Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Houston, We Have a Problem! (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Houston, We Have a Problem! (2016)

Houston, We Have a Problem

Houston, We Have a Problem (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2016

Žanr:

drama, dokumentarni

Trajanje:

88 min

Režija:

Ziga Virc

Scenarij:

Ziga Virc
, Bostjan Virc

Glavne uloge:

Bill Clinton
  >  Himself (archive footage)
Jimmy Carter
Lyndon B. Johnson
  >  Himself (archive footage) (as Lyndon Johnson)
John F. Kennedy
Richard Nixon
Dean Rusk
Josip Broz Tito
Slavoj Zizek
  >  Himself
David Scott

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Houston, We Have a Problem! (2016)
    Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 17:14
Jugoslovenski svemirski program

Slovence trese jugonostalgija LOL

Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 17:31
 Ma, ajde de!? Oduvjek sam sumnjao da mi nismo samo šarafciger majstori, već da umijemo i u svemir da idemo. Još samo da jave da je i Čak Noris odavde, pa da zaokružimo priču. Wink
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 17:33
...i ja sam skeptičan, no sačekajmo kompletan film...
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2012 u 19:06

Niste obratili paznju na kraj filma gde se film datira:

SPRING, 2013

Zanimljivo.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Vvesko View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vvesko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2016 u 22:40

Houston, We Have a Problem! (2016)

Režija: Ziga Virc
Scenarij: Bostjan Virc, Ziga Virc
Žanr: Dokumentarni
Jezik: Srpski, Hrvatski, Engleski, Slovenački
Država: Hrvatska, Njemačka, Češka, Slovenija
Trajanje: 88 minuta

Hladni rat, svemirska trka i NASA-ino sletanje na Mesec ključni su vesnici događaja koji su obežili čitavu jednu eru.

Oni su još i danas obmotani velom tajne i inspirišu brojne terorističke zavere. U filmu „Houston, imamo problem!“ reditelj Žiga Virc novim informacijama dovodi u pitanje obe strane priče. Ovaj intrigantni igrano-dokumentarni film istražuje mit o tajnoj američkoj kupovini kontroverznog jugoslovenskog svemirskog programa početkom 60-ih godina prošlog veka, vrednoj nekoliko milijardi dolara.
izvor:openunsubotica

Ažurirao Vvesko - 26.Srpanj/Jul.2016 u 22:41

Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2016 u 17:29
Zna li neko da li je ovaj dokumentarac dostupan online?
Ja sam tražio, ali nisam mogao da ga nađem. Smile

Ako neko zna gde bih mogao skinuti film, neka mi pošalje poruku. Hvala lepo.
Na vrh
amir-nuhanovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amir-nuhanovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2016 u 21:02
ja sam poodavno tražio ovaj film... Vaxxed se pojavio sa Tribeca Film festivala, ali ovog filma nema nigdje... zna li neko gdje se može downloadovati...  mora biti negdje, tim prije što imamo i naznaku kvaliteta filma (1080p.HDTV.x264)
Na vrh
PokahontasX View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PokahontasX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2016 u 22:56
Ja sam ga nasao na sajtu 1337x, bas kao sto je Sveti-Sava objasnio u komentarima svog prevoda.
Inace, gledalo je drustvance ovaj filmic i do dugo u noc se pricalo o istom.
Od muke smo se smejali, dooobro ismejali ... :)
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2016 u 23:43
Pogledao sam ga sinoć. Zanimljiv, svakako ga preporučujem za gledanje, uz opasku, imajte u vidu da je to igrano-dokumentarni film i nemojte se opterećivati šta je istina, a šta ne. Nepobitna činjenica je da je lova stigla.   WinkBig smile

Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2016 u 11:10
dajte neki link na pvt!
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2016 u 13:21
Mislim da SFRJ nije imala ni zemaljski program (za opstanak države posle Tita) a kamoli svemirski program (za koji treba ogromna lova, resursi - ljudski i tehnički).     

Doduše, imali su uspešan program za let na Goli otok.    

Svoje mišljenje o Titu bih zbog pravila na Forumu zadržao za sebe. Imao je velikih i vrlina i mana za svoga života.    

Generalno, političari svuda u Svetu oblikuju javno mnjenje i usmeravaju u pravcu u kojem njima najviše odgovara.   Bilo, jeste i biće.    

Možda je Tito pokušao da prevari Amere, vrlo teško da je uspeo da im proda "ono za ono" (jer oni imaju valjda nekog stručnjaka) a i da je uspeo ne bi dovoljno dugo poživeo da potroši taj novac.    
Još jedan marketinški trik "starog lisca" u opasnom balansiranju tokom Hladnog rata.         

Ažurirao Danilo-Naissus - 01.Listopad/Oct.2016 u 14:32

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2016 u 22:47
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Mislim da SFRJ nije imala ni zemaljski program (za opstanak države posle Tita) a kamoli svemirski program (za koji treba ogromna lova, resursi - ljudski i tehnički).     
Doduše, imali su uspešan program za let na Goli otok.    
Svoje mišljenje o Titu bih zbog pravila na Forumu zadržao za sebe.  

Pa dao si mišljenje!    LOL
Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2016 u 12:22
Na vrh
Bob! View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bob! Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2016 u 15:29
Oni su još i danas obmotani velom tajne i inspirišu brojne terorističke zavere.

Valjda teorije zavere? Ehhhhh...
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2016 u 17:07
Hteo sam da pitam Kadetonija i starije kolege kako se živelo u SFRJ.
Ono socijalizam, samoupravljanje, besplatno školstvo, zdravstvo, ogromne fabrike sa puno radnika, dobrim platama, dobrim životnim standardom,... Vreme kad se gradilo (npr.kompletna naselja oko mene, Niš jug su građena 1980-1990, cene cementa, blokova itd. su bile povoljne da ne kažem smešno jeftine, a kvalitetan materijal), vreme kad se putovalo, letovalo, zimovalo, obilazili prijatelji,...   

Kad pre neki dan, na jednoj nacionalnoj TV Bora Jović lepo reče da su naši političari u SFRJ imali najgori mogući ekonomski plan i program. Navodno.    

Ja mogu da kažem samo da u kući mojih roditelja, deda i baba i dan danas stoji visoko kvalitetan nameštaj, tepisi, elektro-akumulacione peći i ostalo kao da je kupljeno juče.    

Zaključak: EX YU je imala i obučeno ljudstvo i sredstva da proizvede mnogo bolje stvari u odnosu na one koje danas uvozimo i skuplje plaćamo.    
Ali nije imala političare koji bi to sve sačuvali i unapredili za buduće generacije.    

Jugoslovenski svemirski program - pa skupili bi pare samo za gorivo na let na Mesec. U jednom pravcu.    

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2016 u 13:38

Hteo sam da pitam Kadetonija i starije kolege kako se živelo u SFRJ.
Ono socijalizam, samoupravljanje, besplatno školstvo, zdravstvo, ogromne fabrike sa puno radnika, dobrim platama, dobrim životnim standardom,... Vreme kad se gradilo (npr.kompletna naselja oko mene, Niš jug su građena 1980-1990, cene cementa, blokova itd. su bile povoljne da ne kažem smešno jeftine, a kvalitetan materijal), vreme kad se putovalo, letovalo, zimovalo, obilazili prijatelji,...   

Vala, dobro zboriš, ka da si živeo tad. LOL 

Kad pre neki dan, na jednoj nacionalnoj TV Bora Jović lepo reče da su naši političari u SFRJ imali najgori mogući ekonomski plan i program.  Navodno.     

Možda, po merilima surovog kapitalizma, ali po merilima običnog čoveka ... jok.  LOL

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2016 u 14:09
Originalno postovano od strane kadetoni kadetoni piše:

Vala, dobro zboriš, ka da si živeo tad. LOL

Znam samo kad uporedim koliko često moja Familija i ja danas idemo van Niša a koliko su moji roditelji i familija obilazaili prijatelje 80-tih i 90-tih.
Danas grad i okolina nekako, malo dalje, malo teže. Slave i rođendane izuzimam.   

Država danas samo gleda da ti što više izvuče para iz novčanika. Svelo se sve na razne poreze, pdv i par javnih/državnih preduzeća monopolista.   

Cena benzina kao da je uvozimo sa Marsa, hrana skupa kao da živimo u Sahari, marže, marže, pdv,...   

Ja kažem, da kola/automobili idu na čokoladu a ne na benzin bilo bi nam jeftinije.    

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2020 u 01:09
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Dokumentarac koji su potpisali Ž. i B. Virc je obradio jednu zanimljivu epizodu iz istorije SFRJ, epizodu koja je čuvana kao najstroža tajna. Stara Juga je imala svoj svemirski program koji je prodala Nasi za velike pare. Sve je počelo pronalaskom planova i proračuna koje je radio jedan Slovenac između dva rata. Ti planovi i istraživanja poslužili su Titu koji je stajao iza svega pa i iza ovog istraživanja da sagradi i sakrije istraživački centar u kom su naši inžinjeri na miru pravili raketu koja je stigla do stratosfere. Zanimljivo je kako su se snašli u simulaciji beztežinskog stanja i ti je oriča za sebe.

Da ne davim mnogo, u raketu su ubacili prase koje je preživelo let ali ne i ražanj i tu se stalo jer se nije imalo više para. Tada je Tito kao čova koji je prošao sito i rešeto odlučio da sve to proda amerikancima i to je i uspeo. Pre toga je naredio ljudima koji su radili na projektu da malo friziraju rezultate i oni su to uradili. Ameri su zagrizli i isplatili Nasin trogodišnji budžet (50 milijardi današnjih dolara) koje Tito nikad nije vratio iako je imao problema zbog toga. Podrazumeva se da su videli da su prevareni i da su reagovali zbog toga, ali Tito je imao sreće. Zanimljivo je da je kao posledica duga nastao Zastavin Jugo koji je Tito ignorisao.

Sve u svemu, sve ovo što više liči na neki dobar špijunski film, bilo bi još bolje da kraj noje pokvario dokumentarac u kom je jedan od 26 inžinjera ispričao svoju verziju događaja. On je platio cenu jer su mu, baš kao u filmu, izrežirali smrt što je za posledicu imalo to da je prvi put sreo svoju ćeru.

Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.