| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Convert X to DVD multi-sub |
Odgovori
|
| Korisnik | |
1947
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Convert X to DVD multi-subObjavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:17 |
|
Pozdrav svim korisnicima foruma.
Imam jedan mali problemčić pa bih zamolio za pomoć. Koristim gore navedeni software(ConvertXtoDVD) za konverziju video file-ova i stvarno sam zadovoljan. Moj problem nastaje kad probam da dodam više od jednog .srt file-a. U gotovom(konvertovanom) video file-u svi prevodi "rade" uredno ali imaju istu "HRV" oznaku bez obzira o kojem se jeziku radi. Pretpostavljam da je moguće postaviti odgovaraljuću oznaku za svaki jezik(SPR, HRV, ENG...) ali ja nisam uspio da otkrijem kako. A ni Google mi nije dao mnogo rezultata. Eto, ako neko ima vremena da mi objasni ili da me uputi gdje da tražim bio bih mu zahvalan :) . Sretni praznici od "1947"
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:46 |
|
Samo još nekoliko minuta da završim konverziju u DVD pa ću pokušati da ti pomognem.
|
|
|
|
![]() |
|
1947
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 20:51 |
|
:D
Čekam... Hvala :)
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:02 |
|
Kao što možeš da vidiš na slici 1, za svaki titl koji ubacuješ, tj. pod uslovom da se zovu isto
kao film i u istom su folderu sa njim, tako da ih ConvertX prepozna i ubaci zajedno sa filmom, imaš opciju da kad ih označiš, dvoklikom otvaraš opciju postavljanja jezika i u desnom uglu opciju određivanja koji će biti defaultni, tj. koji će se automatski puštati sa filmom, dok će ostali biti izborni, što možeš da vidiš na slici 2. Imaš i opciju dodavanja titlova desnim klikom na "Subtitle" što se vidi na trećoj slici, za koje ćeš onda imati iste opcije. Slika 1: Slika 2: Slika 3: Naravno, ovom opcijom možeš i da ukloniš neželjene titlove. Nadam se da će ti ovo pomoći, kod mene radi odlično. |
|
|
|
![]() |
|
1947
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:15 |
|
E, vidiš, kod mene to izgleda malo drugačije. Ja sam vjerovatno negdje u generalnim podešavanjima otkačio nešto pa su mi svi subovi sa "HRV" oznakom tako da mi je teško prepoznati koji je jezik prvi a koji drugi sub(ili treći...). I nema tog drop down menija kod svakog titla, jedina opcija koju imam je da ručno upišem oznaku jezika. Nisam vješt u postavljanju screenova pa bi to moglo potrajati do sutra a ne bih da te zadržavam. Pokušaću još malo da čačkam po podešavanjima tako da dobijem izgled kao kod tebe.
Hvala ti na pomoći i na strpljenju :D
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:50 |
|
Dobro, da pokušamo da završimo ovo. Uzeo sam jedan avi fajl sa odgovarajuće imenovanim
titlom, a zatim desnim klikom na Subtitle dodao još jedan sa drugačijim imenom. S obzirom da nisam isključio ConvertX posle zadnjeg posla, obeležio je opet prvi kao srpski, a drugi kao hrvatski. Klikom na strelice (trougliće) ispred svakog titla otvara se opcija za promenu jezika. To znači da možeš u program ubaciti samo film, a naknadno iz drugog(drugih) foldera dodavati koliko god titlova želiš (ne znam koja su ograničenja u broju), po redosledu koji ti odgovara i tako im davati jezičke nazive, što naravno posle promene moraš potvrditi za svaki titl ponaosob na onaj zeleni kružić. ![]() Ažurirao Movie Master - 14.Prosinac/Dec.2012 u 21:50 |
|
|
|
![]() |
|
1947
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2012 u 11:36 |
|
Probao sam i to ali nije uspjelo. Možeš li mi reći u opciji Settings=}Subtitles koji ti je default jezik? Kod mene je hrvatski. Ali ako stavim npr. engleski kao default onda je ista stvar samo su mi subovi sad sa oznakom ENG. :(
Nema rješenja za mene :(
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2012 u 13:04 |
|
Moja verzija je 4 (4.0.3.311) i podešenja su kao na slici:
CovertX ume da bude nezgodan i bagovit. Šta je kod tebe problem, ***** li ga. |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |