| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Oasis (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Oasis (2002)Objavljeno: 01.Svibanj/May.2014 u 16:02 |
|
Oasis (2002) ![]() IMDb Režija: Chang-dong Lee Scenarij: Chang-dong Lee Žanr: Drama, Romansa Jezik: Korejski Država: Južna Koreja Trajanje: 132 min Kyung-gu Sol ... Jong-du Hong So-ri Moon ... Gong-ju Han Nae-sang Ahn ... Jong-Il Hong Seung-wan Ryoo ... Jong-Sae Hong Kwi-Jung Chu ... Jong-Sae's Wife Jin-gu Kim ... Mrs. Hong Byung-ho Son ... Sang-Shik Han Ga-hyun Yun ... Sang-Shik's Wife Myeong-shin Park ... Woman Neighbor Kyung-geun Park ... Woman Neighbor's Husband Dirljiva i kompleksna priča o ljubavi između asocijalnog, društveno nepodobnog, bivšeg zatvorenika i djevojke koja ima cerebralnu paralizu te njihova nastojanja očuvanja veze usprkos protivljenju okoline. Režiser književnik i scenarist Chang-dong Lee, izabran je 2003 g.za Ministra kulture u Koreji, kao član nove, liberalne vlade, i iako se u prošlosti bavio i političkom kritikom u svojim radovima, ovoga se puta pozabavio predrasudama i odnosom ‘društvenih otpadnika’ i društva samoga. NAGRADE: Film je 13 nagrada i 2 nominacije. Između ostalog je i dobitnik FIPRESCI nagrade na Venecijanskom festivalu 2002 g. Prevod je najavio: Gaca62 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3363 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2014 u 18:17 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2014 u 23:39 |
|
Hvala Gaco ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2022 u 16:52 |
|
Upravo pušten iz zatvora u kojem je bio zbog ubistva iz nehata, "spori" i impulsivni Jung-du, zbog griže savesti posećuje porodicu čoveka koga je pregazio. Tu upoznaje devojku Gong-yu koja boluje od cerebralne paralize, kojom odmah biva opčinjen. Njen brat je drži samu i zaključanu u starom stanu, dok se on preselio u novi,prostorniji,upravo zahvaljujuci njenom stanju, no Gong-yu nikada i ne boravi u tom komfornom stanu (osim kada su zakazane posete socijalnog radnika, kada je brat na kratko dovede ne bi li je tek pokazao službenici) i dane provodi igrajući se sa senkama u praznom stanu. Oaza iz naslova predstavlja sliku/tapiseriju koja joj visi iznad kreveta, po kojoj se noću često "igraju" senke drveta ispred prozora, jedine stvari koje se Gong-yu plaši. Iako joj Jung-du prilazi odveć divlje i nespretno (uz pokušaj silovanja) uprkos svojoj impulsivnosti on uspeva da pronađe sve ono najbolje u sebi i njih dvoje započinju vrlo spečifican odnos, pun pažnje, igre, privrženosti i razumevanja koje izgleda dobijaju samo jedno od drugog. Ta njihova ljubav ma koliko bila nezgrapna i kako god delovala gledano spolja, mimo njihovog mikro sveta koji samo oni vide, ipak u sebi nosi svu onu veličanstvenost najintimnijeg osećanja koje uopšte možemo čuvati (ili izgubiti) u sebi...što je ujedno i najveća vrednost ove atipične romanse... Sjajan film, avaj opet ne za baš svakoga, no za one koji mogu da se izbore sa temom, Oasis je obavezno filmsko štivo a ja svakako savetujem svakome da makar proba ovaj film, može se prijatno iznenaditi. ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |