Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Foundation (2021)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=98919
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 14:40
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Foundation (2021)
Objavio: puppet_master
Tema: Foundation (2021)
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 09:49

Odgovori:
Objavio: kjovo
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 12:58
Napokon!!
Mogu samo to da kazem da su uradili seriju po (po meni najboljem) serijalu naucne fantastike ikada.
Posle Dine ( mada je meni iskreno i Lynchova Dina dobra ali dobro to sam gledao maltene posto sam procitao knjige tek je izasao u bioskopima,tako da sam bio odusevljen ko malo dete sto sam tad i bio) evo i ova trilogija napokon ,jos kad bi i Kapiju od Frederika Pola snimili .

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:26
Odrastalo se na "Kentaur" izdanjima, vidim 😊 (Dina je bila ipak "Polaris" beše).

Sve identično kao i sa mnom, da ne potvrđujem pojedinačno sve iznad. Doduše, nešto je manje entuzijazma kod mene jer ih, manje Dinu već konkretno "Zadužbinu", nisam smatrao filmičnim, preciznije: lako je suviše zalutati/razočarati, teško je to štivo za ekranizovati, iz nekog mog ugla makar. Nadam se da će me demantovati. 🙂

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:32
Slazem se sa tobom da je tesko stivo za snimiti jer nema tu previse ni akcije niti prilike za neke efekte ,ali mislim da je u potpunosti sazluzila da se barem pokusa jer kad su ekranizovali sve i svasta ovo su morali i ranije. E i propustio sam i Hiperion serial od Den Simonsa da pomenem ,mislim ne znam toliki hype oko Game of thrones i snimanja svih njegovih knjiga koje realno nisu ni do kolena ovim serijalima ,mozda sam i staromodan ali jbga to je moje misljenje.

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:34
Da u pravu si Kentaur,Polaris,Siriusi,Andromeda i naravno Monoliti nezaboravno

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:36
Dina je isto bila Kentaur,one ljubicaste korice tada su nazvali Pescana planeta

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:42
Voleo sam i "Znak Sagite" magazin uz sve navedeno. 🤗

Zaslužuje ekranizaciju, svakako, napamet brinem iz pukog lošeg iskustva sa pristupom naučnoj fantastici pri filmovanju, no ima i dobrih i uspešnih primera, tek mi je lično bolje da smanjim očekivanja pa da se potom obradujem, nego da se radujem pa razočaram. 😄   Gledaće se, pa kako god ispalo sve na kraju. 🙂

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 13:47
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Dina je isto bila Kentaur,one ljubicaste korice tada su nazvali Pescana planeta

Da, da, zaboravih na to izdanje. "Kentaur" je i sada retkost, raritet, iako nisu to bili loši tiraži, prosto ih ne viđam često.

Moj prvi susret je svakako bio 1986 sa Otokar Keršovani izdanjem, još uvek imam tu knjigu, "Arakis" naslova. Tek potom sam čitao ostatak iz Polarisa.

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:11
Ma ja ne mogu da prezalim imao sam maltene celu kolekciju Kentaura i celu Sirijusa sve Monolite i Andromede,To me cale pokojni navukao na SF ,i onda jbga ozenio se selili se zena sta ce ove gomile ( tu sbii i stripovi i ploce isto kolekcije) sve to mozes i sa kompa i ja onako u ludilu nekom uzmem sve rasprodam ,da se ne lazemo lepe sam pare zaradio ali duplo bih sad dao da mogu sve to odjednom da vratim ali dzaba. Ne kupuju mi se nova izdanja ,nije to to uvek se setim prevoda Galaktickog vodica za autostopere ono prvo ja mislim Polarisovo izdanje to sam inace jedino sacuvao ,i dan danas povremeno citam kad sam neraspolozen. Sad slabo i citam ,uzeo Zaduzbinu ponovo eto da se podsetim detalja

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:32
Ah, ženidba, dobro si i prošao, ma dobro da si glavu sačuvao 🤭 Šalim se, naravno. Biće svega, samo da smo živi i zdravi. Koliko mojih knjiga je otišlo, meni neopisivo značajnih,čitavog života ih kupovah, skupljah...no, biće opet a i sve su to samo predmeti. 🙂

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:39
U pravu si i za glavu TongueTongue a i za ostalo znam u sustini i ne razmisljam o tome ali eto vidim ovako nesto i setim se ,ali sto kazes bice toga opet ,Aj u zdravlje budi mi pozdravljen bas mi prijalo da sa nekim na ovu temu pricam,oko mene su svi koji kad im pomenem ovako nesto gledaju me ko da sam sa Marsa pao.Prvo dinu da vidimo na sta lici( tu nisam neki optimista kazem mene Lynch zadovoljio pa cak i ona mini serija a ovo jedino Denis sto rezira me tesi.Pozzzz

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:54
Sve najbolje, drugar, vidimo se uskoro po tim finim sci-fi temama.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 14:57
Pa to je serija?!
I ako je za vjerovati imdb-u mijenja predložak poglupljivanjem na trenutni holivudski standard (prikazana 50orici medicinskim rječnikom idiota pa prekrajana dok njima nije bilo zabavno).

Dajte me pustite...

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 15:10
Pa dobro 4 sezone naprave po jednoj sasvim prosecnoj knjizi Sluskinjina prica (ko je citao zna o cemu pricam) ,o Game of thrones da nepricam ,knjige za malu decu valjda je i ovo zasluzilo koliko toliko neku paznju pa makar za idiote

Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2021 u 15:40
Dobra je Margaret Atwood, moj lični favorit (u tom flertu sa fantastikom) je "Antilopa i kosac" (ima i par nastavaka), mada mi je i Sluškinja dobra knjiga, seriju nekako izdržah prvu sezonu, nije mi legla ali nemam previše zamerki, tek mi je knjiga bila draža, pa sam bio nezainteresovan za ostale sezone.

Videćemo već oko Zadužbine, da se ne ponavljam, ko da zna unapred.

Objavio: dragan059
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2021 u 14:05
Nije loše, ali mi se čini da se dosta odstupilo od knjiga. Bar po komentarima na imdb.

Možda se meni dopalo jer nisam pročitao knjige. Namjeravam to nakon završetka.

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2021 u 00:05
Prvu sezonu prevodi zzoe 👍

Objavio: dovlatovic
Datum objave: 27.Rujan/Sep.2021 u 20:17
S obzirom da sam procitao serijal i smatram ga najboljim ikad napisanim, posle ovoga mesecima jednostavno nisam mogao da procitam neku drugu knjigu koliki je utisak ostavila na mene sa ovom pilot epizodom nisam zadovoljan.

Mnogo to sve lepo izgleda, vidi se da je budzet neogranicen ali nekako mi deluje da ce da skrate vremensko razdoblje u kome se knjige odvijaju. Mnogo je ovo tesko za snimiti, videcemo, za sad nisam zadovoljan, mada sam mozda samo previse ocekivao i mozda se vremenom popravi.

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2021 u 14:29
Slazem se najbolji serijal ikad napisan SF ,us Dinu i nekako ne mogu da krenem da gledam plasim se razocaranja a toliko sam cekao.Mislim da cu da sacekam celu sezonu pa cu onda da pogledam..Ocene i kritike me uopste ne zanimaju ,nadam se da ce bar deo atmosfere iz knjiga da uhvate. 

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2021 u 14:30
Zivo me interesuje kako ce Mazgova da urade 

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2021 u 18:23
I to, a i ko ce docekati da dodje poslednja knjiga na red..

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2021 u 18:32
Prve dve epizode su ok. Slobodnije vidjenje knjiga, ali se čini da će biti zanimljivo do kraja...

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2021 u 23:06
Serija je obnovljena za 2. sezonu Wink

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: TyrsDottir
Datum objave: 15.Listopad/Oct.2021 u 15:31
Predobra serija. Ne razumem book nerd-ove koji se žale. Ja sam svih 7 knjiga pročitala, i, kao što kaže Lee Pace u intervjuu za seriju, uopšte nisu bitni likovi knjige niti bilo kakva politička propaganda, niti da li je radnja ista kao u knjizi, bitna je poenta dela i filozofija koju je Asimov hteo da dočara čitaocima vezana za ljude i društvo, a koja se prožima kroz samu seriju. Zaista dobra glumačka ekipa. Pogotovo Jared Harris i Lee Pace.

Datum objave: 15.Listopad/Oct.2021 u 19:56
Interesantan stav o ljudima. Je li, serije ne komentiram, ali stavove... Zašto ne. Pig
Ja pak ne razumijem nerazumijevanje ostalih.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2021 u 13:20
Odgledao sam 4 epizode, i necu nastavljati, kao sto su i rekli bas slobodnije vidjenje radnje i likova knjige(a), mogli su komotno da se osvrcu na bitne delove knjiga koje im prethode, a ne da izmisljaju, jer su knjige odlicne, jer vec u pocetku su nekim likovima dali znacaj koji nemaju a nesto sto je bitno preskocili a to su mogli da razrade, mozda ce se vratiti na njih u drugim sezonama, ko zna. Zadrzacu se na 15 knjiga koje sam procitao a koje je pisac napomenuo kojim hronoloskim redom treba citati. I mislim da je u svakoj knjizi doneo nesto novo ( da ne govorim o cetiri zakona robotike), I kroz tri knjige ciklusa romana o Zaduzbini vide se deo filozofije Asimova, ali prava filozofija i metafizika Asimova se ispoljava u knjigama Na rubu zaduzbine i Zaduzbina i Zemlja, sa delovima iz ciklusa o robotima i carstvu . Odgledao sam samo da vidim kako su prikazali iznanadjenje nakon otvaranja kripte, kupole, sektore i zivot Trantora, hiperskokove, zastupnike vere, i jos neke stvari. Ko nije citao, trebao bi svako da pogleda.

Objavio: dejan-kastratovic
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2021 u 15:03
Originalno postovano od strane TyrsDottir TyrsDottir piše:

Predobra serija. Ne razumem book nerd-ove koji se žale. Ja sam svih 7 knjiga pročitala, i, kao što kaže Lee Pace u intervjuu za seriju, uopšte nisu bitni likovi knjige niti bilo kakva politička propaganda, niti da li je radnja ista kao u knjizi, bitna je poenta dela i filozofija koju je Asimov hteo da dočara čitaocima vezana za ljude i društvo, a koja se prožima kroz samu seriju. Zaista dobra glumačka ekipa. Pogotovo Jared Harris i Lee Pace.

Mala napomena od jednog book nerd-a, kažete da ste pročitali svih 7 knjiga. Asimovljev univerzum ima ukupno 59 književnih dela od serijala roboti, preko serijala carstvo do na kraju zadužbina serijal. U ovih 59 knjiga su i nekoliko knjiga koje nije on lično napisao, ali su napisane pod velikim njegovim uticajem, jer je pred kraj života hteo da zaokruži svoje celokupno SF delo. 
Lee Pace nema šta da komentariše seriju, on je glumac i od njega se očekuje da bude lep i da sluša šta mu producenti i režiser govore. O kakvoj crnoj političkoj propagandi on govori, pa sad je serija puna propagande i političke korektnosti. A likovi su i te kako bitni, pa oni su R. Daneel Olivaw-a (u seriji je Eto Demerzel), preobratili u žensko i ne kriju da je robot u pitanju i kao vrhunac besmisla, u jednoj od epizoda ubija ljudsko biće, direktno narušavanje Prvog zakona robotike po kojima je Asimov i najpoznatiji.
Jednostavno, serija je masakrirana i svedena na plitku sapunicu koje se sad uobičajeno snimaju, a ne jedno od najbitnijih dela naučne fantastike. Jednostavno je negledljiva.

Datum objave: 18.Studeni/Nov.2021 u 17:37
Rece mi drug za osmu epizodu, ja rekoh mozda je fora sa otrovom. Da i dalje cemo ostati book-nerdovi, olako etiketiranje bez cinjenica. Rekoh interesovalo me kako su prikazali sto sam napomenuo u prethodnom postu,hajde da zanemario  sto ne prati radnju knjige,  R. Danil Olivav zensko hajde, mada on se u trilogiji na kojoj se bazira ne pojavljuje direktno, ali je kroz knjige on glavni, i odmah otkrivaju da je robot (dobro rekoh mozda nemaju nameru da se vracaju na predjasnje knjige sto se toga tice) mada ima tu dosta jakih likova , Gal Dornik zensko ( kakva je njegova uloga ako se baziramo na radnji, cara isto...), Hardin isto, izmislaju likove, hajde i preko toga sam presao ali oni nastavljaju da krive sliku a ja ne vidim filozofiju Asimova. Nisam imao snage da gledam do osme epizode,ali ako je tako, povlacim sto sam rekao da treba gledati seriju ko nije citao knjigei slazem se sa komentarom clana dejan-kastratovic.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2021 u 18:11
Moram da reagujem - serija je odlična! Jeste, mnoge stvari su izmenjene u odnosu na Asimova, čak dramatično drugačije, ali kao "inspired by" serija je dragoceni pomak u SF-TV žanru. Kamo sreće da su i "Dinu" snimili tako... Razumem gnev ljubitelja onoga što je Asimov napisao, pogotovo u vezi "zakona robotike", ali jednostavno, u seriji oni se i ne spominju...

Datum objave: 18.Studeni/Nov.2021 u 18:56
Onda su mogli da razrade scenario, promene imena, izbace Seldona razrade kvantnu metapsihologiju i androide neuromante koje carevi mogu pomocu sposobnosti setanja po neuronskim mrezama da kontrolisu... i da seriju nazovu Galaksija na rubu magistrale, lupetam i ja. Ali i dalje smatram da je promasena serija ako su hteli da prate Asimova, bolje procitati tri knjige od po nekih 250 strana. Ali to je moje misljenje, U svakom slucaju ljudi ce gledati, tj. gledaju bez obzira na komentare. 

Objavio: dejan-kastratovic
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2021 u 13:40
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Moram da reagujem - serija je odlična! Jeste, mnoge stvari su izmenjene u odnosu na Asimova, čak dramatično drugačije, ali kao "inspired by" serija je dragoceni pomak u SF-TV žanru. Kamo sreće da su i "Dinu" snimili tako... Razumem gnev ljubitelja onoga što je Asimov napisao, pogotovo u vezi "zakona robotike", ali jednostavno, u seriji oni se i ne spominju...

Sinoć sam pogledao devetu epizodu i kad sam mislio da ne mogu više masakrirati seriju, moram im odati priznanje da su uspeli. Završna borba na Terminusu je tako niskog kvaliteta kao da su je snimali amateri. Scenario i dijalozi su apsolutno nerazrađeni, kao španska serija. 
Kloniranje u knjigama ne postoji, a carevu su u knjigama samo marionete, a ne glavni likovi. 
Jednostavno su trebali seriju drugačije nazvati i raditi po originalnom scenariju, ovako su razapeti između Asmiljove zaostavštine i nekog ničim izazvanog pokušaja u razvijanju novog scenarija.
Rekoste da se zakoni robotike ne pominju, pa o tome i pričam, ovo nije Asimov!

Objavio: mile969
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2021 u 22:12
Zadnja scena kako Gaal ima kćerku?!

Objavio: Telegon
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2021 u 23:21

Originalno postovano od strane dejan-kastratovic dejan-kastratovic piše:

Sinoć sam pogledao devetu epizodu i kad sam mislio da ne mogu više masakrirati seriju, moram im odati priznanje da su uspeli. Završna borba na Terminusu je tako niskog kvaliteta kao da su je snimali amateri. Scenario i dijalozi su apsolutno nerazrađeni, kao španska serija.

Kloniranje u knjigama ne postoji, a carevu su u knjigama samo marionete, a ne glavni likovi. 

Jednostavno su trebali seriju drugačije nazvati i raditi po originalnom scenariju, ovako su razapeti između Asmiljove zaostavštine i nekog ničim izazvanog pokušaja u razvijanju novog scenarija.

Rekoste da se zakoni robotike ne pominju, pa o tome i pričam, ovo nije Asimov!

Borbe nisu bile masivne sa velikim brojem učesnika zbog kovid restrikcija u broju ljudi prisutnih na setu. Što se tiče zakona robotike, producent je rekao da oni postoje u univerzumu serije, ali da to ne znači nužno da Demerzel mora biti vezana njima, a zašto je to tako, rečeno je da ćemo tek otkriti.

Takođe se serija susretala i sa raznim drugim problemima u pogledu adaptacije, kao i toga da Apple+ ne poseduje prava na sve što je vezano za Foundation, pa tako recimo imaju prava samo na Demerzel deo karaktera R. Daneel Olivaw. Dodatna problematika je i to da su mnogi karakteri zapravo kombinacije karaktera, pa je tako Gejl (Gaal) kombinacija dva karaktera iz knjige. Kad se na to doda i pokušaj dubljeg razvoja karaktera, u čemu knjige nisu bile od velike pomoći jer pokrivaju ogroman vremenski raspon, tu je poslužila priča o genetskoj dinastiji. Dodatno, producenti su i rekli da na seriju ne gledaju kao na vernu kopiju knjiga, već na "remiks". Do sada je prva sezona bila insipirisana prvom knjigom i konceptima iz prednastavaka.

Lično, uživao sam u prvoj sezoni. Veoma mi se dopala ideja genetske dinastije, i definitivno izuzetna gluma Lija Pejsa (Lee Pace). Malo slabije je odrađena priča na Terminusu koja je u delovima delovala izgubljeno i razvučeno, nedovoljno duboko i izraženo. Naravno, oni koji traže nešto verno knjigama, to neće dobiti, i naići će samo na najgore razoračaranje zbog, naizgled, nerazumevanja osnovnih vrednosti kojima se Asimov vodio u svojim delima, kombinacije likova i nasilne diverzifikacije likova (kako to Holivud voli).

Lična ocena: 7.5.

Objavio: Danis88
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 01:32
foundnation je serija koju sam ja cekao 2-3 mjeseca da izadje posljednja epizoda da bindzujem 10. epizoda za jedan dan. ovo je meni najvece smece ikad, za ovu seriju trebas da budeš pametan i inteligentan... ja sam pregledao devet epizoda, nijednu epizodu ja nista nisam uspeo da skontam majke mi... U prvoj epizodi se radi uvod u radnju pre 300 godina, pa pre 35 godina (posle smrti harrya) i sadašnjost... mene je to zbunilo nisam znao sta je sadašnjost radnje. u seriji glavna uloga i sporedna (veoma bitna) Salvor i Gall, te dvije djevojke su meni bile iste... ja 70% serije, nisam znao jel Salvor ili Gal Dornick, obe crnkinje, iste visine, ista frizura... iste djevojke bukvalno nisam znao razliku dok sam gledao najgore od svega svaka epizoda traje po 1h a pre pocetka epizode nema onaj mali intro sta se desilo da se prisjetim, to me je nerviralo jer bi zaboravio uvijek, nisu htjeli stavit pre epizode 30sec sta se desilo u prošloj... ja sam pregledao 1,2,3,4,5,6,7,8 9 Epizode i sad krenuo 10. Tj poslednju, ugasio sam je na 23. min- da sebi skratim muke... a ovaj sto je preveo 10 epizodu lik je tako uradio fuš, u istoj recenici stavio "cleon i kleon" hahaha... muskarci pricaju a dole prevod ženski rod, a djevojke pricaju u seriji a prijevod u muskom rodu. teski fus od prijevoda

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 03:45
Originalno postovano od strane Danis88 Danis88 piše:

lik je tako uradio fuš, u istoj recenici stavio "cleon i kleon" hahaha... muskarci pricaju a dole prevod ženski rod, a djevojke pricaju u seriji a prijevod u muskom rodu. teski fus od prijevoda
Stavi 1 zvjezdicu na te titlove ako je to istina i napiši u komentar ispod njih da je sramotno.
Tako da ljudi ne ugaze u g.
Oni koji gledaju seriju, je li, ja ne gledam.

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 08:49
Jao ja sam sad stvarno razocaran ovolikim kritikama,cekao sam svih 10 epizoda da pocnem da gledam ,ali sad kad sam video sta su sve promenili uopste mi se ne gleda. Mislim gledacu ali sad kao sasvim nesto novo a ne Zaduzbinu. Ne znam cemu ta menjanja polova i ostalog radi politicke korektnosti i ne znam cega samo upropascuju sve. Kao sto je u Mracnoj kuli ,Revolveras u knjizi opisan sto bi rekao Stiven King kada ga je pisao, u glavi je zamisljao Klint Istvuda,oni u filmu stave Idris Elbu,besmisleno. U novoj verziji Dune , Liet Kynes je zensko i AfroAmerikanka(valjda sam dobro rekao da ne uvredim nikoga). Sve je otislo u totalnu krajnost i ne znam dokle vise.

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 08:51
I jos da dodam ,sve se moze ,kako je Gospodar prstenova uradjen vrhunski ,mislim na prva tri filma,evo pocela je i serija Wheel of time to nisam citao pa ce vrv da mi bude bolje nego ostalo

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 08:54
Naravno i His dark materials je po meni odlicno uradjena,nije mnogo menjana koliko se secam knjiga

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 16:00
Sta znam.. I nisam toliko razocaran sad kad sam zavrsio prvu sezonu koliko sam bio u startu. Ono sto je nedopustivo je sta su uradili sa Demerzel i to mi najvise smeta. R. Danil Olivav je lik koji se provlaci kroz bas dosta knjiga kad je Asimov u pitanju, znaci ne samo kroz Zaduzbinu i oni naprave ovako nesto.. Ok, rekli su objasnice, hajde da vidimo.

Ono sto je meni u celom serijalu knjiga ubedljivo najbolje je upravo sam taj kraj kad ona ekipa dolazi do onoga sto su trazili(da ne spojlujem) i to jedva cekam da vidim kako ce da ekranizuju i ne mogu da zamislim ovu hladnu plavusu, znaci nikako ne mogu da je zamislim i bas sam razocaran..

Objavio: Freak37
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2021 u 20:10
Dobra prva sezona !

Objavio: prevodilac
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2021 u 17:52
ko je čitao knjige bolje da preskoči.
ko nije čitao knjige, neka pogleda i onda ih pročita.

Datum objave: 29.Studeni/Nov.2021 u 07:53
Odgledao i po meni ne zasluzuje prelaznu ni kao SF serija ,pa Star trek Discovery je bolja a da ne pominjem Expanse,a sto se tice Zaduzbine Isaka Asimova ,samo se pitam kako ih nije sramota ovakve ekranizacije romana pa cak bila i samo inspirisana radom autora,sto su istakli opet je smece 

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2022 u 18:12
Meni je serija sasvim prihvatljiva. Baš mi se dopala i priča koja se vrti oko tri cara (Kleonska dinastija).
Li Pejs je fenomenalno izneo uloge i svakako je najsvetlija tačka serije zajedno sa Demerzel.

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Objavio: baho
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2022 u 20:44
Ma OK je serija... Čitao sam i Zadužbinu iliti Fondaciju (kako gdje je prevedeno) i zapravo mi je OK što nije potpuno isto, nego su karte malo "izmiješane".
Ono što se nekima možda neće svidjeti je to što je ovo nekako "world building" sezona (sezona u kojoj se poslaguju karte)... Pa mogu možda pričekati da bude još...

-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<
Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).

Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2022 u 22:10
Ako je serija bazirana na istoimenoj knjizi (trilogiji), bio bi red da ne iskrive toliko sliku, a  sve su skoro promenili skoro nema ni jedne stvari kao u knjizi, ako ima nek mi neko kaze sta, da postoji kloniranje (a nema ga),  carevi glavni i oko njih se vrti prica ( a samo im se imena pominju), Gal zensko i bitan lik, ( inace nije i ima samo malo na pocetku...) zasto je bas morao i da se  prekrsi prvi zakon robotike. A prave ideje Asimova nisu u Zaduzbini vec u drugim knjigama, ova trilogija sluzi kao spoj i preludijum pred zavrsetak, koji je po mom misljenju maestralan, iako nije tako planirao, Asimov je nakndadno objasnio.

Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2022 u 11:11
Sve sto je Alex rekao,potpisujem,nema ovo veze nikakve sa knjigama sem imena. Iskoristio par imena iz knjiga i napravio nesto novo ,sasvim drugacije i nekvalitetno.

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2023 u 19:05

Datum objave: 13.Svibanj/May.2023 u 22:54
 Druga sezona je najavljena za 14.jul 2023.
http://%5bTUBE%5dogReJyWgkBU%5b/TUBE%5d" rel="nofollow -

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2023 u 18:42

Objavio: dovedimolopovenavlas
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2023 u 13:09
nije nesto. .

Objavio: klass
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2023 u 19:18
Druga sezona bolja od prve. Razjasnjene neke stvari... Ipak, koliko je novca ulozeno, mogli su i malo bolje. Ocena 6.

Objavio: Boxter7
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2023 u 21:58
Odlična druga sezona. Spržio je odjedared.

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 08:05
Pa poslusao sam savet od nekoga ovde sa foruma,znaci poceo da gledam kao nesto sasvim novo ,a ne kao Zaduzbina od Asimova posto sa njom nema ama bas nikakve veze. I nije tako lose ,niista posebno ali bar moze da se gleda.

Objavio: iromafia111
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 10:41
Sinoć sam pogledao s01e03 i 04 i mogu reći da sam 90% siguran da odustajem. Nije to za mene.

-------------

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 11:41
Pa da kjovo samo tako i moze, ali sam ja kao i Iro odustao u prvoj sezoni nakon cetiri epizode, kad sam cuo za osmu valjda, i ona prica o carevima i ...  , kao sto rekoh hteo sam da vidim kako su zamislili taj `svet`. Opet meni je Asimov fantastican i jedan od omiljenih pisaca,  opet kao knjige `Roboti` mi se svidjaju i zanimljivi, `Carstvo` onako, Preludijum... i U susret ... dosadno, Zaduzbina mi je dobra, a najbolje su mi mozda `Na rubu Zaduzbine` i `Yaduzbina i Zemlja`.

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 12:37
Pa pazi druga sezona tek nema veze sa knjigama,sem sto se pominju imena iz knjiga ,ali mozda mi i tako bolje . Vise se ne nerviram kako su sta izmenili vec jednostavno ovo je neka nova prica. Inace od Asimova sve volim po meni najbolji pisac Sf ikada, Dina mi je najbolje delo ,prvih 6 knjiga ,ali Asimov mi je prirastao srcu vise od svih. Da ne gresim dusu od novijih pisaca nista nisam citao ispao sam malo iz fazona. I da Bogovi licno mi je jedan od omiljenijih romana

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 14:11
Ok, ako tako postavis da je nesto novo.  Pa i Tocak vremena  mi je sporan , iako svako ima delove ili pak knjige koji je jedva procitao,  ali dobro realno takve klasike zanra je tesko preneti na platno, tj. docarati atmosferu i likove, Dina je klasika,  jeste Bogovi licno je odlicna,  ostale tri mi nisu toliko u tom sklopu,  a  nastavak Zaduzbine odlican i kako je priveo kraju, maestralno. Samo da prespojim da ne poredim sa delom, i onda ce biti dobro, posmatracemo radnju i likove kako su autori zamislili, pa cemo to komentarisati.

Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 14:41
Pa Tocak vremena nisam citao i ondak mi je serija dobra. Nisam jos krenuo drugu sezonu cekam sve epizode

Objavio: ar8c
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 19:03
Nisam čitao delo, zato mi je valjda lakše da ne tražim dlaku u jajetu i procenjujem isključivo kinematografski pokušaj. Gledam samo iz razloga što supruga insistira da završimo započeto i nemam nekih drugih razloga. Mozak na ispašu i makar malo uživam u vizuelnom aspektu u koga su očigledno ponešto uložili i para i truda.

Ostala je još ova poslednja, verovatno da se večeras "odradi". Tek sada pred kraj druge sezone ima nešto supstance i aktivnosti, a do tada uglavnom p(l)litka i naporna beskonačna dramatizacija i vrtenje u krug. Uz neizbežnu dozu korektnosti naravno. Ali dobro, nek nastave uzlaznim trendom i lakše ću dalje odrađivati materiju. Šta se danas sve pravi, ovo je sasvim gledljivo.

Objavio: Mizi
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 19:36
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

supruga da se večeras "odradi".

Pervert!!!!

Objavio: Mizi
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2023 u 19:37
Inače, odlična serija.
For someone.

Objavio: ar8c
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2023 u 17:16
C, c, c, Mizi, samo ti to u glavi perverznjaku jedan

Kad smo već kod toga, "odrađeno je" i poslednje poglavlje serije pa sada mogu lepo da odmorim dok nas ne počaste trećom sezonom.

Objavio: bracaco
Datum objave: 30.Rujan/Sep.2023 u 19:56
Moj utisak loš, naravno ima puno gorih ali za ovu ocenu i preporuke očekivao sam mnogo više. On primeti da je nešto vizija jer nema senku, ali kad je on vizija, odeća samo leprša na vetru. Nju sahranjuju uz sve počasti, ali klinca izgleda bacuili u potok?! Kad praviš seriju koja treba da pokreće na razmišljane bar izbegni gluposti. Dramaturgija ponekad ko u maloj nevesti.. Lično žao mi je što sam izgubio vreme na dve sezone, obećavala je u startu ali se kvarila kao da nisu znali šta će i kuda će.

Objavio: prevodilac
Datum objave: 30.Rujan/Sep.2023 u 21:15
Serija je kao što sam rekao ok, za one koji nisu čitali knjige. Ko je čitao, lepo u prevodu samo promeni imena: Hari (seldon),Gala(dornik),Sali(hardin), Hober(Melou). A Zadužbina u Ostavština i ne razmišlja o knjigama. Jadan Asimov, posle ove serije je postao Ventilator na nebu.

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2025 u 23:31
Meni je serija sasvim solidna, knjige nisam čitala... Ima par stvari koje su mi zasmetale, ali drži mi pažnju neobična i nepredvidljiva radnja... Glumačka ekipa i vizuelni efekti su takođe odlični Thumbs Up

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: robi75
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2025 u 07:52
Odustao na pola druge sezone. Mozda pokusam opet, ali bas me smorila, postala mi nezanimljiva. Prva sezona cobra, solidna.

Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2025 u 12:11
Uf treca sezona je ocajno pocela ,valjda ce vise oni kleon klonovi da izumru ,dosadili bogu i ljudima,jedino Demerzel sto nesto vredi ali naravno nikake veze sa knjigama ,gledati kao nesto novo . Mazgov iliti mula ocajan glumac izabran pa mogli su bar po opisu iz knjige slicnu facu da izabrru. Cini mi se da je na kraju druge sezone bolji izbor bio i da nije ovaj glumac. Napravise sprdacinu od jadnog mazgova nesrecne duse u sustini.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk