Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Free State Of Jones (2016) |
Odgovori |
Korisnik | |
angels
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator Pridružen: 19.Svibanj/May.2007 Status: Offline Points: 1096 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2016 u 21:18 |
Free State of Jones (2016)
Režija: Gary Ross Scenarij: Gary Ross Žanr: Biografski, Drama, Povijesni, Ratni Jezik: Engleski Država: SAD Uloge: Matthew McConaughey ... Newton Knight Gugu Mbatha-Raw ... Rachel Keri Russell ... Serena Knight Jacob Lofland ... Daniel Sean Bridgers ... Sumrall Dok građanski rat dijeli naciju, siromašni farmer iz Mississippija predvodi grupu pobunjenika protiv vojske Konfederacije. Ažurirao angels - 25.Rujan/Sep.2016 u 11:48 |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16381 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prevod je najavio robin12345 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16381 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Još jedan propagandni film iz Holivuda sa ciljem dizanja adrenalina u ponosne patriotske grudi.
Naravno, da pobednici pišu istoriju, a i pitanje te zvanične (cenzurisane) istorije se uvek dovodi u pitanje. CSA su se demokratski otcepile od USA ali ponekad je to demokratsko pravo naroda a ponekad je to nedemokratska pobuna. Zavisno od ugla gledanja. I tako je do današnjih dana. Naravno da u XX veku su političari jedini donosili odluke ne pitajući narod (uz obilnu podršku režimskih mas-medija) ali pre 1861. američko društvo je bilo duboko podeljeno i neprijateljski nastrojeno. Naravno, i sam sam protiv robovlasništva i nehumanih uslova ali verujem da se i tada moglo naći razumno i obostrano korisno rešenje. Ali u suštini svakog rata ili sastavni deo svakog rata je profit, novac, pljačka i otimačina. Idealan film za ionako danas maksimalno militarističko američko društvo sa stalnim mind-controlom preko svih masmedija a u cilju dnevne politike finansijskih moćnika na vrhu vlasti. Naravno, neke istorijske činjenice o glavnim junacima su ili prećutane ili predstavljene u kontrastu. Mi evropljani možda i ne znamo ali američki Jug to sigurno zna i osuđuje ovaj crno-beli ratni film gde se tačno zna ko su dobri a ko loši momci. Cenim da su Južnjaci progutali na hiljade propagandnih filmova, ne samo ratnih već svih žanrova. Podela i dan danas postoji. A naročito stereotip o "zlim, ludim, nasilnim, manijakalnim, asocijalnim ubicama, silovateljima i ostaloj bratiji" Južnjacima koji su glavni negativci ili bar negativno predstavljeni u mnogim filmovima svih žanrova. Ovde je malo scenario obrnut, dobar i fin i siromašan Južnjak koji voli USA protiv svih ostalih koji su zli i bogati. Naravoučenije filma: proud to be (north union) American. |
|
bebapecic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 09.Svibanj/May.2013 Status: Offline Points: 39 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Danilo-Naissus
|
|
Bob!
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user Pridružen: 10.Kolovoz/Aug.2008 Status: Offline Points: 57 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Čuj Danilo... samo si zagrebao površinu.
Cela ta zapadnjačka civilizacija je utemeljena na krađi, pljački, lopovluku nasramnije vrste. Danas se ni američki precednik ne srami da napravi krađu nivoa žvaka iz prodavnice. Dok, istovremeno, celom svetu prodaju pričau kako su oni vredni i zato bogati, a svi ostali lenčuge i neradnici. E jes, rasizam nove vrste. Vidi pod: nova nemačka pljačka Grčke u ekonomskoj krizi. Kompletna američka istorija je priča: kako opljačkati što više dok ih lažemo o demokratiji. Ološ je to kompletan, germansko-romanska civilizacija lažova i lopova, ali polako im dolazi kraj. Drugi su se opametili... |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Ono jeste. Emir Kusturica lepo reče u jednom intervjuu: "Holivud skoro nikada nije snimao socijalne filmove, nije snimao sudbine ljudi sa dna lestvice. Sve je to u fazonu "američki san". Svi lepo žive, svi imaju posao, svi idu na koledže (tinejdžeri čak i kolima),...
Realno, SAD je država sa najmanje demokratije u Svetu. Sada su već 15 godina militantno društvo, a unutrašnji problemi se guraju pod tepih. Sem filma "Prohujalo sa vihorom" (1939) koji je manje više realno prikazao građanski rat (1861-1865) posle toga su bili sve crno beli filmovi tipa Bata Živojinović Jeniki tamani Pobunjenike (i domaće izdajnike). Ažurirao Danilo-Naissus - 06.Listopad/Oct.2016 u 17:33 |
|
Bob!
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user Pridružen: 10.Kolovoz/Aug.2008 Status: Offline Points: 57 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Eto, kad si pomenuo Prohujalo sa vihorom, ja se sećam da su taj roman kritikovali, u smislu, pretenciozno i besmisleno hvaljenje juga, tako nešto. Eto kako pobednici pišu istoriju - ne smeš ni da kažeš istinu...
|
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 13710 |
Opcije posta
Thanks(2)
|
Kusturica nije gledao Čaplina!
|
|
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Tačno. Panem et circenses.
|
|
jelenko65
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2012 Status: Offline Points: 6 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Bravo, veliko hvala,...
|
|
uvkezalonje
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2015 Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prilicno dobar film.
|
|
Boozywoozy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of +glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19. Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2013 Status: Offline Points: 2425 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Veoma dobar film.
|
|
|
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |