| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Maps to the Stars (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Maps to the Stars (2014)Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2014 u 19:53 |
|
Stvar je postala gotovo praksa u poslednje vreme. I pre objavljivanja nominacija za Zlatnu Palmu, selektovani reditelji i njihovi filmovi kreću sa promocijom na internetu. Takav je bio i slučaj sa poslednjim filmom David-a Cronenberg-a koji nam se konačno otrkiva trejlerom kojeg sam vam titlovao. Maps to the Stars ima scenario kojeg je napisao Bruce Wagner specijalno za film a onda je dotični preradio da bi izdao roman pod imenom Dead Stars. David Cronenberg je radio na realizaciji ovog projekta gotovo 5 godina. Projekat koji gotovo prirodno pristaje ciničnoj liniji koju je reditelj u poslednje vreme usvojio kao svoju zaštitnu marku i koji nam prikazuje satiričnu viziju Hollywood-a, njegove ludosti i nastranosti. Film prati radnju samog romana i prikazuje nam pozadinu života filmskih zvezda. Ništa originalno po pitanju priče ali je kasting filma više nego zadovoljavajući, tu su: Julianne Moore, John Cusack, Mia Wasikowska i Robert Pattinson (koji ponovo snima sa Cronenberg-om nakon filma Cosmopolis.) Slavna hollywoodska porodica, Weissovi, (Julianne Moore i John Cusack) nađu se u zbrci kada iz ustanove za mentalno nestabilne osobe izađe njihova kćer Agatha (Mia Wasikowska). Agatha je piromanka te u najavi jasno vidimo da Cusack nije nimalo oduševljen njenom pojavom. Doduše, ona nije jedino nesavršeno biće u filmu. Najmlađi sin sa samo devet godina leči se od ovisnosti o alkoholu, a ni Cusack ni Moore nisu oličenje savršenog bračnog para. titlovani drama, Kanada/SAD/Francuska/Nemačka, 2014 reditelj: David Cronenberg uloge: |
|
|
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2014 u 01:02 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 14:42 |
|
Posle katastrofe sa A Dangerous Method (2011) i sjajnog (bar meni) Cosmopolis (2012), došao je nebitan, mlak, razvučen, nebitan, mlak, razvučen i dosadnjikav film. Slika dela Holivuda u svoj njegovoj uvrnutosti i nastranosti, ali površno i nevredno pažnje. Očekivao sam više i od deda Kronje i od sjajne glumačke postave, ali ... džaba. |
|
|
|
![]() |
|
illswitch
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 26.Svibanj/May.2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2015 u 00:15 |
|
U končanici nije baš toliko loš film, ali svakako daleko od onog što Cronenberg zna(o) snimiti. btw cro titl je katastrofalan...
|
|
|
illswitch
|
|
![]() |
|
Dragan B Jovanovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: srbija,mat.banj Status: Offline Points: 33 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 20:41 |
|
Katasrofa,ako buete imali priliku ba ga gledate - nemojte.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2020 u 15:28 |
|
Sećam se ovog filma ali se ne sećam zašto sam ga preskočio 2015. u gledanju....
Možda i zbog negativnih komentara.... Film je scenski i glumački odlično odrađen... Prvo sam se začudio koliko su ostarili pojedini glumci... (Džulijana Mur, Džon Kjuzak (sa boldiranim obrvama),...) a tu su i mlade, možda i premlade snage Holibluda. Antipatični Evan Bird u skladu sa svojom ulogom, Mia Wasikova (AUS)... Vidim da je ovo Evanu zadnji film u kome je glumio.... Izgleda da su ga ozbiljno shvatili... Robert Patison - bez Sumrak sage - apsolutno bled, nebitan i neprimećen u epizodnoj ulozi. Scenario je manje više solidan, sa manjim ili većim udarnim rupama, preskocima i brzalicama, na momente besmislenim scenama... Bila je to lepa zamisao ali površna i katastrofalna realizacija. Ali, ko zna, verovatno postoji (ili je postojala) ovakva porodica u Holibludu gde se svi klanjaju samo jednom Bogu - a bonus su droga, sex, alkohol, perverzije... Ne preporučujem ali vredi pogledati. Slažem se sa IMDB. 6,2 (mada bi zbog finala filma ocena mogla biti za jedan niža - 5,2) Da, od mene će pre biti ocena 5,2. * uzgred, Sarah Gadon iz "Indignation" (2016) me je dovela ovde. Ažurirao Danilo-Naissus - 06.Svibanj/May.2020 u 15:52 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |