| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Loto vremenska prognoza :) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Loto vremenska prognoza :)Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2015 u 21:41 |
|
Moram priznati da sam "fasciniran" RHMZ vremenskim prognozama.
Nikada nije bilo toliko lako i toliko teško biti meterolog u SRB i na Balkanu.
Potrebna oprema: sendvič sa alpskom salamom i majonezom, čaša 180ml lokalnog jogurta, merač vazdušnog pritiska i brzine vetra (dobijen kao ratna odšteta iz Prvog svetskog rata - zvanična verzija), pokazivač pravca vetra (handmade pocinkovan), lap top sa ADSL internetom i bookmarkovi na adresama CNN, SKY, BBC,... vremenska prognoza i najjeftiniji kalkulator za izračunavanje prosečne temperature (min i max) već navedenih TV kompanija/javnih servisa. Bonus: veći novčić za izračunavanje da li će biti padavina ili neće.
Prva impresija - eminentan stručnjak i glasnogovornik RHMZ, N.T. daje 3 sasvim različite izjave o dugoročnoj prognozi za Leto 2015 u rasponu od 2 nedelje: LADNO (19.Maj.2015), pa VRUĆE (2.Jun.2015) i I LADNO I VRUĆE (25.Jun.2015). Znači, jedna od ove tri opcije sigurno ima da bude.
Inače, temperaturni šok od 35 stepeni u mesecu Jul ???
Najviša temperatura od + 44.9 оC, izmerena je 24.07.2007. godine u Smedervskoj Palanci (Izvor: RHMZ). PDF :)
Znači, sve više liči na onaj vic: Stoje 3 pandura i razgovaraju o prestojećem letu i temperaturama. Pandur 1: "-Jao ljudi, čuo sam ovo Leto 2015 ima da bude najhladnije u istoriji od kada se meri vreme. Strašno. Kažu stručnjaci - 3 metra snega ima da napada, opšti kolaps u saobraćaju." Pandur 2: "-Ma ja sam kolege čuo da ovo Leto 2015 ima da bude najvrelije u istoriji od kada se meri vreme. Strašno. Kažu stručnjaci - Svaki dan temperature preko 40 stepeni. Ima da bude vrelo ko u rerni / Paklu." Pandur 3 stoji i sluša pa odjednom skida kapu i baca je na zemlju pa kaže: "E ima da ga na###emo ovog Leta. Ko će bre da čisti sneg na 40 stepeni ?!?!?!"
Ps.inače, u Nišu juče prognoza bila - vedro, max 29 stepeni a bilo je oblačno 90% sa max od 19 stepeni.
Vel.pozzzz. Danilo NI |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14957 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2015 u 21:55 |
![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |