| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
À double tour Aka Leda (1959) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: À double tour Aka Leda (1959)Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2015 u 22:23 |
|
Leda Aka Web of Passion (1959) "À double tour" (originalni naslov) ![]() Žanr: Drama Trajanje: 110 min Država: Francuska, Italija Jezik: Francuski Režija i scenario: Claude Chabrol po romanu Stanley Ellina Uloge: Madeleine Robinson ... Thérèse Marcoux Antonella Lualdi ... Léda Jean-Paul Belmondo ... Laszlo Kovacs Jacques Dacqmine ... Henri Marcoux Jeanne Valérie ... Elisabeth À double tour (Dvostruki obrtaj), također poznat i pod naslovom Leda, je francusko-italijanski filmski triler snimljen 1959. u režiji Claudea Chabrola. Predstavlja adaptaciju romana The Key to Nicholas Street američkog pisca Stanleya Ellina. Radnja prikazuje kako Leda, ljubavnica bogatog vinogradara Henrija Marcouxa postaje žrtvom ubistva, a za koje je optužen lokalni mljekar. Laszlo Kovacs je zaručnik Macrouxove kćeri koji postaje uvjeren kako je stvarni počinitelj član njegove buduće porodice. À double tour je predstavljao prvi Chabrolov iskorak u vode trilera, žanra koji će mu obilježiti nastavak karijere, ali također prvi film u kome je na mizantropski način razotkrivao malograđanštinu i naličje francuske buržoazije. Premijerno je prikazan na venecijanskoj Mostri gdje je Madeleine Robinson, koja tumači gospođu Macroux, dobila posebno priznanje. Kasniji kritičari su tvrdili kako je zbog određenih motiva u scenariju poslužio i kao jedna od inspiracija Alfredu Hitchcocku za njegov znameniti film Psycho. Sljedeće godine je "Laszlo Kovacs", ime lika koji tumači Belmondo, iskorišteno kao jedno od pseudonima protagonista znamenitog filma Do posljednjeg daha, a koga također tumači Belmondo. Prevod uradio Paid in full Ažurirao bojan969 - 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:31 |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 21:23 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |