| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Doch Aka Daughter (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Doch Aka Daughter (2012)Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2014 u 20:07 |
|
Daughter (2012) "Дочь" Aka "Ćerka" (originalni naslov) ![]() Žanr: Drama Trajanje: 110 min Država: Rusija Jezik: Ruski Režija: Aleksandr Kasatkin, Natalia Nazarova Scenario: Natalia Nazarova Uloge: Mariya Smolnikova ... Inna Yana Osipova ... Masha Igor Mazepa ... Ilya Oleg Tkachev ... otac Vladimir Mishukov ... pop Valentin U mirnom, malom gradu nepoznati manijak ubija tinejdžerke. Šesnaestogodišnja Ina živi sa ocem i bratom. Njen život se menja kad u školi upozna novu učenicu Mašu. One postaju prijateljice, ali Mašu ubija manijak i Ina preživljava veliki gubitak. U crkvi, na pogrebnoj službi, upoznaje popovog sina - Ilju, čiju sestru je isto ubio manijak. Zajednička tuga zbližava dvoje mladih ljudi i između njih se rađaju romantična osećanja. Ali sudbina zadaje Ini još jedan težak udarac... Prevod uradio preda10 |
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 13:35 |
|
Уфф. Од овог може да се рикне.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2022 u 13:37 |
|
U suštini čista drama, ali mi se svidela. Ok opis, može malo bolje, ali u prvih prtnaestak minuta se vidi o čemu se radi kakvu promenu Maša unosi u život Ine, odnos Ine i oca, itd. Prikazan jedan vid mesijanskog kompleksa, moralna dilema i istrajnost sveštenika u zavetu ( meni neverovatno), pa opet još jedan kompleks prikazan (ovo nisam nikad mogao da razumem), parabola i kritika savremenog načina života kao antiteza tradicionalnih hrišćanskih vrlina,vrednosti, kulture i porodice ruralnih područja, inspirisana verovatno teškim vremenima koje su bile prisutne decenijama u SSSR-u, ali ima dosta filmova i slične stvari su se dešavale i drugim državama, itd. Pa ubačeno te turbulentne romantične emocije, preispitivanja, opet kraj iz ponora ide ka nekim `zvezdama`,ipak ne treba da ispastaju zbog postupaka najblizih, ali mislim da treba da se osveste, ali naslo se vec unapred pripremljeno resenje, i dobro u tom trenutku jedino resnje . Lepo su zamislili da se zlocini ne prikazuju, nema potrebe dovoljno je videti par drugih scena, meni isti efekat postizu, sudbina jedne osobe koja je verovatno otisla u noc i maglu. Moze da se doda jos, ta atmosfera u selu, atmosfera u drustvu, mizanscena u kuci, gluma, ali nema potrebe. U suštini mislim da nema neke potrebe da se preterano komentarise, jer bi se svelo na analiziranje likova i scena, utisak je da je dobro realizovan film i da ga vredi pogledati, samo je sumoran i pomalo tezak, tako da samo treba birati vreme kada ste raspolozeni da pogledate ovako nesto.
Ažurirao AlexDeLarge - 06.Srpanj/Jul.2022 u 13:59 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |