iz pdf u word text
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=49089
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 15:15 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: iz pdf u word text
Objavio: sweeney023
Tema: iz pdf u word text
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2012 u 21:50
Pozdrav treba mi neki program koji pretvara pdf fajl u word text ali da
taj text mogu slobodno da markiram i kopiram, a ne da mi prebaci u word
kao sliku (takvih je more na netu)?! samo da nije neki online pa da
ostavljam svoju email adresu i tamo da mi salju konvertovano?! hvala na pomoci.
|
Odgovori:
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2012 u 11:00
- Adobe Acrobar Reader ima opciju za exportiranje u MS Word, no kako se sjecam gubi se formatiranje. Bolje se zacuva formatiranje ako exportiras kao HTML.
- ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.
Na kraju sve ovisi kako je taj PDF napravljen, moze biti da su ti stranice u pdf-u slike pa dobijas slike u Word, ABBYY moze i to pretvoriti u edit-able word ali rucno sve trebas proci ako zelis zacuvati formatiranje i tacan text.
Moguce je da je napravljen i crtanjem u AI, PS, etc. pa i slova se pretvoraju u slike pri konverziju.
Edit: A sta je toliko tesko otvoriti novi email?
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: darije
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:02
prijatel-MKD piše:
ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.
|
Koristim verziju 9 i savršena je. Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) 
-------------
|
Objavio: sweeney023
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:41
Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x)  [/QUOTE] hvala pokusacu, pa cu javiti
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2012 u 18:45
darije piše:
prijatel-MKD piše:
ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari.
| Koristim verziju 9 i savršena je.Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x)  |
Edituje se pdf i u Acrobat 9 koju uspjesno koristim par godina, no stvar je u tome da izvorni pdf bude u izvornom formatu kako je napravljen u Photoshop, Illustrator, InDesign, Keynote, MS Word, itd. da je ostvaljen u vektorima i fontovima.
Mnogo/mnoge pdf's su optimizirane kasnije za download i striming (smanjena velicina fajla do trt) i pretvorena u slike.
Kad su slike samo ABBYY vrsi posla za OCR. Jos sam na ver.6 i za sada uspjesno vrsi sve potrebne potrebne zadatke.
U zadnje vreme za promjene u samom pdf-u vise editujem u PS, touch object tool/edit in PS, i sve ostane originalno. Prebojim sve cetkicom i dodam textove, snimim preko photoshopa u vectore i samo spojim stranice u acrobatu kasnije.
Ne jeb*va mi se igrati na-ti-ga_daj-mi-ga sa OCR hieroglife (no ja brzo kucam pa prekucam preko 100 str. danas umjesto gubiti vremena ocr-om).
Za export u MS Word iz acrobat exportujem HTML, onda otvorim to u Word i snimim .doc, zadrzi 99% formatiranja na brzaka.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
|