanoidnih bića od leda za čije postojanje zna svega nekolicina. Preko okeana, u dalekim istočnim zemljama, prognana kraljica zmajeva sprema svoj povratak... " 

APRIL 2011.

Ažurirao Atrahasis - 05.Studeni/Nov.2015 u 22:03
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:31
Ovo će se gledatiThumbs Up
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:34
Bravo, AcaNe, čobane, za temu!! Ni ja je ne bih bolje napravio!! LOLLOLLOL

A serija se jedva čeka!

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:37
Bice ovo serija koja ce pomeriti granice.... kao sto bi rekli " Gospodari, ali kao tv serija" Jedva cekam, onaj trailer je jeziv do zla boga.... Ko ce bre docekati april mesec...

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 02:19
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Bice ovo serija koja ce pomeriti granice.... kao sto bi rekli " Gospodari, ali kao tv serija" Jedva cekam, onaj trailer je jeziv do zla boga.... Ko ce bre docekati april mesec...

Pročitao sam svašta u životu, ali od svih fantasy knjiga, osim Tolkiena, samo je MArtin uspio stvoriti istinsko remek djelo sa svojim serijalom Pjesme leda i vatre - nadam se samo da će serija biti na razini kvalitete knjiga.

Inače, cijelu ovu godinu i dobar dio prošle sam provjeravao kad će konačno izaći taj serijal, a  nikako da ga dočekam.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2010 u 12:10
...neće biti kao Gospodar prstenova i to je dobro. Red je da se napravi jedna fantazija za odrasle, a Pesma leda i vatre je idealna prilika.
Čitao sam sve knjige i one se izdvajaju od poplave infantilnog fentezija koja nas je zadesila poslednjih deset godina.
Kako je HBO radio Rim, Dedvud, Žicu i ostale tvrdokuvane serije gde se nije mnogo obazirao na želje publike, očekujem da se isto dogodi i sa Igrom prestola. A vala, ima materijala na pretek.
Ko očekuje magiju i natprirodno, neće se baš ovajditi. Više je akcenat na drami i likovima. Fentezi je dat na kašičicu i to u horor ključu (što je dobro!). Mislim da je u prvoj sezoni (ukoliko se verno prati knjiga), samo na početku naznačena ta undead opasnost sa severa, a svoje pravo lice pokazuje u poslednjoj do sada objavljenoj knjizi. Pitanje je da li će serija opravdati uloženo da se do tog kraja stigne.
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 20:28
Čisto za one koji ne znaju jako jako brzo dolazi serija. Pored toga u julu izlazi a dance with dragons!!!

EDIT: i dalje me je sramotA!

Ažurirao Mandarinan - 30.Ožujak/Mar.2011 u 01:27
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
annorax View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj annorax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 01:06
Originalno postovano od strane Mandarinan Mandarinan piše:

Čisto za one koji ne znaju jako jako brzo dolazi serija. Pored toga u julu izlazi a dance of dragons!!!

Pilot epizoda je 17. aprila, a knjiga se zove "A Dance with Dragons".Wink
Vorfelan Rhinata Morie
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 01:29

Bože, ja sam napisao of...Oficijalno me je sramota. Posebno zato što sam ASOIAF pročitao 3 puta, što igram boardgame, što sam radio maturski u srednjoj o kući Lanister i Džejmiju... Hvala na ispravci kolega ljubitelju MartinaWink

― George Carlin
Na vrh
annorax View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj annorax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:38
Ljubitelj, a uskoro i prevodilac.
I drago mi je što sam naletio na još jednog ljubitelja. On mi je jedan od pet najdražih pisaca (i ne mislim samo na Pjesmu leda i vatre. Zna čovjek pisati. Smile)
Ne znam gdje živiš, ali Laguna (izdavačka kuća iz Beograda) je izdala zbirku njegovih priča i kratkih novela, pod naslovom "Pjesme snova 1-3". Pročitaj sve, a obavezno Pjesmu za Liju, Kraljeve pijeska, Kruškastog čovjeka i Viteza lutalicu (doduše, njega imaš i u Legendama, objavljenim godinu dana ranije, isto Laguna).
Inače, ja ASOIAF čitam treći put, hoću da ostanem u što boljoj kondiciji jer ću se prilikom prevođenja držati Lagunine terminologije. Ona mi najviše odgovara a i navikao sam se već na nju.

sam radio maturski u srednjoj o kući Lanister i Džejmiju...

Nemoj pričat'? Nisam znao da takve stvari sad u školama doživljavaju kao ozbiljnu literaturu, ali lijepo je čuti tako nešto. Nadam se da je maturski ispao dobar. Thumbs Up
Pozdrav. Smile
Vorfelan Rhinata Morie
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:57
...da prekratite vreme...

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 17:13
Originalno postovano od strane annorax annorax piše:

Ljubitelj, a uskoro i prevodilac.
I drago mi je što sam naletio na još jednog ljubitelja. On mi je jedan od pet najdražih pisaca (i ne mislim samo na Pjesmu leda i vatre. Zna čovjek pisati. Smile)
Ne znam gdje živiš, ali Laguna (izdavačka kuća iz Beograda) je izdala zbirku njegovih priča i kratkih novela, pod naslovom "Pjesme snova 1-3". Pročitaj sve, a obavezno Pjesmu za Liju, Kraljeve pijeska, Kruškastog čovjeka i Viteza lutalicu (doduše, njega imaš i u Legendama, objavljenim godinu dana ranije, isto Laguna).
Inače, ja ASOIAF čitam treći put, hoću da ostanem u što boljoj kondiciji jer ću se prilikom prevođenja držati Lagunine terminologije. Ona mi najviše odgovara a i navikao sam se već na nju.

ASOIAF mu je legendaran, od ostalih djela sam čitao jedino The Armageddon Rag (u izdanju Algoritma preveden kao Pjesma Sudnjeg dana). Preyebena knjiga Thumbs Up Ako dođete do toga, obavezno uzeti. Ja je godinama pokušavam pronaći, ali uzalud Cry
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Armageddon_Rag
http://www.worldswithoutend.com/novel.asp?ID=783

What can change the nature of a man?

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 17:51
Pročitao Dream songs. Kraljevi peska su mi zaista odlični. Pesma za liju ne toliko, Viteza lutalicu sam pročitao kada sam kupio legende, ne verujem da si preskočio Drugu vrstu samoće (ako se beše tako tačno zove)!!! Uz to pročitao i the Fevre dream (fascinantna knjiga- preporuka!!!)

P.s.- Laguna i ja smo stari poznanici- Od svojih početaka u epskoj fantastici.

P.p.s. - Maturski je bio odličan (doduše rađen je pre 4-5 godina, tako da je bio i donekle nezreo (mogu to da tvrdim sada), i inače se ne bi računalo kao ozbiljnije štivo, ali moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.
― George Carlin
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 18:19

moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.

Bad Mandarina poguzimamli
What can change the nature of a man?

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2011 u 13:36
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.

Bad Mandarina poguzimamli
Tek sada videh,i citiraću  Duke Nukema:

''I'm bad, but it feels so good!''LOL
― George Carlin
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2011 u 10:48
Premijera u Srbiji 18. aprila

Spoiler-free preview:

Game Of Thrones is gory, adult stuff, and appears to have been designed specifically to rile Daily Mail readers, with its foul-mouthed young princes and unapologetic nudity

http://www.denofgeek.com/television/833989/game_of_thrones_episode_1_spoilerfree_review.html
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2011 u 10:31
...i još malo:

Na vrh
annorax View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj annorax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2011 u 23:06
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

ASOIAF mu je legendaran, od ostalih djela sam čitao jedino The Armageddon Rag (u izdanju Algoritma preveden kao Pjesma Sudnjeg dana). Preyebena knjiga Thumbs Up

Prej... je on pisac, druže. Pretpostavljam da govoriš o hrvatskom Algoritmu, jer od Srbijanskog za mene su bila zanimljiva samo djela Filipa K. Dika i Orsona Skota Karda. A i ne da su skupi... U krv skupi. Hrvatska Igra prijestola košta toliko da u Laguni možeš kupiti bukvalno tri knjige za ovu jednu. Gledao sam ja njih povremeno na Internetu i imaju zanimljivih naslova. Recimo, objavili su treći dio romana Trava mu jastuk, dok je Narodna knjiga iz Beograda objavila samo prva dva i propala...Angry. A imaju i nekoliko nastavaka Plamena nad ponorom od Vernora Vindža (isto Lagunino izdanje). Sve se to meni jako sviđa, ali cijena... brate...Angry

Pesma za liju ne toliko,

Moraš biti u posebnom raspoloženju za nju Smile, ali to si sigurno i sam skontao.
Inače, oprosti mi; debil, tek sad vidim da ti u profilu piše Lokacija:Beograd. Još se nisam navikao na ovaj interfejs, više visim na PO. Embarrassed

Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Premijera u Srbiji 18. aprila

Hm, zanimljivo. Baš su brzi. Pitam se samo koliko će naši prevodi i imati smisla, to će sigurno raditi profesionalni prevodioci. Je li to preko IPTV-a? Kod nas to m:tel daje, ne znam kako se kod vas zovu, ali mislim da je isto nešto:tel.Smile

Što se same serije tiče, nisam iz principa pogledao niti jedan jedini trailer/teaser. Pogledao sam samo Inside Game of Thrones i mogu reći da mi se (bar za sada) izbor glumaca uopšte ne sviđa. Kad sam prije dvije godine saznao da će Šon Bin glumiti Neda Starka pitao sam se je li to neka šala. A i ostali... blah... Možda vremenom promijenim mišljenje, ali za sada mi se sviđaju samo Tirion Lanister i Sendor Klegani.

A što se knjiga tiče... što me Martin tek tu nervira... Kao da se sam sa sobom takmiči u broju strana, umjesto da objavljuje to što je napisao. Ples sa zmajevima izlazi u julu na engleskom; znači, Laguna će ga objaviti za jedno pola godine više, pretpostavljam. A on je počeo razvlačiti priču toliko da me počinje podsjećati na Džordana. (Mada mi se recimo onaj momenat Dorne u Gozbi za vrane sviđa; Dorna mi je stvarno zanimljiva.) Veliko je pitanje hoće li on to i stići završiti. Debela mrcina, visok metar i po a ima 300 kila u njemu. Ako ga ne zbomba srčka biće super. A već najavljuje mogućnost osme knjige... Što znači da će ih stvarno biti bar deset. Ludilo, brate...Wacko
Pozdrav svim fanovima serijala.Smile

Vorfelan Rhinata Morie
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2011 u 09:51
...to će valjda emitovati HBO Srbija, pa ko ima mogućnosti neka gleda tamo.

Evo još malo trivije da se prekrati vreme:

'Game Of Thrones': By The Numbers

5: Number of topless women in the pilot.

4: Number of beheadings in the pilot.

3: Number of beheadings before the opening credits.

3: Number of times “winter is coming” mentioned in the pilot (first one comes at the 11-minute mark).

2: Number of sex scenes in the pilot.

http://www.hollywoodreporter.com/news/game-thrones-by-numbers-178659
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2011 u 00:27
jel neko gledao pilot epizodu...

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 86>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.