| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Prosvetarski filmovi |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Prosvetarski filmoviObjavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 12:27 |
|
Prosveta...specifična, često jezivo zapostavljenja društvena grana koja pred sobom ima Sizifov posao obrazovanja i motivisanja mladih, krhkih umova u teškom dobu, ne učeći ih tek zadatom gradivu, već i hraneći učenike i društvenim, neretko i životnim vrednostima, donoseći znanje, razvijajući svest, naše JA...ili bi makar tako trebalo biti (reče on, sa uzdahom i sećanjem na svoje pogane školske dane i zadrte i beživotne nastavnike/profesore). Ponekada, ponegde, pred tablom možemo imati velike, lukave, svestrane, učenicima bliske umove, koji nas izazivaju, motivišu, podržavaju, jačaju duh, čupaju iz nebrojeno kriza koje nam se nameću u toj dobi adolescencije, često mučnoj samoj po sebi.
Ovo bi mogla biti tema u kojoj ćemo se prisećati, preporučivati, skretati pažnju, hvaliti i kuditi filmove o profesorima te njihovim odnosima sa svojim učenicima. Pamtim Robin Williamsa u Dead Poets Society, Morgan Freemana u Lean on Me, Pfeifferku u Dangerous Minds, Dragana Nikolica u Idemo dalje, Dreyfussa u Mr. Holland's Opus, Poatjea u To Sir With Love, Edward James Olmosa u Stand and Deliver, Spejsija u Pay it Forward, Donata u Goodbye mr Chips, Michael Douglasa u Wonder Boys, Glen Forda u Blackboard Jungle, Bridgesa u White Squall, Jack Blacka u School of Rock, Jacksona u "187", dovoljno blisko temi i Rex Harrisona u My Fair Lady ili Anne Bancroft u The Miracle Worker, ili novije filmove Half Nelson, Detachment, francuski Entre les murs, kineski Not One Less...i tako dalje, i tako bliže, ta neću ih sam navoditi sve, hajd malo vi... Ažurirao puppet_master - 10.Srpanj/Jul.2017 u 12:27 |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 13:08 |
|
Meni je bliža uvijek bila japanska školska tematika od igranih filmova do anima.
Nekako su mi bliži i apokaliptičniji po tom pitanju. Mislim volim ja i američke obrazovno školske a pogotovo francuske ( Mangupi Polažu Maturu). Recimo japanski klasik "Battle Royale" ili "Crows Zero". Slažem se u potpunosti da ova tema nije uopće suvišna,dapače možda je čak i bila potrebna. Recimo u ovom žanru nisu bile samo drame , već i pravi akcijski biseri (SUBSTITUTE,Tom Berenger). Zato ovo je dosta široka i duboka tema i nadam se da neće otići u zastaru ili zaborav. Dajte ekipa malo filmova i komentara na ovu temu,pa svi smo se u nekom vrimenu školovali netko u školi netko po konobama i gostionama,ehm nisam ja.Nije bitna godina filma uopće. |
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |