Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Da li je Quentin Tarantino - kreten? (11.11.2018.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Da li je Quentin Tarantino - kreten? (11.11.2018.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
denamo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj denamo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Da li je Quentin Tarantino - kreten? (11.11.2018.)
    Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2018 u 13:34
Kakav kretenski naslov!
Na vrh
denamo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denamo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2018 u 13:40
Čak i da je istina sve što je napisao Morricone, ne vidim zašto bi to Tarantina činilo kretenom, ali vidim da bih stoga ovog bez problema mogao nazvati kretenom, opet mimo svega što je napravio u svojoj karijeri. Između ostalog, nazvati Tarantina neoriginalnim mi je malo neukusno.
Na vrh
adm1r View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj adm1r Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2018 u 14:44
Uopšte nije tajna da je Tarantino inspirisan azijskom kinematografijom i da redovno "posuđuje" od iste. Da li je to originalnost ili neoriginalnost, ne ulazim u to, pošto se meni lično njegovi filmovi i ne dopadaju toliko. Ali da je jedan Morikone nazvao ovog kretenom, je malo neoriginalno i bezobrazno. Svašta.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2018 u 18:30
Sjećam se da sam sličnu izjavu Moricconne-a pročitao i poslije Đanga, kada je rekao navodno nešto ovako slično. Kako nema viziju, koristi muziku u filmu bez smisla i rekao je da neće sa njim više sarađivati.
Kada sam kasnije vidio da ponovo sarađuju pomislio sam da su to bile neke novinarske baljezgarije, da vjerovatno nikada nije rekao tako nešto, ili je bilo preuveličano ili izvučeno iz konteksta. Evo sad se opet isto ponavlja.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2018 u 23:10
Suviše je filmova i mučkih dela u svetu napravljeno, pa je veoma teško poverovati u neku originalnost. Svako nekog kopira u današnje vreme a kopiralo se dosta i u stara vremena, možda je negog i Morricone kopirao pre nego što je postao poznat. Quentin Tarantino! je režiser a Ennio Morricone kompozitor, to znači da rade u različitim umetnostima i sasvim je normalno da im se razmišljanja nepodudaraju.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2018 u 02:31

Ne znam da li je kreten, znam da karantino toliko "pozajmljuje" da malter otpada. Zna to i Morikone koji je komponovao muziku za njegov prošli film kao što je to uradio i za film koji je dotični dobrano operušao.

Ko ne veruje neka odgleda bar početak, preciznije, do onof dela u kom se pojavljuje Klaus Kinski. A to je samo jedan film. Uzgred, Velika tišina je ua mene najbolji špageti vestern. Serđo Korbuči je dobijao bitke, Leone je dobio rat.

Ono što je Brega za nas to je dotični za film.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2018 u 11:43
Ne bi mi sad mrsko da proguglam. Znači Morricone je sve  demantovao i prijeti tužbom njemačkom Playboy-u.  Tarantina navodno smatra jednim od najboljih režisera današnjice.

Njegova izjava:

It has come to my attention that Playboy Germany has come out with an article in which I have stated extremely negative comments about Tarantino and his films, and the Academy. I have never expressed any negative statements about the Academy, Quentin, or his films — and certainly do not consider his films garbage. I have given a mandate to my lawyer in Italy to take civil and penal action.

I consider Tarantino a great director. I am very fond of my collaboration with him and the relationship we have developed during the time we have spent together. He is courageous and has an enormous personality. I credit our collaboration responsible for getting me an Oscar, which is for sure one of the greatest acknowledgments of my career, and I am forever grateful for the opportunity to compose music for his film.

In London, during a press conference in front of Tarantino, I clearly stated that I consider Quentin one of the greatest directors of this time, and I would never speak poorly of the Academy — an important institution that has given to me two of the most important acknowledgments of my career.

Ažurirao yolix83 - 12.Studeni/Nov.2018 u 11:56
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 08:27
Ja uopće ne bih pridavao neku veliku veliku pažnju baljezganju, jer očito su njih dvojica ko muž i žena. Posvade se na pasja kola, pa idemo dalje. Morricone je vjerovatno blebetao u "zatvoreni" mikrofon. Vjerovatno je novinar obećao da taj dio neće objaviti. Naprosto svugdje u svijetu zaposleni ljudi ogovaraju kolege s posla, pa što ne bi ego manijaci- umjetnici i artisti?
Tarantino ne krije da u svojim filmovima koristi uticaje svega i svačega, pitanje je da li to radi dobro. Radi izvanredno. Koga briga je li nešto direktno "citirao" u sceni ili je zamotao. Zna on što radi, a radi ponavljam izvanredno.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 11:53
Dnovinari - ima ih po celom Svetu.    

Junior dnovinar izvadi iz konteksta nešto i napiše senzacionalan naslov.
Senior dnovinar izmisli ceo intervju.
Master dnovinar - napiše klikbejt a u tekstu ni reči o onome u naslovu.

Inače, Tarantino ima svoj stil, šmek, viziju, brend pravljenja filmova.
Glupo je i neukusno uopšte pominjati kretene i idiote u medijima.

Da li je Tarantino? Ili nije? Naravno da nije. Pogledati samo budžet, zaradu, slavu koju je do sada stekao.
A da Morikone proziva Tarantina je glupost. Zašto bi prozivao nekog sa kim može da zaradi laku lovu. Nema logike.

* o kvalitetu Tarantinovih filmova, to je neka druga tema... Neki su nam super, neki prosek, neki ispod proseka,... stvar ukusa.    

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 12:24
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

Morricone je vjerovatno blebetao u "zatvoreni" mikrofon. Vjerovatno je novinar obećao da taj dio neće objaviti.
Koliko sam skontao iz 2-3 članka koja sam otvorio kad sam guglao,  Morricone tvrdi da uopšte nije razgovarao ni sa kim iz Playboy Germany. 

Dakle izgleda da je u pitanju je ovo

Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Senior dnovinar izmisli ceo intervju.

Nešto jeste bilo, možda neke izjave poslije Đanga što sam napisao, ne znam ali čini se preuveličano. Morricone ima koliko, 80-90 godina, baš ne liči da on nekog sa kim sarađuje naziva kretenom.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 12:53
Kako god... Neko spomenu Bregu... Da, može se povući neka paralela. Krao, reciklirao svoje ili ukradeno i sad reciklira (najveća šega je ona neka pjesma na talijanskom kopija Hajdemo u planine)... Ali svi i dalje slušaju Dugme i manje ili više ono što je kasnije radio.

Tako i Tarantino. Čovjek prosto radi dobro, kako god da to radi. Rekao neko ovo ili ono. Svidjelo se to nekome ili ne. Na kraju ga većina gleda.

Btw, Osmorka mi je western kakve treba snimati u današnje vrijeme. Tj. moderan western (western s modernim pristupom). A opet odaje omaž onima na čijim ramenima stoji, westernima prije toga. Dio toga je i Morriconeova muzika.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 13:35
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Btw, Osmorka mi je western kakve treba snimati u današnje vrijeme. Tj. moderan western (western s modernim pristupom). A opet odaje omaž onima na čijim ramenima stoji, westernima prije toga. Dio toga je i Morriconeova muzika*.

Nisam gledao još ali ću pogledati. Inače, westernima je najviše opao kvalitet, mada i klasici nisu imali neku priču... Osveta, loši i dobri momci. Nek' snime film gde loši momci pobeđuju.   

* razlog više da je ovo izmišljen intervju, jer niko neće da pljuje u vodu koju pije.    

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 13:55

Nek' snime film gde loši momci pobeđuju.   

Pa evo ovaj gore Korbućijev Il Grande Silcencio što je Stole postavio ima tako netipičan kraj.
Ili npr. Pekinpo-ov The Wild Bunch, nema dobrih i loših momaka, samo divlji zapad.

Hateful Eight i ne smatram westernom. Samo je smješten u to vrijeme i prostor.  Više sliči filmovima u kojima otrivaju ubicu pa se na kraju ispostavi da je batler to uradio.  Taj tip filma, ono što kažu  ameri u slengu "whodoneit" movie.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 14:25
Izuzetan film TRAILER.    

Dobro me podseti da ga repriziram uskoro. Hvala Yolix83.    

Na vrh
dzems0 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzems0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 20:34
Lopuža nego šta! Mislim da je Kil Bil film u kom se to najbolje vidi. A i ostali. A šta reći za Podlih Osam? Da je bilo koji drugi reditelj to snimio, svi bi rekli da veće smeće u životu nisu gledali, ali eto pošto je to Tarantino, onda je to remek delo. Što je po meni poltronstvo, a ne objektivna kritika. Ako neko zna, voleo bi da mi kaže koja je poenta tog filma? Koja je poenta prosipanja galona krvi i povraćke Evo ja ću vam odmah i odgovoriti. To je samo po sebi poenta. 
Chepe
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2018 u 09:23
Originalno postovano od strane dzems0 dzems0 piše:

L. Ako neko zna, voleo bi da mi kaže koja je poenta tog filma? Koja je poenta prosipanja galona krvi i povraćke Evo ja ću vam odmah i odgovoriti. To je samo po sebi poenta.  
Obično ni najveći kritičari Tarantina nemaju nikad ništa loše da kažu za Pulp Fiction ili Reservoir Dogs, pa da ja onda pitam, koja je poenta tih filmova? Je li to poltronstvo? Kako tu ništa ne smeta?

Poenta je ista kod svakog filma koji je Tarantino snimio. Da kao filmofil sjedneš, uzmeš kokice i uživaš. Nema tu nikakvih dubljih i skrivenih značenja i izvlačenja pouka. Tarantino na filmove gleda kao zabavu, ako to nekom nije do sad jasno onda ne znam. I što se tiče prosipanja krvi samo zarad prosipanja krvi, šta ima loše u tome? Postoji cijeli podžarn posvećen tome, slešeri, što ipak Hateful Eight nije.

I ne želim uopšte da ulazim u neku besmislenu raspravu oko Tarantina. Meni je savršeno jasno da je on polarizovana ličnost. Neki uistinu kažu da je remek djelo samo zato što je to Tarantino ali isto tako neki traže dlaku u jajetu u njegovim filmovima a da je neko drugi snimio, pogledali bi ga opušteno. Lično ga nikad nisam smatrao velikim umjetnikom, ali ima svoje mjesto pod nebom i uvijek ću rado pogledat njegov film. Opušteno Wink

Dobro me podseti da ga repriziram uskoro. Hvala Yolix83.    
I ja sam isto zreo da ga ponovo gledam. Vrlo ga se slabo sjećam, sjećam se samo dojma koji je ostavio. Smile
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2018 u 18:41
 Imam dojavu da će Moricconne tužit Bivu zbog kleveteLOLLOL

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2018 u 18:49
Neka stane u red
Mnogi su se hteli dočepati Bivine glave i pisaljke, no ne da se Biva.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2018 u 20:29
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

Imam dojavu da će Moricconne tužit Bivu zbog klevetelollol

U pravu si draga Cersei.   

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2018 u 02:30

U svakoj šali ima istine. Uveriće se onaj ko bude iskoristio linkove i pročitao šta skedi u nastavku.

Kakve veze imaju brega i karantino ?

Ispostavilo se u nekim mojim razmišljanjima da ih dosta toga povezuje. Nisu slični samo po tome što "pozajmljuju", plagiraju, montiraju (dopisati po želji) tuđe, slični su i po tome što daleko od očiju javnosti  kupuju autorska prava. Brega se još nije izjasnio iako je uzrok gašenja jutjub kanala i emisija koje se skidaju zbog nepoštovanja autorskih prava. Ja slušam radio, nemam tv u sobi u kojoj se izolujem i uglavnom na jutjubu nalazim ono što me zanima. Naišao sam tako na neke ljude koji se žale na izvesnu bugarsku kompaniju koja je od PGP - RTS-a otkupila autorska prava. Iza kompanije registrovane u Sofiji stoji brega lično i on preko jutjuba skida sve ono na šta ima autorska prava. Ljudi su u pauzi između priče puštali narodnu izvornu muziku (uglavnom kola kao što je Moravac, Užičko itd) i te su im emisije blokirane od strane jutjuba. Oni zato krive bregu. Probao sam da nađem i tu emisiju ali i ona je nestala. Brega ili bilo ko drugi, ako je otkupio prava na, na primer, Đurđevdan moći će da tuži svakog ko tu pesmu izvodi bez njegovog znanja. Isto sledi i za Muju koji kuje po mesečini, klape, Zagorje zelene...

Isto to je najavio i karantino da će da uradi. Kad je snimao Inglourious Basterds (2009) dao je intervju u kom je rekao da namerava da otkupi autorska prava na špageti vesterne i filmove koje je voleo da gleda kao klinac. Ne znam da li to znači da je autorima ili, u ovom slučaju, naslednicima S.Korbučija, onemogućeno snimanje rimejka. Ne znam da li je karantino platio iz svog džepa ili je to uradio neko drugi umesto njega. Ono što znam da je opšta povika kako hoiivuđani nemaju ideja, rimejkovi su loši, plagira se na veliko i malo...Ukratko, toliko toga se radi na štetu autora i oni se ne tolerišu, toleriše se esencija svih tih pojava i mahinacija u kojim prosečni i neinvetni karantino profitira. Ili možda profitiraju oni koji mu obezbeđuju preko ogromne reklamne mašinerije takav status. 

A to što je iskasapio Veliku tišinu koju je "obradio", e to mu neću oprostiti dok sam živ.

Ne znam kakav je Morikone i kakva je obo novinarska patka, znam da je ispao veliki laf kad se dogovorio sa organizatorima Gitar art festivala pre deset leta oko izvođenja svoje kompozicije. To je neka druga priča.

Ažurirao Stole Haringa - 15.Studeni/Nov.2018 u 07:16
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.