Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - XP i Office 2003 odlaze u mirovinu
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

XP i Office 2003 odlaze u mirovinu

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: XP i Office 2003 odlaze u mirovinu
    Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2012 u 19:34
Za dvije godine - točnije, 8. 4. 2014. - Microsoft će prestati podržavati Windows XP SP3 i i Office 2003.

Jedna od najpopularnijih inačica tog operativnog sustava nakon tog datuma više neće dobivati sigurnosne nadogradnje, hitne popravke koji nisu vezani uz sigurnost i tehničku podršku, piše Fox News.

Microsoftova direktorica marketinga Stella Chernyak u blogu u kojem je podsjetila na taj rok još je napisala da su XP i Office 2003 u svoje vrijeme bili odličan softver. No, tehnološko okruženje se promijenilo. Tehnologija se nastavlja razvijati, kao i ljudske potrebe i očekivanja.

Podsjetnik nije iznenađenje. Prestanak podrške u skladu je s Microsoftovom politikom, prema kojoj je predviđeno da je životni vijek pojedinog proizvoda minimalno deset godina - barem pet godina osnovne i još pet godina produljene podrške.

tportal.hr
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2012 u 22:23
ja josuvek koristim office 2003, i ne vidim potrebu od sve noviju i noviju verziju. Treba mi da ucitam neki doc/txt srt/sub unicode tekst i za neke tabele za proracun, i drugo nista. Xp zasluzeno neka ide u mirovinu.

Ažurirao icemaher - 11.Travanj/Apr.2012 u 22:23
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 15:22

A, da vam ja ispričam jednu bajku:

Nekada davno, u vreme kad su živeli prinčevi i princeze, pre pojave worda, windowsa i ostalih savremenih programa, čak i pre pojave starog windowsa 95 (čukun-pradede windows-a 7), u čudnom okruženju malih kockastih kompjutera živeo je Word Perfect. To je bio ovaj čika: LOL

Taj čudni čika Perfekt se negde izgubio u vremenu i prostoru, zajedno sa onim ostalim programčićima. A, imao je svašta (čak i igrice u jednom panelu), obavezni digitron, i... svašta po nešto. Ali, pojavio se tada zli čika word95 i počeo da ćuška mali dobri world perfect, i on je pobegao u šumu gde je ostao da živi sa čika Jetijem, Snežanom i 7 patljaka i malim vilenjacima...

Toliko, za ovo uspavljivanje iz jedne stare bajke pre spavanja LOL

p.s. nostalgija je čudo, a pitanje je koliko će u budućnosti da bude još ovakvih "bajki" Wink

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2014 u 13:29

Posljednji pozdrav Windowsima XP

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i postavke s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, 8 ili 8.1.

Ako još uvijek koristite XP, Microsoft vas namjerava gnjaviti obavijestima da vas potakne na to da tu časnu starinu među operativnim sustavima zamijenite novijim izdanjem. Stigla je potvrda i za domaće tržište. Od 15 sati u subotu, 8. ožujka, korisnicima XP-a Home i Professional koji su odabrali primati obavijesti putem Windows Updatea na radnu površinu će početi stizati notifikacija o prestanku podrške za taj operativni sustav od 8. travnja. 

Bit će prikazivana svakog 8. u mjesecu, javljaju iz Microsofta, sve dok je ne onemogućite ili ne promijenite operativni sustav. Imat će link koji će voditi na lokalnu verziju web-stranice za podršku.

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i postavke s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1.

PCmover Express bit će dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sljedećeg tjedna na www.windowsxp.com, francuska, njemačka, talijanska, japanska i španjolska verzija dolaze kasnije u ožujku, a  korejska, kineska, ruska i brazilsko-portugalska verzija stići će nakon toga.

tportal.hr

Na vrh
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 14:03
Uh ja sam još na XP-u i trebam prvo spržiti nekiloko stotina GB filmova na DVD-e da bi prešao na mjenjanje Windowsa. Na koji da pređem? Win 7 ili Win 8?
Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 14:32
Win7
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 14:56
Originalno postovano od strane Sineast Sineast piše:

Uh ja sam još na XP-u i trebam prvo spržiti nekiloko stotina GB filmova na DVD-e da bi prešao na mjenjanje Windowsa. Na koji da pređem? Win 7 ili Win 8?

1. Ne prži DVD-e nego uzmi još jedan HDD.
2. Win 7, 32-bitni.
Na vrh
Masinac85 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Masinac85 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 16:59
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

2. Win 7, 32-bitni.

Zavisi od toga koliko ima RAM memorije. Ako ima vise od 3GB onda nikako 32-bitni, vec 64-bitni. Wink

Originalno postovano od strane Sineast Sineast piše:

Ukoliko imas 2 paticije na HDD-u, samo prebaci sve filmove, slike, muziku i sta vec imas od podataka (znaci sve osim programa) na particiju D: (ili koje god da je slovo, samo da nije C:) i nemas potrebe da rezes na diskove ili prebacujes na eksterne... Prilikom obaranja sistema se formatira SAMO particija C: a ne ceo hard disk.

Ažurirao Masinac85 - 11.Ožujak/Mar.2014 u 17:03
7th Son of a 7th Son
Na vrh
Neshoo10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Neshoo10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 18:49
Ček, ček. Ljudi koji koriste XP će i posle 8.4. moći da koriste isti operativni sistem, zar ne?
Samo su ljudska glupost i univerzum beskonačni, za univerzum nisam siguran.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 19:50
Da. Stvar je u sljedećem: prestaje podrška tj. više neće izlaziti zakrpe za XP, ali to ne znači da se Microsoft odrekao ovog OS-a. I dalje ga moraš aktivirati da bi ga koristio. I dalje će ti iskakati ona obavijest da imaš "piratske" Windowse (You may be a victim of...).

Trenutno se lome koplja oko toga kako će reagirati hakeri. Hoće li napasti OS za koji više nema podrške ili im više neće biti zanimljiv.

Originalno postovano od strane Masinac85 Masinac85 piše:

Zavisi od toga koliko ima RAM memorije. Ako ima vise od 3GB onda nikako 32-bitni, vec 64-bitni. Wink

Čim se radi o računalu s XP-om, teško da ima više od 4 gige memorije. Imam dvojezgreni proc i 4 gige memorije. Prvo sam instalirao 32-bitnu Sedmicu. Onda sam pomislio da 64-bitna nudi puno više pa sam prešao na nju. Sad čekam prvu priliku da uhvatim malo vremena da sve opet prebacim na 32-bitnu. U isto vrijeme na laptopu imam 32-bitnu Sedmicu koja radi savršeno s 2 gige memorije. Igre sa XP-a koje rade na 32-bitnoj Sedmici ne rade na 64-bitnoj. Bluetooth koji savršeno radi na 32-bitnoj ne radi mi na 64-bitnoj tj. radi kad se njemu hoće. Netko će reći da je stvar u driverima, ali nisam ja kriv što ljudi naprave drivere za 32-bitnu verziju, a za 64-bitnu ne.
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 20:26
Originalno postovano od strane Neshoo10 Neshoo10 piše:

Ček, ček. Ljudi koji koriste XP će i posle 8.4. moći da koriste isti operativni sistem, zar ne?

Naravno, još par mjeseci dok im internetske stranice ne počnu blokirati pristup zbog zastarjelog sistema a onda zbogom xp.
 Trgovci računarima i M$ već uveliko trljaju ruke i u mislima prebiru po novčanicama koje će da padaju. Wink

Ažurirao ninjawhite - 11.Ožujak/Mar.2014 u 20:27
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 20:50
Jedino ih može sjebat ako Kinezi pređu na Linux. LOL
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 21:09
 Uh, mogla bi to biti itekako prijetnja. Smile
Ne gura se džaba canonical već par godina u Kinu.
 Ali ovde, eh to je već neka druga priča. Bojim se ipak da će gazda "Goran" i te kako uspjeti da progura onih 1000 kom. ddr1 512mb, koje je nabavio zadnjih dana jer kako reče:"Došlo vrjeme da i okolna sela pređu na sedmicu". 
Na vrh
Masinac85 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Masinac85 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 21:44
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

U isto vrijeme na laptopu imam 32-bitnu Sedmicu koja radi savršeno s 2 gige memorije. Igre sa XP-a koje rade na 32-bitnoj Sedmici ne rade na 64-bitnoj. Bluetooth koji savršeno radi na 32-bitnoj ne radi mi na 64-bitnoj tj. radi kad se njemu hoće. Netko će reći da je stvar u driverima, ali nisam ja kriv što ljudi naprave drivere za 32-bitnu verziju, a za 64-bitnu ne.

Za sve to ima leka. Na primer za igrice koje rade na x32 verziji, a ne rade na x64, se resava tako sto namestis compatibility za tu igricu. A sto se drajvera tice, uvek mogu da se nadju i drajveri za x64 verziju sistema. Naravno, za neke programe koji su napravljeni daleko pre nego sto je i postojao XP nema drajvera, ali uglavnom moze i to da se sredi namestanjem compatibility moda.

Ako imas instaliran 32-bitni sistem, mozes da imas i 16GB RAM memorije. Od sve te memorije, mocices da koristis samo 3GB i ni 1b preko toga. Svrha 64-bitnih sistema je koriscenje vece memorije i ne vidim logiku da koristis 32-bitni ako imas 4-6-8GB RAMa...
7th Son of a 7th Son
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 22:30

Za sve to ima leka. Na primer za igrice koje rade na x32 verziji, a ne rade na x64, se resava tako sto namestis compatibility za tu igricu.

Compatibility je prva stvar koju sam podesio. Ne radi jer izbacuje poruku da ne može otvoriti igru u "full screen" modu, dok mu u 32-bitoj verziji to ne predstavlja problem.

Ako imas instaliran 32-bitni sistem, mozes da imas i 16GB RAM memorije. Od sve te memorije, mocices da koristis samo 3GB i ni 1b preko toga. Svrha 64-bitnih sistema je koriscenje vece memorije i ne vidim logiku da koristis 32-bitni ako imas 4-6-8GB RAMa...

Komp je star 8 godina i koristim ga kao HTPC. Ima 4GB DDR2 memorije (800MHz). Nema te sile koja će ga natjerati da koristi više od 3 gige memorije za gledanje filmova ili internet, a bome nema ni te sile koja će me natjerati da ugradim 16 giga DDR2 memorije u komp star 8 godina. Osim toga, 64-bitna Sedmica je jedini OS koji mi je izbacio BSOD, osim XP-a kod kojeg sam mislio da je to screensaver. LOL
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 22:39
Ja odavno imam Win 7 i zadovoljna sam, jedino me malo zajebava Word 2007, nikako da naviknem gde se koja opcija nalazi, a pogotovo što poslu i dalje imamo Office 2003...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Masinac85 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Masinac85 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 22:48
haha Iro, instaliraj SolidWorks ili Matlab, pa da vidis kako mu ni 16GB RAMa nije dovoljno... :D Kazem iz licnog iskustva. Da bi program "normalno" radio potrebno ti je minimum 2GB rama, a sa ta 2 GB koci, sece, jedva radi program. Za gledanje filmova i internet naravno da ti ne treba toliko, nisam ja to ni rekao. Rekao sam da ne vidim svrhu instaliranja x32 sistema na masinu koja ima 4 i vise GB RAM memorije...

A sto se tice koriscenja win7, evo od kada ja koristim svoj sistem bez i jednog obaranja istog:

Pogledajte datum instaliranja prvog apdejta. Big smile Do dan danas nisam imao nikakvih problema, niti potrebe da obaram sistem...

Nego da ne ofujemo vise, ipak je ovo tema o prestanku podrske za XP, a ne o tome koliko je potrebno memorije za koje programe... 

Ažurirao Masinac85 - 11.Ožujak/Mar.2014 u 22:49
7th Son of a 7th Son
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2014 u 23:12
Zaboravili smo možda preporučiti ljudima da pređu na Vistu. LOL
Na vrh
Masinac85 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Masinac85 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2014 u 01:59
haha bolje da ostanu na XP nego da prelaze na Vistu lol
7th Son of a 7th Son
Na vrh
Neshoo10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Neshoo10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2014 u 13:11

haha bolje da ostanu na XP nego da prelaze na Vistu lol

Bolje je i da ostanu na Windows 95 nego da pređu na Vistu LOLLOL

Ažurirao Neshoo10 - 12.Ožujak/Mar.2014 u 13:12
Samo su ljudska glupost i univerzum beskonačni, za univerzum nisam siguran.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.