Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tabula Rasa (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Tabula Rasa (2017)

Tabula Rasa

Tabula Rasa (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, triler, horor

Trajanje:

60 min

Autor:

Malin-Sarah Gozin
, Veerle Baetens

Glavne uloge:

Veerle Baetens
  >  Annemie D'Haeze
Gene Bervoets
  >  Inspecteur Jacques Wolkers
Natali Broods
  >  Dr. Mommaerts
Stijn Van Opstal
  >  Benoit D'Haeze
Jeroen Perceval
  >  Thomas De Geest
Ruth Beeckmans
  >  Karen
Cécile Enthoven
  >  Romy D'Haeze
Hilde Van Mieghem
  >  Rita
Peter Van den Begin
  >  Vronsky
Lynn Van Royen
  >  Nikki
François Beukelaers
  >  Walter
Tom Audenaert
  >  Olivier
Gregory Frateur
  >  Jackson
Jan Debski
  >  Schilpadman met bokaalbril
Bilall Fallah
  >  Mozes

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tabula Rasa (2017)
    Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2018 u 22:37

Tabula Rasa (2017)

Žanr:
triler

Uloge:  Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval

Jezik: holandski

Radnja:

Psihološki triler o Mie, mladoj ženi s amnezijom koja je zatvorena u strogo čuvanoj psihijatrijskoj bolnici. Mie poseti detektiv Wolkers koji tvrdi da je ona poslednja osoba viđena s nestalim Thomasom Spectreom. Kao svedok i prvoosumnjičeni, čini se da je ona jedini ključ u ovom zagonetnom nestanku. Mie ne može biti otpuštena iz bolnice dok ga ne pronađu. Kako bi rešila zagonetku da ga nađe, mora rekonstruirati izgubljena sećanja i naći put kroz tamni labirint njene nedavne prošlosti. Što više povraća sećanje, to više gubi poverenje prema ljudima oko sebe. Osim prema drugima, gubi ga i prema sebi samoj...

Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2018 u 13:20

I ovu seriju prevodi - mirha   
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2018 u 23:33
Sta reci Belgijanci su ozbiljnoj ofanzivi za serijama. Setimo se samo Salamnder Clan Public enemy Hotel Beau Sejuor
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2018 u 03:03

Hvala na prevodu, počinjem sa gledanjem.

Dobri su Belgijanci i bili bi još bolji kad bi povisili starosnu granicu. Public enemyje imao oznaku +10 koliko me pamćenje služi.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2018 u 07:50

Nisam razmisljao o starosnoj granici, po meni krimi serije i nisu za decu.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2018 u 22:13

Le passager (TV Mini-Series 2014)

Nisu Belgijanci izuzetak. Gospoda sa frankofonskog govornog područja vode računa o tome. Cilj je što veća gledanost i to postižu smanjenjem starosne granice. Nebitno je da li klinci trebaju ili ne da gledaju krimi ili slične serije, bitno je da ih što više ljudi gleda. Frankofonci imaju i jezičku barijeru kao otežavajuću okolnost što se takođe odražava na tržište. Prinuđeni su da koliko mogu udovolje preostaloj publici i to za sada dobro rade. Još uvek snimaju dobre serije koje odlikuje dobar scenario i gluma i tu popuštanja nema. Iz priloženog vidim da si gledao Ennemi public na koju famozna starosna granica nije toliko uticala. Uticala je na scenu u kojoj lovačka puška obavlja posao. Pucano je u kuhinji, iz blizine a rezultat je maltene beskrvni keš.

Tabulu Rasu sam skinuo i počinjem sa gledanjem tokom vikenda.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2018 u 11:29

Stole,

Nisam znao za ove podatke. Sto se tice Belgijanaca, trazio sam nisam pronasao, posto govore holandski i flamanski, koje serije su na  flamanske a koje  ''belgijanske''. sa holandskim jezikom.

Negde sam cini mi se procitao da je briljantna serija Hotel Beau Sejour flamanska.

Bilo bi interesantno napraviti subpodelu na flamanske serije i serije na holandskom jeziku.

Pri tome je zanimljvio da je serija Enemi public, iako belgijska na francuskom jeziku!?

Hvala za link za francusku seriju.Ako te ne mrzi ppeoruci mi njihovu najbolju crimetriler mystery, seriju 

svih vremana, jer francuske serije ne poznajem.

Pozdrav
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2018 u 12:21
  Belgiju čine dva naroda (Valonci i Flamanci) koji ratuju međusobno još od srednjeg veka. Valonci pričaju francuski, Flamanci holandski. Klice sukoba su lepo opisane u romanu Lav od Flandrije koji je, bar za mene, najbolja literatura iz toga dela sveta. Taj sukob im nije trebao jer ih je unazadio. Bili su u svakom pogledu najbolji deo Evrope.

Belgijanci imaju samo monarhiju koja ih spaja, sve ostalo je diskutabilno. Na primer, da bi sprečili sukobe, broj ministara mora da bude izjednačen. Od njih deset poovina (petorica) su Flamanci dok druga polovina otpada na Valonce. Oni su jedan narod za razliku od Švajcaraca ili Kanađana koji govore francuski.

Serija Ennemi public je iz valonskog dela, Hotel Beau Sejour iz flamanskog. Ne mogu to drugačije da objasnim. 

Le passager je prošao ispod radara i ima samo jednu sezonu. Nadam se da će skupiti pare i nastaviti dalje. Pisao sam ovde negde o seriji. Naleteo sam savim slučajno na nju kad sam na IMDB-u njuškao oko nove sezone serije Braquo koju si sigurno gledao. Ja sam glavnog glumca prvi put video kao momka Beti Blu i bio sam prijatno iznenađen kad sam video koliko je napredovao.

Pretpostavljam da si gledao i Spiral (2005– ) koja je kod nas imala premijeru imala na RTV-u. Les témoins ( 2014– ) je takođe prošla ispod radara ili bar nisam video bilo kakvu reakciju. Prva sezona je solidna dok me je druga oduvala, toliko mi je bila dobra.

Od misterija nema bolje od serije Les Revenants The Returned ( 2012– ) koja ima nekoliko rimejkova i varijanti koje sam pokušao da gledam. Najbolja varijanta mi je australijska serija Glitch ( 2015– ) koja je urađena na taj kalup. Odgledao sam prvu sezonu u cugu i ovo me podseti na drugu sezonu. Nju nisam batalio.

Svako dobro.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2018 u 16:19

Stole, 

hvala ti na ovom konciznom geo-politickom prikazu Belgije!

Braquo i Spiral nisam gledao.

Les temoins sam odgledao prvu epizodu, i posto nista nisam znacajno video i osetio nisam glwedao dalje.

The returned sam odavno markirao, planiram da to gledam.

Evo da ne ostanem duzan par preporuka za filmove

Filmovi Kajinek https://titlovi.com/titlovi/?prijevod=Kajinek&sort=4

Kontroll https://titlovi.com/titlovi/kontroll-aka-control-126974/

Perfect host https://titlovi.com/titlovi/the-perfect-host-131508/

Pistoleros https://titlovi.com/titlovi/pistoleros-113578/

Serije 
Shakal  https://forum.titlovi.com/shakal-2016_t84258.html
Palach https://forum.titlovi.com/shakal-2016_t84258.html
Mosgaz https://titlovi.com/titlovi/mosgaz-270156/

Proshchay, lyubimaya!    

ttps://titlovi.com/serije/proshchay-lyubimaya-3078256/

Mertv na 99% https://titlovi.com/serije/mertv-na-99-3113762/

Nadam se da barem nesto nisi gledao od ovoga.

PozdravSmile

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2018 u 22:32

Belgija je nastala za pregovaračkim stolom kao rezultat dogovora velikih sila. Po saznanjima pojedinaca Belgija je bila tampon zona koja je štitila Englesku od invazija iz Evrope. Danas ih na okupu drži monarh i Brisel kao centar raznoraznih belosvetskih organizacija.

Francuzi su imali De Gola koji je uspeo da uradi ono što je nekolicina ljudi uspela u istoriji. Na miran način je jenkije poslao kući pošto je uredio francusku kulturu kad je uveo je ono što ja nazivam kvotama. Na primer, domaći distributeri su smeli da uvezu 100 filmova, strip albuma i tome slično. To im je bila godišnja kvota koju nisu smeli da prekorače. Rezultat su francuski strip, film, muzika...Zanimljivo je da nisu bili zatucani i da su bili i ostali otvoreni za strane uticaje. Slavni džezeri poput Majlsa Dejvisa su harali Parizom i učili Evropljane kako se to radi u nekom getu. Isto važi i za njihove filmadžije poput dragog mi Melvila koji nije krio da su mu uzori američki krimići tridesetih godina prošlog veka. A on važi za čoveka koji je imao veliki uticaj na francuski Novi talas.

Da ne dužim i ne izlazim iz teme, industrija je jedno a manufaktura nešto sasvim drugo. Kad god mogu biram.

Podsetio si me na Mosgaz koji imam dugo u planu. Moram da stvorim malo slobodnog vremena za majora Čerkasova. Ne bih da zatrpavam temu filmovima. Setio sam se još jedne francuske serije koja podseća donekle na Spiral. Jo (2013) nije loš iako je amerikanizovan. Nije loš jer komotno može da posluži kao turistički vodič za Pariz. Znao sam za neka slavna mesta ali sam ostao zatečen katakombama za koje nisam znao da postoje.

Odgledao sam pilot epizodu i trenutno nemam primedbi. Glavna junakinja se druži sa Alchajmerom u više vremenskih perioda što dodatno komplkuje priču. Izgleda da inspektor inspektor iz federalne policije zna svoj posao i da će njegova uloga u borbi protiv selektivne amnezije imati najbolji rezultat.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2018 u 00:36

Nisam znao ovo za Belgiju,

Ako nije tajna sta si po vokaciji?  Ja sam profesor muzike, film mi je hobi jos od 15 godine.

Zadnjih godina 90 posto gledam serije, zbog manjka vremena , posao , porodica , dete ,lakse nadjem sat 

vremena za jednu epizodu, nego dva za film.

Znam Joe, odgledao sam davno prvu epizodu, nije iskljuceno da pogledam celu seriju.

Pozdrav Aleksandar
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2018 u 22:30

Stole, 

Kada si spomenuo generala De Gola, setih se fenomenalnog filma o atentatu na njega. Inace on je preziveo 4 atentata a ovaj film je o najopasnijem  atentatu koji je izvrsen na njega .

Zove se The day of the jackal 
https://titlovi.com/filmovi/the-day-of-the-jackal-2962679/

Neverovatno je  da je film koji je snimljen 1973 izdrzao zub vremena , i da dan danas deluje savrseno u 

svakom segmentu. Licno mislim, da dan danas ne bi bili u stanju da naprave ovakav film.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2018 u 23:10
  Ja sam čuvar plaže u zimskom periodu.

Šalu na stranu, gde smem da napišem i da rizikujem da mi zalepe nadimak koji će me pratiti do kraja forumskog života.

Ortak mi je jednu košarkašku sezonu proveo u Belgiji. Rekao mi je da su Flamanci i Valonci luđi od nas. Na primer, u flamanskom delu, pandur Flamanac, šatro ne razume francuski. Kad uvidi da ga pita stranac počne i on da parla na francuskom.

Serije sam počeo da pratim jer su u svemu nadmašile film. Počelo je to sa prviom sezonom Tvin Piksa koja je pomerila tv i filmske granice. Danas serije doživljavaju svoju renesansu jer glumci i reditelji A produkcije sve više snimaju serije. One su između ostalog zahvalne jer brzo vraćaju uložene pare.

O.Maršal je autor serije Braquo koja ne idudara mnogo od njegovog opusa. Čovek je radio u policiji i zna sve tajne zanata koje prenosi na film. Ima iza sebe odlične krimi filmove koji zbog jezičke barijere prolaze ispod radara. Najviše komentara je imao film Les Lyonnais dok se za ostalo ne zna. Da ne grešim dušu, nisam video nikakvu reakciju.

Ne samo da sam gledao Šakala već sam pročitao knjigu Frederika Forsajta. Posle sam se bacio na preostale knjige i ekranizacije.

De Gol je preživeo atentata da im se ne zna broja. Postoji slika na kojoj se vidi da su svi oko njega poljubili zemlju doj on stoji i mirno čeka sledeći metak. Zahvalili su mu tako što nisu glasali za njega na izborima. Ubrzo posle toga jenkiji su vratili dvoje podmornice i slične igračke. Sa francuskom kulturom je teži slučaj, vidi se da se još uvek koprcaju.

Umalo da zabiravim, Šakal je imao rimejk sa Brus Vilisom. Bleda i isprana kopija originala.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2018 u 12:35

Da gledao sam Brus Vilisa rimejk, nema veze sa zivotom.

Krecem i ja da gledam Tabula rasa.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2018 u 03:00
  Završio sam sezonu i zadovoljan sam viđenim.

Belgijanci nisu podbacili ni u ovoj seriji čija radnja na prvi pogled izgleda tako zamršena i teška za praćenje. Glavna junakinja je sva u rasulu posle depresije i saobraćajke koja je dokusurila. Preživela je ona to ali sa posledicama zbog kojih se našla zatvorena u ludnici. Ima selektivnu amneziju i pamćenje joj se polako vraća u fragmentima koje ona ali i svi zainteresovani za njeno zdravlje pokušavaju da sastave u jednu celinu. A motivi su razni, od njenih najbližih pa do federelanog inspektora koji ima nedelju dana do penzije. Njegov motiv je itekako zanimljiv i on je, da toga niuje svestan, jedan od uzroka njenih problema. Metod kojim se želi spasiti od zaboraba sve što se može je na prvi pogled jednostavan. Sveska u kojoj arhivira svoju memoriju preko crteža, skica i zapisa razumljiva je samo njoj i donekle piromanu kome jeste mesto u ludnici. Njegov lik je takođe dobro osmišljen, zanimljiv i odlično realizovan. Bez ovog epizodiste koji ga je oživeo serija ne bi bila to što jeste. Pomoć joj dakle stiže sa svih strana, čak i od nje same a da toga nije svesna. Nisu svi dobronamerni kao što nemaju iste motive u ovom zamešeteljstvu u kom ima koketiranja sa hororom , art filmom i odličnim trilerom koji u poslednjim epizodama preko neočekivanih tvistiva dostiže svoj klimaks.

Da ne dužim, mislim da će biti nagrađen onaj ko izgura prve epizode čija radnja je dosta usporena. 
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2018 u 12:32
Odlična serija koja drži pažnju do poslednje minute svih devet epizoda.

Priča, glumci, kadrovi, sve pet. Pohvale i za malu devojčicu koja je glumila ćerku, razvalila je ulogu. Clap

Ne znam hoće li biti još sezona, ali i ako ne bude ne bih se bunio, jer je priča lepo zaokružena.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Svibanj/May.2018 u 02:05
  U tom slučaju preporučujem belgijsku seriju Ennemi public.

Zaboravih da napišem da Belgijanci mnogo greše kad se ne šetaku kamerom kroz gradove i sela. Sela spolja izgledaju kao da u njima žive Štrumpfovi dok su stari delovi gradova kao iz bajke.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2018 u 14:45
Ima i na njemačkom... Ne znam ima li ripova.... ZDF je njemačka TV (Druga njemačka televizija)... https://www.zdf.de/serien/tabula-rasa
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2018 u 14:49
U stvari, može se pogledati na njemačkom, tu na njihovoj stranici (besplatno). Mislio sam da će proraditi neka regionalna zaštita, ali nije... :)
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2018 u 14:51
Netflix je prvi nositelj i financijer, Caviar iz USA ima ispostavu u Brusselsu, a ZDF je više net streaming partner u produkciji serije. Flamanski spada u Germansku grupu jezika, te je vrlo sličan njemačkome. ja sam gledao na flamanskome, a kao što sam napisao nema engleskoga podtona. Budu Ameri uvrijeđeni jer budu morali čitati..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.