| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nae-ga sal-in-beom-i-da Aka Confession of Murder (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nae-ga sal-in-beom-i-da Aka Confession of Murder (2012)Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2014 u 13:32 |
|
Confession of Murder (2012) "Nae-ga sal-in-beom-i-da" (originalni naslov) ![]() Žanr: Akcija, Misterija, Triler Trajanje: 119 min Država: Južna Koreja Jezik: Korejski Režija i scenario: Byeong-gil Jeong Uloge: Won-yeong Choi, Won-Young Choi, Gwang Jang, Jae-yeong Jeong, Eun-ji Jo, Yeong-ae Kim Nakon što dođe do zastare ubistava koje je počinio, Lee Du-seok objavljuje autobiografiju u kojoj do detalja opisuje sva svoja ubistva. Detektiv Choi, koji je istraživao ta ubistva pre 15 godina još jednom kreće u lov na ubicu. Han Ji-soo i rođaci ostalih Leeijevih žrtava planiraju osvetu, a u međuvremenu pojavljuje se još jedan ubica, pa dolazi do sumnje da li je Lee pravi serijski ubica... Prevod uradio sinrazmetni |
|
![]() |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2014 u 14:45 |
|
Uz pročitan pristojan sinopsis, pogledan trejler i prvih par minuta filma, čovek može imati prevelika očekivanja... no...
Loškasto, skroz loškasto. Uz korektnu i zanimljivu priču, čak je sam scenario zakazao, režiju kao da potpisuje x režisera, jer varira od perfektne do amaterske uz (nepotrebne) akcione scene koje su u "džekičenovskom" stilu... Sve u svemu, da je holivuđanin bio bih zadovoljan, ovako, moglo je i moralo ovo MNOGO bolje u svim segmentima. Od mene slabašna šestica. Pohvale za odličan prevod sinarazmetnog.
|
|
|
|
![]() |
|
sinrazmetni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2014 u 20:18 |
Pa, sad, kako uzmeš ga, da 'prostiš, jer – ako – primjerice -
uz The Physician - nakon pola sata - zaspao sam, što jesam, rasuo kokice, a potom - u krilo vrelo - prolio ledenu bamboocha Fantu, šesticu mirne duše
zarotirati mogu – i, evo, uradit ću to - za punih 180 stepeni. Film, po meni, predstavlja savršenu ravnotežu stila, osjećaja, neposrednosti i realizma, uz - za inače mučnu temu – idealno dozirane obrte, fantastično odrađene akcijske scene, jurnjavu po kiši, i vješta prebacivanja sa slika užasa na humor – dovoljno da reditelju i scenaristi, ponaosob, u index upišem devetku – k'o vrata! - a, da grleno navijanje vatrenih obožavateljki ubice, reklama za čokoladni biskvit i u kadar zalutali šumar – i sada izmame mi osmijeh. Sve, naravno, pa, i ukus individualna je stvar, ali sve - a, pobrojano zasigurno - bolje je od toga da uz film zaspite snom mučenika (u samo pola sata izmučenog klišeiiziranim, pljunipazalijepi metodom nanizanim slikama Persije iz XI stoljeća). O fazoniranoj bradi i štucovanim brkovima Bena Kingsleya kao Ibn Sine, da i ne govorim. Hhh! OCJENA: 9 Ažurirao sinrazmetni - 21.Travanj/Apr.2014 u 20:30 |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2014 u 01:49 |
|
Uh, ako si njemu dao 9, onda evo predloga za 109: The Chaser, Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance, A Bittersweet Life, I Saw the Devil, Memories of Murder, J.S.A.: Joint Security Area, Confession of Pain i to mi je ovo na prvu, ima sigurno još onih koji mi nisu pali odmah na pamet.
Naravno, tu je jedan za ocenu 1009: (trilogija) Infernal Affairs! |
|
|
|
![]() |
|
sinrazmetni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2014 u 08:56 |
Šta ću kad velikodušan sam, srca velikog i široke ruke. ![]() Svaki od pobrojanih pogledao sam sa zadovoljstvom, plus bonus projekcije: Daisy, Moment to Remember, Mother, My Way, Frozen Flower, The Brotherhood of War, sve same 109-ke, i naravno The Man From Nowhere i The Classic, da 1009-ki (nam) ne zafali.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 14:26 |
|
Remek delo. Cista desetka!!!
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2016 u 14:28 |
|
Remek delo. Cista desetka, za sjajnu komplikovanu pricu, glumu, tenziju. Nemam reci, jedan od najboljih juznokorejskih filmova ikada snimljenih. Ima toliko adrenalina, da je posle ovakvog filma, greh gledati nesto drugo.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2018 u 01:17 |
|
Odličan film.Gluma,priča,kao i kompletan zaplet i misterioznost filma su uradjeni fenomenalno.Preporuka za gledanje, od mene ocena 8/10
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2021 u 09:39 |
|
Meni licno film nije ostavio sveukupno neki poseban utisak. Dosta stvari je vec vidjeno, uz naravno istocnjacke tragikomicne scene, pracene u nekim scenama sa akcijom koja vuce ka fantastici, dobro zakaze nekad scenario/rezija u bitnim trenucima, ne moze da bude konstantno. Sta mi je bilo zanimljivo, prikazano je odustvo impulsivnosti i jos jedne osobine koje su karakteristicane za serijske ubice i sociopate, a naglasen egocentrizam. Sta mi se svidelo i sta je ostavilo utsak na mene. To je prikaz nacina ponasa pojedinacnih ljudi kao i mase, a koji su inicirali i rasplamsali novinari i mas-mediji,u ovom slucaju televizija tj. mozda su scenaristi se zapitali kakav ce psiholoski i socijalni efekat ( mozda i o samoj etiologiji) izazvati serijski ubica koji koji izrazava pokajanje, koji je pritom vizuelno atraktivan za dato drustvo, dobrotvor, i ciji je npr. cilj da A posteriori preko pisanog dela utice na nekog, da osvesti u stilu da se ne ponovi. I kod nas ubice, kriminalci, narkomani, bivsi zatvorenici pisu knjige, i dobro se prodaju i citaju. Bukvalno kao da su scenaristi stajali u onoj masi i pitali se ko je ko, sta je dobro a sta zlo, sta je dno a sta tron... u stilu ljudi istrazite. Podseti me prethodno, onako na prvu, na mangu Death Note. |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2022 u 22:31 |
|
Prošlo je već neko vreme otkad sam ga odgledao i veoma mi se dopao. Ako izuzmemo tu nesrećnu scenu jurnjave automobilima u "džekičenovskom" stilu (ne znam šta bi reditelju
), ovo je izuzetno kvalitetan misteri triler, sa odličnim zapletom i razvojem priče, mada je za moj ukus, epilog za nijansu slabiji. Posebno bih istakao tehničke aspekte filma (režija, uglovi kamere, svetlosni efekti, kadrovi, fotografija...), sve je na vrhunskom nivou. Odlično je urađena i karakterizacija likova gde se na licima glavnih aktera kroz čitav film, ocrtavaju jake emocije (tuga, bes, frustracija, cinizam...). Ovaj film mi je uvek bio u najužem kvalitativnom izboru korejske kinematografije. ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2022 u 16:36 |
Vala ni meni, zapravo nisam mogao da ga završim. Prosto mi je odbojan bio previše onaj klinac koji se izdaje za ubicu, pub skoro pa podjednako antipatičan onoliko nadrkan, neću bre da provedem dva sata sa takvim likovima
Iako mi je prvih 10ak minuta potere opako dobro pa me nešto ipak vuče da dogledam film, u nadi da će biti makar još jedna tako dobro snimljena scena. Van toga, suštinski me ne zanima ni ko je ubica, ni motivi, ni sudba pandura, pih, imam ja svojih muka. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 13:29 |
E to je to. Kad glumac odradi posao vrhunski, a taj je da ti bude odbojan.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 13:34 |
|
Pa kako kada su me oterali od filma zaboga?
![]() O negativcima zapravo mislim prilično suprotno, meni bome mora imati nešto što će ga držati u ravni sa protagonistom, pa na koji god već način, hajde neka to bude i odvratnošću ali ne takvom da mi bude toliko odbojan da me, rekoh, otera od filma. Teatralan, scenarista nam govori kako je lep (?) i kako za njim pate narodne mase, neka ja i ne znam da provalim šta kog već muškarca čini lepim, ali u ovom slučaju je to meni upadljivo besmisleno.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 13:43 |
|
Tvoj izbor. Jednako kao što je negdašnji moj frend nakon 10 minuta ugasio Moje Grčko Vjenčanje zato što mu je glavna glumica ružna. Ne vidim ništa loše u tome, ukusi nisu isti.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 13:48 |
|
Nije do ukusa, a valjda ne želiš reći da sam ja od svih ljudi još i površan, ne pričam iznad svarno o ljepoti zapravo, volem ja ovakve filmove, samo drugačije junake, do odnosa prema dramaturgiji, likovima je pre. Odnosa scenariste prema gledateljima takođeR. Nebitno, rekoh da ću možda jednog lepog dana (a možda i pre, rekla bi moja mati) odgledati ovo čudo, otvaranje filma je suviše dobro da bih odustao od čitavog filma samo zato što mi likovi nisu interesantni.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 13:53 |
|
Btw, gledam upravo Man on High Heels, tip je ružan ko lopov (rekao bi pa narod, koji se kao razume u estetiku crta lica prestupnika)
Seung-Won Cha dakle, a sjajan je glumac, fuck gledah ga u poslednjih godinu dana kojekuda, samo u dva dana već i u Sinkhole, tamo me pa podsećao na zlatno doba našeg glumišta (uopšte, film evocira dosta toga iz domaće kinematografije po pitanju likova). Bole me brige da li je neko stvarno lep ili ružnjikav, šta ja znam o tome ionako, samo ne volim kada mi scenarista to nameće, pa makar i ne mislio ja lično sve suprotno, prosto mu nije to posao.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 14:56 |
|
Ama samo sam dao drugi primjer, nije nikako isti. Svi imamo
svoj ukus i ne trebamo se patiti s nečim što ne volimo zato što se
nekome drugome sviđa, zato što je pobrao neke nagrade ili ne znam više,
zato što je danas vani mećava. Ja recimo gasim film koji se reklamira pod triler ako se ništa ne dogodi u prvih pola sata. Kažem, nema ništa loše u tome. Nisam možda trebao napisati negdašnji gore, možda te to zbunilo, ali to jest tako. Skupa smo znali zatvarati kafane nekad davno, toliko smo dobri bili. A onda je on zaglibio u WoW. Nigdje ne izlazi više, ne druži se ni s kim, potpuno se zatvorio i nitko ne zna zašto. Netko će reći bolje mmo nego droga, ja se ne mogu složiti. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 15:09 |
|
Dobro de, nisam se zbunio
, tek volim da ćaskam o motivima, razmišljanjima, razlozima zašto nešto grlimo a ponešto guramo od sebe od filmova. Mada nisam stvarno ni bio isključiv sa ovim, tek su mi likovi bili iritantni a ja već imao ponešto drugo spremno za gledanje, lako mi je odustajati onda kada imam izbora. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |