Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Eteros ego Aka The Other Me (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Eteros ego Aka The Other Me (2016)

Eteros ego

Eteros ego (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2016

Žanr:

kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

101 min

Režija:

Sotiris Tsafoulias

Scenarij:

Sotiris Tsafoulias

Glavne uloge:

Socrates Alafouzos
  >  (as Sokratis Alafouzos)
François Cluzet
  >  Marcel de Chaffe
Dimitris Katalifos
  >  Aristotelis Adamantinos
Pigmalion Dadakaridis
  >  Professor Dimitris Lainis

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Eteros ego Aka The Other Me (2016)
    Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2018 u 19:22
Jelena22 hvala za prevod 👍
Na vrh
amir.mira View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amir.mira Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2018 u 01:16
prijatan triler, vredi ga pogledati
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2018 u 02:14
Sasvim solidan grčki krimi-triler-drama. Preporuka.    

* bez zamerki.    
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2018 u 22:17
Dobar film! 7/10
Na vrh
ROCCAFORTE, BELGRADO View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ROCCAFORTE, BELGRADO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2018 u 16:28
dobar grcki filmcic,vec vidjeno ,ali egzotican jezik ,dobar za pogledati
Na vrh
goran-juric-splica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj goran-juric-splica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2018 u 11:25
Samo da se složim sa ostalim komentarima. Vrlo dobar krimić, egzotičan jezik i odlična gluma i likovi. Glavna uloga je pravi anti heroj. Vrlo dobro i vremenski, napokon,normalan film. Oko 100 minuta.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2022 u 13:23
Meni je dobar  film,slozen je, u sustini meni je cista drama realizovana kroz kriminalisticku istragu.

Umesto the other me , korektnije je da stoji Verus amicus est tamquam alter .

Hajde, sta je novo, prijateljski brojevi se odnose na amicable numbers( smatra se da su potekli od Pitagorejaca), da se ne mesa sa friendly numbers, iz teorije brojeva.

Prvu formula dao je Thabit ibn qurra, kasnije i drugi vrhunski matematicari , a njima se pridruzuje i Pjer de Ferma mislim da se njemu pripisuje par (10.744 i 10.856) (podseti me ime na film La habitación de Fermat (2007)), posle su kompjuteri preuzeli ulogu da stavraju u nedogled parove.

Pitagora je imao pregrst zanimljivih citata, mada su mi npr. od  Cicerona i  Seneke bolji. U anticko doba odnos prema citatu je bio drugaciji ( posmatrano u svetlu genijalnosti), pa se pouzdano ne zna ciji su izvorno. Za pomenute u filmu nisam cuo, ali svidjaju mi se prvi i poslednji.

Sada imamo i temu dvoumljenja  glavnog lika (flegmatik dobro se vidi na jednom primeru sa kraja filma), vezano za temporalnu bolest ( vidimo emocionalnu i duhovnu pomoc i borbu), i eutanaziju  protiv necije volje ( neke zemlje su zakonski legalizovale  Holandija, Belgija,itd.) Posto se radi o Grcima sa stava Hriscanstva je u poptunosti neprihvatljiv postupak, a i imamo i Deset Bozjih zapovesti ( sesta je u pitanju). Pisem, jer se i ovo preispituje .

Slicno se odigrava i na kraju filma, u dijalogu,  da ne odem u spoiler , secem na pola i zakon i moral, postajem antiheroj?, pravda je odsutna i selektivna , isto tema za diskusiju.

Takodje nesto sto me opcinjava, provlaci se kroz svakodnevni zivot, isto je ubaceno pred kraj filma, skidam kapu takvim ljudima, ali opet bio bi spoiler.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Sijecanj/Jan.2022 u 13:41
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2023 u 00:02
Odgledao sam i drugu sezonu serije. Dao bih jaku osmicu a za prvu devetku. Druga sezona je vise u crime a manje u mystery fazonu u odnosu na prvu, sporujeg tempa. Finale je veoma efektan i neocekivan. Veliki dobitak za grcku buducu kinematogtrafiju. Bilo bi lepo da neko ovo prevede.
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2026 u 10:24
Odgledao na osvrt jednog od forumaša koji je oduševljen ovim filmom. Danas 10 godina poslije,film je iz 2016, mogu reći da je film čista dosada. Očekivao sam da osjetim to oduševljenj filmom koje opisuju komentatori, ali ništa. Gluma linearna bez osobnosti, dosadno. Priča ima potencijala ali je upropaštena bezličnim akterima.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2026 u 21:02
Da i serija mi se svidela.
Dobro forum je tu da razmenjujemo misljenja, prirodno je da ne ostavljaju ostavrenja isti utisak, tako i treba.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2026 u 21:04
Originalno postovano od strane jojo385 jojo385 piše:

Odgledao na osvrt jednog od forumaša koji je oduševljen ovim filmom. Danas 10 godina poslije,film je iz 2016, mogu reći da je film čista dosada. Očekivao sam da osjetim to oduševljenj filmom koje opisuju komentatori, ali ništa. Gluma linearna bez osobnosti, dosadno. Priča ima potencijala ali je upropaštena bezličnim akterima.

Eto ako se setis filma, ili vise njih koji su na ovaj fazon, a nisu dosadani  pa preporuci, sa zadovoljstvom cu pogledati.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2026 u 21:16

Prve dve sezone su fenomalne, treca je zivo sranje. Grci koji imaju najgoru kinematografiju u nasem okruzenju,nikada nisu snimili nista bolje od ovoga.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.