Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - iz pdf u word text
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

iz pdf u word text

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
sweeney023 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sweeney023 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: iz pdf u word text
    Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 21:50
Pozdrav treba mi neki program koji pretvara pdf fajl u word text ali da taj text mogu slobodno da markiram i kopiram, a ne da mi prebaci u word kao sliku (takvih je more na netu)?! samo da nije neki online pa da ostavljam svoju email adresu i tamo da mi salju konvertovano?!
hvala na pomoci. Unhappy
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 11:00
- Adobe Acrobar Reader ima opciju za exportiranje u MS Word, no kako se sjecam gubi se formatiranje. Bolje se zacuva formatiranje ako exportiras kao HTML.

- ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.

Na kraju sve ovisi kako je taj PDF napravljen, moze biti da su ti stranice u pdf-u slike pa dobijas slike u Word, ABBYY moze i to pretvoriti u edit-able word ali rucno sve trebas proci ako zelis zacuvati formatiranje i tacan text.
Moguce je da je napravljen i crtanjem u AI, PS, etc. pa i slova se pretvoraju u slike pri konverziju.

Edit: A sta je toliko tesko otvoriti novi email?

Ažurirao prijatel-MKD - 14.Studeni/Nov.2012 u 11:01
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:02
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.

Koristim verziju 9 i savršena je.
Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) Wink
Na vrh
sweeney023 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sweeney023 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:41

Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) Wink
[/QUOTE]
hvala pokusacu, pa cu javiti
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 18:45
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.

Koristim verziju 9 i savršena je.Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) Wink

Edituje se pdf i u Acrobat 9 koju uspjesno koristim par godina, no stvar je u tome da izvorni pdf bude u izvornom formatu kako je napravljen u Photoshop, Illustrator, InDesign, Keynote, MS Word, itd. da je ostvaljen u vektorima i fontovima.
Mnogo/mnoge pdf's su optimizirane kasnije za download i striming (smanjena velicina fajla do trt) i pretvorena u slike.
Kad su slike samo ABBYY vrsi posla za OCR. Jos sam na ver.6 i za sada uspjesno vrsi sve potrebne potrebne zadatke.

U zadnje vreme za promjene u samom pdf-u vise editujem u PS, touch object tool/edit in PS, i sve ostane originalno. Prebojim sve cetkicom i dodam textove, snimim preko photoshopa u vectore i samo spojim stranice u acrobatu kasnije.
Ne jeb*va mi se igrati na-ti-ga_daj-mi-ga sa OCR hieroglife (no ja brzo kucam pa prekucam preko 100 str. danas umjesto gubiti vremena ocr-om).

Za export u MS Word iz acrobat exportujem HTML, onda otvorim to u Word i snimim .doc, zadrzi 99% formatiranja na brzaka.

Ažurirao prijatel-MKD - 14.Studeni/Nov.2012 u 18:50
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.