Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Game of Thrones (2011)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=38537
Datum ispisa: 07.Studeni/Nov.2024 u 20:01
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Game of Thrones (2011)
Objavio: AcaNDr
Tema: Game of Thrones (2011)
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:28

Žanr: Avantura, drama, fantazija
Uloge: Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, Lena Headey,
Emilia Clarke, Kit Harington, 
Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Aidan Gillen,
Conleth Hill, 
Charles Dance, Rory McCann, Gwendoline Christie, Michelle Fairley,
Jack Gleeson, 
Isaac Hempstead Wright...

http://www.imdb.com/title/tt0944947/" rel="nofollow"> http://www.rottentomatoes.com/tv/game-of-thrones/" rel="nofollow">
http://www.hbo.com/game-of-thrones" rel="nofollow">

Igra prestola (Game of Thrones) je američka srednjovekovna fantastična serija u produkciji HBO televizije, a temelji se na seriji knjiga "Pesma Leda i Vatre"
(A Song of Ice and Fire)  američkog autora Džordža Martina (George R.R. Martin). 
Reč je o projektu koji je David Benioff, jedan od tvoraca serije, u šali opisao rečima "ovo su Sopranovi u Međuzemlji". Naravno, svaki put kada se HBO upušta u novu seriju, "Sopranovi" su neizbežna, ali već i pomalo istrošena referenca. Ipak, uzmemo li u obzir činjenicu da je reč o izuzetno mračnom i eksplicitnom bestseleru (u svetu se prodao u nešto više od sedam miliona primeraka), koji se između ostalog bavi i temama kao što su seks, incest i silovanje, teško je poverovati da za ovu priču postoji bolji dom od Home Box Officea, koji se nebrojeno puta do sada dokazao beskompromisnim TV projektima koji su pomerali granice. U svakom slučaju, biće ovo poprilično originalan pristup žanru koji je do sada bio eksplicitan isključivo u količini nasilja, kojeg ni u ovom slučaju zasigurno neće nedostajati.

Režiserski posao će deliti iskusni tim televizijskih veterana, iza kojih stoji rad na hit serijama kao što su "True Blood", "Rim", "Pacifik", "Sopranovi", "Oz", "The Wire", "Deadwood", "Dexter", a i sam autor knjiga je uključen u rad, kako bi konačni proizvod bio što vernije prenesen. Naglasak će staviti prvenstveno na kompleksne likove, a ne specijalne efekte.

Koliko ozbiljno je HBO zagrizao u celi projekat, govori i podatak da su čak unajmili stručnjaka za stvaranje jezika kako bi razvili Dothraki language - “possessing its own unique sound, extensive vocabulary of more than 1,800 words and complex grammatical structure”  - da bude iskorišten u seriji.  Impresivno je i to što je samo pilot epizoda koštala oko 10 miliona dolara.

Glumačka ekipa je i više nego impresivna, Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, Lena Headey, Jason Momoa i jos puno mladih nadolazećih imena, koji imaju težak zadatak - zadovoljiti očekivanja  fanova i dočarati svet i karaktere koji je stvorio Martin.

Sinopsis: 
"U svetu gde nadolazeća zima može trajati decenijama, kraljevi i kraljice, vitezovi i odmetnici se bore nad kontrolu za prestolom zapadnog kontinenta Vesterosa. Neki se bore mačem i buzdovanom, neki magijom i otrovom, ali svi nesvesni opasnosti sa severa koja preti svom živom svetu. Na severu, van magičnog ledenog Zida na kojem Crno Bratstvo drži večnu stražu, se sprema na marš vojska mrtvih pod komandom mistične rase humanoidnih bića od leda za čije postojanje zna svega nekolicina. Preko okeana, u dalekim istočnim zemljama, prognana kraljica zmajeva sprema svoj povratak... " 

APRIL 2011.

http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=game+of+thrones" rel="nofollow">

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Objavio: Salvador
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:31
Ovo će se gledatiThumbs Up

Objavio: nebojsa66
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:34
Bravo, AcaNe, čobane, za temu!! Ni ja je ne bih bolje napravio!! LOLLOLLOL

A serija se jedva čeka!

-------------

Nisam lud, mater me testirala!

Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 00:37
Bice ovo serija koja ce pomeriti granice.... kao sto bi rekli " Gospodari, ali kao tv serija" Jedva cekam, onaj trailer je jeziv do zla boga.... Ko ce bre docekati april mesec...

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 02:19
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Bice ovo serija koja ce pomeriti granice.... kao sto bi rekli " Gospodari, ali kao tv serija" Jedva cekam, onaj trailer je jeziv do zla boga.... Ko ce bre docekati april mesec...

Pročitao sam svašta u životu, ali od svih fantasy knjiga, osim Tolkiena, samo je MArtin uspio stvoriti istinsko remek djelo sa svojim serijalom Pjesme leda i vatre - nadam se samo da će serija biti na razini kvalitete knjiga.

Inače, cijelu ovu godinu i dobar dio prošle sam provjeravao kad će konačno izaći taj serijal, a  nikako da ga dočekam.

-------------
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...

Objavio: ghostwheel
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2010 u 12:10
...neće biti kao Gospodar prstenova i to je dobro. Red je da se napravi jedna fantazija za odrasle, a Pesma leda i vatre je idealna prilika.
Čitao sam sve knjige i one se izdvajaju od poplave infantilnog fentezija koja nas je zadesila poslednjih deset godina.
Kako je HBO radio Rim, Dedvud, Žicu i ostale tvrdokuvane serije gde se nije mnogo obazirao na želje publike, očekujem da se isto dogodi i sa Igrom prestola. A vala, ima materijala na pretek.
Ko očekuje magiju i natprirodno, neće se baš ovajditi. Više je akcenat na drami i likovima. Fentezi je dat na kašičicu i to u horor ključu (što je dobro!). Mislim da je u prvoj sezoni (ukoliko se verno prati knjiga), samo na početku naznačena ta undead opasnost sa severa, a svoje pravo lice pokazuje u poslednjoj do sada objavljenoj knjizi. Pitanje je da li će serija opravdati uloženo da se do tog kraja stigne.

Objavio: Mandarinan
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2011 u 20:28
Čisto za one koji ne znaju jako jako brzo dolazi serija. Pored toga u julu izlazi a dance with dragons!!!

EDIT: i dalje me je sramotA!

-------------
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin

Objavio: annorax
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 01:06
Originalno postovano od strane Mandarinan Mandarinan piše:

Čisto za one koji ne znaju jako jako brzo dolazi serija. Pored toga u julu izlazi a dance of dragons!!!

Pilot epizoda je 17. aprila, a knjiga se zove "A Dance with Dragons".Wink

-------------
Vorfelan Rhinata Morie

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 01:29

Bože, ja sam napisao of...Oficijalno me je sramota. Posebno zato što sam ASOIAF pročitao 3 puta, što igram boardgame, što sam radio maturski u srednjoj o kući Lanister i Džejmiju... Hvala na ispravci kolega ljubitelju MartinaWink

-------------
― George Carlin

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:38
Ljubitelj, a uskoro i prevodilac.
I drago mi je što sam naletio na još jednog ljubitelja. On mi je jedan od pet najdražih pisaca (i ne mislim samo na Pjesmu leda i vatre. Zna čovjek pisati. Smile)
Ne znam gdje živiš, ali Laguna (izdavačka kuća iz Beograda) je izdala zbirku njegovih priča i kratkih novela, pod naslovom "Pjesme snova 1-3". Pročitaj sve, a obavezno Pjesmu za Liju, Kraljeve pijeska, Kruškastog čovjeka i Viteza lutalicu (doduše, njega imaš i u Legendama, objavljenim godinu dana ranije, isto Laguna).
Inače, ja ASOIAF čitam treći put, hoću da ostanem u što boljoj kondiciji jer ću se prilikom prevođenja držati Lagunine terminologije. Ona mi najviše odgovara a i navikao sam se već na nju.

sam radio maturski u srednjoj o kući Lanister i Džejmiju...

Nemoj pričat'? Nisam znao da takve stvari sad u školama doživljavaju kao ozbiljnu literaturu, ali lijepo je čuti tako nešto. Nadam se da je maturski ispao dobar. Thumbs Up
Pozdrav. Smile

-------------
Vorfelan Rhinata Morie

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:57
...da prekratite vreme...

Objavio: Nameless One
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 17:13
Originalno postovano od strane annorax annorax piše:

Ljubitelj, a uskoro i prevodilac.
I drago mi je što sam naletio na još jednog ljubitelja. On mi je jedan od pet najdražih pisaca (i ne mislim samo na Pjesmu leda i vatre. Zna čovjek pisati. Smile)
Ne znam gdje živiš, ali Laguna (izdavačka kuća iz Beograda) je izdala zbirku njegovih priča i kratkih novela, pod naslovom "Pjesme snova 1-3". Pročitaj sve, a obavezno Pjesmu za Liju, Kraljeve pijeska, Kruškastog čovjeka i Viteza lutalicu (doduše, njega imaš i u Legendama, objavljenim godinu dana ranije, isto Laguna).
Inače, ja ASOIAF čitam treći put, hoću da ostanem u što boljoj kondiciji jer ću se prilikom prevođenja držati Lagunine terminologije. Ona mi najviše odgovara a i navikao sam se već na nju.

ASOIAF mu je legendaran, od ostalih djela sam čitao jedino The Armageddon Rag (u izdanju Algoritma preveden kao Pjesma Sudnjeg dana). Preyebena knjiga Thumbs Up Ako dođete do toga, obavezno uzeti. Ja je godinama pokušavam pronaći, ali uzalud Cry
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Armageddon_Rag - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Armageddon_Rag
http://www.worldswithoutend.com/novel.asp?ID=783 - http://www.worldswithoutend.com/novel.asp?ID=783

-------------
What can change the nature of a man?

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 17:51
Pročitao Dream songs. Kraljevi peska su mi zaista odlični. Pesma za liju ne toliko, Viteza lutalicu sam pročitao kada sam kupio legende, ne verujem da si preskočio Drugu vrstu samoće (ako se beše tako tačno zove)!!! Uz to pročitao i the Fevre dream (fascinantna knjiga- preporuka!!!)

P.s.- Laguna i ja smo stari poznanici- Od svojih početaka u epskoj fantastici.

P.p.s. - Maturski je bio odličan (doduše rađen je pre 4-5 godina, tako da je bio i donekle nezreo (mogu to da tvrdim sada), i inače se ne bi računalo kao ozbiljnije štivo, ali moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.

-------------
― George Carlin

Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2011 u 18:19

moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.

Bad Mandarina poguzimamli

-------------

Datum objave: 02.Travanj/Apr.2011 u 13:36
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

moja profesorka engleskog mi je uvek davala odrešene ruke.

Bad Mandarina poguzimamli
Tek sada videh,i citiraću  Duke Nukema:

''I'm bad, but it feels so good!''LOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 04.Travanj/Apr.2011 u 10:48
Premijera u Srbiji 18. aprila

Spoiler-free preview:

Game Of Thrones is gory, adult stuff, and appears to have been designed specifically to rile Daily Mail readers, with its foul-mouthed young princes and unapologetic nudity

http://www.denofgeek.com/television/833989/game_of_thrones_episode_1_spoilerfree_review.html - http://www.denofgeek.com/television/833989/game_of_thrones_episode_1_spoilerfree_review.html

Datum objave: 05.Travanj/Apr.2011 u 10:31
...i još malo:

Datum objave: 08.Travanj/Apr.2011 u 23:06
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

ASOIAF mu je legendaran, od ostalih djela sam čitao jedino The Armageddon Rag (u izdanju Algoritma preveden kao Pjesma Sudnjeg dana). Preyebena knjiga Thumbs Up

Prej... je on pisac, druže. Pretpostavljam da govoriš o hrvatskom Algoritmu, jer od Srbijanskog za mene su bila zanimljiva samo djela Filipa K. Dika i Orsona Skota Karda. A i ne da su skupi... U krv skupi. Hrvatska Igra prijestola košta toliko da u Laguni možeš kupiti bukvalno tri knjige za ovu jednu. Gledao sam ja njih povremeno na Internetu i imaju zanimljivih naslova. Recimo, objavili su treći dio romana Trava mu jastuk, dok je Narodna knjiga iz Beograda objavila samo prva dva i propala...Angry. A imaju i nekoliko nastavaka Plamena nad ponorom od Vernora Vindža (isto Lagunino izdanje). Sve se to meni jako sviđa, ali cijena... brate...Angry

Pesma za liju ne toliko,

Moraš biti u posebnom raspoloženju za nju Smile, ali to si sigurno i sam skontao.
Inače, oprosti mi; debil, tek sad vidim da ti u profilu piše Lokacija:Beograd. Još se nisam navikao na ovaj interfejs, više visim na PO. Embarrassed

Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Premijera u Srbiji 18. aprila

Hm, zanimljivo. Baš su brzi. Pitam se samo koliko će naši prevodi i imati smisla, to će sigurno raditi profesionalni prevodioci. Je li to preko IPTV-a? Kod nas to m:tel daje, ne znam kako se kod vas zovu, ali mislim da je isto nešto:tel.Smile

Što se same serije tiče, nisam iz principa pogledao niti jedan jedini trailer/teaser. Pogledao sam samo Inside Game of Thrones i mogu reći da mi se (bar za sada) izbor glumaca uopšte ne sviđa. Kad sam prije dvije godine saznao da će Šon Bin glumiti Neda Starka pitao sam se je li to neka šala. A i ostali... blah... Možda vremenom promijenim mišljenje, ali za sada mi se sviđaju samo Tirion Lanister i Sendor Klegani.

A što se knjiga tiče... što me Martin tek tu nervira... Kao da se sam sa sobom takmiči u broju strana, umjesto da objavljuje to što je napisao. Ples sa zmajevima izlazi u julu na engleskom; znači, Laguna će ga objaviti za jedno pola godine više, pretpostavljam. A on je počeo razvlačiti priču toliko da me počinje podsjećati na Džordana. (Mada mi se recimo onaj momenat Dorne u Gozbi za vrane sviđa; Dorna mi je stvarno zanimljiva.) Veliko je pitanje hoće li on to i stići završiti. Debela mrcina, visok metar i po a ima 300 kila u njemu. Ako ga ne zbomba srčka biće super. A već najavljuje mogućnost osme knjige... Što znači da će ih stvarno biti bar deset. Ludilo, brate...Wacko
Pozdrav svim fanovima serijala.Smile

-------------
Vorfelan Rhinata Morie

Datum objave: 15.Travanj/Apr.2011 u 09:51
...to će valjda emitovati HBO Srbija, pa ko ima mogućnosti neka gleda tamo.

Evo još malo trivije da se prekrati vreme:

'Game Of Thrones': By The Numbers

5: Number of topless women in the pilot.

4: Number of beheadings in the pilot.

3: Number of beheadings before the opening credits.

3: Number of times “winter is coming” mentioned in the pilot (first one comes at the 11-minute mark).

2: Number of sex scenes in the pilot.

http://www.hollywoodreporter.com/news/game-thrones-by-numbers-178659

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 00:27
jel neko gledao pilot epizodu...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 00:56
Ja još nisam cijelu, vjerovao ili ne. Preveo sam preko pola. Uploadovaću sutra, eventualno prekosutra (sinhronizovaću i za 720p).
Ovo što sam do sada vidio mi se puno više sviđa nego ono u Inside Game of Thrones. Zid mi se naročito svidio, super su ga uradili.

-------------
Vorfelan Rhinata Morie

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 09:17
ja planiram večeras..... nadam se da će biti "opasna"

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: VBojana
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 11:42
Odgledala sam ja sinoć. Sviđa mi se ton u kojoj je napravljena, stalno se provlači neka "tiha jeza", što bi se reklo. Ono što mi se nije svidelo tiče se izbora pojedinih glumaca i načina na koji su predstavljeni pojedini likovi. Džon Snežni, na primer, bi trebalo da bude tajanstven i dostojanstven (bar sam ga ja tako doživela), a u seriji je kao buntovni tinejdžer. Za Džejmija je trebalo da uzmu mnogo lepšeg glumca, jer i njegov karakter u knjizi delimično izgrađen na osnovu lepote od koje zastaje dah. I Deneris mi je nekako previše plašljiva u ovoj 1. epizodi.
Ali, videćemo. Trenutno ubeđujem sebe da naredne epizode pogledam nekrtitički, jer znam da će sigurno biti odstupanja, pa ću se potruditi da smanjim svoja velika očekivanja. Smile

-------------
https://www.youtube.com/watch?v=FgUhVR1msMo" rel="nofollow -
You find a way

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 12:10
nervira me to poređenje sa kjigom.... onda se ne možeš usresrediti na seriju, nego svaki detalj i svaku ulogu ćeš u sebi uspoređivati sa knjigom, što ti odvraća pažnju od serije.....
što nije dobro, ovako ako nisi čitao, nemaš šta da razmatraš i gledaš sasvim drugim očima....

gledaš seriju kao seriju, a ne to kako ekranizovali knjigu.....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 12:15
Upravo tako. I ja žarko želim da je pogledam kao bilo koju drugu seriju, ali teško je ne upoređivati. 

-------------
You find a way

Objavio: buja
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 13:27
Odgledao i preveo. Uploadao hrvatski prijevod, ali vidim, ima ih već podosta... žao mi je samo kad ljudi žure, pa ne spoje titlove, a oni engleski od Addic7ted su vrlo kratki i ne baš u pravom timingu...

-------------
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 17:36
Odličan pilot, nisam čitao knjigu, ali oduševljen sam ovime...

Objavio: rade.c
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 21:31
evo odgledah prvu,serija obećava,još kad je prevod odličan
kao ovaj od buje,onda je prava uživancija.
videćemo šta će biti dalje,jer nisam čitao knjigu a ni ne planiram dok traje serija
poslije ću uspoređivati.

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 23:01
Evo bas sam zavrsio sa gledanjem, odusevio sam se sa malim

yebeno prelepo izgledaju, e sad knjigu nisam citao (steta) u glavi smisljam 101 teoriju kako ce i sta ce biti dalje, onaj lik- "kopile" verujem da ce imati vaznu ulogu, ipak ima cisto-belog vuka!? to mi je neka veza LOL a onaj klinac sto se pentra, imam osecaj da je Dead
e sad treba cekati na 2gu epizodu....

-------------
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....

Objavio: Salvador
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2011 u 23:27
Originalno postovano od strane Dee_Monk Dee_Monk piše:

a onaj klinac sto se pentra, imam osecaj da je Dead
e sad treba cekati na 2gu epizodu....

Mali nije Dead
P.S.
Dobar pilot, ali mislim da če serija što bude dalje išla biti zanimljivija i bolja.Wink

Objavio: jafforidza
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2011 u 04:33
Odgledao sam prvu epizodu i baš sam zadovoljan viđenim. Pre svega svaka čast piscu koji je napisao roman, jer bez njega ne bi bilo ni serije.
HBO je maestralno odradio posao i napravio seriju o kojoj će se još mnogo pričati, pisati i iščekivati nove epizode. U premijernom terminu seriju
je pratilo oko 4,2 miliona gledalaca, tako da je druga sezona potvrđena. insane

-------------
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.

Datum objave: 20.Travanj/Apr.2011 u 10:20
Gledao pilot. Dobar je. Verno prenešen duh romana. Zid i Kraljeva luka su perfektno urađeni.
Neke izmene su očekivane, tv serija ima svoja pravila.
Jedina krupna zamerka je miscasting Džofrija Barateona. On treba da bude prelep dečak da bi se Sansa zaljubila u njega, a ovaj dečak što ga glumi je odbojan i antipatičan.
Eh, da, uvodna špica je za svaku pohvalu!

Objavio: Vladika
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2011 u 20:36
Evo da se i ja pridruzim pohvalama. Dosta dobro za pilot koji je dobro uveo likove i radnju. Mislim da ce ovo biti Clap!

-------------
Vladika

Objavio: Buki
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 13:03
Pogledao prvu epizodu, odlična će ovo biti serija, očekujem puno. Thumbs Up

btw. vani je i druga epizoda, ako se ne varam za sada je najavljeno 10 epizoda.

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 13:33
posle uspešnog starta, odmah je druga sezona dobila zeleno svetlo...

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 14:21
Uspješan start, ali ispod očekivanja HBO-a. Wink

-------------

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 14:40
• Na svom debiju fantazijska serija "Igra prestola" je imala 4,2 miliona gledalaca, pa je HBO odmah dao "zeleno svetlo" za rad na drugoj sezoni. Po svemu sudeći ta sezona će debitovati sledeće godine, a biće zasnovana na drugoj knjizi ovog serijala Džordža R.R. Martina, "Sudar kraljeva". Prva sezona je rađena po prvoj knjizi "Pesme leda i vatre". Rad na nastavku je, izgleda, dat uzimajući u obzir ne samo troškove oko snimanja serije, već i potencijalnu zaradu od prodaje u inostranstvu, kao i diskova, koji su već sada izuzetno obećavajući. Inače, analitičari ukazuju da se "Igra prestola" može pohvaliti pre svega odličnim ocenama gledalaca, ali ne i samom gledanošću. Naime, premijeru je gledalo 2,2 miliona gledalaca, a prvu reprizu 1,2 miliona. Kada se na to doda 800.000 koji su gledali treće emitovanje dolazi se do pomenutih 4,2 miliona gledalaca. Poređenja radi prošle jeseni debi serije "Boardwalk Empire" je imao 4,8 miliona ljudi na premijeri i 2,3 miliona za prvu reprizu. Međutim, koliko sam start ne mora mnogo da znači pokazuje trenutno najgledanija serija na HBO-u, "True Blood" koja je debitovala sa samo 1,4 miliona gledalaca. HBO već sada zarađuje 2,5 miliona dolara po emitovanju epizode van Severne Amerike, tako da ne bi trebalo da bude većih problema u pokrivanju 50 miliona koliko je uloženo u stvaranje "Igre prestola".

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 15:06

Inače, analitičari ukazuju da se "Igra prestola" može pohvaliti pre svega odličnim ocenama gledalaca, ali ne i samom gledanošću. Naime, premijeru je gledalo 2,2 miliona gledalaca, a prvu reprizu 1,2 miliona. Kada se na to doda 800.000 koji su gledali treće emitovanje dolazi se do pomenutih 4,2 miliona gledalaca. 

I ja sam mislio na ovo s onime što sam rekao. Wink

-------------

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 15:28
E nasao sam uradjen prevod za drugu epizodu, koliko mi se cini prevod odg za relase 720p.HDTV.x264-CTU/FQM, okacio sam kod nas....

-------------
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 16:38
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Inače, analitičari ukazuju da se "Igra prestola" može pohvaliti pre svega odličnim ocenama gledalaca, ali ne i samom gledanošću. Naime, premijeru je gledalo 2,2 miliona gledalaca, a prvu reprizu 1,2 miliona. Kada se na to doda 800.000 koji su gledali treće emitovanje dolazi se do pomenutih 4,2 miliona gledalaca. 

I ja sam mislio na ovo s onime što sam rekao. Wink

zato sam i stavio.. da se vidi u ciframa

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: bojanadj
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 20:53
Eh, da se ubacim u one koji prate seriju.Smile
(Konačno sam pronašla seriju za brata i mene (za ostale ukućane već imam bar po jednu LOLLOLLOL))

Dakle, brat čitao knjige, ja (poput BateWink) nisam.
Što se mene tiče, odličan uvod, samo mLogo surovo za moje srdašce. No, na samom početku, brat me utešio - rekao je da se ne vezujem ni za jedan jedini lik LOLLOLLOL i ja zaista pokušavam da ga slušam (krijem šokiranost i ***em im m** tiho, da me ne čujeLOLLOLLOL ). Mislim, koja poenta pratiti seriju ako se ne vezujem za likove.(kad dođe vreme, onda ću im glasno.....LOL)
Kao neko ko je čitao knjige on je zadovoljan kako je do sad odrađeno (serija, pa imaju prostora, za razliku od Gospodara), jedino se žali na to što se ne može u seriji predstaviti lik kao u knjizi, pa oseća da sam ja kao gledalac uskraćena (mislio je na poznavanje likova, a ne moju inteligencijuLOL - molim vas držimo se temeLOLLOLLOL). No, ne bih se složila sa njim, pošto je vrlo lako prokljuviti ko je kakav (npr, u prvoj sceni mlađa kćerka kada drži iglu i konac prokomentarisala sam da će ona sigurno biti neki borac, a posle, kad je ispapa ona frka sa princem i vukom odmah sam znala da će starija seka da izda mlađu zarad princa), iako mi to apsolutno ništa ne pomaže, jer nemam pojma kuda serija ide (brat je užasno tvrd oraJ i neće ama baš ništa da kaže LOL)

U svakom slučaju, po meni odlično i idemo dalje...(mada bih volela da je malo brže to idemo dalje LOLLOLLOL)

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 21:46
....... ima spojlera...

wow, otvaranje ove pilot epizode me impresioniralo. Zima, sneg, ma sve što ima veze sa tim.... i kako kroz celu epizodu govore "Zima dolazi"... jedva čekam...... Biće ovo remek delo.. Uopšte me ne zanima da li je neki lik dobro prenet iz knjige ili ne....  Verovatno dodatni plus na sve to je celokupno okruženje, priroda .... to isto obožavam.

Kad se sve to spoji, mora biti super.. Zadnja scena, baš sam se iznenadio..... ostao sam bez daha u trenutku.....

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 21:47
Pa kad je svi hvale, skinula sam i ja obe epizode... Da vidim i to čudo... Smile

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 22:20
Dobro, četvrti put započinjem post, i sada ću ga vala završiti

Početak serije je perfektan. Da mi daju moć da tweakujem malo promenio bih tako malo stvari- Džejmija (glumac je fantastičan, ali mi nije DOVOLJNO lep), Džoru (naprosto ga nisam tako zamišljao), Arji bih dozvolio da kaže makar jednu reč (LOL), da ne dužim - baš minorne ispravke (sem onoga sa Dotracima i seksom kraj mora - ali kapiram da je to tako snimljeno da bi se dalo malo ''romantike''). Kroz ceo epizode pokušavao sam da se stavim na poziciju nekoga ko ne zna šta će se dogoditi - and i failed...so terriblyLOL Ako se nastavi ovako, uleće u all stars series Mandarine (The Wire, Babylon 5, Galaktika, Rome...) i to na prvo mestoLOL

Što se tiče te poslednje famozne poslednje scene - jako su je efektivno snimili- cilj im je bio da šokiraju- a verujem da su i uspeli. Većina ljudi nije imala prilike da se susretne sa tamnom atmosferom koja vlada kroz knjigu i to je još jedan od razloga zašto preporučujem i knjigu i seriju. Vrlo toplo!LOL

Bojana - to da se ne vezuješ za likove ostavi nekom drugom. Go for it. A bratu reci da ne utiče (i to što je rekao dovoljno utiče LOL) 

-------------
― George Carlin

Objavio: Alexander Supertramp
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:04
Prve dvije epizode odlične. Dva sata su mi prošla u tren. E sad je najteže čekati treću. LOL

Jedina krupna zamerka je miscasting Džofrija Barateona. On treba da bude prelep dečak da bi se Sansa zaljubila u njega, a ovaj dečak što ga glumi je odbojan i antipatičan.

Evo zbog toga:
LOL

-------------
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:19
eto ga *ebi, odgleda drugo epizodu i sad pizdim, jer ko će čekati treću....

razmišljam da prekinem i da gledam sve u paketu.... nemam pojma šta da radim LOL

zahuktava se polako Smile

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 25.Travanj/Apr.2011 u 23:48
...Martinu je, dok je pisao romane, više puta prebacivano da se nemilosrdno odnosi prema likovima. Kako je njegov uticaj na izradu serije znatan, onda će se nešto slično ponoviti...

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 00:10

Bojana - to da se ne vezuješ za likove ostavi nekom drugom. Go for it. A bratu reci da ne utiče (i to što je rekao dovoljno utiče LOL) 

Zbog te poslednje scene u prvom delu (dobro, bilo je jasno šta će se desiti čim smo kroz prozorče videli aktere) i mog odbijanja da to "prihvatim" brat je rekao šta je rekao LOLLOLLOL

Što se romantike tiče isto je i brat komnetarisao... sa podsmehom - "ne sećam se baš te obale u knjizi. Zar nije na samom obredu venčanja....Dobro, ovo sa morem je malo ono da ubace romantiku" LOL (moj komentar je bio "verovatno simbolika: pogledi preko mora-čežnja za domom, a onda mrcina i ubijanje romantikeLOL- znači povratak kući neće biti romantičanLOL )

A hoće li mi neko od vas šapnuti bar nešto iz knjige? LOLLOLLOL Ne tražim ja mnogo Embarrassed Sad me npr, interesuje samo jedno:
svi toliko spominjete Džejmija, a on mi trenutno ostavlja ukus metroseksualcaLOLLOLLOL(sorry, to sam se zezala kad je prvi put ušao u kadarLOL) elem, trenutno mi vuče na kretena i piCensoreddu, a vi ga svi toliko spominjete, pa me čisto interesuje da li će u nekom momentu biti i dobar lik ili će umreti kao kreten LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 07:18
Deluje ti kao kreten i to cenzurisano zato što i jeste, ali već sam napomenuo da niko nije crn ili čisto beo. Toliko ćeš dobiti - ne bih da previše otkrivamLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 07:21
Najbolje bi bilo kad bi pročitala knjigu da se ne desi da neko nešto otkrije LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 10:08
Knjige su mi trenutno kod brata u Sarajevu, a i ne bih da čitam pre serije, jer znam da bih bila razočarana serijom. Uvek budem LOL

-------------

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 10:36
...zapravo je serija prilično verna literarnom predlošku. Pažljivo su probrane scene kojima će likovi biti predstavljeni, razdvojeno bitno od nebitnog...
Predosećam da će se više pažnje posvetiti fantazijskom, tu će se priča oko hladnorukih ubrzati jer onakav undead start je ćorak ukoliko se sad priča preseli u Kraljevu luku, a priča o Zidu ostavi za drugu sezonu.
Zmajeva jaja su vrlo inteligentno akcentovana, publici je skrenuta pažnja na njih...
Uopšte je priča dobro vođena kroz seriju, s obzirom na broj likova i događaja i čini mi se da ljudi koji nisu čitali mogu lako da se snađu, a broj likova će se povećati...

Datum objave: 26.Travanj/Apr.2011 u 14:53

...zapravo je serija prilično verna literarnom predlošku. Pažljivo su probrane scene kojima će likovi biti predstavljeni, razdvojeno bitno od nebitnog...

U potpunosti se slažem. Nisam primetio da se neko od nas ljubitelja žaliLOL Vrlo je prosto i razumno pojašnjenje zašto je tako - sam Martin je učestvovao u snimanju.Wink

-------------
― George Carlin

Objavio: novy78
Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 01:39
Mene je prva epizoda jako jako jako zainteresovla (knjigu nisam čitao). Uostalom, to je moj omiljeni žanr i očekujem mnogo od ove serije.

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 16:54
Odgledah i ja ove dve epizode... Odlično! Taman se završava sezona serija koje pratim, pa ću imati šta da gledam...
Kompletna scenografija i kostimografija su i više nego odlične, glumci su ok, iako totalno anonimni, a slažem se za onog malog plavušana da nije lep, već zaista odbojan, nervira me LOLVukovi su mi prelepi, a i g. Snežni nije za bacanje (molim te nemoj da umreš, please, please) LOL Serija me podseća na Gospodara prstenova, a oni Tangerijeni (ili kako se već zovu) na vilenjake Tongue Uglavnom, preporuka svima koji vole fantazije... ja sigurno nastavljam sa gledanjem...

-------------

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 17:24
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

(molim te nemoj da umreš, please, please) LOL

S obzirom na dosadašnje izjave onih koji su čitali knjige preživelih biti neće, samo je pitanje koji lik će do koje epizode i/ili kog serijala biti živ LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 17:51
Oni koji su čitali knjige, definitivno je trebalo da se uzdrže, jer je nepredvidivost jedna od najvećih Martinovih vrlina. Ali, dobro, bar ne znate ko će umreti, i to je nešto. LOL

-------------
You find a way

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 17:56
ako je sudeci po imdbu, samo jedan glumac ce igrati u svih 10 epizoda LOL. Bice zanimljiva ta deseta eizoda... samo jedan glumac u njoj LOL

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 18:06
Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Oni koji su čitali knjige, definitivno je trebalo da se uzdrže, jer je nepredvidivost jedna od najvećih Martinovih vrlina. Ali, dobro, bar ne znate ko će umreti, i to je nešto. LOL

Uh, ja se izvinjavam ako sma nekome ubila draž gledanja, ali iskreno, baš zbog vaše priče da je njegova surovost prema likovima neverovatna imam neku maohističku potrebu i želju da gledam. Čovek se uči dok je živ, a ja očigledno treba da naučim da se ne vezujem LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 18:10
Ne vezivati se jeste bezbedno, ali je dosadno. Wink

-------------
You find a way

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 20:07
...opustite se. Ovo je tek prva sezona.
U savremenom poimanju tragedije smrt je dobrodošla, kao iskupljenje, a Martin želi svojim likovima sve najgore... sem smrti...

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 20:09
Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Ne vezivati se jeste bezbedno, ali je dosadno. Wink

Ja sam se već vezala za g. Snežnog LOL Heart

-------------

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 22:02
Prvo pa kopile. Sledeći je Tiron na redu!LOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 01.Svibanj/May.2011 u 23:39
Gost, znam, a mazohistički ću i da vidim LOLLOLLOL

Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Ja sam se već vezala za g. Snežnog LOL Heart

Diši, draga, diši LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 10:59
Iako su prikazane samo dve epizode  tv-serije "Igra prestola" ona je već postala krivac za jedno "medijem izazvano nasilje". Dvojica rođaka iz Manti kauntija (Florida) su gledali seriju i posvađali se oko toga koji će lik da "pobedi" (i dalje nije najjasnije šta su pod tim podrazumevali). Majkl Podniestržanski je bacio svog rođaka na prozor od dnevne sobe, a kasnije je, zbog toga, uhapšen.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: Bardem
Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 11:01
Američki debili

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 14:01
Upravo sam završio treću epizodu. 

Najbolja do sada. Kako odmiču, sve su bolje i bolje!!! Matori Medved...nisu mogli boljeg glumca pronaći. Sirio Forel...odličan! Celokupna scena sa njim. Od muzike, stava, ponašanja... Oduševljen sam!!!

-------------
― George Carlin

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 14:12
mene odusevljava pomisao da stalno govore "Zima dolazi", a kako stvari stoje, sve blize i blize je...

Jedva cekam... Jako interesantna serija... ide nekim svojim tokom, nema preterane akcije....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 14:53
Ja moram da čekam veče da gledam trećuOuch...moji momci se umrežili i već 5 dan igraju Left4Dead i rekli su da moram da čekam veče, jer (lafo) nije gušt gledati po danu (koji izgovor russianroulette)

-------------

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 15:43
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ja moram da čekam veče da gledam trećuOuch...moji momci se umrežili i već 5 dan igraju Left4Dead i rekli su da moram da čekam veče, jer (lafo) nije gušt gledati po danu (koji izgovor russianroulette)

Postoji ono čudo koje se zove roletna ili žaluzina ili ćebe ili neko čudo preko prozoraLOL

-------------
― George Carlin

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 17:49
Odlična 3. epizoda...

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 22:32
I meni se sviđa. Polako pravi grupe i traži od nas da se svrstamo, a ja nikom živom ne verujem LOL

-------------

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 22:38

I meni se sviđa. Polako pravi grupe i traži od nas da se svrstamo, a ja nikom živom ne verujem LOL

Ti si pravi Varis. Samo ti fali još nešto kila, i manjak koseLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 22:52

mene odusevljava pomisao da stalno govore "Zima dolazi", a kako stvari stoje, sve blize i blize je...

To je moto Kuće Stark, a kako se sve vrti oko njih...
Godišnja doba su jako duga, mislim da baš u ovoj epizodi neko pomene kako Arja nije videla zimu.

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 22:58

Ti si pravi Varis. Samo ti fali još nešto kila, i manjak koseLOL

LOL Podrazumeva se da sam uz Starkove, ali zato nikome živom ne verujem...a i od Starkovih još za sve nisam sigurna LOLLOLLOL

Što se zime tiče, najkrvavije mi je što su svi rođeni "tokom dugih leta"LOL Tirion Lanister je video par zima, ali kratkih, po tri godine LOL a ona baba je pričala kako je pre hiljadu godina zima trajala celo jedno pokoljenje...znači, kod njih kad se kaže da "zima dolazi" to zaista ima težinu

-------------

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:05

To je moto Kuće Stark, a kako se sve vrti oko njih...
Godišnja doba su jako duga, mislim da baš u ovoj epizodi neko pomene kako Arja nije videla zimu.

onaj mali patuljak je rekao da je video nekih 8,9 zima.... a oni starci su pricali kako je ovo leto trajalo nekih 9 godna, ako se ne veram....

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:20
Kol'ko ste se naložili, možda i ja pogledam koju epizodu. Al' ako je sranje ima da bijem...

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:21
Originalno postovano od strane Bardem Bardem piše:

Kol'ko ste se naložili, možda i ja pogledam koju epizodu. Al' ako je sranje ima da bijem...

Pfff...

-------------
― George Carlin

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:32
Nema potrebe za batinama. LOL Ako ti se ne svidi, dođi ovde, ispljuj seriju, pa ćemo mi tebe i tako u krug. LOL

-------------
You find a way

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:37
Pa, da. Ja sam rođen za konstruktivne debate...

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:43
Samo da dodam pre nego što me neko pretekne: kasting Mejzi Vilijams za ulogu Arje je fenomenalan!

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:49
Potpuno se slažem s tobom, Ghost. Smile Nju su možda i najbolje "uboli", iako ima nekih koji se ne bi složili s tim :D

-------------
You find a way

Datum objave: 03.Svibanj/May.2011 u 23:54
Ja nisam rekao da je loša glumica. Rekao sam da to nije Arja. Njen karakter je kroz ovu curicu savršeno preslikan!

-------------
― George Carlin

Datum objave: 04.Svibanj/May.2011 u 01:54

Rekao sam da to nije Arja.

Fizički izgled ne valja. Zvali su je Arja Konjsko lice, što implicira da ima izduženu facu. Mala je okrugla k'o fudbalska lopta.

-------------
Vorfelan Rhinata Morie

Datum objave: 05.Svibanj/May.2011 u 22:42
Kad svi pričate o umiranju likova, odmah da vas razočaram LOL Sam Martin je rekao, kad su ga upitali šta planira pisati u 5. i 6. knjizi s obzirom na ritam ubijanja likova, da će sve likove pobiti u 5. knjizi, a da će 6. biti samo 1200 stranica opisa kako snijeg pada na njihove grobove LOL Inače, serija je preyebena (kao i knjige uostalom). Svaka čast HBO-u na ovome, ali mislim da neće uspjeti izdržati tempo (što se finansija tiče) osim ako ne izbace neke velike bitke koje se pojavljuju u knjigama (što će biti cijela druga sezona LOL). Sjetimo se samo bitke za Kraljevu luku ili pak borbe na Zidu sa Divljanima. Teško da će imati para za to, osim ako ne odrade neki CGI ili to skroz izbace. Casting odličan, barem meni, ali vidim da i većina ima slično mišljenje. Malog Džofrija se pogodili k'o prstom u g*vno LOL Mali ljigavac kao i u knjizi. Sreća pa neće još dugo živjeti Dead

-------------

Objavio: novy78
Datum objave: 06.Svibanj/May.2011 u 00:18
Iz epizode u epizodu serija je sve bolja. Nisam čitao knjigu (nažalost) pa ne mogu da kažem da li je raspodela uloga u skladu sa istom, ali izbor glumaca je perfektan. Željno isčekujem sledeću epizodu... 

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Objavio: luka0037
Datum objave: 09.Svibanj/May.2011 u 01:16
Samo da se pridruzim pozitvnim komentarima i kritikama. Odgledao sam sad u cugu sve tri epizode i odusevljensam toliko da mora da nabavim knjige

-------------

Objavio: rade.c
Datum objave: 09.Svibanj/May.2011 u 21:46
upravo odgledao 4-tu epizodu,sve bolja i bolja
i što reče luka,knjige se moraju nabaviti.

Objavio: yolix83
Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 15:20
Inače ne pratim serije, ali počeo sam da pratim ovu. Vi ste krivi... svi kolektivno.

Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 19:54
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Inače ne pratim serije, ali počeo sam da pratim ovu. Vi ste krivi... svi kolektivno.

I mrziš nas zbog toga?LOL

-------------
― George Carlin

Objavio: yolix83
Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 21:16
Mrzim da čekam sledeću epizodu. Vas ne mrzim. Dobro, možda onako malo... mrzuckam...
U podnošljivim količinama Tongue

Datum objave: 11.Svibanj/May.2011 u 21:21
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Mrzim da čekam sledeću epizodu. Vas ne mrzim. Dobro, možda onako malo... mrzuckam...
U podnošljivim količinama Tongue

Ja prihvatam da me mrzuckaš što više, još i da pročitaš knjigu. Još da Martin počne da mi plaća za sav ovaj marketing!LOL

-------------
― George Carlin

Objavio: luka0037
Datum objave: 12.Svibanj/May.2011 u 01:15
Juce kupio danas poceo da citam knjigu ,toliko o vasem uticaju i seriji Smile

-------------

Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 10:58
Baš mi je drago što si malo o njima napisao, pošto sam juče postavila milion pitanja bratu i naravno ostala bez odgovora LOL
A sad, pitanje Smile

Da li ovo

Treba napomenuti da po Dotracima se sve mora događati pod vedrim nebom.

znači da npr. ne ratuju ako je loše vreme LOL ili ne ratuju u zidinama bilo kog grada (ne samo svog), već samo na otvorenom(bojnom polju) ili možda i jedno i drugo LOL?

-------------

Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 11:08

Baš mi je drago što si malo o njima napisao, pošto sam juče postavila milion pitanja bratu i naravno ostala bez odgovora LOL
A sad, pitanje Smile

Da li ovo

Treba napomenuti da po Dotracima se sve mora događati pod vedrim nebom.

znači da npr. ne ratuju ako je loše vreme LOL ili ne ratuju u zidinama bilo kog grada (ne samo svog), već samo na otvorenom(bojnom polju) ili možda i jedno i drugo LOL?

Dotraci ratuju kada dođu dobri znaci U Ves Dotraku (zato i idu u njega, kako bi priupitali matore udovice). Stoga ne vidim razlog da ne ratuju ako pada kiša- u slučaju da su znaci pokazali povoljan ratni ishod.LOL

Što se tiče tvog drugog pitanja- Dotraci nekada davno u istoriji jesu osvajali gradove,ali ih nisu držali- što znači da ratuju i u njima, samo im ne trebajuLOL

-------------
― George Carlin

Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 11:58
PETA epizoda...fantastična. Iako je gomila stvari ubačena-nijedna nije van svog mesta! Ja sam prokleto prezadovoljan!!!

-------------
― George Carlin

Objavio: Carick235
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 04:30
Nisam citao knjigu pa ne znam kako prica tece, ali peta epizoda je stvarno pokrenula neke stvari sa mrtve tacke, nisam ocekivao da ce se prica ovako brzo razvijati, ali odlicno.

A serija se po svemu razlikuje od svega sto smo do sada imali da vidimo, svidja mi se sto ne skriva ove prljave detalje, ubijanja, krv, pa onda eksplicitne erotske scene itd., slicno seriji Spartakus, mada je ovde sve na mnogo visem nivou, to mu daje mnogo realniju/stvarniju sliku.

Obicno neku seriju gledam tek kad prevali vise epizoda, pa posle gustiram polako, da se ne nerviram kad dolazi sledeca epizoda, ali sad krenoh ispocetka zbog svih pompeznih najava i ocelavih da docekam sledecu epizodu, i to iznova svake nedeljeAngry, ali nema veze samo neka pici.

Objavio: duko
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 19:39
Mislio sam da poslije Spartakusa dugo neću gledati tako dobru seriju.Prevario sam se , Igra Prijestolja je izvrsna.

Objavio: let4mi
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 21:56
i od mene sve pohvale za seriju... i sve vise se dvoumim da pocnem da citam knjige...al od posla nemam vremena ni da pi..am, samo mi jos to fali :)
svaka cast i prevodiocima na extra brzim i kvalitetnim prevodima!

Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 22:00
Originalno postovano od strane Carick235 Carick235 piše:

Nisam citao knjigu pa ne znam kako prica tece, ali peta epizoda je stvarno pokrenula neke stvari sa mrtve tacke, nisam ocekivao da ce se prica ovako brzo razvijati, ali odlicno.

I meni se dopala 5 epizoda. u pre četiri su nas upoznavali sa svima i sa tim "kako ko diše", a sad je očigledno da počinju da zakuvavaju LOL

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk