Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Wake In Fright aka Outback (1971)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Wake In Fright aka Outback (1971)

Wake in Fright

Wake in Fright (1971)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

WAKE IN FRIGHT

Godina:

1971

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

109 min

Režija:

Ted Kotcheff

Scenarij:

Kenneth Cook
, Evan Jones
, Ted Kotcheff

Glavne uloge:

Donald Pleasence
  >  Doc Tydon
John Armstrong
  >  Atkins
John Armstrong
  >  Atkins
Gary Bond
  >  John Grant
John Dalleen
  >  2nd Controller
Slim DeGrey
  >  Jarvis (as Slim De Grey)
Maggie Dence
  >  Receptionist
Norman Erskine
  >  Joe the Cook (as Norman Erskine)
Buster Fiddess
  >  Charlie Jones
Sylvia Kay
  >  Janette Hynes
John Meillon
  >  Charlie
Owen Moase
  >  1st Controller
Chips Rafferty
  >  Jock Crawford
Al Thomas
  >  Tim Hynes
Jack Thompson
  >  Dick
Peter Whittle
  >  Joe

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Wake In Fright aka Outback (1971)
    Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2013 u 22:42
Wake in Fright (1971)
Wake in Fright aka Outback

Žanr: Drama, Triler
Trajanje: 114 min
Država: Australija, Amerika
Jezik: Engleski

Režija: Ted Kotcheff
Scenario: Evan Jones po istoimenoj noveli Kenneth Cooka

Uloge:

Donald Pleasence ... 'Doc' Tydon
Gary Bond ... John Grant
Chips Rafferty ... Jock Crawford
Sylvia Kay ... Janette Hynes

Ovo je priča o Johnu Grantu, učitelju iz srednje klase iz velikog grada, koji zbog duga državi
koja mu je platila visoko obrazovanje, prihvata posao u gradiću u australskoj zabiti.
Za božićne praznike se upućuje za Sydney u posetu devojci, ali prvo mora do obližnjeg gradića kako bi "uhvatio" avion.
Tu planira da prenoći, ali jedna noć se proteže na pet i John strmoglavo juri ka sopstvenom uništenju.
Kad se alkoholna izmaglica podigne, obrazovani John Grant više ne postoji.
Umesto toga, postoji samo prezreni čovek u pustoši, prljav, podbulih očiju, koji sedi oslonjen na drvo
i koji gleda u pušku u kojoj je samo jedan metak.   Nagrade i nominacije.

Prevod uradio Filaret

Ažurirao kadetoni - 07.Veljaca/Feb.2021 u 21:21
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 19:13
Wake in Fright nam predstavlja jednu drugačiju Australiju od one na koju smo navikli, te naročito u svom vremenu biva kvalitetan, košmarni i uznemiravajući film.

Centralni lik je britanski nastavnik, John Grant, koji radi u nekoj Australijskoj bestragiji, i jedva je dočekao leto kako bi vreme raspusta proveo u civilizaciji, Sidneyu. No, put ga navodi u još goru australijsku zabit, mali rudarski grad Bundanyabba, krcat sirovim, ogrubelim ljudima te izolovane zajednice, ljudi koji posle teškog rada provode svo svoje slobodno vreme u divljanju sa alkoholom, u tučama, kockanju, krvavim lovom na kengure... Grant samo želi da prenoci u tom paklu i da jutrom nastavi svoj put ka odmoru...no ova gotovo živa, čudovišna varoš ga uvlači u svoj košmarni vrtlog, iz koga je izlaz upitan...

Mnogo mi se dopao, vredi svakog svog minuta. Možda zato što je i sam Grant stranac, outsider, naglo izložen specifičnoj, novoj sredini koja ga guta sve više i muti mu razum, valjda mi je dodatno film bliži jer sam i sam navikao na drugačiju sliku Australije, te mi je kao i njemu, podjednako sve to novo, egzotično...ne znam šta bih sve pohvalio, da li režiju, ambijent, glumu (Donald Pleasence svojom epizodom po meni ulazi u filmske anale, nezaboravan!), prelepe kadrove, izrazito realistični prikaz otuđenosti, izolacije, vreline, divljine u ljudima i uticaju dotične na nevinog tipa, izloženog svemu tome.

Ažurirao puppet_master - 29.Srpanj/Jul.2017 u 19:14
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2021 u 03:33
Obavezno popiti 3 gajbe piva pre gledanja ovog filma.    

Bar ćete uživati u pivu.   

IMDB: 7,7      Lična: 0,0     

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2021 u 01:09
Odgledao Wake in Fright (1971). I preživeo. (za razliku od brojnih kengura)
Utisci:
- svi likovi su dostojni svojih predaka iz Velike Britanije koji su tu deportovani bez povratne karte   Big smile
- apsurdni ambijent gde se u ludilu i haosu poštuju neka pravila, otkačeno skroz
- i najjači utisak, bespotrebno, mučno, teško i dugotrajno gledanje bljuvotina i svakavih gadarija
da bi se dočarala poenta, a to je, samo je potrebno pravo vreme, atmosfera i ambijent i da se iz 
čoveka izvuku najmračnije osobine. U takvim prilikama se čovek ne promeni, jer i nije bilo vremena 
za menjanje, nego iz njega izađe ono postojeće, a prikriveno duboko u karakteru. 
Sve u svemu, slaba, tanka priča sa mnogo ogavština da bi se dočaralo moralno potonuće naizgled 
uljudnog glavnog lika Džona. Režiser čak navodi radnju da se sažalimo nad njim, koji se sam uvalio 
u neprilike u kojima je uživao. 
Trt Milojka, što sam ga sažaljevao LOL  žao mi kengura. 

ocena 5/10

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2021 u 02:31
imdb:
Citiraj The film features a graphic hunting sequence during which one kangaroo is killed by a hunting dog, many are shot (with several shown wounded but still alive) and one even appears to be deliberately run over. Significant parts of this section were genuine footage of an actual hunt.
wiki:
Citiraj The hunt lasted several hours, and gradually wore down the filmmakers. According to cinematographer Brian West, "the hunters were getting really drunk and they started to miss, ... It was becoming this orgy of killing and we [the crew] were getting sick of it." Kangaroos hopped about helplessly with gun wounds and trailing intestines. Producer George Willoughby fainted after seeing a kangaroo "splattered in a particularly spectacular fashion". The crew orchestrated a power failure in order to end the hunt.
Bogtejebo.
Nije mi bilo jasno šta kadetoni piše, srećom sam provjerio prije nego sam krenuo skidat taj degenerizam of filma.

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2021 u 08:43

Wake in Fright (1971)  od mene 3/10

Citiraću svog sugrađanina u delu: 

Originalno postovano od strane kadetoni kadetoni piše:

bespotrebno, mučno, teško i dugotrajno gledanje bljuvotina i svakavih gadarija
da bi se dočarala poenta...

Delimično sam razočarana i zato što mi se ideja/priča sviđa, ali realizacija nikako ne godi mom želudcu.

Verujem da je 70tih film bio "drugačiji" i da verovatno ima neku umetničku notu, ali kad u filmu ima previše bljuvotina ili previše mučnih scena, ja zaboravim sve ostalo. Trojka je samo zbog Ace Smile

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.