Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gasenje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gasenje

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gasenje
    Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2015 u 23:12
Imam problem sa kompjuterom poceo mi odskoro da se gasi svaki dan i probao sam sve ocistio sam kuciste podigao sistem skenirao sam sa avastom i ne pomaze mi nista od toga ako neko zna sta treba da uradim neka mi napise ovde.Hvala unapred.
Na vrh
fAzazel View Drop Down
Administrator
Administrator
Nečastivi

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fAzazel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 00:01
Moguće da ti je otišla termalna pasta na procesoru. Nadam se da si hladnjak dobro očistio, jer i to zna da zeza.
My name is Legion, for we are many
Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 00:10
Onda da zamenim kuciste posto ne znam sta je u pitanju odnosno da li je do procesora. Hvala fAzazel 
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 02:53
Promijeni termalnu pastu između procesora i hladnjaka.
Nu ne možeš samo provjeriti.
Probaj bez cd/dvd roma.
Probaj bez... modema, pa bez... neke tv, sat kartice, bez zvučne, flopija...
drugi hdd i pusti nek vrti film, makar iz live cda, neka radi nešto.
Rukom diraj hladnjak, čip grafičke... radi temperature.
Sistem eliminacije.
Prvo probaj samu matičnu sa svim raštekanim.
Samo napajanje, matična, grafička.

Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 05:37
drdamjan probaću nešto ne znam ni sta da skinem kad ne znam šta je u pitanju hvala u svakom slučaju 

Ažurirao NEX - 14.Lipanj/Jun.2015 u 20:02
Na vrh
prijatelj.v View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 20:57
takodje,pre bilo kakve intervencije proveri napone i temperature sa "aida64" ili neki slican program kako bi (donekle) ustanovio da li se komp iskljucuje usled povisene temperature,smanjenog napona ili neki hardware jednostavno otkazuje.Mozes da uradis i "System Stability Test" (Stress Test) da vidis da li ce onda ti se "gasi" PC - nisi napisao da li se restartuje ili iskljuci ?
Inace,ovih dana je "prilicno upeklo" pa primera radi pogledaj temperature na moj komp :

+ drzim otvorenu stranicu od kucista...
Znaci kada nije ovako toplo ove temperature su za 7-10 stepeni nize...
Po meni,ako su temperature (i naponi) OK moze biti da napajanje nema "dovoljno snage" pa nije lose ako imas u rezervi - da posle ovih testova,prvo njega (za probu) zamenis,pozz...
Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:03
prijatelj.v hvala na pomoći probaću sad taj program pa da vidiš kolika je temperatura meni se kompjuter samo odjednom isključi

Evo slike

I ostavio sam program uključen prelazi i preko 60 stepeni

.

Ažurirao NEX - 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:16
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:23
Zdravo NEX,
meni je pre par godina virus "otkinuo" (uzurpirao) sistemski folder,
tako da mi se PC stalno vrteo u krug START-RESTART.
Sve komponente su mi bile OK ali je PC morao kod Čika Doktora na reinstalaciju.    
Nadam se da ti C: particija služi za WINDOWS a particija D: za DATA.   
Moj savet: neka stručno lice to pogleda da ne ispadne nenamerno veća šteta.

Vel.pozzz za Čačak !
Danilo

Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:26
Pozdrav i tebi Danilo-Naissus pa ako ne bude moglo ništa da bude od ovog kućišta zameniću celo kućište i gotovo

Ažurirao NEX - 14.Lipanj/Jun.2015 u 22:27
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 07:08
Temperature su ti Ok ali jel' ti to imaš više antivirusa na kompu ili...?
Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2015 u 07:50
Fokan imam avast pro antivirus i zna da mi predje preko 100 stepeni kada idem na fb i igram tamo igrice 

Ažurirao NEX - 15.Lipanj/Jun.2015 u 07:52
Na vrh
redorm76 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj redorm76 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2015 u 23:24
Meni se vako isto dešavalo i problem mi je bio rešen reinstalacijom windowsa. Nex pozdrav iz komšiluka tj. G.Milanovca LOL
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2015 u 23:36
Originalno postovano od strane NEX NEX piše:

Fokan imam avast pro antivirus i zna da mi predje preko 100 stepeni kada idem na fb i igram tamo igrice 

NEX, burazeru, curu i kompjuter nikada ne spajaj u istoj sobi.   
Ova moja ljepotica kad uđe u sobu samo u brusu i gaćicama - ode temperatura na 300 stepeni.
Momentalno mi se gasi PC. Izgore mi napajanje prošli put. FU##ING Blueberry.
Ps.nadam se da si ga opravio do sada.
Vel.pozzz. iz Niša   

EDIT: onda da te kućište i ostale komponente služe sve dok ne kupiš novi PC, još jači i brži i skuplji. U zdravlje da ga koristiš - to ti želim.

Ažurirao Danilo-Naissus - 22.Lipanj/Jun.2015 u 13:59

Na vrh
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2015 u 07:32
Nisam ga opravio zamenio sam kuciste 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.