Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Foundation (2021) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 49766 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2021 u 09:49 |
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 816 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napokon!!
Mogu samo to da kazem da su uradili seriju po (po meni najboljem) serijalu naucne fantastike ikada. Posle Dine ( mada je meni iskreno i Lynchova Dina dobra ali dobro to sam gledao maltene posto sam procitao knjige tek je izasao u bioskopima,tako da sam bio odusevljen ko malo dete sto sam tad i bio) evo i ova trilogija napokon ,jos kad bi i Kapiju od Frederika Pola snimili .
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 49766 |
Odrastalo se na "Kentaur" izdanjima, vidim 😊 (Dina je bila ipak "Polaris" beše).
Sve identično kao i sa mnom, da ne potvrđujem pojedinačno sve iznad. Doduše, nešto je manje entuzijazma kod mene jer ih, manje Dinu već konkretno "Zadužbinu", nisam smatrao filmičnim, preciznije: lako je suviše zalutati/razočarati, teško je to štivo za ekranizovati, iz nekog mog ugla makar. Nadam se da će me demantovati. 🙂 |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 816 |
Slazem se sa tobom da je tesko stivo za snimiti jer nema tu previse ni akcije niti prilike za neke efekte ,ali mislim da je u potpunosti sazluzila da se barem pokusa jer kad su ekranizovali sve i svasta ovo su morali i ranije. E i propustio sam i Hiperion serial od Den Simonsa da pomenem ,mislim ne znam toliki hype oko Game of thrones i snimanja svih njegovih knjiga koje realno nisu ni do kolena ovim serijalima ,mozda sam i staromodan ali jbga to je moje misljenje.
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Da u pravu si Kentaur,Polaris,Siriusi,Andromeda i naravno Monoliti nezaboravno
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Dina je isto bila Kentaur,one ljubicaste korice tada su nazvali Pescana planeta
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Voleo sam i "Znak Sagite" magazin uz sve navedeno. 🤗
Zaslužuje ekranizaciju, svakako, napamet brinem iz pukog lošeg iskustva sa pristupom naučnoj fantastici pri filmovanju, no ima i dobrih i uspešnih primera, tek mi je lično bolje da smanjim očekivanja pa da se potom obradujem, nego da se radujem pa razočaram. 😄 Gledaće se, pa kako god ispalo sve na kraju. 🙂 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Da, da, zaboravih na to izdanje. "Kentaur" je i sada retkost, raritet, iako nisu to bili loši tiraži, prosto ih ne viđam često. Moj prvi susret je svakako bio 1986 sa Otokar Keršovani izdanjem, još uvek imam tu knjigu, "Arakis" naslova. Tek potom sam čitao ostatak iz Polarisa. |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ma ja ne mogu da prezalim imao sam maltene celu kolekciju Kentaura i celu Sirijusa sve Monolite i Andromede,To me cale pokojni navukao na SF ,i onda jbga ozenio se selili se zena sta ce ove gomile ( tu sbii i stripovi i ploce isto kolekcije) sve to mozes i sa kompa i ja onako u ludilu nekom uzmem sve rasprodam ,da se ne lazemo lepe sam pare zaradio ali duplo bih sad dao da mogu sve to odjednom da vratim ali dzaba. Ne kupuju mi se nova izdanja ,nije to to uvek se setim prevoda Galaktickog vodica za autostopere ono prvo ja mislim Polarisovo izdanje to sam inace jedino sacuvao ,i dan danas povremeno citam kad sam neraspolozen. Sad slabo i citam ,uzeo Zaduzbinu ponovo eto da se podsetim detalja
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ah, ženidba, dobro si i prošao, ma dobro da si glavu sačuvao 🤭 Šalim se, naravno. Biće svega, samo da smo živi i zdravi. Koliko mojih knjiga je otišlo, meni neopisivo značajnih,čitavog života ih kupovah, skupljah...no, biće opet a i sve su to samo predmeti. 🙂
Ažurirao puppet_master - 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:42 |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
U pravu si i za glavu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Sve najbolje, drugar, vidimo se uskoro po tim finim sci-fi temama.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3679 |
Pa to je serija?! I ako je za vjerovati imdb-u mijenja predložak poglupljivanjem na trenutni holivudski standard (prikazana
50orici medicinskim rječnikom idiota pa prekrajana dok njima nije bilo
zabavno). |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pa dobro 4 sezone naprave po jednoj sasvim prosecnoj knjizi Sluskinjina prica (ko je citao zna o cemu pricam) ,o Game of thrones da nepricam ,knjige za malu decu valjda je i ovo zasluzilo koliko toliko neku paznju pa makar za idiote
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Dobra je Margaret Atwood, moj lični favorit (u tom flertu sa fantastikom) je "Antilopa i kosac" (ima i par nastavaka), mada mi je i Sluškinja dobra knjiga, seriju nekako izdržah prvu sezonu, nije mi legla ali nemam previše zamerki, tek mi je knjiga bila draža, pa sam bio nezainteresovan za ostale sezone.
Videćemo već oko Zadužbine, da se ne ponavljam, ko da zna unapred. |
|
![]() |
|
dragan059 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() Pridružen: 08.Listopad/Oct.2006 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 38 |
Nije loše, ali mi se čini da se dosta odstupilo od knjiga. Bar po komentarima na imdb. Možda se meni dopalo jer nisam pročitao knjige. Namjeravam to nakon završetka. |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 168 |
Prvu sezonu prevodi zzoe 👍
|
|
![]() |
|
dovlatovic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 11.Kolovoz/Aug.2018 Status: Offline Points: 4 |
S obzirom da sam procitao serijal i smatram ga najboljim ikad napisanim, posle ovoga mesecima jednostavno nisam mogao da procitam neku drugu knjigu koliki je utisak ostavila na mene sa ovom pilot epizodom nisam zadovoljan.
Mnogo to sve lepo izgleda, vidi se da je budzet neogranicen ali nekako mi deluje da ce da skrate vremensko razdoblje u kome se knjige odvijaju. Mnogo je ovo tesko za snimiti, videcemo, za sad nisam zadovoljan, mada sam mozda samo previse ocekivao i mozda se vremenom popravi.
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Slazem se najbolji serijal ikad napisan SF ,us Dinu i nekako ne mogu da krenem da gledam plasim se razocaranja a toliko sam cekao.Mislim da cu da sacekam celu sezonu pa cu onda da pogledam..Ocene i kritike me uopste ne zanimaju ,nadam se da ce bar deo atmosfere iz knjiga da uhvate.
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Zivo me interesuje kako ce Mazgova da urade
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |